دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی دریچه میترال (MR) یا پس زدن خون از دریچه میترال در بزرگسالان به دو دلیل ایجاد می‌ شود. یکی از این دلایل عوارض تب رماتیسمی است و علت دیگر نارسایی دریچه میترال، پاره شدن طناب‌های عضلانی است که به این دریچه‌ها متصل هستند.

شایع ترین و مهم ترین عارضه در نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد.

خطرات نارسایی دریچه میترال

بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص نارسایی‌ دریچه میترال‌ همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی در این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده می شود.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال به همراه MVPP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیکک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدونن پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

خطرات نارسایی خفیف میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. هر چقدر که میزان نارسایی دریچه میترال بدتر می شود، قلب نیز باید برای پمپاژ خون به سمت بدن، سخت تر کار کند.

علت نارسایی قلبی

درمان نارسایی دریچه میترال

۱- درمان بیماران بدون علامت در نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP  بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه گوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ  و نیز مشروبات الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

۲- درمان بیماران علامت دار در نارسایی دریچه میترال

بیماران MVP که تپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشار خون وضعیتی با افزیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود.

اگر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند.

۳- جراحی نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MRR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند. جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم نارسایی‌ دریچه میترال‌ یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه میترال‌ ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند دکتر قلب دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

نارسایی دریچه میترال و بارداری

بیماری های دریجه ای به صورت تنگی دریچه میترال، تنگی دریچه آئورت، پس زدگی خون از دریچه میترال و آئورت و در نهایت به صورت شایع تر پرولاپس میترال را شامل می شوند. تنگی دریچه میترال یکی از خطرناک ترین بیماری ها در زمان حاملگی است؛ چرا که به علت افزایش حجم خون در دوران بارداری، این افراد در معرض تنگی نفس و ادم ریوی قرار می گیرند. اهمیت این مساله تا جایی است که گاهی بیمار با دستور پزشک مجبور به سقط جنین می شود تا جان مادر حفظ شود.

تنگی آئورت از دیگر بیماری های خطرناکی است که باعث ممنوعیت بارداری می شود. به طور کلی تنگی های دریچه در دوران بارداری بسیار سخت قابل تحمل هستند و علایم آنها شدیدتر می شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری

در مورد پس زدگی خون از دریچه میترال و دریچه آئورت خوشبختانه هر دو بیماری در دوران بارداری به خوبی قابل تحمل هستند و علایم خاصی را ایجاد نمی کنند. در مجموع در دوران بارداری تقریبا حجم خون بیست درصد، و ضربان قلب ده تا پانزده درصد افزایش پیدا می کند. به علت افزایش حجم خون و ضربان در حاملگی بیماری های نارسایی دریچه میترال و آئورت به خوبی قابل تحمل می باشند.

آیا پرولاپس میترال برای بارداری خطرناک است؟

این بیماری اغلب خطری برای مادر نخواهد داشت. تنها در صورتی که شدت آن زیاد شود، برای جلوگیری از عفونی شدن دریچه در دوران زایمان، آنتی بیوتیک های خاصی برای مادر تجویز می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمدیان دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما خسته نباشید 43 سال دارم خانم هستم سوال من از شما دکتر والا مقام این است که مدتی است که اینجانب بعد از بالارفتن از پله ها یا فعالیت دچار تنگی نفس شدیدمی شوم طوری که انگار می خواهد حالم به هم بخورد حالت تهوع و بی حالی و خستگی شدید به من دست می دهد کمی که استراحت می کنم و آب می خورم تا حدودی خوب می شوم و بعد از آن بسیار خسته می شوم بعد از آن تمامی رگهای بدنم دردوگزگز می کند انگار برای اینکه خون جریان پیدا کند دجار مشکل شده و به سختی از رگهایم حرکت می کند ضمناً چون پدرم با ناراحتی قلبی فوت کرده نگرانی من بیشتر است که دچار ناراحتی قبلی هستم یا علت دیگری دارد با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید....آقایی هستم با سن 49سال مشکل من مربوط به شل بودن دریچه قلب یاافتادگی میباشد...دکتر این مریضی رامادرزادی تشخیص دادند...لطفا مرا راهنمایی کنید..باتشکر فشارخون15میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام و خدا قوت:
    دکتر مادرم 11 سال پیش عمل جراحی قلب باز رو انجام داده مدتی است بدلیل اینکه قفسه سینه احساس سنگینی می کرد دکتر براش سی تی آنژیو نوشت که بعد از انجام مشخص شد یکی از بای پس ها کاملا" مسدود شده و یکی دیگش کمی جریان داره و سومی مشکلی نداره آیا به نظر شما باید بنده چه کاری را انجام بدهم
    با تشکر از راهنمایی های سازنده شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ده سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.ببخشید من باردارم و الان در هفته 21هستم.هفته 18که اسکن انومالی جنینم رو انجام دادم گفتن در بطن چپ جنین ی کانون اکوژن 1.6میلی متری وجود داره.خیلی نگرانم البته واسه شنبه وقت اکو قلب جنین دارم.ایا این قضیه نگران کننده اس؟یا اینکه طبیعی و برطرف میشه.من غربالگری مرحله اول که انجام دادم همه چی طبیعی و نرمال بود.در ضمن 25ساله هستم و بچه اولم هست و هیچ نسبت فامیلی با همسرم ندارم و هیچ بیماری در سابقه فامیلی نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حــســنــا جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    تــپــش قــلــب وافــت فــشــارخــون گــاهے شــبــها دچــارتــپــش قــلــب وتــاحــدودے ضــربــان نــامــنــظــم مــیــشــوم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اصغر جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید یه آزمایش دارم میخواستم راهنمایی کنین که مشکل چیه و درمانشو لطف کنین لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فریبا پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    آقای دکتر عدد ef رو که خود دستگاه اندازه گیری کرده و روی برگه اکو ثبت شده تا چه اندازه میتونه صحیح باشه؟ من دچار نارسایی دریچه میترال و آئورت هستم عددی که در برگه اکو ثبت شده ۷۷٪ هست ولی عددی که دکتر در نتیجه اکوی من نوشته ۶۰٪ هست به نظر جنابعالی این عدد صحیح میتونه باشه چرا دستگاه ۷۷٪ محاسبه کرده ولی پزشک ۶۰٪ نوشتن؟؟میشه راهنمایی بفرمایین.
    آقای دکتر در بیماران با نارسایی میترال و آئورت اگر عدد ef زیر ۵۰ درصد شود نیازمند جراحی هستن یا زیر ۶۰ درصد چون آقای دکتر من در مورد بیماریم مطالعه میکردم در بعضی جاها قید شده بود اگر زیر ۶۰ درصد شود نیازمند جراحی هستن میشه یزرگواری بفرمایین در این مورد راهنمایی کنین..با تشکر و احترام.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بشیرمر یکشنبه ۹ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    باتشکر از جواب دادن به سوالم
    قابل ذکراست دومین عمل عروق می باشد که ازرگ پا پیوند زده شد.
    برفرض شب تاصب سرفه اصلا نداشتند وامروز حوالی ظهر چندبار موقع صحبت کردن نفس کم می اورد.
    اوایل بعدعمل جراحی موقع ترخیص که سه روز پیش بود سرفه بیشتربود که الان به نسبت کمترشده ولی روزی چندبار تنگی و نفس کم می .
    نگرانیم.ممنونم راهنمایی کنید.
    ای دکترجراحش چندروز دیگروقت گرفتیم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۹ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نبوی شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 737 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یک مشورت میخوام ازتون. 31 ساله هستم با توجه به سندروم مارفان من سال گذشته عمل جراحی بنتال(تعویض قوس آئورت،ریشه آئورت،دریچه آئورت،جابجایی عروق کرونری و تعویض دریچه میترال و ترمیم تریکوسپید) با دریچه های مکانیکی داشتم و از طرفی خیلی علاقه به فوتسال دارم. حدود دو هفته هست میرم سالن.اگه از لحاظ اصابت ضربه به قفسه سینه مراقبت کنم فوتسال انجام دادنم منطقی هست یا نه. اگه منعی داره لطفا توضیح بدین. حقیقتا از هر دکتری که میپرسم جوابای متفاوتی میدن و توپ رو میندازن تو میدون خودم. بنطر شما فوتسال رو ادامه بدم یا فقط تماشا کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرشاد چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام ،مادرم بیست روز عمل قلب باز کرده اما دوروزه پاش ورم کرده میخواستم بدونم ورمش نای از چیه ،ایا خطرناکه یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      اكو لازم است
      اگر وريد از پا برداشته شده طبيعي است
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر