دکتر محمد حسین نجفی

میزان طبیعی کلسترول خون

کلسترول خون نوعی چربی است که در خون گردش می کند. کلسترول خون به دو نوع LDL یا کلسترول بد خون یا  HDL یا کلسترول خوب خون تقسیم می شود. اگر میزان نرمال کلسترول خون بیش از حد عادی شود در سرخرگها رسوب می کند. پس اگر در آزمایش شما کلسترل خون از حد نرمال آن بالاتر است باید به فکر کاهش آن باشید.

بدن انسان کلسترول خون را می سازد، بدون توجه به غذایی که می خورید. کلسترول همچنین از غذاهایی که فرد می خورد نیز تامین می شود، کلسترول فقط در غذاهای حاصل از جانوران یافت می شود و در غذاهای گیاهی اصلا کلسترول وجود ندارد.

گردش کلسترول خون چگونه انجام می گیرد؟

کلسترول خون بخودی خود نمی تواند در خون حرکت کند بلکه بوسیله پروتئین های خاصی حمل می شود. ترکیب کلسترول و پروتئین های حمل کننده  لیپوپروتیین نامیده می شود.

دو نوع لیپوپروتیین وجود دارد:

  •  LDL یا کلسترول بد خون
  •  HDL یا کلسترول خوب

LDL  را بعنوان حمل کننده محموله و  HDL را بعنوان حمل کننده زباله در نظر بگیرید. LDL  کلسترول را از کبد می گیرد و به سلولها تحویل می دهد، HDL  کلسترول اضافی را از برمی دارد و به کبد می برد. سطح کلی کلسترول ترکیبی از LDL  و HDL  می باشد.

کلسترول

کلسترول خون عامل ایجاد بیماری های قلبی

بدن بیشتر از مقدار نیاز کلسترول می سازد تا سالم بماند. بیشتر مردم آمریکا کلسترول و چربی زیادی مصرف می کنند که در نتیجه سطح کلسترول خونشان بالا می رود که یکی از علت های بیماری عایی قلبی محسوب می شود.

کلسترول بد یا LDL  اضافی در سرخرگها رسوب می کند، که این سرخرگها خون را به مغز و قلب می رسانند. این رسوبات با مواد دیگری ترکیب می شوند و پلاک ها را تشکیل می دهند. پلاک رسوب سخت و ضخیمی است که در رگها تشکیل می شود. ساخته شدن پلاک ها آترواسکلروزیس یا سخت شدن رگها نام دارد. پلاک ها قادرند مسیر داخلی رگها را باریک کنند و جریان خون به قلب را کاهش دهند.

میزان طبیعی کلسترول خون

پزشک سطح کلسترول خون فرد را با بررسی نمونه کوچکی از خون می تواند تشخیص دهد. این آزمایش می تواند سطح تام کلسترول خون فرد را نشان دهد.

سطح کلسترول سالم به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که شامل موارد زیر می باشند:

  • سطح کلسترول HDL با سطح کلسترول LDL مقایسه شود.
  • میزان کلسترول تام فرد
  • تعداد ریسک فاکتورهایی که فرد برای بیماری قلبی دارد
  • سن و میزان فعالیت فرد
  • وضعیت فعلی سلامتی فرد

برای اطمینان از نتیجه با پزشک خود مشورت کنید.

سطح کلسترول تام همیشه بعنوان ریسک فاکتور که خطر  بیماری قلبی را افزایش می دهد در نظر گرفته نمی شود. اگر فرد کلسترول تام و HDL  بالایی داشته باشد احتمالا با خطر افزایش یافته ی حمله ی قلبی مواجه نخواهد بود.

زنان بطور ویژه سطح HDL  بالایی نسبت به مردان دارند. برای مثال یک زن با HDL  بالا سطح کلسترول ۲۴۰ یا بالاتر را بدون هیچ خطر افزایش یافته ای دررابطه با بیماریهای قلبی خواهد داشت. ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی:

  • دیابت
  • سیگار
  • فشار خون بالا
  • چاقی ( شاخص حجم بدن بیشتر از ۳۰ باشد.)
  • سن ( مردان ۴۵ یا بیشتر، زنان ۵۵ و بیشتر)
  • سابقه ی خانوادگی برای بیماریهای قلبی
  • سبک زندگی کم تحرک
  • کلسترول خون کمک باشد.

کاهش کلسترول خون

رژیم غذایی مدیترانه ای

در ادامه چندین نکته در رابطه با کاهش کلسترول خون ذکر می شود:

۱- چربی و غذاهای سرخ کردنی کمتر بخورید و در حد امکان غذاهای کم چرب یا بدون چربی انتخاب کنید.

۲- در هنگام خوردن چربی نوع غیر اشباع آن را انتخاب کنید.( چربی های غیر اشباع در دمای اتاق بصورت مایع هستند مانند روغن های گیاهی. از مصرف روغن های استوایی مانند روغن نارگیل و پالم و هر روغنی که در دمای اتاق بصورت جامد است نیز خود داری کنید.)

۳- گوشت ماهی و مرغ را بیشتر از گوشت قرمز مصرف کنید.

۴- مقدار تام گوشت قرمز، ماهی، گوشت طیور، و پنیرهای کم چرب را تا ۷ انس یا کمتر در روز کاهش دهید.

ورزش کنید.

۵- در صورت سیگاری بودن آن را ترک کنید.

۶- وزن اضافی را کم کنید.

۷- فیبرهای محلول را که از میوه ها، لوبیا، نخود، و جو دو سر تهیه می شود را بیشتر مصرف کنید.

۸- مصرف زرده ی تخم مرغ را نیز برای خودتان محدود کنید و بیشتر از ۳ وعده در هر هفته مصرف نکنید. ( سفیده ی تخم مرغ عاری از چربی است)

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک ک

4/5 - (6 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    با سلام.مرد 67 ساله ایی با داشتن چربی.قند و کلسترول نرمال با تنگی نفس هنگام فعالیت تند و فشار 16-17 آنژیو گرافی شد و نتیجه آن LM-3VD شد. الان نزدیک سه ماه با خوردن داروهای لوزاتن 50-پلاویکس- آ س آ -نیتروکاردین-آتوسترول-آملودیپین- فشارش تحت کنترل و دیگر علایم تنگی رو ندارد و حالت نرمال دارد.آیا میتوان بدون جراحی CABG به همین صورت ادامه دهد.آیا امکان سکته باز هم وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      درگيري lm بسيار خطرناك است و در صورت شرايط فيزيكي مناسب بيمار بايد عمل شود
  • تصویر کاربر غزل سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام خانمی27ساله مجرد هستم،پاهام دچار رگهای واریسی شده البته برجسته نیست و داره بیشترم میشه ،وقتی از حمام بیرون میام،عضلات ساق پام خیلی سنگین میشه و احساس خستگی میکنم،علتش چی میتونه باشه؟میشه راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شکوه پنجشنبه ۹ فروردین ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با سلام.
    خانمی 55 ساله ساله هستم. که بیماری خودایمنی کبدی و دو بیماری پوستی خود ایمنی دارم البته از ابتدای سال 96 متوجه شدم و 6 ماهه که تحت درمانم و داروهای پردنیزالون5 مقدارنصف قرص یکشب در میان و همینطورقرص هیدروکسی کلروکین سولفات 200 و قرص رزو واستاتین5 هم هر شب، ضمناقرص پنتوپرازول40یکعدد صبحها و قرص اوورسوفار300 صبح و شب مصرف میکنم. مدتیست که حدود 10 سانت بالای مچ پاهام بعد از نیم تا یکساعت ایستادن و یا راه رفتن، احساس فشار و مور مور میکنم و نمیتونم ادامه بدم گاه نشستن بهتره ولی بیشتر باید پاهامو صاف روی میز بگذارم تا آروم بشه یا بخوابم و پاها را بالاتر بگذارم و اینکه وقتی دولا میشم که زمین رابشورم بعد 3 دقیقه فشار در پا شروع میشه و تا قسمت دوطرف گوشهام و زیر آن داغ میشه و مجبورم زود بلندبشم .بدلیل حساسیت به آفتاب هم کمتر از خانه بیرون میرم و فعالیتم در یکسال گذشته محدود شده و عملا زود خسته میشم و این پادردها هم نمیگذاره تحرک بیشتر داشته باشم. چطور میتونم با روش بی خطر و آسانی بفهمم آیا عروق ساق پایم گرفته یا نه؟و به نظر شما علتش چی میتونه باشه.البته این حالات را قبل از خوردن کورتون هم داشتم. ضمنا فشارخون و قند ندارم و سیگار می کشم.از پاسخگویی شما بی نهایت متشکرم. ضمنا قرص کلسیم د 500 هم هرروز و امگا 3 هم هرچند روز یکبار مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
    3. تصویر کاربر شکوه چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام خدمت اقای دکتر نجفی گرامی
      نه سیگاری نیستم اشتباه تایپی بوده، در اینصورت نظرتان چی هست؟ ممنون از پاسخگویی شما
      متشکرم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۹ فروردین ۹۷( 5 سال پیش)
      باز هم معاينه لازم هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر زمانیها شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر نجفی... بنده 31 سال دارم و حدود 12 سال هست که مبتلا به دیابت نوع یک هستم و تحت درمان با انسولین میباشم. از همون ابتدای درمان پزشک بنده توصیه کردن که قرص رزوواستاتین 10 رو هم هر شب بخورم. و همچنین مبتلا به هاشیموتو هم هستم که همزمان با دیابتم اتفاق افتاده... من هر 3 ماه یکبار آزمایش خون انجام میدم و دیابتم تحت کنترل هست و هموگلوبین a1c بنده بیشتر اوقات زیر 6 و گاهی اوقات زیر 7 بوده که برای یک بیمار دیابتی ایده آل هست.. از طرفی به دلیل مصرف رزوواستاتین میزان ldl در آزمایشات 3 ماهه اکثرا زیر 70 بوده و کلسترول توتال هم حدود 130 ولی hdl پایینی دارم بیشتر اوقات... من از قبل از ابتلا به دیابت تنگی نفس های بسیار شدیدی دارم که در زمان استراحت هم رخ میده و از اون موقع بارها به پزشکان مختلفی مراجعه کردم و چندین بار اکو نزد پزشکان مختلف انجام دادم که فقط یه پرولاپس ساده و بدون نارسایی برام تشخیص دادن و گفتن که هیچ مشکلی نداره و فقط جنبه روانی داره...حتی دو سال پیش تست ورزش هم انجام دادم و 10 دقیقه روی دستگاه دویدم و هیچ مشکلی برام ایجاد نشد و پزشکم گفتن که حتی تست ورزش هم نرمال هست و از اون موقع فقط مواقعی که خیلی تنگی نفس زیادی دارم و یا دردهای خفیفی دارم از قرص متورال 50 استفاده میکنم....البته اینو عرض کنم بنده مبتلا به اختلالات اضطرابی و حملات پانیک هم هستم و چندین سال سابقه افسردگی داشتم که داروهای مختلف ضد افسردگی از خانواده ssri و snri و tca هم مصرف کردم که همین داروها هم اثرات قلبی عروقی قطعا داشته... بارها به علت تنگی نفس در حین خواب بیدار شدم که مراجعه کردم به پزشک فوق تخصص خواب و ماه گذشته تست خواب انجام دادم که ببینم آیا آپنه دارم یا خیر و ahi تست خواب من نرمال بود (4.8 بود) که پزشک خواب گفتن مشکل آپنه هم ندارم و گفتن که علت این کمبود تنفس های حین خواب حملات پانیک هست که در خواب رخ میده.. البته من منکر اختلالات اضطرابی که دارم نمیشم ولی به نظر خودم این میزان تنگی نفس آزار دهندست.... تنگی نفس خیلی ریتم منظمی نداره.. گاهی اوقات در حین فعالیت بیشتر میشه و گاهی اوقات نه ... از طرفی حین فعالیت دردهای خفیفی در قفسه سینم دارم که احتمالا از پرولاپس میترال باشه... الان حدود 3-2 ماهه که حتی حملات فشار خون هم دارم... من در حالت عادی فشار خونم 11 روی 8 هست ولی در این چند ماه اخیر مواقعی که ضربان قلبم افزایش پیدا میکنه (مثل استرس یا ورزش) فشار خونم میره حوالی 15 روی 10... من یه مطلبی رو در یه سایتی میخوندم که افزایش فشار خون دیاستولیک همزمان با افزایش ضربان قلب ( به دنبال فعالیت یا استرس) ناشی از بیماریهای عروق کرونر هست و چیزی که در حال حاضر خیلی منو نگران کرده همین موضوع هست و سوالی که از شما دارم این هست که آیا واقعا افزایش فشار خون دیاستولیک حین فعالیت میتونه ناشی از عروق کرونر باشه؟؟ و موضوع دوم با توجه به سابقه بیماری تیرویید و دیابت و مصرف طولانی داروهای ضد افسردگی و از طرفی طولانی بودن و آزار دهنده بودن این تنگی نفس ها آیا شما پیشنهاد میدین که یکبار برای همیشه سی تی آنژیو انجام بدم که هم خیال خودم راه بشه و هم تشخیص درستی در این مورد داده بشه؟؟ ممنون میشم اگر این دو سوال منو در مورد افزایش فشار خون دیاستولیک حین فعالیت و انجام سی تی آنژیو جواب بدین... و اگر نیاز هست من یکبار مطب مزاحمتون بشم.. ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نعمتی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با توجه به مدارک ارسالی بیمار فاطمه فتوتی
    خواستم بدونم درمان به درستی صورت گرفته یا خیر؟
    چون ورم پای بیمار و درد همچنان ادامه دارد
    ممنون از توچه شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طاهر یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما سه ماه پیش به علت تپش ارام وکوبنده همراه با سنگینی قفسه سینه به متخصص مراجعه کردم اکو و تست ورزش نرمال بود یک مدت متورال مصرف کردم بعد از یک ماه حالم بدتر شد نوار اولیه را فرستادم خدمتتون فرمودید با یک پزشک دیگر مشورت کنید چون ضربانهای وی تک دارید رفتم به متخصص دیگر در یکی از شهرهای همجوار بعد از معاینه فرمودند تنگی رگ داری اکو انجام شد بعد اسپیکل تراکینگ انجام دادند وگفتند با دارو مشکلت حل میشه لیزینوپریل 5
    پروپافنون 150
    اسپرین و گلوپیدوگرل ونیتروگلسرین 26به هر حال الان دو ماه. هست که تحت درمان هستم اوایل پی وی سی روزی 40عدد داشتم ولی اکنون حدود 10عدد در روز وبا شدت کمتر فقط گاهی که به زمان مصرف پروپافنون نزدیک میشم یک مقدار بی نظمی در ضربان دارم یعنی مثلا دو سه تا میزنه یکی نمیزنه معمولا 5تا10 دقیقه طول میکشه اما از سنگینی سینه خبری نیست و بقیه اوقات ضربانهام ریتم منظم دارند 42سالمه از آذربایجان غربی مزاحم. میشم نظر شما در مورد روند درمان من چیست نتایج برسیها ضمیمه میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر تگذ یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 124 مشاهده پرسش
    ائورت صعودی متسع بوده و قطر ان 45 میلیمتر میباشد ایا خطری دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهرخی جمعه ۵ آبان ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    مراقبت از بیماران وتغذیه صحیح کسانی که فنر زدند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۲۷ مهر ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام بنده ٣5سال سن دارم به علت گرفتگي رگ اصلي قلب كه شصت درص بود دچار سكته قلبي وسيع شدم و الان پنج ماه گذشته ولي اي اف من ٢5 باقي مونده و بالاتر نرفته و كلات داخل قلبم هست كه كوچيكتر شده و هنوز وارفارين مصرف ميكنم به اضافه داروهاي قلي ديگه ميخواستم بدونم كه ايا وارفارين رو بايد ادامه بدهم و ايا نياز به اي سي دي دارم و با وحود اين لخته اي سي دي الان خطرناك نيست و علايم بالينيم هم نسبت به اوايل خيلي بهتر شده ايا امكان داره كه اي اف من بالاتر بره يا نه وايا نياز به پيوند قلب پيدا ميكنم ؟؟ممنون ميشم راهنماييم كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۷ مهر ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۷ مهر ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ن پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    سوالی که از خدمت شما داشتم این است که بعد از عمل قلب باز (حدود دو هفته)برای بی اشتهایی و حالت تهوع مریض چه کارهایهای می توان انجام داد؟ و دیگری اینکه اگر به خاطر مصرف قرص متورال(سه بار در روز) کاهش فشار نیز بخصوص در شبها داشته باشند چه باید کرد؟ با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر