دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی دریچه میترال (MR) یا پس زدن خون از دریچه میترال در بزرگسالان به دو دلیل ایجاد می‌ شود. یکی از این دلایل عوارض تب رماتیسمی است و علت دیگر نارسایی دریچه میترال، پاره شدن طناب‌های عضلانی است که به این دریچه‌ها متصل هستند.

شایع ترین و مهم ترین عارضه در نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد.

خطرات نارسایی دریچه میترال

بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص نارسایی‌ دریچه میترال‌ همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی در این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده می شود.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال به همراه MVPP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیکک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدونن پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

خطرات نارسایی خفیف میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. هر چقدر که میزان نارسایی دریچه میترال بدتر می شود، قلب نیز باید برای پمپاژ خون به سمت بدن، سخت تر کار کند.

علت نارسایی قلبی

درمان نارسایی دریچه میترال

۱- درمان بیماران بدون علامت در نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP  بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه گوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ  و نیز مشروبات الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

۲- درمان بیماران علامت دار در نارسایی دریچه میترال

بیماران MVP که تپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشار خون وضعیتی با افزیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود.

اگر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند.

۳- جراحی نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MRR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند. جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم نارسایی‌ دریچه میترال‌ یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه میترال‌ ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند دکتر قلب دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

نارسایی دریچه میترال و بارداری

بیماری های دریجه ای به صورت تنگی دریچه میترال، تنگی دریچه آئورت، پس زدگی خون از دریچه میترال و آئورت و در نهایت به صورت شایع تر پرولاپس میترال را شامل می شوند. تنگی دریچه میترال یکی از خطرناک ترین بیماری ها در زمان حاملگی است؛ چرا که به علت افزایش حجم خون در دوران بارداری، این افراد در معرض تنگی نفس و ادم ریوی قرار می گیرند. اهمیت این مساله تا جایی است که گاهی بیمار با دستور پزشک مجبور به سقط جنین می شود تا جان مادر حفظ شود.

تنگی آئورت از دیگر بیماری های خطرناکی است که باعث ممنوعیت بارداری می شود. به طور کلی تنگی های دریچه در دوران بارداری بسیار سخت قابل تحمل هستند و علایم آنها شدیدتر می شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری

در مورد پس زدگی خون از دریچه میترال و دریچه آئورت خوشبختانه هر دو بیماری در دوران بارداری به خوبی قابل تحمل هستند و علایم خاصی را ایجاد نمی کنند. در مجموع در دوران بارداری تقریبا حجم خون بیست درصد، و ضربان قلب ده تا پانزده درصد افزایش پیدا می کند. به علت افزایش حجم خون و ضربان در حاملگی بیماری های نارسایی دریچه میترال و آئورت به خوبی قابل تحمل می باشند.

آیا پرولاپس میترال برای بارداری خطرناک است؟

این بیماری اغلب خطری برای مادر نخواهد داشت. تنها در صورتی که شدت آن زیاد شود، برای جلوگیری از عفونی شدن دریچه در دوران زایمان، آنتی بیوتیک های خاصی برای مادر تجویز می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ندارم چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر نجفی گرامی
    ده روز پیش اکو فرستاده بودم باید ام ار ای میشدم که وقت گرفتم پریکاردیت بود که باید تایید میشد اکو را دوباره میفرستم سوالی که داشتم این بود که در خواب یا خرو پف میکنم و بعد از بیدارکردن اطرافیانم که به پهلو می خوابم تنفس سطحی و سخت و با صدای بلند دارم و اجساس خفگی میکنم که دوباره اطرافیانم با شکایت تنفس صدادار که گاهی اوقات خودم هم متوجه میشم بیدار میشم و دیگر نمی توانم بخوابم در حرف زدن کم میارم اینها علایم پریکاردیت هست؟و چه کار باید بکنم تا زمان ام ار ای ؟الان فقط متوهگزال 47.5 استفاده میکنم فشارم پایینه و سر گیجه هم دارم میتونم اکسیژن استفاده کنم البته چون اسم دارم ریه هام اذیت میشند کلا موندم چیکار کتن لطفا راهنمایی بفرمایید و اگر در درمان تاخیر بیفته دچار نارسایی قلبی میشم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر این علایم به پریکاردیت ارتباط نداره

  • تصویر کاربر اامید چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    سلام، مادر م 80ساله هستند ونارسای دریچه میترال دارند با توجه به سن وجثه ضعیفشان آیا میتوانند عمل بسته انجام دهند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بستگی به ضرورت عمل و شرایط،بیمار داره

      برای اظهار نظر باید بیمار دیده شود

  • تصویر کاربر دریا سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۲سالمه و در سرکار یهو دچار غش شدم و با مراجعه به دکتر متوجه شدم که سنکوپ قلبی کردم و بعد به متخصص قلب مراجعه کردم واکو قلب ازم گرفت ولی جواب درستی بهم ندادفقط قرص پروپرانول 20و دی پوکسایدتجویز کرد میترسم بعلت سنگین بودن کارم دوباره دچار مشکل شوند اگه میشه راهنماییم کنین چکار باید کنم تصویر نتیجه اکو رو براتون میفرستم . ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی و پرولاپس خفیفه که چیز مهمی نیست

      احتمالا افت فشار گذرا بوده

      اگر تکرار شد بهتره تست تیلت انجام دهید

  • تصویر کاربر ملیکا شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۲ ساله هستم.چهارسال پیش بعد از زایمان به خاطر درد شدید و خستگی شدید و اظطراب فوق العاده به پزشک قلب مراجعه کردم که فهمیدم شلی دریچه میترال دارم.یکسری قرص دادند که الان خاطرم نیست چون استفاده نکردم به دلیل بچه شیر خوار.
    این خستگی و درد قفسه و اظطراب خیلی خیلی بیشتر شده.آیا مصرف نکردن دارو خطر دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مشکلتون قلبی نیست

      باید به روانپزشک مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر ملیکا شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      اما درد قفسه سینه خیلی اذیتم میکنه و تنفسم هم مشکل داره.در اینجور مواقع سرگیجه هم دارم‌
      دکتر روانپزشک هم مراجعه کردم اما مشکل حل نشد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      با مدارک جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سیده چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر .
    من ۳۰ سالمه و سه سال پیش وقتی باردار بودم اکو انجام دادم متوجه پرولاپس و نارسایی بسیار جزئی دریچه میترال شدم mvp , mr trace
    تپش قلبم زیاد شده بود و تنگی نفس و درد در قفسه سینه داشتم رفتم دوباره اکو شدم بعد از سه سال و الان متوجه شدم mvp , mr +1
    سوالم اینه که پیشرفت نارساییم در چه حد بوده و آیا میتونم میتراکلیپ انجام بدم که وضعیتم بدتر نشه و قلبم رفته رفته بزرگتر نشه بخاطر برگشت خونی که توی قلبم اتفاق میفته ؟
    چون بخاطر مطالعه ای که داشتم متوجه شدم نارسایی بهتر نمیشه و فقط به سمت بدتر شدن پیش میره که قلب رفته رفته بزرگتر و نارسا تر میشه حتما باید از این بدتر بشه وضعیتم تا دریچه رو بدون عمل عمل جراحی ترمیم کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی خفیف در اکثر افراد وجود داره و جای نگرانی نداره و نیاز به اقدام خاصی نیست

  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید جناب دکتر
    من در هفته 18بارداری به توصیه پزشک زنان، اکوی قلب جنین انجام دادم. نتیجه اکو وجود سوراخ بین دهلیزی رو نشون داد. و گفتند برای بررسی بیشتر هفته اول بعد از تولد قلب نوزاد اکو بشه.
    سوال من اینجاست، طبق مطالعات خودم و مطالبی که تو این سایت خوندم، این سوراخ در تمام جنین ها وجود داره و به مرور تا زمان تولد بسته میشه. پس چرا این موضوع رو به عنوان یه مورد نگران کننده که حتما باید پیگیری بشه به من اعلام کردن. اونم تو هفته 18 بارداری که تا پایان دوره جنینی کلی زمان مونده.
    و آیا نیاز هست من بیشتر پیگیری کنم؟
    متشکرم از توجهتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید با متخصص قلب اطفال مشورت کنید

  • تصویر کاربر ميك چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام من ٢٦هفته باردارم تپش قلب داشتم دكتر قلب بهم گفت نارسايي دريچه ميترال دارم و قرص متورال بهم داد ميخواستم ببينم حتما بايد مصرف كنم چوم نگرانم دارو روي بچه تاثيير بذاره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونید مصرف نکنید

    2. تصویر کاربر ميك چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      خوب براي تپش قلبم چه كاري انجام بدم تپش قلبم به ١١٨هم ميرسه خطرناك نيست واسه خودم يابچه؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مشکلی نیست

      کمی تحمل کنید و یا دارو رو استفاده کنید

      راه دیگری وجود ندارد

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رها سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    باسلام به تازگي متوجه شدم دريچه مترالم گشاد شده وزده دهليز سمت چپم فلج كرده دكترا گفتن اگه جراحي نكني سمت راستم از كار ميندازه ومن تن به جراحي نميدم ايا خطرناك است برايه مانع از پيشرفت اين بيماري نميتوان دارويي تجويز كرد كه نياز به عمل نباشه خدا عمرتون بده لطفا پاسخ دقيقي بدين خيلي نگرانم با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید با مدارک مراجعه کنید

      به این سکل به هیج وجه نمیشه نظر دقیق داد

    2. تصویر کاربر رها دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      اخه من راهم دوره خوب دارم ميگم گفتن يطرف فلجي گرفته و بيماري روبه پيشرفته
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      نمیشه اینجوری نطر داد

      در شهر خودتون به پزشک قلب مراحعه کنید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر كامبيز جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقايه دكتر پدرم ٤٥سال داره دچاره نارسايي دريچه ميترال شده يعني دهليز سمت چپ كم تراز راست كار ميكنه دكترا گفتن بايد جراحي بشن به نظر شما نياز به جراحي هست خيلي نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید اکو مری بینار و خود بیمار دیده شوند تا بشه نطر دقیق داد

    2. تصویر کاربر كامبيز جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      بله از تلگرام بزاتون فرستادن به نام سلمان قاضي لطفا ببينين نظرتون بگين ما راهمون دورهستش اگه نظر شماجراحي نيست بياريمش پيشه خودتون چون شنيدم جراحي دريچه خيلي خطرناك وسخته درسته
    3. تصویر کاربر كامبيز جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      بله از تلگرام به نام سلمان قاضي نژاد براتون فرستادم خواستم ببينم اگه نظر شما جراحي نيست بياريمش پيشه شما چون شنيدم جراحي دريچه هم خطرناك وهم سخت است
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      عکس اکو را همینجا بفرستید

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر زینب جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتور من بیماری قلبی ASD دارم کلا زنده گیم به ریخت خیلی نگرانم برای درمانم اقدام کردم ولی دو تا سوال دارم از شما یکی اینکه من به عمل نیاز دارم شنبه انژیو میشم و دوم اینکه این بیماری مادر زادی اس وخوب بشم ان شاءالله کامل ایا این بیماری به فرزندانم انتقال داده میشه یانه همین دو سوال است ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      تصمیم به عمل جراحی به شدت بیماری و مسایل همراه داره

      اگر عمل شه درمان کامله

      انتقال به بجه کمه

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر