دکتر محمد حسین نجفی

احساس فشار، سنگینی در قفسه سینه، احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس نبض در گردن شایع‌ترین علائم سکته قلبی در جوانان است.

این روزها هر چند وقت یک‌بار از دور و اطراف مانند درگذشت هادی نوروزی،کاپیتان پرسپولیس خبر سکته جوانی را می‌شنویم و با تعجب می‌گوییم: «سنی نداشت که؛ چرا حمله قلبی کرد؟!» اما واقعا چرا این روزها سکته قلبی در جوانان زیاد شده است؟

به گزارش خبرآنلاین، جامعه ورزش ایران با خبر درگذشت هادی نوروزی کاپیتان پرسپولیس در سن ۳۰ سالگی شوکه شده است. مرحوم هادی نوروزی اما تنها یکی از جوانانی است که این روزها از گوشه و کنار خبر سکته قلبی یا مغزی آنها را می‌شنویم. تا پیش از این هر وقت حرف از سکته پیش می‌آید به فکر افراد مسن و سالخورده می‌افتادیم اما چه شده است که سن سکته این‌قدر پایین آمده است؟

هادی-نوروزی

پیش از پاسخ به این سوال ببینیم که:

تفاوت بین سکته قلبی خفیف و شدید چیست؟

اگر انسداد عروق، جریان خون را در یک سرخرگ بزرگ‌تر مختل کند، ممکن است حملات قلبی شدید نیز رخ دهند. در مقایسه، حمله قلبی خفیف زمانی اتفاق می‌افتد که در یکی از شریان‌های کوچک‌تر قلب، انسداد وجود داشته باشد یا انسداد ایجاد شده، جریان خون به عضله قلب را به طور کامل متوقف نکند.

علائم حمله قلبی در جوانان

سکته قلبی در جوانان و یا انفارکتوس میوکارد، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت ازبین‌رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی‌می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان شود یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) رخ دهد. عمده‌ترین دلیل سکته قلبی در جوانان بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است.

فاکتورهای خطر سکته قلبی مانند دیابت، چربی خون، مصرف سیگار، چاقی و کم‌تحرکی از مدت‌ها پیش مطرح بوده‌ اما امروزه به دلیل تشدید این فاکتورها، سن سکته قلبی پایین آمده است.

علائم سکته قلبی خفیف یا کوچک چیست؟

علائم سکته قلبی خفیف در جوانان می تواند مانند یک فشار ناراحت کننده، فشردن یا درد در قفسه سینه احساس شود. علاوه بر این:

-ناراحتی در سایر نواحی بالای بدن مانند یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فک یا معده

-تنگی نفس قبل یا در حین ناراحتی قفسه سینه

-عرق سرد

-یا احساس تهوع یا سبکی سر

از دیگر علائم حمله قلبی خفیف محسوب می شوند.

ایست قلبی در جوانان

لازم است بدانیم که به طور کلی احتمال ایست قلبی در افراد جوان بسیار کم است. در افراد جوان بیماری های ژنتیکی (مثل سندروم بروگادا) یا بیماری های عضله ی قلب (نظیر کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک) یا آریتمی های خاص (مثل بیماری CPVT) علت ایست قلبی هستند که معمولا بخش زیادی از این بیماری ها با نوار قلب ساده، قابل تشخیص می باشند.

به خصوص افرادی که قبلا در خانواده سابقه ی فوت ناگهانی داشته اند، (مخصوصا افراد جوان) و یا اینکه علایمی نظیر طپش های قلبی و یا سنکوپ داشته اند و یا دچار درد قفسه ی سینه، به خصوص حین فعالیت می شوند، بهتر است برای اینکه از این بابت بررسی شوند، یک بار نزد متخصص قلب ویزیت شده و نوار قلب از ایشان اخذ شود. در صورتی که شک پزشک به بروز این بیماری ها بیشتر شود، اقدامات تشخیصی و درمانی بعدی، متناسب با تشخیص انجام شده صورت خواهد گرفت.

علت سکته قلبی در جوانان

سه علت اصلی سکته قلبی سوء مصرف مواد یا مصرف بیش از حد الکل، سیگار کشیدن و فشار خون بالا هستند. با این حال موارد دیگری نیز می توانند سبب سکته قلبی شوند که در ادامه به آنها می پردازیم:

عوامل-سکته-قلبی

۱- نقش آلودگی هوا

کلان شهر ها همیشه دغدغه آلودگی هوا را داشته و دارند در تحقیقات اخیر ثابت شده که اگر قلب کسی ۷۰درصد دچار گرفتگی عروق کرونر باشد آلودگی هوا با مکانیسم اختلال در اکسیژن رسانی میزان این تنگی را به ۹۰تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد و همین نکته یعنی وقوع یک سکته حاد قلبی. پزشکان می گویند که اساسا هر نوع فعالیتی در شرایط بد آب وهوایی برای بدن مضر است حتی اگر آنچه صورت می گیرد یک فعالیت ورزشی باشد.

۲- نقش استرس در سکته قلبی

استرس باعث آزاد شدن ماده‌ای به نام نورآدرنالین می‌شود. این ماده عروق بدن را تنگ می‌کند؛ بنابراین اگر فرد از قبل تنگی عروق داشته باشد استرس زیاد می‌تواند او را به سکته بیندازد.

۳- اختلالات قلب

⚠ ضخیم شدن عضله قلب (میوکارد)

این علت شایع ترین علت سکته قلبی در جوانان و مرگ ناگهانی مربوط به قلب در افراد زیر ۳۰ سال بخصوص ورزشکاران است.

⚠ اختلالات عروق کرونر

در این اختلال سرخرگ ها می تواند در طی ورزش فشرده شده و مانع جریان خون مناسب برای قلب شوند.

⚠ ضربان قلب سریع

این اختلال ممکن است منجر به غش یا حتی مرگ شود. در افراد جوان این اختلال بسیار شایع است.

علائم عروق نا به جای کرونری

۴- نقش سابقه خانوادگی در سکته قلبی در جوانان

علامت هشدار دهنده مهم دیگر سابقه خانوادگی مرگ در سن قبل از ۵۰ سال است. البته سیگار کشیدن، کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی شکمی، دیابت، سندرم متابولیک، عدم ورزش، از دیگر عللی هستند که همگی در بروز مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر ۳۰ سال نقش عمده دارند.

۵- نقش رژیم غذایی ناسالم

علاوه براین رژیم‌های غذایی نادرست و گرایش به سمت فست‌فودها روز به روز بیشتر می‌شود. در گذشته مادران برای تنقلات فرزندان‌شان  از  میوه و آجیل استفاده می‌کردند اما امروزه شکلات و فست‌فودها جای خوراکی‌های سالم را گرفته‌اند؛ به این ترتیب تعجبی ندارد اگر سن سکته قلبی پایین آمده باشد. 

اگر قبلا سن سکته ۵۰ یا ۶۰ سالگی بوده است امروزه حتی در دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی نیز شاهد سکته‌ قلبی در جوانان  هستیم.

در ادامه مطالبی از مراجع بزرگ در این حوزه آورده ایم.

رژیم غذایی نا سالم دلیلی بر سکته قلبی در جوانان

عوامل موثر در افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی

تجمع رسوبات چربی در شریان ‌ها (سرخرگ ها) می تواند باعث تنگ شدن و گرفتگی عروق سراسر بدن شود (آترواسکلروز). عوامل خاصی در این اتفاق نقش دارند که می توانید بسیاری از این عوامل خطر را کاهش دهید و یا از بین ببرید تا کمتر در معرض ابتلا به حمله قلبی باشید.

عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:

1- سن

مردان در سن بالاتر از 45 سالگی و زنان در سن بالاتر از 55 سالگی، نسبت به افراد جوان بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند.

2- دخانیات

سیگار کشیدن و حتی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار نیز یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی می باشد.

3- فشار خون بالا

فشار خون بالا به مرور زمان می تواند به شریان های نزدیک به قلب شما آسیب برساند. در صورتی که فشار خون بالا، به همراه بیماری های دیگری مانند چاقی، کلسترول بالا و یا دیابت رخ دهد، خطر آن حتی بیشتر است.

فشار خون بالا یکی از دلایل ابتلا به سکته قلبی در جوانان

4- کلسترول یا تری گلیسیرید (چربی) خون بالا

سطح بالای کلسترول LDL (کلسترول بد) در خون باعث تنگ شدن شریان ها می شود. سطح بالای تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) نیز خطر بروز حمله قلبی را افزایش می دهد. اما سطح بالای کلسترول HDL (کلسترول خوب) در خون، می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش دهد.

5- چاقی

چاقی و اضافه وزن می تواند باعث سطح بالای کلسترول خون، تری گلیسیرید (چربی خون) بالا، فشار خون بالا و دیابت شود. از دست دادن تنها 10 درصد از وزن بدن می تواند این احتمال را کاهش دهد.

6- دیابت 

تولید ناکافی انسولین (هورمونی که از لوزالمعده ترشح می شود) در بدن و یا پاسخ نامناسب سلول ها به انسولین، باعث افزایش سطح قند خون می شود و این اتفاق خطر بروز حمله قلبی را افزایش می دهد.

7- سندروم متابولیک 

این سندروم اغلب در افراد مبتلا به فشار خون بالا، چاقی و قند خون بالا رخ می دهد. سندروم متابولیک می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را دو برابر کند.

8- سابقه خانوادگی حمله قلبی 

داشتن سابقه خانوادگی حملات قلبی زودرس (در مردان تا سن 55 سالگی و در زنان تا 65 سالگی)، ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری قرار بدهد.

9- نداشتن فعالیت بدنی 

بی تحرکی و فعالیت بدنی ناکافی می تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی شود. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، فشار خون پایین تر و قلب سالم تری دارند.

10- استرس 

استرس و فشار عصبی نیز می تواند خطر بروز حمله قلبی را افزایش دهد.

استرس بالا

11- مصرف مواد مخدر غیرقانونی 

مصرف داروهای محرک مثل کوکائین یا آمفتامین، می تواند باعث اسپاسم (گرفتگی) عروق کرونر و در نتیجه حمله قلبی شود.

12- سابقه پره اکلامپسی 

این اختلال باعث افزایش فشار خون در دوران بارداری می شود و به طور مادام العمر خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

13- بیماری های خود ایمنی 

ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و… می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد.

راه های پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی در جوانان

هیچ زمانی برای پیشگیری از ابتلا به حمله قلبی دیر نیست (حتی اگر قبلا به آن مبتلا شده باشید). دو مورد از راه های جلوگیری از حمله قلبی عبارتند از:

1- استفاده از داروها

مصرف برخی از داروها می تواند خطر بروز مجدد حمله قلبی را کاهش دهد و به عملکرد بهتر قلب کمک کند. در صورتی که پزشک برای شما دارو تجویز کرده است، مصرف آن ها را ادامه دهید و از پزشک خود بپرسید که هر چند وقت یکبار باید آزمایشات مربوطه را انجام دهید و تحت نظر باشید.

2- سبک زندگی مناسب برای جلوگیری از ابتلا

داشتن یک سبک زندگی سالم به پیشگیری و کاهش خطر بروز حمله قلبی کمک می کند. یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشید، وزن مناسب خود را حفظ کنید، از مصرف سیگار و دخانیات خودداری کنید، به طور منظم ورزش کنید، استرس خود را مدیریت کنید و هرگونه عواملی که می تواند منجر به حمله قلبی شود (مثل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و…) را کنترل کنید.

منبع:  خبرآنلاین

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-attack/symptoms-causes/syc-20373106

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق 

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

 

4/5 - (10 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ملایی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام من۳۱سالم دوهفته پیش یهو تپش قلب گرفتم حالت تهوع وسرگیجه معده میسوخت چشمم سیاهی میرفت رفتم بیمارستان نوار قلب گرفتن گفتن چیزی نیست حمله عصبی ارام بخش زدن بهم اومدم خونه چند روز بعدش رفتم دکتر قلب نوار قلب واکو سالم بود ولی دکتر میگن نوار قلب اون روز که حالم بد بود مشکوک گفتن اسکن هسته ای قلب ایا نیاز هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      تست ورزش کنید بهتر است
    2. تصویر کاربر ملایی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام عذر خواهی میکنم اقای دکتر این علائم مربوط به سکته است چون دکتری که رفتم گفتن علائم سکته است شما باید اسکن هسته بشید میخواستم نظر شمارو بدونم تا خیالم راحت بشه
    3. تصویر کاربر ملایی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اقای دکتر این علائمی که من داشتم باتوجه به اون نوار قلب من سکته کردم من وقتی حالم بد شد یه قرص اسپرین خوردم ورفتم دکتر اون نوار قلب از من گرفتن بعد دکتر قلب گفتن برم اسکن هسته ای اقای دکتر میشه لطفا بگید این واقعا سکته بوده ومن اسکن هسته ای نرم وتست ورزش برم من خیلی استرس دارم میشه کامل راهنماییم کنید ممنون از لطف شما
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      در سن شما احتمال سکته بسیار کم است و ببشتر علل غیرقلبی مطرح می شود ولی محض اطمینان حتمن یک بار بررسی با تست ورزش کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر M پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام
    دخترم ۱۳ سالشه و یه مدتی هست که قلبش درد میکنه و تیر میکشه و جوری درد میکنه که نمیتونه تکون بخوره چون دردش بیشتر میشه و اینکه کم تحرک هست و اضافه وزن هم داره.وقتی که دردش میگیره دست سمت چپش هم خیلی درد میگیره و سخت میشه تکونش داد. علاوه بر این احساس سبک سری و سرگیجه هم گاهی اوقات یا به ندرت داره.استرس زیادی داره و زود عصبانی میشه و هروقت عصبانی بشه قلبش درد میگیره.
    لطفا راهنمایی کنید و اینکه ایا نیازی هست پیش دکتر بره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      یک نوارقلب بگیرید ولی در این سن عمومن منشا این دردها قلبی است
  • تصویر کاربر 3 چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام
    ۱۳ ساله هستم.تو شهرستان هستین که الودگی نداره.استرسم خیلی زیاده و ورزش کم میکنم و اضافه وزن ۱۰ کیلو دارم.وقتی قفسه ی سینم درد میکنه خیلی شدیده و نمیتونم تکون بخورم چون بدتر میشه با زور نفس میکشم و دست چپم خیلی درد میگیره و نمیتونم تکون بدم.تا حالا سابقه نداشته و تازگی شروع شده و زیاد اتفاق می افته این روزا.وقتی عصبانی یا ناراحتم میشم بیشتر درد میکنه.بعد از اینکه درد کرد و تموم شد گلوم درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      یک بار نوارقلب و اکو بگیرید بهتر است بخاطر نوع درد بررسی شود
  • تصویر کاربر Gs چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام
    من گاهی قلبم درد میگیره یا تیر میکشه.بعد از اون دست چپم خیلی درد میکنه و خیلی سخت تکونش میدم.گاهی هم نفسم خیلی کم بالا میاد و انگار نفس ندارم استرس هم زیاد دارم.ورزش نمیکنم و وزنم زیاده.وقتی قلبم درد میکنه نمیتونم از جام بلند شم انقدر شدیده دردش.
    ممنون میشم راهنمایی کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      یک بار نوارقلب و اکو بگیرید که بررسی بشوذ
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر غرض از مزاحمت من چند سالی یه درد شدید طرف چپ دستم دارم که از زیر بغل یا گردن وکتف شروع میشه و میزنه به کل دست چپم و بعضی اوقاتم درد بدی پشت سمت چپ بدن دارم پارسال رفتم تخصص قلب اکو و نوار گفت رواله و مشکلی نیست
    در ضمن بیشتر در هنگام استرس و عصبانیت به وجود میاد دردها با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۶ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر بررسی های قلبی سالم بوده پس نگران نباشید این دردها منشا اضطرابی دارد بیشتر
  • تصویر کاربر تاتا شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    من 4سال پیش عمل قلب باز داشتم. گفتن ژنتیکی بوده. مدتیه سمت جپم تیر میکشه. مثلا موقع جابجا شدن موقع خواب یا.موقع.حرکت ناگهانی تیر میکشه یا میسوزه. میترسم.گردنم سمت چپش بیشتر درد میکنه سنگینی قفسه سینه دارم گاهی.موقع ورزش و پیاده روی روزانه سرحالم. بیشتر تو بیکاری میاد سراغم. به خاطر کرونا زیاد دکتر نمیرم.. شهرستان هستم. مثلا موبایل زیاد دستم میگیرم حس میکنم درد دارم سمت چپم که به پشتم هم میزنه و گردنم. لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      باید بک نوارقلب و اکو بگیرید تا مشخص شود ایا از قلبتان هست یا دردهای عضلانی است
  • تصویر کاربر قاطمه جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشین من ۱۷ سالمه مدتی هست ک دست چپم بیشتر اوقات درد می‌کنه و احساس می‌کنم بی حس ناتوان شده احساس میکنم دارم خفه میشم بعضی اوقات نمیتونم نفس بکشم احساس میکنم نفسم سخت بالا میاد انگار قفسه ی سینم بالا نمیاد بعد اینکه چن روزی هست قلبم ی دفعه درد می‌کنه ی دفعه قلبم تیر می‌کشه دکتر بهم پراپرانول۴۰ داده نصف صب نصفش عصر میشه لطفن بفرمایین دردام بخاطر چی هستش خودم ی مدت طولانی هستش ک استرس دارم موقعی ک عصبی میشم بیشتر میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      این علایم ببشتر منشا اضطرابی دارید در سن شما بیماری قلبی خیلی ناشایع است یک نوارقلب بگیرید اگر سالم باشد هیچ کار دیگری لازم نیست
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دوروز پیش استرس شدید داشتم بعدش تو قفسه سینه احساس درد میکردم که به پشت میخوابیدم بیشتر احساس میشد،ضربانه قلبم نرمال و طبعی هست 80 اینا تاکیکاردی هم ندارم ولی یکم تپش قلب دارم، داشتم با گوشی کار میکردم یهو پشتم انگار یه جوجه نوک زده باشه یه سر به احساس کردم و چشمم سیاهی رفت ولی بلافاصله نبضمو گرفتم ضربانه قلبم اوکی بود میخام بدونم این چه حمله ی بوده ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیلی وقتها اینها دردهای عصبی هستند وجای نگرانی ندارند سر فرصت فقط یک نوارقلب بگیرید
  • تصویر کاربر رضازاده پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    باسلا
    مدتی است در ناحیه سمت چپ قفسه سینه احساس سوزش دارم وبا نفس عمیق شدیدتر میشود لطفا علت را بفرمایید .
    قصد ازدواج با خانمی دارم که ایشان مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند و انسلین مصرف میکنند آیا ممانعتی برای ازدواج با ایشان از نظر خونی دارم یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      این دردی که می فرمایید مشخصات درد قلبی را ندارد و بیشتر به دردهای عضلانی شباهت داردولی بهتر است یک نوارقلب بگیرید. در مورد ازدواج هم دیابت مساله ای نیست، اگر منظورتان مسایلی مثل تلاسمی است که تا ازمایش خون ندهید قابل ارزیابی نیست
    2. تصویر کاربر رضازاده چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      نوار قلب گرفته اند و آنژو گرافی کرده ام و جناب دکتر تشخیص اسلو دادند و داروی اسویکس و آتروواستاتین و یکسری داروی دیگر تجویز کردند. آیا منظور از اسلو همان غلظت خون است . البته گاهی اوقات در اثر اضطراب هم کمی با مشکل نفس عمیق میکشم.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      نه slow flow یعنی که سرعت جریان خون در عروق شما آهسته است و بخاطر اینکه ایم مساله به تشکیل لخته در رگهایتان منجر نشود برایتان تجویز اسویکس کرده اند که دارویی رقیق کننده ی خون است. تا زمانی که دارویتان را مصرف کنید مشکل خاصی از نظر قلبی ندارد
    4. تصویر کاربر رضازاده پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      ممنون جناب دکتر
      علت کند شدن سرعت خون در قلب چیست؟ چربی و بی تحرکی؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      انها هم تاثیر دارد ولی اصلش مسایل ژنتیکی است، در برخی افراد به طور مادرزادی و ژنتیکی سرعت جریان خون پایین است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر خدیجه دوشنبه ۲۸ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۷ سالمه. قلبم کتف و کل دست سمت چپم و دوتا دستام تا آرنج لرزیدن نفس هم می کشیدم قلبم بیشتر می سوخت و درد میکرد کل بدنم بیحس بود حس میکردم قلبم یه ذره زخم شده قلبمو فشار میدادم فکر میکردم داره دردش کم میشه ایا سکته بود.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      بسیار بعید است در سن شما این علایم سکته باشد، ضمن اینکه سکته اینطور مشخصاتی ندارد، استرس و اضطراب و دردهای گوارشی علت شابع تری برای دردهای شماست. ولی با این حال یک بار نوارقلب بگیرید
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر