دکتر محمد حسین نجفی

.در بیماری رینود عروق  کوچکتری که خون را برای پوست شما فراهم می کنند باریک گردیده و گردش خون به مناطق آسیب دیده محدود می شود (وازواسپاسم). احتمال ابتلای زنان به بیماری رینود بیشتر از مردان است. به نظر می رسد که اینحالت در افرادی که در آب و هوای سرد زندگی می کنند شایع تر است.بیماری رینود یا سردی انگشتان دست و پا باعث می شود برخی مناطق از بدن شما مانند انگشتان دست و پا در پاسخ به هوای سرد یا استرس احساس بی حسی و سردی نمایند. درمان بیماری رینود به شدت آن و اینکه آیا شما دارای دیگر شرایط سلامتی می باشید، بستگی دارد. برای اکثر مردم، بیماری رینود ناتوان کننده نیست، اما می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر بگذارد.

علت سرد شدن ساق پا

علت سرد شدن ساق پا چیست

ممکن است علت سرد شدن ساق پا بیماری شریان محیطی باشد. این وضعیت یعنی علت سردی پاها از زانو به پایین جریان خون در پاها و پاهای شما را کند یا مسدود می کند. گردش خون ضعیف می تواند پاهای شما را سرد کند. (ممکن است بدون ابتلا به دیابت به بیماری شریان محیطی مبتلا شوید. سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سن همگی شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.)

علایم بیماری رینود چیست؟

علائم و نشانه های پدیده بیماری رینود در تکرار، مدت و شدت اسپاسم عروق خونی که زمینه ساز این اختلال است، بستگی دارد. نشانه و علائم بیماری رینود عبارتند از:

در طول یک حمله از پدیده رینود، مناطق آسیب دیده از پوست شما معمولا برای اولین بار سفید می شوند. پس از آن، مناطق آسیب دیده اغلب آبی گردیده و سردی و بی حسی احساس می گردد. همانطور که شما گرم می شوید و گردش خون شما بهبود می یابد، مناطق آسیب دیده ممکن است قرمز، ضربان دار، با احساس خارش و سوزش یا متورم گردند. منظور از تغییر رنگ برای همه یکسان نیست و همه افراد هر سه رنگ را تجربه نمی کنند اگرچه بیماری رینود اغلب سبب سردی انگشتان دست و پا شما می شود، اما این وضعیت همچنین می تواند مناطق دیگر از بدن تان را مانند بینی، لب، گوش و حتی نوک سینه ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

درمان بیماری رینود

علت سردی انگشتان دست و پا چیست؟

پزشکان دقیقا علت حملات رینود را نمی دانند، اما به نظر می رسد رگ های خونی در دست و پا به هوای سرد یا استرس واکنش بیش از حد نشان می دهند.

اسپاسم در رگ های خونی

با پدیده رینود، عروق انگشتان دست و پا زمانی که در معرض سرما یا استرس قرار می گیرند دچار وازواسپاسم شده، عروق باریک گردیده و به طور موقت جریان خون را محدود می کنند. با گذشت زمان، این شریان های کوچک ممکن است کمی ضخیم شده و جریان خون بیشتری را محدود سازند. هوای سرد به احتمال زیاد شروع کننده یک حمله است. قرار گرفتن در معرض سرما، مانند قرار دادن دست خود در آب سرد، برداشتن چیزی از فریزر و یا مواجهه با هوای سرد، به احتمال زیاد آغاز کننده یک حمله خواهد بود. برای برخی افراد، استرس عاطفی می تواند سبب سردی انگشتان دست و پا شود.

انواع بیماری رینود

دو نوع اصلی از این بیماری وجود دارد.

۱- رینود اولیه

در بیماری رینود اولیه همچنین بیماری رینود نامیده می شود، رایج ترین شکل این بیماری است که در نتیجه یک بیماری زمینه ای مرتبط ایجاد می شود که می تواند وازواسپاسم را تحریک کند.

۲- رینود ثانویه

بیماری رینود ثانویه که رینود پدیده ای نیز نامیده می شود، توسط یک مشکل زمینه ای ایجاد می شود. اگر چه پدیده رینود نسبت به شکل اولیه شیوع کمتری دارد، این امر منجر به جدی تر شدن آن گردیده است. علائم و نشانه های پدیده رینود معمولا در مراحل بعدی زندگی حدود ۴۰ سالگی نسبت به رینود اولیه ظاهر می گردند.

علت بیماری رینود چیست؟

۱- بیماری های بافت همبند

بسیاری از افرادی که مبتلا به یک بیماری نادر هستند که منجر به سخت شدن و زخم شدن پوست (اسکلرودرمی) می شود، دچار پدیده رینود هم می باشند. بیماری های دیگر که خطر ابتلا به بیماری رینود را افزایش می دهند شامل لوپوس، آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن است.

۲- بیماری رگها

 پدیده رینود همچنین می تواند با بیماری های مختلفی که شریان ها را تحت تاثیر می گذارد، مانند ساختن پلاک در عروق خونی که قلب را تغذیه می کنند (تصلب شرایین) یا یک اختلال که در آن عروق خونی دست و پا ملتهب می شوند (بیماری بورگر) همراه باشد. یک نوع از فشار خون بالا که شریان های ریه را تحت تاثیر قرار می دهد (فشار بالای اولیه خون ریوی) می تواند با پدیده رینود در ارتباط باشد.

۳- سندرم تونل کارپال

 این وضعیت فشار بر عصب دست شما را در گیر کرده (عصب مدیان) و بی حسی و درد در این ناحیه ایجاد می کند. دستان ممکن است حساسیت بیشتری به هوای سرد و حملات پدیده رینود داشته باشند.

۴- فعالیت تکراری و یا لرزش

 تایپ کردن، نواختن پیانو یا حرکات مشابه برای مدت طولانی و فعالیت با ابزار آلات ارتعاشی، می تواند خطر ابتلا به بیماری رینود را افزایش دهد.

رینود یا سردی دست و پا

۵- سیگار کشیدن

سیگار کشیدن، رگهای خونی را منقبض می کند و یک علت بالقوه بیماری رینود می باشد.

۶- صدمات

 آسیب به دست و پا، مانند شکستگی مچ دست، جراحی و یا یخ زدگی، می تواند به پدیده رینود منجر شود.

۷- برخی از داروها

 برخی داروها از جمله مسدود کننده های بتا که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند، داروهای میگرن که حاوی ارگوتامین یا سوماتریپتان هستند، داروهای اختلال نقص توجه / بیش فعالی ؛ عوامل شیمی درمانی خاص و داروهایی که عروق خونی را تنگ می کنند، مانند مصرف داروهای بدون نسخه سرماخوردگی می توانند با بیماری رینود در ارتباط باشند.

عوامل خطر در بیماری سردی انگشتان دست و پا چیست؟

عوامل خطر برای رینود اولیه عبارتند از:

عوامل خطر برای بیماری رینود ثانویه عبارتند از:

عوارض بیماری رینود چیست؟

اگر بیماری رینود شدید باشد که گردش خون به انگشتان دست و پا را به طور دائم کاهش دهد (که نادر است) باعث تغییر شکل انگشتان دست و پا می گردد. اگر یک سرخرگ به یک منطقه آسیب دیده به طور کامل مسدود شود، زخم (زخم های پوستی) و یا بافت مرده (گانگرن) ممکن است ایجاد گردد. درمان زخم و گانگرن دشوار است. در موارد شدید درمان نشده، پزشک ممکن است نیاز به حذف قسمت آسیب دیده از بدن تان را بکند (قطع عضو).

علت سردی انگشتان دست و پا

برای تشخیص بیماری رینود چه کنیم؟

در مورد علائم و سابقه پزشکی از شما سوالاتی پرسیده خواهد شد و یک معاینه فیزیکی انجام می گردد. همچنین ممکن است تست های دیگری برای رد کردن دیگر شرایط محتمل بر علایم و نشانه های شما انجام گیرد.

طبقه بندی بیماری رینود اولیه در مقابل ثانویه

برای تمایز بین اولیه و پدیده رینود، پزشک ممکن است یک آزمایش به نام تست بررسی مویرگ های ناخن یا کپیلارسکوپی در مطب انجام دهد. در طول این تست، پزشک پوست پایه ناخن را در زیر میکروسکوپ بررسی می کند. عروق کوچک خونی (مویرگ ها) نزدیک ناخن بزرگ شده و یا تغییر شکل داده ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد. با این حال، برخی از بیماری های ثانویه را نمی توان توسط این تست شناسایی نمود. اگر احتمال وجود شرایط دیگری، از جمله بیماری های خود ایمنی بافت همبند، بیماری رینود زمینه ای وجود داشته باشد، ممکن است آزمایش خون، نیز از شما درخواست گردد:

تست آنتی بادی های ضد هسته ای

جواب مثبت این تست برای حضور این آنتی بادی (تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن شما) ممکن است سیستم ایمنی بدن را تحریک شده نشان بدهد که در افراد مبتلا به بیماری های بافت همبند یا دیگر اختلالات خود ایمنی شایع تر است.

سرعت رسوب گلبول قرمز

این تست میزان ته نشین شدن سلول های قرمز خون در انتهای یک لوله را تعیین می کند. سریع تر از میزان طبیعی بودن ممکن است نشان دهنده یک بیماری التهابی یا خود ایمنی زمینه ای باشد.

هیچ آزمایش خونی به تنهایی برای تشخیص بیماری رینود وجود ندارد. پزشک ممکن است تست های دیگر، برای رد کردن بیماریهای عروقی و کمک به تشخیص یک بیماری یا شرایطی که ممکن است با پدیده رینود در ارتباط باشند را درخواست کند.

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و در تهران

پرسش از دکتر قلب

2.6/5 - (8 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر .... شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    پدرم بعد از عمل پروتز لگن حدود 40 روز بعد از عمل در ساق پا عمل شده دچار لختگی خون شد و به موقع مراجعه شد به دکتر و تجویز وارفارین شده بود و الان حدود 9 ماه هست که این قرص را مصرف کردند و الان یکی از دکتر ها گفته نیاز به سونو گرافی داپلر نداره و مصرف قطع کنند و دکتر دیگه گفتن حتما باید سونوگرافی داپلر بدهند اگه نرمال باشه بعد باید مصرف قرص را قطع کنند .دو هفته است که احساس ورم در دو پاشون داره که یکی از دکتر ها گفته عوارض عمل لگنشون هست . آیا نیاز به سو نو گرافی هست
    دو تا جوابیه سونوگرافی براتون فرستاده شده یکی همون دفعه اول لختگی است و دیگری دو ماه بعد از لختگی است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بهتره سونو انجام بشه
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    یه سال پیش خوردم زمین بعد ورم پام کم نشده اخرین سونوگرافی زده پپلیته ال مشهوده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام اين نرماله بايد ويزيت شويد
  • تصویر کاربر عاطفه جمعه ۲۱ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    گرفتگی عروق پا باسلام وخسته نباشید .خانمی 49ساله هستم ساق پام شبا بشدت درد میگیره ک باهیچ مسکنی اروم نمیشه عکس گرفتم گفتن تاندونا پاره شده وهیچ کاری نمیشه کار چون زمانش خیلی گذشته . ا نقد پادردمم شدید میشه ک پامو میکوبونم زمین چیکارکنم من برای این پادرد یه متخصص فرمودن سندروم پابی قرار دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر یتیم شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بنده ۱۵سال پیش در اثر عبور خودرو از روی پام دچار ترومبوز حاد در ناحیه ماهیچه ی پشت ساق پا شدم ک همیشه درد دارم و....ب پزشک ک مراجعه کردم گفتند درمانی نداره ...دوسال پیش به یک فوق تخصص مراجعه کردم ک یه جفت جوراب تجویز شد ک استفاده ک میکردم ورم پام کمتر شد ولی احساس درد بیشتری داشتم کم کم دیگه استفاده ش رو گذاشتم کنار میخواستم ببینم چ کارایی باید انجام بدم هم از لحاظ تغذیه هم از لحاظ فیزیکی ک دچار آمبولی ریه نشم ناگفته نماند ک تا بحال چند بار دچار درد شدید در ناحیه قفسه سینه هم شدم ک بعد چند دقیقه خوب شده باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر لخته حل شده همون جوراب واريس مناسبه
      از نظر نارسايي وريدي با سونو داپلر بايد بررسي شويد
      امبولي به تغذيه ربط نداره ولي بايد زندگي فعالي داشته باشيد
      در كل بهتره ويزيت شويد
  • تصویر کاربر مینا جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    با سلام. من 30 سال سن دارم و دچار خستگی شدید و کم خونی هستم. مدت 2 هفته هست که مچ پای راستم ورم کرده و آزمایش های عمومی انجام دادم و مشکل کلیوی و قندخون نداشتم. در نهایت دکتر به من داپلر از پام دادن.پام خیلی بی حس می شه و سرد و همچنین عضله ساق پاهم تقریبا ماهی یکی دوبار تو خواب می گیره فشار خونم هم اکثر اوقات 13 روی 9 هست. می خواستم بپرسم ممکن هست دچار انسداد عروق پا شده باشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      با توجه به شرح حالتون بعيده
      بهتره ويزيت شويد
  • تصویر کاربر میناآقاپور شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    ساق پای چپ من بشدت درد میکنه و تو عضلاتم احساس سوزش شدید و مداوم دارم علت این امر چیه!؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      علت هاي عروقي و عصبي عضلاني داره
      بايد ويزيت شويد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان ابتدا ممنونم از این که به سوالات ما جواب میدین نهایت قدر دانی را از شما دارم دکتر من میخوام پا هام رو صد هشتاد باز کنم میدونم به طب ورزشی مربوط میشه اما جوابش رو شما هم میدونید یه جور بی حس کننده داریم که به پا میزنند میخوام اونو به پام بزنم و بدون درد باز کنم البته تمرینات کششی رو حتما انجام میدم در ضمن دکتر جان انجام حرکات کششی ایا در پا باز موثر هست و دکتر آخرین سوال سر درد دادم چطور میشه رفته رفته با گذشت زمان انعطاف پذیری کاهش میابد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    غلظت خون دارم چیکار بکنم پاهاییم از داخل داغ میشود کسلو بی حال میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      علايمتون به غلظت خون ربط نداره
      عدد هموگلوبين دقيقا چنده
      اگر اضطراب داريد درمان كنيد
  • تصویر کاربر زیبا جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    بیشتر اوقات در سمت ران و ماهیچه‌ها ی هر دو پا احساس درد دارم. و بعضی اوقات یک قسمتی از پایم حالت پرش پیدا می کند. خیلی زود دچار
    خواب رفتگی می شوند. حتی بچه ام هم نمی تواند روی پایم بنشیند. همین درد رو هم در هر دو دستانم دارم. و تقریبا نزدیک به دو سال هست که به تشخیص دکتر میگرن عصبی دارم و دارو استفاده می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا درگيري عصب هست ولي بهتر است معاينه شوسد يا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    آیا قرص مخمر آبجو که مکمل غذایی برا 6 ساله به بالا هست بخورم با وارفارین تداخلی نداره مشکلی نداره برا لخته.
    آیا تمرینات بدنسازی در صورتی که ضربه ی به پا وارد نشود مشکلی ندارد. دکتر گفته تا بیست روز دیگه وارفارین مصرف کنم ک اگر مادرزادی نبود ایجاد لخته در پای چپ آمپول بزنه برا رفع لخته.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر