دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی دریچه میترال (MR) یا پس زدن خون از دریچه میترال در بزرگسالان به دو دلیل ایجاد می‌ شود. یکی از این دلایل عوارض تب رماتیسمی است و علت دیگر نارسایی دریچه میترال، پاره شدن طناب‌های عضلانی است که به این دریچه‌ها متصل هستند.

شایع ترین و مهم ترین عارضه در نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد.

خطرات نارسایی دریچه میترال

بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص نارسایی‌ دریچه میترال‌ همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی در این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده می شود.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال به همراه MVPP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیکک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدونن پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

خطرات نارسایی خفیف میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. هر چقدر که میزان نارسایی دریچه میترال بدتر می شود، قلب نیز باید برای پمپاژ خون به سمت بدن، سخت تر کار کند.

علت نارسایی قلبی

درمان نارسایی دریچه میترال

۱- درمان بیماران بدون علامت در نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP  بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه گوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ  و نیز مشروبات الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

۲- درمان بیماران علامت دار در نارسایی دریچه میترال

بیماران MVP که تپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشار خون وضعیتی با افزیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود.

اگر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند.

۳- جراحی نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MRR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند. جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم نارسایی‌ دریچه میترال‌ یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه میترال‌ ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند دکتر قلب دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

نارسایی دریچه میترال و بارداری

بیماری های دریجه ای به صورت تنگی دریچه میترال، تنگی دریچه آئورت، پس زدگی خون از دریچه میترال و آئورت و در نهایت به صورت شایع تر پرولاپس میترال را شامل می شوند. تنگی دریچه میترال یکی از خطرناک ترین بیماری ها در زمان حاملگی است؛ چرا که به علت افزایش حجم خون در دوران بارداری، این افراد در معرض تنگی نفس و ادم ریوی قرار می گیرند. اهمیت این مساله تا جایی است که گاهی بیمار با دستور پزشک مجبور به سقط جنین می شود تا جان مادر حفظ شود.

تنگی آئورت از دیگر بیماری های خطرناکی است که باعث ممنوعیت بارداری می شود. به طور کلی تنگی های دریچه در دوران بارداری بسیار سخت قابل تحمل هستند و علایم آنها شدیدتر می شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری

در مورد پس زدگی خون از دریچه میترال و دریچه آئورت خوشبختانه هر دو بیماری در دوران بارداری به خوبی قابل تحمل هستند و علایم خاصی را ایجاد نمی کنند. در مجموع در دوران بارداری تقریبا حجم خون بیست درصد، و ضربان قلب ده تا پانزده درصد افزایش پیدا می کند. به علت افزایش حجم خون و ضربان در حاملگی بیماری های نارسایی دریچه میترال و آئورت به خوبی قابل تحمل می باشند.

آیا پرولاپس میترال برای بارداری خطرناک است؟

این بیماری اغلب خطری برای مادر نخواهد داشت. تنها در صورتی که شدت آن زیاد شود، برای جلوگیری از عفونی شدن دریچه در دوران زایمان، آنتی بیوتیک های خاصی برای مادر تجویز می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شهاب پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 665 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 27 سال سن دارم در نوار قلبم تی اینورت و دپریشن دیده میشه دکتر اکو کردن و فهمیدن بطن چپم مختصر ضخامتی داره و واسم ام آر ای نوشتن توی ام آر ای ضخامت قلبم 10 میلی متر بود و توی گزارشات ام آر ای نوشته بود اچ سی ام ندارم پیش یه دکتر دیگه رفتم ایشون نظرشون این بود که ام ار ای به صورت دقیق اچ سی امو نشون نمیده و واسم سی تی آنژیو گرافی نوشتن سوال من از شما اینه آیا برم سیتی آنژیو گرافیو بدم و برای جوانان اشعش خطرناکه اگه یکبار انجام بدن .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام توصيه به انجام سي تي انژيو براي تشخيص هايپرتروفيك كارديوميوپاتي صحيح نيست
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام. اقای دکتر سه ماه پیش عمل بنتال انجام دادم ودریچه ائورت فلزی گذاشتم .من اپراتور برق هستم ایا ایستگاه برق ومیدان مغناطیسی ومیدان الکتریکی برای دریچه فلزی ضرر دارد.همچنین شب کاری هم دارم. شب کاری برای من ضررندارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام هيچكدام برايتان ضرري ندارد
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بعد از سه ماه که عمل بنتال انجام دادم میتونم سرکارم که اپراتوربرق است وتو ایستگاه برق کار میکنم برگردم وهمچنین شیفت شبکاری برای من خطرناک است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      شيفت شب خطرناك نيست و محيط برق هم خطري ندارد
  • تصویر کاربر سمیرا سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    باسلام،خواهر بنده بیماریasdدارندو متاسفانه به خاطر همزمانی اطلاع از ۲بیماریشون،ایتکه پولیپ روده بزرگ هم داشتند،تصمیم به این گرفتند که اول پولیپ روده شان را عمل کنند،متاسفلنه به خاطر عدم رعایت نکات بهداشتی از طرف جراحشان،عفونت وارد بدنشان گردید و دچار ابسه شدند،ابسه ها باعمل درناژ خارج گردیدند،بعد از گذشت چندهفته و انجام mriمتوجه وجود ابسه عودکننده دم پانکراس و تبدیل ان به کیست بزرگ شدیم،پزشک جراح نظر به جراحی دارند که همراه بیهوشی عمومی است ،،حال سوال من از خدمت شما این است که این عمل برای خواهر بنده خطرناک نیست؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      به هر حال اين عمل جراحي ريسك خاص خودش رو دارد و گفتن اينكه عمل لدون ريسك ايت مفهوم علمي ندارد
  • تصویر کاربر ناصره دوشنبه ۱۰ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    با سلام همسرم تقریبا سه سال پیش عمل قلب باز انجام داده اند هراز گاهی بین دو تا کتف درد داره می خواستم بدونم مربوط به قلب یا باید به دکتر دیگری مراجعه کنن ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      ممكن است باشد بخصوص اگر با فعاليت تشديد شود
      حتما با متخصص قلب در ارتباط باشند
  • تصویر کاربر زاکیه پنجشنبه ۶ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    از جنابعالی به جهت اینکه دوبار اقدام به ارسال این پرسش نمودم عذرخواهی میکنم -
    ارسال مجدد سوال به جهت عدم ثبت کد پیگیر ی می باشد

    مادر من بیست سال پیش به دلیل وجود تومور خوش خیم در بطن چپ تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفتند
    این عمل به مدت 8 ساعت بطول انجامید و به دلیل خارج کردن ریشه این تومور و اطمینان از پاکسازی کامل قلب، بخشی از دیواره قلب دچار آسیب شد که به گفته پزشک این آسیب دیواره قلب در همان حین عمل با کمک پرده های اطراف قلب بازسازی شد و شکر خدا بعد از 20 سال این تومور عود نکرده است
    ابعاد این تومور به اندازه یک نارنگی بود
    ار عوارض بعد از عمل ، ایجاد نامنظمی های قلبی بصورت تپش های شدید و طولانی مدت در طول 24 ساعت بود که به مدت 16 سال این تپش ها ادامه داشت و سپس کنترل شد
    از 4 سال گذشته با نوع دیگری از نامنظمی ضربان مواجه شده است که همان کندی ضربان قلب است
    این کندی ضربان قلب منجر به حالت حمله قلبی برایش می شود که فاصله این حملات قلبی تا یک سال گذشته 2 ماه یکبار یا ماهی یکبار بوده است
    اما اخیرا فاصله این حملات کمتر شده است تا جاییکه هر 6 یا 8 روز دچار حمله می شود
    پزشک متخصص که تحت نظرش می باشد هشدار داده بود که در صورتی که فاصله حملات به دو هفته یکبار برسد باید اقدام به کارگزاری باطری نماید
    ار آنجا که قلب مادرم خیلی حساس است و این عمل باطری نیز بیشتر روحیه ایشان را خراب کرده به هیچ وجه حاضر به استفاده از باطری نیست

    خواهشمند است در صورتیکه امیدی برای درمان این عارضه از طریق سلول های بنیادی وجود دارد ما راهنمایی بفرمایید

    در ضمن طبق بررسی ها و اکوهای قلبی ، تشخیص داده شده است که این کندی ضربان ناشی از همان عمل سنگین و آسیب دیدن عضله قلب است و ارتباطی با سن ندارد
    سن ایشان هم اکنون 68 سال است و از 64 سالگی با این حملات قلبی دست و پنجه نرم کرده است

    منتظر پاسخ و راهنمایی جنابعالی هستیم - انشالله که امیدی باشد به حق امام حسین
    توکل برخد

    از سعه صدر جنابعالی بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۶ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      تكراري
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۱۸ مرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام کسی که تازه دریچه ائورتش روعمل کرده تا چه مدت نباید ملاقات کننده داشته باشد ایا بوی غذا وشامپو و... برایش ضرر داره وتاچه موقل نباید کار سنگین انجام دهند ایا باکار نیمه سنگین در سالهای بعد امکان دارد بخیه دریچه پاره شود تا چند کیلو میشود بلند کرد ایا هل دادن اجسام کوبیدن میخ به دیوار ویا کار با دریل برای ایشان ممنوع است ایا کار در ایستگاه برق ممکن است بر روی دریچه تاثیر بزاری .ایا شب کاری برای ایشان خطرناک است ایا عمل تعویض دریچه مشکل است یا بای پس قلب وایا بین تعویض فلزی ائورت ومیترال تفاوتی وجود دارد یا محدودیت برای هردو دریچه یکسان است بسیار ممنون از سایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۸ مرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      بوي غذا مشكلي ندارد
      بيش از ده كيلو در تمام زندگي بر ندارند
      مقايسه تعويض و باي پس غير صحيح است
      مثل هم هستند
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر