دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی دریچه میترال (MR) یا پس زدن خون از دریچه میترال در بزرگسالان به دو دلیل ایجاد می‌ شود. یکی از این دلایل عوارض تب رماتیسمی است و علت دیگر نارسایی دریچه میترال، پاره شدن طناب‌های عضلانی است که به این دریچه‌ها متصل هستند.

شایع ترین و مهم ترین عارضه در نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد.

خطرات نارسایی دریچه میترال

بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص نارسایی‌ دریچه میترال‌ همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی در این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده می شود.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال به همراه MVPP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیکک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدونن پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

خطرات نارسایی خفیف میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. هر چقدر که میزان نارسایی دریچه میترال بدتر می شود، قلب نیز باید برای پمپاژ خون به سمت بدن، سخت تر کار کند.

علت نارسایی قلبی

درمان نارسایی دریچه میترال

۱- درمان بیماران بدون علامت در نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP  بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه گوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ  و نیز مشروبات الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

۲- درمان بیماران علامت دار در نارسایی دریچه میترال

بیماران MVP که تپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشار خون وضعیتی با افزیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود.

اگر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند.

۳- جراحی نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MRR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند. جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم نارسایی‌ دریچه میترال‌ یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه میترال‌ ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند دکتر قلب دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

نارسایی دریچه میترال و بارداری

بیماری های دریجه ای به صورت تنگی دریچه میترال، تنگی دریچه آئورت، پس زدگی خون از دریچه میترال و آئورت و در نهایت به صورت شایع تر پرولاپس میترال را شامل می شوند. تنگی دریچه میترال یکی از خطرناک ترین بیماری ها در زمان حاملگی است؛ چرا که به علت افزایش حجم خون در دوران بارداری، این افراد در معرض تنگی نفس و ادم ریوی قرار می گیرند. اهمیت این مساله تا جایی است که گاهی بیمار با دستور پزشک مجبور به سقط جنین می شود تا جان مادر حفظ شود.

تنگی آئورت از دیگر بیماری های خطرناکی است که باعث ممنوعیت بارداری می شود. به طور کلی تنگی های دریچه در دوران بارداری بسیار سخت قابل تحمل هستند و علایم آنها شدیدتر می شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری

در مورد پس زدگی خون از دریچه میترال و دریچه آئورت خوشبختانه هر دو بیماری در دوران بارداری به خوبی قابل تحمل هستند و علایم خاصی را ایجاد نمی کنند. در مجموع در دوران بارداری تقریبا حجم خون بیست درصد، و ضربان قلب ده تا پانزده درصد افزایش پیدا می کند. به علت افزایش حجم خون و ضربان در حاملگی بیماری های نارسایی دریچه میترال و آئورت به خوبی قابل تحمل می باشند.

آیا پرولاپس میترال برای بارداری خطرناک است؟

این بیماری اغلب خطری برای مادر نخواهد داشت. تنها در صورتی که شدت آن زیاد شود، برای جلوگیری از عفونی شدن دریچه در دوران زایمان، آنتی بیوتیک های خاصی برای مادر تجویز می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام پدر بنده(52ساله)سال92سکته قلبی داشتن ولی عمل نکردن با دارو تا الان که تقریبن5ساله حالش خوب بود.ولی الان دوماهه ضربان قلبش نامنظمه از شهر خودمون ارجاع دادن به بیمارستان رجایی تهران.گفتن اونجا دستگاه ضربان ساز میذارن.ولی اونجا هم گفتن که اگه قلبش عمل بشه خوب میشه ضربانش.میگن 25درصد کار میکنه قلبش!!میخاستم بدونم که با عمل که گرفتگی سه تا رگ داره اون ضربانش هم درست میشه؟؟این عمل کردن براش خطری که نداره؟؟ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Neda یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    مدت 8ماه است که بخاطر بیماری اضطراب و حمله های اضطرابی داروی آلپرازولام مصرف می‌کنم به تشخیص پزشک البته جهت آرام شدن.برای درمان دکترم داروهای زیادی از جمله لگزوپرام سیتالوپرام آسنترا کلومیپرامین وفلووکسامین را داد که متاسفانه هیچکدام از دسته داروهای بازجذب سروتونین به من نساخته و نمی‌سازد.
    با آلپرازولام حالم خوب است اما قصد بارداری دارم و از عوارضش میترسم دکتری (جدا از بحث بارداری)به من گفته که میتوانم پرانول را جایگزین آلپرازولام کنم میخواستم بدونم آیا درست است و چگونه اینکار از انجام دهم. ضمنا من اوایل بیماریم حالم به شدت موقع حمله بد بود و کارم به سرم و آرامبخش می‌رسید داغی و تپش قلب داشتم اما این 8ماه که آلپرازولام میخورم حالم خوب است فقط اگر قرصم دیر بشه سر گیجه و احساس اضطراب کمی دارم و کلافگی.ضربان قلبم منظم و فشارم اغلب 10یا 11برروی 8و7 است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      الپرازولام در بارداری خطرناک است. پروپرانولول خطر کمتری دارد، البته بی عارضه نیست.
  • تصویر کاربر ماریااثنی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    همسرمن هنگام رابطه جنسی دچارکبودی تیره درصورت وتنگی نفس شدیدوبعدازاحیای بنده به فاصله چندثانیه ازدنیارفتن ومن هیچ اطلاعی نداشتم ازبیماری ایشون وفقط سوالم اینه ایمان میتونستم کاری انجام بدم ونکردم یانه
    اورژانس هم امد ویکساعت احیا کرد فایده نداشت ایشون 32سال داشتن وبسیارباخودم کلنجارمیرم که شایدکاری میشد که انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      نه احتمالا يا سكته قلبي يا مغزي بوده و از دست شما كاري برنميومده. بنابراين ناراحت نباشيد
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    میخواستم ببینم این اندازه ها که در اکو نوشته شده اند چی و اندازه طبیعی آنها چند می باشد عکسشو بعد این می فرستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اينها سايز ديواره هاي بطن چپ و حفره بطن چپ در زمان انبساط و انقباض است و عدد نوشته شده نرمال و طبيعي است.
  • تصویر کاربر mahdi جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 757 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و احترام
    حدود 8 ماه پیش علایم شدیدی بهم دست داد (سوزش جناغ سینه ، گزگز پشت کمر و..)
    به همراه جاافتادن نبض ، به دکتر مراجعه کردم ، گفتند از رفلاکس معده هست دارو دادن بهتر شدم
    ولی چند بار دیگه تکرار شد که از معده بود و علایم خوب شد .
    فقط بی نظی ریتم قلب باقی مونده و خیلی وقت ها هیج علایمی ندارم ، بعضی وقت ها احساسش می کنم
    نوار قلب گرفتم ولی چیزی نشان نداده بود .
    دکترم پروپرونول 10 صبح ها برام تجویز نمود . گفتن هلتر ببند ، چون علایم کم بود نبستم و ایشان گفتن
    جا افتادن خطری نداره. این هشت ماه هرچند وقت با رسیدن علایم اظطراب و استرس می گیرم و در کیفیت زندگی تاثیر خیلی بدی داشته .
    استرس در زندگیم زیاده ، در کار و ..
    می خواستم بدونم
    آیا این آریتمی بطور کامل خوب میشود ؟
    در این نوع آریتمی پاسخ گویی قلب به امواج خودش کم می شود ؟
    چرا هر ضربان که جا می افتد حس میکنم ؟
    آیا رفلاکس یا بیماریهای معده روی قلب تاثیر دارد ؟ و میتواند موجب آریتمی شود؟
    منشا این کجاست ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۵ فروردین ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. یک سال است که فنر گذاشته ام . در این مدت اغلب شبها تا صبح درد خفیفی بالا قفسه سینه دارم و همزمان گرفتی پشت قلب که شبیه اسپاسم است را دارم. چه باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۵ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۵ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر تورج یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر نجفی سال نو مبارک من وقتی توی تردمیل پیاده روی میکنم بعداز 20دقیقه میخوام سرعت بالاتر برم نفس کم میارم چند دقیقه استرس میگیرم ممنون ازراهنمایی تون باتشکر س سلام اقای دکتر نجفی سال نو مبارک من وقتی توی تردمیل پیاده روی میکنم بعداز 20دقیقه میخوام سرعت بالاتر برم نفس کم میارم چند دقیقه استرس میگیرم ممنون ازراهنمایی تون باتشکر سلام دکتر نجفی سال نومبارک من وقتی توی تردمیل پیاده روی میکنم بعداز20میخوام سرعت بالاتر برم نفس کم میارم چند دقیقه استرس میگیرم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فیزبذ جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام دچار احساس گرفتگی و سنگینی و بی حسی بدون درد در دست چپ شدم علت به نظر شما چه میتواند باشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر hosein پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.سریع قبل پدر من رسیدن خدمتتون با pt17 شما یکسری داروهاش رو عوض کردید امروز که رفتن آزمایش مجدد دادن برای میزان pt طبق جواب ازمایش میزان pt ایشون اومده رو 14.و ما خیلی نگران هستیم الان از یان شرایط پیش اومده این میزان از افت pt خطرناک نیست؟دکتر بیمارستان گفتن باید اورژانسی آمپول بزنن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیره دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    Nayereh:
    سلام آقای دکتر. شبتون بخیر. عذرخواهی می کنم , من خیلی سالهای قبل رفتم اکو قلب گرفتم ,پزشک به من گفتن که افتادگی دریچه سینی دارم و گفتن چیز مهمی نیست. الان دو سه سالی هست که عذرخواهی می کنم چند روز قبل پریودی قلبم درد می گیره , جدیدا" شدت درد بیشتر شده, می ترسم مشکل جدی باشه , ممنون می شم بفرمایید ممکنه از همون افتادگی باشه یا نوسانات هورمونی بدنم؟ و اینکه پیگیری کنم یا اهمیت ندم به درد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر