قرص زالربان

داروی ریواروکسابان با نام تجاری زالربان ، زالرتو و نیز آکسابین شناخته می شود. این دارو حدود یک سال است که وارد بازار دارویی ایران شده است. 

زالربان یک داروی ضد انعقادی است که در برخی موارد جایگزین وارفارین می شود. افرادی که از داروی وارفارین استفاده می کنند موظف هستند که به صورت ماهیانه آزمایش PT/INR بدهند تا از میزان اثرگذاری این دارو مطلع شوند. چنانچه INR پایین باشد، موظف به افزایش دوز وارفارین هستند و اگر این میزان بالا رود، مقدار دارو را کاهش می دهند.

آزمایش PT/INR چیست؟

PT و یا زمان پروترومبین آزمایشی است که در آن مدت زمانی را که طول می کشد تا خون لخته شود، اندازه گیری می کنند. آزمایش PT/INR برای اطمینان از اینکه میزان دوز تجویزی داروی وارفارین درست عمل نموده یا خیر، و این که PT / INR در محدوده مناسبی قرار گرفته یا خیر، تجویز می شود.

قطعا انجام چنین آزمایشی نیازمند صرف هزینه و وقت زیادی به صورت ماهیانه خواهد بود. به همین دلیل دانشمندان، زالربان را کشف کردند تا جایگزین وارفارین شود و دیگر نیازی به چکاب ماهانه نباشد.

داروی زالربان برای چه بیمارانی مفید است؟

– در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی برای جلوگیری از ایجاد لخته در دهلیز، قرص زالربان تجویز می شود. افرادی که از گذشته تحت درمان با وارفارین هستند، به راحتی می توانند با تجویز پزشک متخصص قلب از زالربان به جای وارفارین استفاده کنند.

– افراد مبتلا به لخته وریدهای عمقی که تحت درمان با وارفارین هستند نیز می توانند داروی خود را با نظارت پزشک به زالربان تغییر دهند. حتی در افرادی که تشخیص کنونی آنها dvt است، بدون نیاز به وارفارین و انوکساپارین می توان این افراد را با داروی زالربان تحت درمان سرپایی قرار داد و نیازی به بستری شدن نیز ندارند.

– آمبولی ریوی از جمله بیماری های خطرناکی است که حتما باید لخته حمل شده به سمت ریه را برطرف کرد و از ایجاد لخته های بعدی نیز پیشگیری نمود. در این افراد نیز داروی زالربان می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای وارفارین باشد.

دوزهای موجود در بازار

دوز دارو توسط پزشک متخصص قلب و عروق تعیین می شود. زالربان به صورت قرص های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلی گرمی در بازار یافت می شود.

قیمت قرص زالربان چقدر است؟

قیمت قرص زالرابان در ایران مقداری گران است اما در برنامه ریزی های آینده قرار است که تحت پوشش بیمه قرار گیرد. قیمت بسته ۲۸ تایی ریواروکسابان یا زالربان ۹۸ هزار تومان می باشد.

ممنوعیت استفاده از زالربان در چه افرادی توصیه می شود؟

امنیت استفاده از این دارو در طی حاملگی هنوز تایید نشده است. همچنین مصرف این دارو در نوزادان و کودکان ممنوع می باشد. استفاده از زالربان در افراد مبتلا به نارسایی کلیه نیز باید تحت نظارت پزشک و در شراطی خاصی انجام شود. همچنین مصرف اکسابین در افرادی که دچار اختلال دریچه بوده اند و عمل تعویض دریچه در آنها انجام شده است، تحت بررسی است و هنوز مفید بودن استفاده از زالرابان به جای وارفارین اثبات نشده است.

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

قرص زالربان
3.7 (74.29%) 7 رایs

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربررضا سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۶( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    مردی هستم 56 ساله دو سال پیش پس از آنژیو تشخیص دادند گرفتگی عروق ندارم اما قلبم قدری ضعیف است
    فشار خونم معمولا 11 روی 7 است و ضربان قلب 80
    از آن پس داروهای کارودیول، اتوروستاتین، اسپرونولانگتون و آسپرین بچه میخورم.
    از 10 سال پیش وز وز گوش و افت شنوایی دارم
    اخیرا متوجه شدم اسپرین بچه موجب وز وز گوش میشود. با توجه با اینکه وز وز گوش از قبل نیز داشته ام لطفا بفرمایید چه دارویی به جای آسپرین مصرف کنم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیسه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۶( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربربهروز پنجشنبه ۳۰ دی ۹۵( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید ،من داروی آسپرین ۸۰ و پلاویکس مصرف میکردم و البته آزمایش دادم قند ناشتا نیز ۱۳۸ بوده وتا حالا هیچ دارویی در خصوص قند مصرف ننموده ام ولی با توجه به بزرگی پروستات مدت ۸ ماهی است که از داروهای فیناستراید۵ و امنیک شبی یکعدد که psa به حد ۳/۳ رسیده ولی پلاویکس باعث نارسایی گوارشی شده ، که قطع شده حالا برام اکسا بین همراه دیگوکسین و آلداکتون تجویز شده ،آیا تاثیری بر گوارش ندارد؟باتوجه به اینکه لوزارتان ۲۰ و آمیلودیپین ۵ نیز مصرف میکنم اگه زودتر جواب بدید خیلی ممنون میشم آقای دکتر نجفی گرانمایه
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیپنجشنبه ۳۰ دی ۹۵( 2 سال پیش)
      سلام
      پلاويكس اغلب اثر بد گوارشي ندارد
      شايد عارضه اسپرين باشد
      خير اثر مستقيم بد ندارد
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر