دکتر محمد حسین نجفی

درمان استرس و افسردگی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی دارد. در این مقاله با روش های درمان استرس و کاهش اضطراب بیشتر آشنا شوید. امروزه زندگی شهری سراسر از مشغولیت های ذهنی است.  در چنین شرایطی، استرس هورمون های خاصی بداخل جریان خون ترشح می کند. ترشح این مواد که هورمون های فرار و گریز نام دارند را بارها تجربه کرده اید. بعنوان مثال گاهی انسان در شرایطی دچار ناراحتی شده و احساس تپش شدید قلبی می کند. این موارد همان شرایط استرس بوده و ورود هورمونها بخصوص آدرنالین ضمن ایجاد تپش قلب و گشاد کردن عروق باعث فشار خون بالا نیز می شود.

اگر چه در این شرایط بطور موقت کار قلب شدیدا افزایش می یابد ولی اثرات این واکنش موقت می تواند ناخوشایند باشد.  بارها بیمارانی را دیده ام که بدنبال استرس دچار سکته قلبی شده اند. علت آنست که بالا رفتن ناگهانی فشار خون سبب آسیب نگهانی جدار عروق قلب شده و عبور خون از این رگ تغذیه کننده قلب دچار اختلال میشود و شخص متعاقبا دچار سکته قلبی می شود.

بیزوپرولول برای استرس

بیسوپرولول نوعی دارو به نام مسدود کننده بتا است. مانند سایر مسدودکننده های بتا، بیسوپرولول با تغییر نحوه پاسخ بدن شما به برخی واکنش های عصبی، به ویژه در قلب، فشارخون را کاهش می دهد. قرص بیزوپرول، ضربان قلب شما را کاهش می دهد و باعث می شود قلب شما راحت تر خون را به اطراف بدن پمپاژ کند.

بیزوپرولول برای استرس

استرس با بدن چه میکند؟

از نظر علمی ثابت شده است که استرس میتواند عاملی برای مرگ ناگهانی باشد. اگر چه علت مرگ ناگهانی در زمان اضطراب هنوز بطور قطعی مشخص نشده اما نظریه هایی مبنی بر بروز آریتمی های قلبی به هنگام اضطراب وجود دارد. پس نتیجه کلی آنست که قطعا استرس حاد و یا مزمن میتواند عاملی برای صدمه قلب و عروق و یا مرگهای ناگهانی باشد.

راه های کاهش استرس و اضطراب

قرص بیزوپرولول برای استرس و اضطراب

چگونه استرس خود را مهار کنیم؟

چندین روش دیگر برای درمان استرس و کاهش اضطراب و ریلکس سازی وجود دارد ، شامل:

چگونه بی خوابی را درمان کنیم؟

شما ممکن است INSOMNIA (عدم توانایی خواب یا بی خوابی) بدلیل عدم احساس راحتی یا استرس بدلیل نگرانی های شخصی یا در اثر عوارض جانبی داروها داشته باشید.

اگر نمیتوانید بخوابید موارد زیر را رعایت کنید:

درمان ناراحتی و افسردگی

افسردگی بعد از حمله قلبی

اینکه فرد بعد از حمله ی قلبی احساس ناراحتی و افسردگی کند، امری کاملا طبیعی است. عمل قلب باز یا انجام اقداماتی برای ساماندهی قلب، بستری شدن، تشخیصی که اخیرا از بیماری قلبی وجود داشته یا علائمی از بیماری که  همه اینها میتوانند شما را از انجام زندگی دلخواهتان دور کنند. افسردگی میتواند حاصل از عدم شناخت از انتظارات و اینکه افراد نمیدانند چطور وظایفشان را انجام دهند بدون اینکه بیش از حد خسته شوند، باشد.

 احساس ناراحتی موقت قابل انتظار است اما بعد از چند هفته فرد باید به شرایط طبیعی اش برگردد و کارهای روزمره اش را مثل قبل انجام دهد. اگرچه باید در نظر داشت که احساس افسردگی، فرد را از داشتن یک زندگی عادی محروم میکند. زمانیکه افسردگی شدید شد و با علائم دیگری همراه شد و بمدت ۲ هفته یا بیشتر این شرایط استمرار یافت، درمان برای کمک به فرد و اینکه بتواند با شرایط به بهترین نحو کنار بیاید، ضروری است.

تاثیرات منفی استرس و افسردگی چیست؟

مطالعات نشان میدهد که استرس ذهنی تاثیر منفی روی سلامتی قلبی فرد دارد این تاثیرات شامل موارد زیر می شوند.

درمان استرس و افسردگی

چرا فرد دچار افسردگی می شود؟

ناهنجاری های افسردگی به دلیل ترکیبی از عوامل بوجود می آیند این عوامل شامل:

چه زمانی فرد به درمان افسردگی نیاز خواهد داشت؟

درمان زمانی ضرورت می یابد که افسردگی تشدید می یابد و با علائم دیگر همراه میشود ( شامل کناره گیری از فعالیت ها، عدم پاسخ در زمانیکه فامیل یا دوستان را ملاقات میکند، افزایش افکار منفی، و گریه کردن). در صورتی که این علائم با شرایط زیر همراه شوند باید بفکر کمک گرفتن باشید:

بدون درمان افسردگی وضعیت فرد وخیم تر میشود. پزشک و پرستار میتوانند شمارا به یک متخصص بیماریهای روانی که درمان مناسبی برایتان فراهم میکند ارجاع دهند.

درمان اضطراب

افسردگی چگونه تشخیص داده می شود؟

بزرگترین مانع پیش روی تشخیص و درمان افسردگی این است که فردی را که از این شرایط رنج میبرد، تشخیص دهیم. متاسفانه تقریبا نیمی از افرادی که افسردگی را تجربه میکنند، هرگز تشخیص داده نمیشوند و درمانی برای بیماریشان صورت نمی گیرد که این عدم درمان  میتواند تهدیدی برای زندگیشان باشد. بیش از ۱۰% از افرادیکه دچار افسردگی اند، خود کشی میکنند.

پزشک یا پرستار وضعیت شمارا از طریق پرسیدن سوالاتی پیرامون علائمتان بررسی میکنند، زیرا بیمارانیکه بعد از یک بیماری متوسط ، بستری شدن یا جراحی ریکاوری میشوند، علائم مشترکی را تجربه میکنند که برخی از علائم مشترک افسردگی شامل خستگی و بیخوابی است که پزشک و پرستار به علائم زیر نیز باید دقت کنند:

گاهی اوقات علائم استرس بدلیل داروهای خاص، ناهنجاریهای فیزیکی، ویروس ها یا بیماریهای دیگری بوجود می آیند. پزشک شما یا پرستارتان ترجیح میدهند که معاینه یا آزمایشی برای تعیین اینکه دلیل جسمانی برای افسردگی وجود دارد را انجام دهند. پزشک یا پرستار باید سابقه ی سلامتی فرد و خانواده فرد و سابقه ی استفاده از الکل و دارو  را بررسی کنند. اگرچه آزمایش خاصی برای تشخیص افسردگی وجود ندارد، معیارها و غربالگری های متفاوتی برای تشخیص افسردگی وجود دارد که بوسیله جامعه ی روانشناسی آمریکا برای تشخیص صحیح افسردگی تدارک دیده شده است.

روش های درمان افسردگی

درمان افسردگی چیست؟

درمانهای متعددی برای افسردگی وجود دارد. سبک زندگی سالم شامل ورزش منظم، خواب کافی،رژیم غذایی متعادل، همچنین ریلکس شدن و استفاده از تکنیک های کنترل استرس به فرد کمک میکند تا افسردگی اش را تحت کنترل در آورد. اختلالات افسردگی حاد با داروهای ضد افسردگی و یا روان درمانی( مشاوره حمایتی یا گفتار درمانی) یا ترکیبی از این دو درمان، سبب بهبودی فرد می شود.

داروهای ضد استرس بی خطر و جدید مانند SSRIs ( جلوگیری از بازجذب سروتونین بطور انتخابی ) به عنوان داروهای بیخطر ثبت شده اند و برای بیماران با نارسایی قلبی سالم هستند. روان درمانی به فرد کمک میکند تا حمایت اجتماعی از فرد بالا رود و بیمار الگوهای مثبت تفکر را در خود پرورش دهد. اگر افسردگی برای شما به مشکل تبدیل شده نکات زیر را به خاطر بسپارید:

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

4/5 - (27 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عبدالله پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    اضطراب و استرس وسواس وترس خیلی شدید دارم نمی توانم دکتر بیمارستان برم حالم خراب میشه متاهلم دارای فرزند وقتی دکتر میرم فشارم بالا میره نمی دانم چکار کنم از دکتر میترسم تورو خدا دکتر بدادم برس اگه فایل صوتی تصویری هست معرفی کن چون دکتر نمی تونم برم فشار م بالا میره ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید حتما به روانپزشک جهت درمان داروویی مراجعه کنید

      با فایل بیماریتون درمان نمیشه

  • تصویر کاربر Ami یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من یه چند ماهی هست که در طوال روز دچار ضربان اضافی قلب میشم یعنی احستس یک ضربه محکم در قلبم دارم و خیلی روی اعصابمه و بیشتر روز بهش فکر میکنم ممکنه طول روز 7یا 8 بار احساس کنم تا به حال دوبار اکو و نوار قلب دادم و گفتم چیزی نیس خواهش میکن راهنماییم کنین ممکنه آریتمیه خطر ناک باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا ضربان نابجا هست

      میتونید پروپرانولول استفاده کنید و اگر بهتر نشدید مراجعا کنید

  • تصویر کاربر الهام جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام من استرس واظطراب ودلشوره وحشتناك دارم همراه با تپش قلب شديد فقط يا استفراغ يا بيرون روي هيچ دكتري هم درمان درست نمي دهد لطفا راهنمايي منيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به روانپزشک مراجعه کنید 

      حتنا با دارو درمان میشید

  • تصویر کاربر عمار شنبه ۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من 40 سالمه وقتی در جمعی وارد میشم بدنم و خصوصا سر و صورتم شروع به عرق ریختن میکنه. از طرفی خشکی دهان و تپش قلب هم پیدا می کنم. بطوریکه نشستن در جمع برام غیر ممکن میشه. لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام اینها علایم روانپزشکی هست

      باید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رحمان سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر .من ٢٣سالمه دچار اضطراب شده بودم دو سال پيش الان كه دكتر ميرم احساس ميكنم ناراحت ميشم و هر وقت فشارمو ميگيرن فشارم بالاست و تا ٢روز حالم خوب نميشه .احساس گرفتگي ماهيچه هاي گردن دارم و ماساژ تنها راهمه مشكل از چيه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      لاید در درجه اول اضطرابتون رو درمان کنید و به روانپزشک مراجعه کنید

      با درمان اضطراب معمولا فشار نرمال میشه

  • تصویر کاربر کاظم دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۳۸ سالمه وبدلیل استرس فشار خون من بالا میره چکار کنم دکتر قلب رفتم گفتم همش واسه استرس حتی قرض دادخوب شدم ولی ولش کردم تا یه ترس یا چیزی که باعث استرس واعصبانیت من میشه فشارم بالا میره محبت کنید یه راه حلی به من بگین دکتر قلب برم یا دکتر اعصاب
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر زینب جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت ببخشید من خانم ۳۲ساله ام که دومین فرزندم رو دی ماه با فاصله ۴سال ونیم به دنیا آوردم دوران بارداری به خاطر مشکلاتی مدام در اضطراب بودم که دوماه اخر رفتم شهرستان تا دورو ورم شلوغ باشه وبهترهم شدم بعداز زایمان که الان نزدیک ۴۰روز میگذره دوباره همون اضطراب امده سراغم وبه بچه ام شیرهم میدم خیلی نگرانم ودلم آشوبه ،میشه راهنماییم کنید که چکارکنم؟ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      باید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر طوفان یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام
    من همیشه شبها مغزم بیدار است و اصلأ نمی توانم بخوابم و خیلی اذیت می شوم و فقط فکر و خیال می کمم و خواب ندارم
    چکار باید بکنم تا از این وضعیت راحت شوم
    ممنون جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      باید با روانپزشک مشورت کنید

  • تصویر کاربر وحیده شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    من چند ماه است دچار استرس شده ام به طوری که وقتی در جمع شلوغی یا مهمانی میروم و یا با کسی حتی همسرم میخام صحبت کنم دچار استرس شده و دست و پام رو گم میکنم و عضلات صورتم میپره تپش قبلم بالا میره تنگی نفس و فقط دنبال اینم از اون جمع و یا شخص فرار کنم،بگین چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام همكار متخصص اعصاب و روان شما رو ببيند
  • تصویر کاربر ماری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام..الان تقرییاسه ماهه که دردقفسه سینه درسمت چپ دارم..خیلی استرس دارم وبه محض کمی درد تمام بدنم ازاسترس پرمیشه وحس مرگ ناگهانی بهم دست میده خیلی میترسم..یهویی انگارمثل شوکی بهم واردمیشه ضربلن قلبم میره بالا وبدنم سریع داغ میشه بعضی وقتها حالت گرفتگی درقسمت پشتم بهم دست میده...اکوووتست ورزش هم دادم گفتن قلبم سالمه فقط افتادگی دریچه میترال دارم..خیلی کلافه ودرگیرم توروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مشكلتون اضطرابه و بايد به روانپزشك مراجعه كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر