دکتر محمد حسین نجفی

اگر به هر دلیل دچار فشار خون بالا شدیم چه کاری می توانیم برای پایین آوردن سریع فشار خون بالا در منزل یا هر جای دیگری انجام دهیم؟ در فیلم زیر دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب چند راهکار فوری برای پایین اوردن فشار خون بالا را به شما پیشنهاد می دهد.


پایین اوردن فوری فشار خون بالا 

لیست زیر داروهایی هستند که با تجویز دکتر فشار خون میتوانید برای کاهش سریع فشار خون در منزل استفاده کنید.

1_ قرص زیر زبانی نیترات 

یکی از داروهایی که می تواند سریعا فشار خون را پایین بیاورد، قرص زیر زبانی نیترات است که می تواند طی ۵ دقیقه سبب کاهش سریع فشار خون بالا شود. از عوارض قرص زیر زبانی نیترات می توان به سردرد اشاره کرد؛ چرا که این دارو سبب گشادی عروق مغز می شود.

2_ فورزماید یا لازکس

به جز قرص زیر زبانی نیترات، داروی دیگری که در درمان اورژانسی فشار خون استفاده می شود، داروی فورزماید یا لازکس است که از طریق ورید تزریق می شود. اثر مثبت این دارو طی ده دقیقه سبب کاهش فوری فشار خون بالا می شود.

3_ قرص کاپتوپریل برای کاهش فشار خون 

داروی کاپتوپریل از جمله داروهای کاهش فشار خون است که از طریق مخاط دهان جذب می شود. به بیماران توصیه می شود که برای کاهش فشار خون بالا، دوز ۲۵ یا ۵۰ داروی کاپتوپریل را در دهان خود قرار داده و آن را بجوند تا نتیجه موثر آن را ببینند.

4_ داوری لابتالول

داروی لابتالول که فقط فرم تزریقی آن در ایران موجود می باشد باز هم از جمله داروهاییست که برای کاهش سریع فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم؟

حالا که با باید و نباید‌های غذایی آشنا شدید می‌خواهیم مواذ غذایی مفید برای کنترل فشار خون را معرفی کنیم:

۱-کاهش فشار خون با مصرف مواد غذایی

پایین آوردن فشار خون با بادام

2_ کاهش فشار خون با مصرف امگا ۳

امگا ۳ هم یکی از موادی است که به کاهش فشار خون معروف است و روغن حاوی مقدار قابل توجهی امگا۳ است. همچنین می‌‌توانید مکمل‌‌های امگا ۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید. ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد.

3- کاهش فشار خون با طب سنتی 

بعضی گیاهانی که فشار خون را پایین می‌‌آورند عبارتند از:

  • ریشه زنجبیل
  • فلفل هندی
  • برگ زیتون و زردچوبه
  • مارچوبه
  • بامیه  
  • زعفران 

زنجبیل

4- مصرف آب فراوان

کم آب شدن بدن نیز گاهی می‌‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز، می‌‌تواند از آن جلوگیری کنید. برای کاهش فشار خون مصرف آب سالم و گوارا به میزان قابل توجه در روز توصیه می‌شود. یک لیوان آب میوه رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می‌‌شود.

5- سرکه سیب

سرکه سیب نیز فشار خون را پایین می‌آورد می‌‌توانید یک چهارم قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می‌توانید یک‌چهارم قاشق چایخورى جوش شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه یا با عسل مخلوط کنید.

6- کاهش مصرف نان و کربوهیدارت‌ها

برای درمان فشار خون بالا مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و به جای آن نان حاوی سبوس جو دو دسر استفاده کنید.

7- مصرف قند ممنوع

مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مانند انواع نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

8- جویدن کامل غذا

سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتما غذای خود را در محیطی‌ آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنید.

9- عدم مصرف غذا به صورت خیلی گرم

با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش فشار خون کمک کنید.

10- کنار غذا نوشیدنی نباشد

نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

11- عدم مصرف سرخ‌کردنی

برای کاهش فشار خون از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت بسیار بالا یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی مهم و تاثیرگذار در بالا بردن فشار خون است. بنابراین از یک روغن برای چند بار پخت غذا استفاده نکنید.

12- حذف غذاهای مضر

از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مانند انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای جداً خودداری کنید.

13- کاهش مصرف چای و شیرینی

اگر به دنبال درمان فشار خون بالا در منزل هستید، مصرف چای و شکلات را تا حد امکان محدود و به جای آنها از چای‌ها و دم کردنی‌‌های گیاهی خانگی (مثل گل‌ گاوزبان و نظایر آن) استفاده کنید.

14- جایگزین نمک

به جای مصرف نمک می‌‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه جات مفید (زردچوبه، دارچین و… )، پیاز و آب لیموی تازه برای مزه‌دار کردن غذاها استفاده کنید.

زردچوبه

۱۱ – حذف مواد مضر از رژیم غذایی

موادی مانند کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌‌ها و روغن‌هاى جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌هـاى گیاهی مایع و روغن ماهی برای کاهش فشار خون استفاده کنید.

۱۲- استفاده از مغزها

مغزها و دانه‌های گیاهی مانند گردو، حاوى مواد مغذی بی‌شماری هستند. می‌‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها و در نتیجه پایین آوردن فشار خون شما کمک شایانی می‌‌کند.

۱۳- مصرف گوشت سفید

برای کنترل و درمان فشار خون بالا در منزل حداقل ۳ بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

کاهش فشار خون با ماهی

۹- حذف سیگار

سیگار را به طور کامل از برنامه زندگی خود حذف کنید.

۱۴- مدیریت استرس

۱۴- از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌کند، استرس و عصبانیت است.

۱۵- استراحت روزانه

هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید کارکردن بی‌وقفه، بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد.

۱۶ – استراحت در طول روز

 حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید. 

17_ ورزش هایی برای کنترل فشار خون 

ورزش‌‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری ورزش‌‌های مناسبی برای کاهش فشار خون به شمار می‌آیند. بنابراین حداقل ۳ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

بیشتر بخوانید: برای درمان قطعی فشار خون بالا چه دارویی بخوریم؟
کلینیک قلب دکتر نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 

 

4.2/5 - (673 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الف جمعه ۲۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    آقای دکتر با سلام
    45 سال دارم و تا دو ماه پیش اصلا فشار خون بالا نداشتم و اگر هم داشتم بی خبر بودم. دو ما پیش دچار افزایش فشار خون شدم. آزمایش دادم. به پزشک مراجعه کردم. مساله جدی در آزمایش نبود جز اینکه ویتامین دی پایین بود. اکو انجام گرفت. تست ورزش دادم و از قرص لوزار 25 ابتدا یک عدد به همراه پرانول ده و دیازپوکساید استفاده کردم چون استرس و اضطاب هم داشتم. به توصیه پزشک و با مشاوره متخصص تغذیه، رژیم غذایی و ورزش را شروع کردم. الان با کاهش طبق برنامه وزن، فشار هم مناسب شده و به توصیه پزشک لوزار 25 را نصف کردم اما دو قرص دیگر را ادامه دادم. به تازگی دکتر متخصص گفت لوزار را استفاده نکنم چون فشار مناسب است اما دو قرص دیگر را ادامه دهم. با این حال، در همین فاصله و به ویژه دو هفته گذشته احساس می کردم نفسم به طور کامل بالا نمی آید اما به صورت مقطعی بود و الان احساس بهتری دارم. لیکن امروز برای نمونه، احساس خستگی داشتم و دو سه بار احساس سبکی در قلبم کردم به همراه کمی سوزش. ورزش را هم ادامه می دهم که مشکلی ندارد به صورت تردمیل و دو چرخه. گاهی در هوای آزاد دوچرخه سواری هم می کنم. وزن در شروع فشار 105 بود و الان 101 تا 102 است. در مجموع، احساس بهتری دارم، لیکن نمی دانم تا کی باید پرانول و دیازیوکساید را ادامه دهم. آیا نگرانی خاصی وجود دارد و لازم است با متخصصی دیگر هم چک کنم؟ ممنون از راهنمایی شما. ابوالفضل حری عضو هیات علمی دانشگاه اراک
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      دارو مداوم مصرف شود
      تست ورزش الزامي است
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    با سلام و قت بخیر خدمت آقای دکتر
    پسری 35 ساله هستم که از 6 سال قبل تفریباً هر ماه یکبار دچار افت شدید فشار خون (معمولا 8 یا 9 روی 5 یا 6) می شدم که این مدت زمان در طی 4 ماه اخیر بیشتر شده و 3 یا 4 روز از هفته فشار خونم شدیداً افت می کند و با عث اختلال در زندگی و شغلم شده است معمولا عواملی که باعث این عامل می شود و علایمی که دارم به شرح ذیل است :
    1) کاهش شدید فشار خون تا 70 الی 80 میلیمتر جیوه همراه با ضعف عمومی و بی حالی و خواب آلودگی شدید
    2) افت فشار خون بعد از خوردن هر وعده غذایی تشدید می شود
    3) بعد از مصرف داروهای ساده ای مثل سرماخوردگی و متوکلوپرامید به شدت فشار خون کاهش می یابد
    4) به هنگام استرس تشدید می گردد
    5) نداشتن خواب ظهرگاهی حداقل به مدت یک ساعت باعث افت فشار خون می شود
    6) استمرارو پایداری کاهش فشار خون در طول روز حتی به مدت 24 ساعت یا بیشتر
    7) کاهش فشار خون بصورت ناگهانی بروز کرده و وابسته به زمان خاصی نبوده و در هر ساعت از شبانه روز اتفاق می افتد
    8) عدم توانایی در ایستادن یا نشستن به هنگام افت فشار خون و تمایل به دراز کشیدن
    9) کاهش تمرکز به هنگام افت فشار خون
    10) احساس فشار و درد در استخوانهای بدن (شبیه افرادی که در حال ترک اعتیاد هستند) به هنگام افت فشار خون
    برای درمان دو ماه پیش به فوق تخصص کلیه وفشار خون مراجعه کردم و ایشان داروی midodrine را به مدت 2 هفته تجویز کردند ولی این دارو هم تأثیری درکنترل آن نداشت و ایشان من را به متخصص قلب و عروق ارجاع دادند که ایشان هم بعد از گرفتن نوار قلب و انجام اکو قلبی اعلام کرد که رگهای قلب شما مادرزادی شلی دارد و برای رفع افت افشار خون نیازی به دارو ندارید و فقط روزی 8 لیوان آب مصرف کرده و مصرف نمک را نیز افزایش دهید و اگر برطرف نشد به متخصص سنکوب یا متخصص غدد مراجعه کنید حال با وجود گذشت 20 روز از مراجعه به متخصص قلب و رعایت موارد مذکور بهبودی حاصل نشده است در ضمن هیچ داروی خاصی استفاده نمی کنم و فقط برای میگرن از داروی نوافن استفاده می کنم فایل اکو قلب را هم براتون فرستادم لطفا در این مورد راهنمایی بفرمایید
    عذرخواهی میکنم توضیحاتم زیاده ولی خیلی برام مهمه و ادامه این روند با عث اختلال در زندگی و شغلم شده است ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر اضطراب داريد به روانپزشك مراجعه كنيد
      به دكتر غدد هم مراجعه كنيد شايد بيماري اديسون باشه
  • تصویر کاربر Davood پنجشنبه ۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر نجفی
    من ۱۸ سالمه و حدودا ۷ماه پیش من فهمیدم که فشارم بالا است وقتی به دکتر مراجعه کردم فشارم ۱۴ روی ۸بوده بعداز اون موقع من خیلی استرس گرفتم و حتی همان روز بعد از اینکه فهمیدم فشارم ۱۴ هست و خیلی ترسیدم شب همان روز فشارم ۱۶ شد رفتم پیش دکتر
    دکتر بهم قرص زیر زبونی داد فشارم ۱۴ شد
    بعد چندتا قرص برام نوشت که میخوردم ولی زیاد فایده نداشت من زیاد استرس داشتم
    و ترسیده بودم
    چون یهوی واسم اتفاق افتاد
    سه ماه پیش رفتم پیش متخصص قلب اکو و نوار گرفت گفت سالمه
    فشارم اونجا تو مطب ۱۴ بود و همیشه بالا و پایین میومد مثلا پایین که بیاد ۱۳ میشه
    قرص کونکور۵ ملغم بهم داد که گفت صبح استفاده کن و قرص لوسارتان ۲۵ بهم داد که شب ها میخورم
    خداروشکر با استفاده از این قرص ها یکم جواب گرفتم
    بعد از دوماه استفاده و ورزش کردن فشارم حتی ۱۰ روی ۶ هم رسیده ( من ۸کیلو اضافه وزن دارم) تاالان ۴کیلو کم کردم باز ۴کیلو کم کنم به وزن ایده الم میرسم
    وقتی فهمیدم فشارم بهتر شده با دکتر هماهنگ کردم ،قرص لوسارتان الان یه هفته نخوردم
    و الان ۴روزه که سرما خوردم
    و قبل از سرما فشارم۱۲ یا ۱۳ روی ۷یا۶ بوده
    امروز فشار خونم گرفتم شده ۱۳ونیم روی ۷
    و قرص هنوز مصرف نکردم
    که الان میخوام کونکور ۵ملغم بخورم
    اقای دکتر بنظرتون همینطور ورزش کردن رو ادامه بدم فشارم تنظیم میشه چون حس میکنم با ورزش کردن فشارم خوب میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله
      رژيم و ورزش
      حتما جهت منترل اضطراب هم به روانپزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۳۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام
    امان درمان فشار خون صرفا با روشهای طبیعی بدون مصرف دارو وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام بنده مرد ۴۰ ساله با سابقه تپش قلب ارثی (به علت نرمی دریچه میترال)هستم.الان در دو هفته گذشته فشار خونم گاهی نرمال و اغلب ۱۳ روی ۹ هست.در مراجعه به متخصص ضخیم شدن دیواره قلب نیز تشخیص داده شد.ایا نیاز به دارو درمانی دارم؟چه دارویی رو با چه دوزی تجویز میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر هميشه فشارتون در اين حده بهتره شروع كنيد ولي اول بهتره هولتر فشار ببنديد تا اطمينان حاصل شود
  • تصویر کاربر س پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب از سال قبل داروی فشار خون والزارتان و املوپرس استفاده میکنم
    ولیکن دچار نوسانات فشار خون هستم
    گاهی تا حدود 17روی 10 و گاهی 90 روی 70 متغیر است لطفا در این زمینه راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد دوز دارو طوري تنظيم بشه كه اين اتفاق نيفته
      در ضمن گاهي استرس باعث اقزايش فشار ميشه و بايد درمان شه
      در كل بهتره ويزيت شويد
      گاهي بيماري فيوكروموسايتوما هم باعث ميشه ولي خيليي نادره
  • تصویر کاربر Azam جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    فشار خون
    سلام خسته نباشید
    فشار خونی هستم و قبل از سکته مغزی قرص متورال 25و لوزارتان 50 استفاده میکردم بعد از سکته دکتر قرص والزومیکس 580 تجویز کردند وکونکور 2.5
    سوال اول
    برای جایگزین قرص والزومیکس که جمع آوری شده از چه قرصی استفاده کنم.
    سوال دوم
    آیا قرص کونکور به تنهایی خاصیت قرص والزومیکس را می گیرد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حدیث چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بابای من ۴۷ سالشه و به مدت چند سال قرص متورال ۵۰ میخورد واسه قشار خون بالا . الان چند روزیه بدون نظر پزشک داروشو قطع کرده . همیشه روزی یکی قرص میخورد ولی کم کم کمش کرد خودشو قطع کرد میخواستم ببینم خطری نداره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به هيچ وجه دارو بدون نظر پزشك قطع نشه ميتونه خطرناك باشه
  • تصویر کاربر اسمعيل سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ممنون از ايجاد وبلاگ جهت كمك به مردم سوالي داشتم اينكه بنده الان43 ساله هستم حدود 15ساله ورزش مي كنم يعني حدود 10ساله هرروز يكروز بدنسازي يكروز بعدي رزمي كار ميكنم حتي بعضي وقتا يكروز هم بدنسازي ميرم هم رزمي خلاصه در طول اين مدت نه نمك نه شكر نه نوشابه نه خامه و همش از روغن كنجد وزيتون استفاده كردم الان حدود دو ماهي ميشه ميبينم فشارخونم تا 14 وبيشار اوقات 13.5 هستش فشار ژايينم بين 6 و7 هستش و بشتر وقتي از خواب بيدار ميشم فشارخونم ميره تا14.5 واقعا برام سواله كه با اين سابقه من چطور بايد فشار خون بگيرم ولي در ورزش خيلي افراط كردم خودم ميدونم ممنونم اقاي دكتر عزيز منتظر پاسخ ارزشمندتون هستم با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      فشار ميتونه در اثر سن و ژنتيك هم باشه
  • تصویر کاربر ایلیات شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ببخشید من هفته 19 بارداری هستم و همیشه فشارم روی 11/8 یا 12/8 بود دیروز عصبی بودم و به دکترم مراجعه کردم و فشارم 14/8 بود که دکتر گفت به متخصص قلب مراجعه کنم وقتی اومدم خونه خودم فشارم رو گرفتم 12/8 بود الانم که صبح هست فشارم همون 12/8 هست البته دکترم از دست راست فشارم رو گرفت به نظر شما من چکار کنم سابقه فشار خون هم پدر و هم مادر در سن بالا دارندسپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      فعلا نياز به دارو نيست
      فشارهاتون رو در فواصل كمتر چك كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر