دکتر محمد حسین نجفی

احساس فشار، سنگینی در قفسه سینه، احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس نبض در گردن شایع‌ترین علائم سکته قلبی در جوانان است.

این روزها هر چند وقت یک‌بار از دور و اطراف مانند درگذشت هادی نوروزی،کاپیتان پرسپولیس خبر سکته جوانی را می‌شنویم و با تعجب می‌گوییم: «سنی نداشت که؛ چرا حمله قلبی کرد؟!» اما واقعا چرا این روزها سکته قلبی در جوانان زیاد شده است؟

به گزارش خبرآنلاین، جامعه ورزش ایران با خبر درگذشت هادی نوروزی کاپیتان پرسپولیس در سن ۳۰ سالگی شوکه شده است. مرحوم هادی نوروزی اما تنها یکی از جوانانی است که این روزها از گوشه و کنار خبر سکته قلبی یا مغزی آنها را می‌شنویم. تا پیش از این هر وقت حرف از سکته پیش می‌آید به فکر افراد مسن و سالخورده می‌افتادیم اما چه شده است که سن سکته این‌قدر پایین آمده است؟

هادی-نوروزی

پیش از پاسخ به این سوال ببینیم که:

تفاوت بین سکته قلبی خفیف و شدید چیست؟

اگر انسداد عروق، جریان خون را در یک سرخرگ بزرگ‌تر مختل کند، ممکن است حملات قلبی شدید نیز رخ دهند. در مقایسه، حمله قلبی خفیف زمانی اتفاق می‌افتد که در یکی از شریان‌های کوچک‌تر قلب، انسداد وجود داشته باشد یا انسداد ایجاد شده، جریان خون به عضله قلب را به طور کامل متوقف نکند.

علائم حمله قلبی در جوانان

سکته قلبی در جوانان و یا انفارکتوس میوکارد، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت ازبین‌رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی‌می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان شود یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) رخ دهد. عمده‌ترین دلیل سکته قلبی در جوانان بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است.

فاکتورهای خطر سکته قلبی مانند دیابت، چربی خون، مصرف سیگار، چاقی و کم‌تحرکی از مدت‌ها پیش مطرح بوده‌ اما امروزه به دلیل تشدید این فاکتورها، سن سکته قلبی پایین آمده است.

علائم سکته قلبی خفیف یا کوچک چیست؟

علائم سکته قلبی خفیف در جوانان می تواند مانند یک فشار ناراحت کننده، فشردن یا درد در قفسه سینه احساس شود. علاوه بر این:

-ناراحتی در سایر نواحی بالای بدن مانند یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فک یا معده

-تنگی نفس قبل یا در حین ناراحتی قفسه سینه

-عرق سرد

-یا احساس تهوع یا سبکی سر

از دیگر علائم حمله قلبی خفیف محسوب می شوند.

ایست قلبی در جوانان

لازم است بدانیم که به طور کلی احتمال ایست قلبی در افراد جوان بسیار کم است. در افراد جوان بیماری های ژنتیکی (مثل سندروم بروگادا) یا بیماری های عضله ی قلب (نظیر کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک) یا آریتمی های خاص (مثل بیماری CPVT) علت ایست قلبی هستند که معمولا بخش زیادی از این بیماری ها با نوار قلب ساده، قابل تشخیص می باشند.

به خصوص افرادی که قبلا در خانواده سابقه ی فوت ناگهانی داشته اند، (مخصوصا افراد جوان) و یا اینکه علایمی نظیر طپش های قلبی و یا سنکوپ داشته اند و یا دچار درد قفسه ی سینه، به خصوص حین فعالیت می شوند، بهتر است برای اینکه از این بابت بررسی شوند، یک بار نزد متخصص قلب ویزیت شده و نوار قلب از ایشان اخذ شود. در صورتی که شک پزشک به بروز این بیماری ها بیشتر شود، اقدامات تشخیصی و درمانی بعدی، متناسب با تشخیص انجام شده صورت خواهد گرفت.

علت سکته قلبی در جوانان

سه علت اصلی سکته قلبی سوء مصرف مواد یا مصرف بیش از حد الکل، سیگار کشیدن و فشار خون بالا هستند. با این حال موارد دیگری نیز می توانند سبب سکته قلبی شوند که در ادامه به آنها می پردازیم:

عوامل-سکته-قلبی

۱- نقش آلودگی هوا

کلان شهر ها همیشه دغدغه آلودگی هوا را داشته و دارند در تحقیقات اخیر ثابت شده که اگر قلب کسی ۷۰درصد دچار گرفتگی عروق کرونر باشد آلودگی هوا با مکانیسم اختلال در اکسیژن رسانی میزان این تنگی را به ۹۰تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد و همین نکته یعنی وقوع یک سکته حاد قلبی. پزشکان می گویند که اساسا هر نوع فعالیتی در شرایط بد آب وهوایی برای بدن مضر است حتی اگر آنچه صورت می گیرد یک فعالیت ورزشی باشد.

۲- نقش استرس در سکته قلبی

استرس باعث آزاد شدن ماده‌ای به نام نورآدرنالین می‌شود. این ماده عروق بدن را تنگ می‌کند؛ بنابراین اگر فرد از قبل تنگی عروق داشته باشد استرس زیاد می‌تواند او را به سکته بیندازد.

۳- اختلالات قلب

⚠ ضخیم شدن عضله قلب (میوکارد)

این علت شایع ترین علت سکته قلبی در جوانان و مرگ ناگهانی مربوط به قلب در افراد زیر ۳۰ سال بخصوص ورزشکاران است.

⚠ اختلالات عروق کرونر

در این اختلال سرخرگ ها می تواند در طی ورزش فشرده شده و مانع جریان خون مناسب برای قلب شوند.

⚠ ضربان قلب سریع

این اختلال ممکن است منجر به غش یا حتی مرگ شود. در افراد جوان این اختلال بسیار شایع است.

علائم عروق نا به جای کرونری

۴- نقش سابقه خانوادگی در سکته قلبی در جوانان

علامت هشدار دهنده مهم دیگر سابقه خانوادگی مرگ در سن قبل از ۵۰ سال است. البته سیگار کشیدن، کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی شکمی، دیابت، سندرم متابولیک، عدم ورزش، از دیگر عللی هستند که همگی در بروز مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر ۳۰ سال نقش عمده دارند.

۵- نقش رژیم غذایی ناسالم

علاوه براین رژیم‌های غذایی نادرست و گرایش به سمت فست‌فودها روز به روز بیشتر می‌شود. در گذشته مادران برای تنقلات فرزندان‌شان  از  میوه و آجیل استفاده می‌کردند اما امروزه شکلات و فست‌فودها جای خوراکی‌های سالم را گرفته‌اند؛ به این ترتیب تعجبی ندارد اگر سن سکته قلبی پایین آمده باشد. 

اگر قبلا سن سکته ۵۰ یا ۶۰ سالگی بوده است امروزه حتی در دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی نیز شاهد سکته‌ قلبی در جوانان  هستیم.

در ادامه مطالبی از مراجع بزرگ در این حوزه آورده ایم.

رژیم غذایی نا سالم دلیلی بر سکته قلبی در جوانان

عوامل موثر در افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی

تجمع رسوبات چربی در شریان ‌ها (سرخرگ ها) می تواند باعث تنگ شدن و گرفتگی عروق سراسر بدن شود (آترواسکلروز). عوامل خاصی در این اتفاق نقش دارند که می توانید بسیاری از این عوامل خطر را کاهش دهید و یا از بین ببرید تا کمتر در معرض ابتلا به حمله قلبی باشید.

عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:

1- سن

مردان در سن بالاتر از 45 سالگی و زنان در سن بالاتر از 55 سالگی، نسبت به افراد جوان بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند.

2- دخانیات

سیگار کشیدن و حتی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار نیز یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی می باشد.

3- فشار خون بالا

فشار خون بالا به مرور زمان می تواند به شریان های نزدیک به قلب شما آسیب برساند. در صورتی که فشار خون بالا، به همراه بیماری های دیگری مانند چاقی، کلسترول بالا و یا دیابت رخ دهد، خطر آن حتی بیشتر است.

فشار خون بالا یکی از دلایل ابتلا به سکته قلبی در جوانان

4- کلسترول یا تری گلیسیرید (چربی) خون بالا

سطح بالای کلسترول LDL (کلسترول بد) در خون باعث تنگ شدن شریان ها می شود. سطح بالای تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) نیز خطر بروز حمله قلبی را افزایش می دهد. اما سطح بالای کلسترول HDL (کلسترول خوب) در خون، می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش دهد.

5- چاقی

چاقی و اضافه وزن می تواند باعث سطح بالای کلسترول خون، تری گلیسیرید (چربی خون) بالا، فشار خون بالا و دیابت شود. از دست دادن تنها 10 درصد از وزن بدن می تواند این احتمال را کاهش دهد.

6- دیابت 

تولید ناکافی انسولین (هورمونی که از لوزالمعده ترشح می شود) در بدن و یا پاسخ نامناسب سلول ها به انسولین، باعث افزایش سطح قند خون می شود و این اتفاق خطر بروز حمله قلبی را افزایش می دهد.

7- سندروم متابولیک 

این سندروم اغلب در افراد مبتلا به فشار خون بالا، چاقی و قند خون بالا رخ می دهد. سندروم متابولیک می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را دو برابر کند.

8- سابقه خانوادگی حمله قلبی 

داشتن سابقه خانوادگی حملات قلبی زودرس (در مردان تا سن 55 سالگی و در زنان تا 65 سالگی)، ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری قرار بدهد.

9- نداشتن فعالیت بدنی 

بی تحرکی و فعالیت بدنی ناکافی می تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی شود. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، فشار خون پایین تر و قلب سالم تری دارند.

10- استرس 

استرس و فشار عصبی نیز می تواند خطر بروز حمله قلبی را افزایش دهد.

استرس بالا

11- مصرف مواد مخدر غیرقانونی 

مصرف داروهای محرک مثل کوکائین یا آمفتامین، می تواند باعث اسپاسم (گرفتگی) عروق کرونر و در نتیجه حمله قلبی شود.

12- سابقه پره اکلامپسی 

این اختلال باعث افزایش فشار خون در دوران بارداری می شود و به طور مادام العمر خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

13- بیماری های خود ایمنی 

ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و… می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد.

راه های پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی در جوانان

هیچ زمانی برای پیشگیری از ابتلا به حمله قلبی دیر نیست (حتی اگر قبلا به آن مبتلا شده باشید). دو مورد از راه های جلوگیری از حمله قلبی عبارتند از:

1- استفاده از داروها

مصرف برخی از داروها می تواند خطر بروز مجدد حمله قلبی را کاهش دهد و به عملکرد بهتر قلب کمک کند. در صورتی که پزشک برای شما دارو تجویز کرده است، مصرف آن ها را ادامه دهید و از پزشک خود بپرسید که هر چند وقت یکبار باید آزمایشات مربوطه را انجام دهید و تحت نظر باشید.

2- سبک زندگی مناسب برای جلوگیری از ابتلا

داشتن یک سبک زندگی سالم به پیشگیری و کاهش خطر بروز حمله قلبی کمک می کند. یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشید، وزن مناسب خود را حفظ کنید، از مصرف سیگار و دخانیات خودداری کنید، به طور منظم ورزش کنید، استرس خود را مدیریت کنید و هرگونه عواملی که می تواند منجر به حمله قلبی شود (مثل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و…) را کنترل کنید.

منبع:  خبرآنلاین

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-attack/symptoms-causes/syc-20373106

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق 

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

 

4/5 - (10 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خوبید من قلبم درد میکنه چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      درد قفسه سینه علت های مختلف قلبی و غیر قلبی داره

      باید معاینه بشید و نوار قلب بگیرید تا بسهرگفت علتش دقیقا چی هست

  • تصویر کاربر احسان یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    دکتر سلام. چرا ورزشکاران حرفه ای که دکترهایشان میگن تحت نظر پزشکی هستن و اکو و نوار قلب و ایناشون سالمه اما باز هم ایست قلبی میکنن؟ اخه چه اتفاقی بروز میده که اینطوری میشه؟ این اتفاقا ترس ما ورزشکاران عادیو هم زیاد کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      برخی بیماری‌های مادرزادی که باعث آریتمی میشه میتونه باعث مرگ بشه

    2. تصویر کاربر احسان شنبه ۱۷ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      چه بیماری های مادرزادی مثلا؟ که تو ازمایشات هم نشون نمیده حتی یعنی؟ مثلا پی وی سی ها این خطرو دارن ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

       بیماری های متعددی هست که به این صورت و در اینجا نمیشه توضیح داد چون مفصله

      با آزمایش مشخص نمیشه

      بر اساس شرح حال ونوار قلب و اکو ریسک تعیین میشه

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . سمت چپ بدنم و پام یخ میزنه رگهای عصبیم چه دست چه پا و کتف وپشت گردن تیر میکشه ومفصلهای سمت چپ بدنم دارن ساییده میشن وبه سر صدا افتادن هراز گاهی قلبمم تیر میکش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید برای این علائم حتما معاینه بشید

      بهتر در درجه اول به روماتولوژیست مراجعه کنید چون اینها میتونه علائم بیماریهای روماتولوژیک باشه

    2. تصویر کاربر امین جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      اقای دکتر هموگلوبینم هم 16.3 هستش یعنی نیاز نیس برم فصد خون کنم؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      خیر

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر بنده با شنیدن خبری بد چن روز پیش شوکه شدم به طوری که 3 ثانیه به نفس نفس افتادم و کلا پسری استرسی هستم سنمم 21 سال هست فرداش احساس گرفتگی یا سنگینی خیلی کمی در ناحیه قفسه سینه مخصوصا ان جایی که قلب هست کردم ایا ممکن است سکته رخ داده باشد بنده دردی در جای دیگه هم ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیلی بعید هست ولی بدون معاینه نمیشه اظهار نظر کرد بهتر هم  به متخصص قلب و هم روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر معصومه جمعه ۲۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر محمد حسین نجفی ببخشین مادر بنده چند ماه پیش سکته خفیفی کردن و الان چند ماهی میشه که دست چپ شون درد داره و من خیلی نگرانم که دوباره تکرار نشه میخوام بدن یا راه درمان قطعی داره که دوباره دچار هیچ گونه حمله ی قلبی نشن ممنون میشم راهنمایی کنین چه کاری میتونم انجام بدم که درمان بشن و ودوباره هیچ حمله ای قلبی براشون اتفاق نیوفته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر چنین راهی وجود نداره

      اما با مصرف داروها و مراجعات پیگیری به پزشک قلب این احتمال به حداقل میرسه

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، وقت بخیر
    بنده ۲۳ ساله هستم،
    یک ساله پیش تشخیص داده شد که افتادگی دریچه میترال دارم، تا الان سه بار اکو انجام دادم، از دومین اکو مشخص شد که نارسایی قلبی هم گرفتم، اکوی اخر رو سه روزه پیش انجام دادن که نشون میدار وضعیت کمی سخت تر شده، و دارو هام رو عوض کردند که من تازه امروز میخوام استفاده کنمشون،
    به دلیل درد شدید ماهیچه های قلبم به دکتر مراجعه کرده بودم،

    الان دو روزه که حالت خیلی شدیدی موقع دراز کشیدن قلبم هم درد و تیر کشیدن داره هم سوزش، اون هم بدون انفصال و مددوم تا چند دقیقه بعد از بلند شدن، وقتی هم که بلند میشم و تری کشیدن و سوزش ازاد میشه، جایی که تیر میکشیده درد میکنه و احساسش میکنم
    نمیدونم دلیل غیر عادی هست و نیاز به بستری و معاینه داره یا خیر، فقط اینکه، این درد به قدری ازار دهنده ست که گاهی از وحشتش دچار تپش قلب هم میشم
    اسم دارو های جدید هم ایناست ؛ متازیرو ۴۷/۵ ، بوسپانکس ۵ ، آسنترا ۵۰ ، ممنون میشم از توجه و پاسخگویی شما بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی دریچه و قلب درد نمیده

      ممکنه اگر شدید باشه تنگی نفس ایجاد کنه

      تیر کشیدن معمولا در اثر اضطرابه.به روانپزشک مراجعه کنید و اکر بهتر نشدید جهت بررسی کامل تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۸ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    آیا بعداز تعویض دریچه آئورت میشه قرص ویاگرا یا سیدنافیل استفاده کرد بنده قرص وارفارینم استفاده میکنم تداخل نداره با هم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پاسخ شما داده شد

  • تصویر کاربر عارفه سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام من دختری ۲۰ ساله هستم که خانواده ام سابقه بیماری قلبی و ریوی وجود داره من ۵ سال پیش با احساس فشار در قفسه سینه به دکتر مراجعه کردم و بعد از گرفتن نوار قلب گفتن بهم مشکلی نیست و از استرسه اما از یکی دوسال پیش دردها و علائمم بیشتر شده و گاهی اوقات ضربان قلبم که میره بالا دست و پاهام بی حس میشه تنگی نفس دست میده بهم و سرگیجه میگیرم اما الان یه هفته است که تپش قلب زیادی دارم و معمولا از خواب که پا میشم از گردنم تا دستم در سمت چپ بدنم میگیره و همچنان درد در قفسه سینه دارم. میتونین بگین مشکلم چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معاینه و اکو شوید و به این شکل نمیشه نظر داد

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین
    متاهل هستم 33ساله
    بعضا احساس سوزش و درد قلب دارم به طوری که احساس میکنم یکی قلبم رو داخل مشتش گرفته و فشار میده.
    درد در گردن قسمت جانب سمت چپ هم به صورت درد قلنجی دارم بعضا تو فک سمت چپم هم این درد رو احساس میکنم درقسمت پایین فکم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید جهت بررسی تایید یا رد مشکل قلبی اکو و تست ورزش شوید

  • تصویر کاربر نغمه سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر،من چند شب پیش با همسرم دعوا کردیم از شدت ناراحتی تنگی تنفس گرفتم و تمام انگشت های دستم قفل کرد به مدت ۱۰ دقیقه بعد که شروع کردم به گریه کردن انگشتام باز شدن، آیا دچار حمله قلبی شدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا خیر

       

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر