دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی دریچه میترال (MR) یا پس زدن خون از دریچه میترال در بزرگسالان به دو دلیل ایجاد می‌ شود. یکی از این دلایل عوارض تب رماتیسمی است و علت دیگر نارسایی دریچه میترال، پاره شدن طناب‌های عضلانی است که به این دریچه‌ها متصل هستند.

شایع ترین و مهم ترین عارضه در نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد.

خطرات نارسایی دریچه میترال

بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص نارسایی‌ دریچه میترال‌ همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی در این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده می شود.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال به همراه MVPP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیکک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدونن پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

خطرات نارسایی خفیف میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. هر چقدر که میزان نارسایی دریچه میترال بدتر می شود، قلب نیز باید برای پمپاژ خون به سمت بدن، سخت تر کار کند.

علت نارسایی قلبی

درمان نارسایی دریچه میترال

۱- درمان بیماران بدون علامت در نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP  بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه گوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ  و نیز مشروبات الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

۲- درمان بیماران علامت دار در نارسایی دریچه میترال

بیماران MVP که تپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشار خون وضعیتی با افزیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود.

اگر بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به نارسایی دریچه میترال MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به نارسایی‌ دریچه میترال‌ سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند.

۳- جراحی نارسایی‌ دریچه میترال‌

بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MRR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند. جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم نارسایی‌ دریچه میترال‌ یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه میترال‌ ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند دکتر قلب دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند.

بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

نارسایی دریچه میترال و بارداری

بیماری های دریجه ای به صورت تنگی دریچه میترال، تنگی دریچه آئورت، پس زدگی خون از دریچه میترال و آئورت و در نهایت به صورت شایع تر پرولاپس میترال را شامل می شوند. تنگی دریچه میترال یکی از خطرناک ترین بیماری ها در زمان حاملگی است؛ چرا که به علت افزایش حجم خون در دوران بارداری، این افراد در معرض تنگی نفس و ادم ریوی قرار می گیرند. اهمیت این مساله تا جایی است که گاهی بیمار با دستور پزشک مجبور به سقط جنین می شود تا جان مادر حفظ شود.

تنگی آئورت از دیگر بیماری های خطرناکی است که باعث ممنوعیت بارداری می شود. به طور کلی تنگی های دریچه در دوران بارداری بسیار سخت قابل تحمل هستند و علایم آنها شدیدتر می شود.

فشار خون بالا در دوران بارداری

در مورد پس زدگی خون از دریچه میترال و دریچه آئورت خوشبختانه هر دو بیماری در دوران بارداری به خوبی قابل تحمل هستند و علایم خاصی را ایجاد نمی کنند. در مجموع در دوران بارداری تقریبا حجم خون بیست درصد، و ضربان قلب ده تا پانزده درصد افزایش پیدا می کند. به علت افزایش حجم خون و ضربان در حاملگی بیماری های نارسایی دریچه میترال و آئورت به خوبی قابل تحمل می باشند.

آیا پرولاپس میترال برای بارداری خطرناک است؟

این بیماری اغلب خطری برای مادر نخواهد داشت. تنها در صورتی که شدت آن زیاد شود، برای جلوگیری از عفونی شدن دریچه در دوران زایمان، آنتی بیوتیک های خاصی برای مادر تجویز می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زینب دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    تنگی دریچه آئورت با گرادیان 13 دارم خواستم ببینم واسه بارداریم مضره ؟هرچند سال درجه ش تغییر میکنه؟چه عواملی باعث شدید شدن درجه میشه؟ داروی خاصی برای جلوگیری از پیشرفتش داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      گراديان ١٣
      فعلا از نظر بارداري منعي نداريد
      قبلا معتقد بودند گروه استاتين مانند اتوروستاتين سير پيشرفت بيماري را ميگيرد ولي امروز اثبات نشده
  • تصویر کاربر دریابیگی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    بنده درد در قفسه ی سینه گاهی کتف ودرد در دست چپم داشتم به دکتر مراجعه کردم اکوی قلب ونوار قلبی ازم گرفتن ودکتر گفت گشادی دریچه قلب خیلی خفیف داری. میخواستم بدونم ایا امکان داره دچار ایست قلبی بشم و راه درمان داره این مشکل؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهران دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر فرمودید که چند سال دارم و سابقه بیماری قلبی تو خانواده دارم یا نه 29 سالمه و سابقه بیماری قلبی هم نبوده خداروشکر تو خانواده و قند چربی و فشار خون هم ندارم الحمدلله بله سیگاری هم هستم میخوام ترکش کنم اما خیلی سخته نمیدونم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      بااراده قوي ترك كنيد
  • تصویر کاربر مینا یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    پدر بنده طی تصادف با موتور و واژگونی موتور فوت شدن . که طبق جوابی که پزشکی قانونی داده خونریزی وسیع داخلی به دلیل پارگی آنوریسم شریان آئورت شکمی بوده .
    آیا اگر اوژانس زود به محل حادثه می رسد می شد که درمان بشه و فوت صورت نگیره .
    با توجه به اینکه اورژانس از زمان تماس تا رسیدن به محل حادثه 48 دقیقه طول کشید تا برسه .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر زری جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    دستم چپم درد میکنه‌ ولی احساس درد در قفسه سینه دارم تست ورزش چند ماه قبل دادم گفتن مشکل قلب ندارم ولی نوار قلب نگرفتن امکانش هست ناراحتی قلب داشته باشم یا اینکه علایم ارتروز گردنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ميترسم تو رو خدا راهنمايي كنيد من يك مدتي طبش قلب و استرس داشتم هي مي رفتم دكتر دكتر ها ميگفتن چيزي نيست قلب سالم بود ازمايش خون دادم همه چي سالم بود بعد كه خون دادم سر درد شدم و فهميدم كه چشمامه ضعيفه هنوزم سمته راسته صورتم درد ميكنه الان استرس بيماري ام اس دارم ايا چون صورتم درد ميكنه ايا ممكنه ام اس باشه؟:(
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      سوال شما مربوط به مغز و اعصاب است
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سللم و خسته نباشید فراوان خدمت دکتر محترم...سوال من اینه که من درحالت خوابیده وقتی یه جسم میزارم رو شکمم تکان میخوره و نبض میزنه وضربانش دقیق با ضربان قلب یکیه فقط هنین وگرنه نه درد دارم و نه چیز دیگه ای ولی من نفخ معده و تقریبا روده هام تحریک پذیره و ااسترس و فعالیت روزانه نبصش بیشتر و در حالت خواب نبض خیلی کم مثل تپش قلب که روزا واسه من 70 الی 75 میزنه و شب ها 50 الی 70 ...اکو هم دادم سالمه ...این جسمو روی شکم دوستان و خوانوادم گذاشتم واسه اونا هم ملرزه جسم درحالت خوابیده ولی درحالت نشسته و ایستاده لرزش احساس نمیکنم....اقای دکتر به نظرتون جدیه و اقدام کنم؟؟؟درضمن یه سوال دیگه افتادگی ناف و یا اب گرفتن ناف باعث لرزیدن شکم میشه؟؟؟ممنونم از لطف و شکیباییتون..یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    هنگام عصبانی شدن وبلند کردن اجسام سنگین مثلا 60 کیلو تنگی نفس هنگام دم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Nafiseh سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .من از زمانی که یادم میاد گهگاهی قفسه ی سینه ام درد میگرفت.تا الان که 21 سالمه و احساس می کنم بدتر شدم .مشکلم به این صورته که در قفسه سینه ام (گاهی وسط و گاهی سمت چپ)احساش فشار و درد مبهمی دارم .این درد به دست چپ و گاهی هم دست راست میکشه .و احساس می کنم دستم کمی بیحس میشه .حتی انتهای دستم .و تپش قلب های بی علت هم دارم ،همچنین اینکه موقع فعالیت هر چند کم مثل بالا رفتن از چند پله تپش قلب می گیرم و مدتی طول میکشه تا این تپش آروم بشه.گاهی هم در حالت استراحت کمی دچار تنگی نفس میشم .بعد از خوردن قرص های سرماخوردگی بخصوص کلداکس به شدت نفس تنگی میگیرم .به دکتر متخصص خیلی مراجعه کردم که با گرفتن نوار قلب و اکو گفتن که قلبت بجز پرولاپس دریچه میترال مشکل دیگه ای نداره .فقط یه دکتر گفتن که ممکنه پرخونی ریه باشه که من دیگه پیگیری نکردم .گاهی اوقات هم خلط خونی از گلوم میاد.
    پیشاپیش سپاس از لطفتون...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و تشکر از این ربات پرسش و پاسخ ..آقای دکتر مت بعضی از مواقع دقیقا وسط قفسه سینم بصورت یک بار و نه بیشتر احساس میکنم که یه چیزی میزنه و یه لحظه حالت نفس تنگی بهم دست میده و دوباره حالتم عادی میشه لطفا برام توضیح بدین خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر