دکتر محمد حسین نجفی

تری گلیسرید خون از جمله منبع مهم بدن در تامین انرژی شما هستند، اما در سطوح بالا، تری گلیسرید می تواند به انسداد سرخرگ ها و احتمالا به حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

خوشبختانه، راه های بسیاری برای کاهش تری گلیسرید وجود دارد:

۱- چرا تری گلیسیریدها مسئله ساز می شوند؟

تری گلیسیرید بالا می تواند بخشی از یک بیماری به نام سندرم متابولیک ناسالم به حساب بیاید. از دیگر قسمت های این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• کلسترول خوب یا HDL پایین
• فشار خون بالا
• چربی شکم
• قند خون بالا

سندرم متابولیک تا حد زیادی شانس شما را برای ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت افزایش می دهد. نگاهی به آنچه میخورید بیندازید.

خامه اسپرسو، پنیر کبابی ساندویچ، و یا یک اسکوپ بستنی قبل از خواب می تواند منجر به تری گلیسیرید بالا در شما شود. اگر شما اغلب کالری بیشتری میخورید نسبت به آنچه که می سوزانید، تری گلیسیرید شما ممکن است شروع به بالا رفتن کند. بدترین غذاهای پیشنهادی، غذاهای شیرین و سرشار از چربی های اشباع شده، مانند پنیر، شیر و گوشت قرمز می باشد.

۲- نه گفتن به شکر

اگر تری گلیسرید بالایی دارید، قندهایی که می خورید بررسی کنید. قندهای ساده، به ویژه فروکتوز (قند میوه اغلب در میوه ها یافت می شود )، تری گلیسیرید افزایش می دهند. نگاهی به غذاهای ساخته شده با شکر اضافی بیندازید، از جمله نوشابه، آب نبات، بیشتر غلات صبحانه، ماست طعم دار، و بستنی.

۳- کشف شکر پنهان

شکر

یاد بگیرید تا به مقدار قند اضافه شده بر روی برچسب مواد غذایی توجه کنید. به کلماتی از قبیل شکر قهوه ای، قند ذرت، کلماتی با پسوند اوز (دکستروز، فروکتوز، گلوکز، لاکتوز، مالتوز، ساکارز)، کنسانتره آب میوه، شربت نیشکر، قند نیشکر، عسل، قند مالت، ملاس، و قند خام توجه کنید.

۴- تمرکز بر روی فیبرها

غذاهای ساخته شده با آرد سفید تصفیه شده را تعویض کنید، و در آن غلات سبوس دار وارد کنید. خوردن بیشتر محصولات فیبری، به کاهش تری گلیسیرید شما کمک می کند. برای صبحانه، یک کاسه برش های نان جو با انواع توت ها را به جای نان شیرین دونات یا غلات شیرین داشته باشید. در موقع ناهار، سعی کنید یک سالاد پر شده با سبزیجات و لوبیا مصرف کنید. برنج قهوه ای یا کوینولا در شام به جای سیب زمینی یا ماکارونی انتخاب کنید.

۵- خوردن چربی مناسب

چربی کم برای شما خوب است، هنگامی که از نوع سالم باشد. مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی چربی های اشباع نشده می باشند را انتخاب کنید: آووکادو، گردو، مرغ بدون پوست، روغن کانولا و روغن زیتون. از چربی های ترانس اجتناب کنید، که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده، سیب زمینی سرخ کرده، شیرینی کراکر، کیک، چیپس، و چوب مارگارین یافت می شود. چربی های اشباع شده موجود در گوشت قرمز، بستنی، پنیر، و روغنی پخته کالا را کمتر مصرف کنید.

۶- ماهی را به جای گوشت قرمز انتخاب کنید

ماهی

همان چربی امگا ۳ که برای قلب شما خوب هستند می توانند همچنین به کاهش تری گلیسیرید شما، کمک کنند. دفعه بعدی که خواستید بیرون از خانه غذا بخورید، ماهی به جای یک همبرگر یا استیک سفارش بدهید. حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید. ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، قزل آلای دریاچه، ماهی تن آلباکور، ساردین و غیره دارای امگا ۳ بالایی هستند.

۷- آجیل و سبزی ها دیگر منابع خوب امگا ۳

• گردو
• اسفناج
• کلم پیچ
• کلم بروکسل
• سبزی های سالاد
• لوبیا

۸- آیا شما نیاز به مصرف مکمل های امگا ۳ دارید؟

شما می توانید این مورد را از پزشک خود بپرسید. کپسول می تواند به شما مقداری امگا ۳ فشرده بدهد، اما هر کسی به آنها نیاز ندارد. شما ممکن است با انتخاب رژیم های غذایی سالم قادر به کاهش تری گلیسیرید در خود باشید. دوز های بالای امگا ۳ در برخی از افراد می تواند باعث خونریزی شود . اگر پزشکتان مصرف آن را برای شما بی خطر دانست، نگاهی به کپسول هایی با EPA و DHA بیندازید، که دو نوع قدرتمند از امگا ۳ می باشند.

۹- از نوشیدنی های شیرین صرف نظر کنید.

یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید برای کاهش تری گلیسیرید خود انجام دهید قطع مصرف نوشیدنی های شیرین می باشد. سودا و دیگر نوشیدنی های شیرین بسته بندی شده با فروکتوز، یک عامل افزایش دهنده تری گلیسیرید به حساب می آیند.

۱۰- کاهش وزن

کاهش وزن

وزن اضافی، به ویژه در ناحیه دور کمر شما نشان از افزایش تری گلیسرید است. یکی از بزرگترین چیزهایی که شما می توانید انجام دهید تا سطح تری گلیسرید شما پایین بیاید، متوقف کردن آن است.

۱۱- فعالیت داشته باشید.

با شروع تمرینات منظم که می تواند در شما در شکل بگیرد ، تری گلیسیرید شما در همان زمان کاهش می یابد. هدف تان را بر روی ۳۰ دقیقه ورزش در پنج روز هفته قرار دهید، و مطمئن شوید که بدن شما به تعرق افتاده و قلب شما پمپاژ بیشتری می کند. شما می توانید تری گلیسیرید خود را ۲۰تا ۳۰٪ کاهش دهید. اگر شما تازه شروع به ورزش کرده اید، سعی کنید شنا، و یا یک پیاده روی سریع در هر روز داشته باشید.

۱۲- یک چکاب داشته باشید.

یک آزمایش خون ساده می تواند تری گلیسیرید بالا را نشان دهد. پزشکتان ممکن است برای مشکلات مرتبط با سلامت نگاهی به آزمایش خون شما بیندازد. این موارد شامل بیماری های کلیوی، کم کاری غده تیروئید ، دیابت و چاقی می شود. در اینجا مقدار عددی تری گلیسیرید در آزمایش خون آورده شده است:

تری گلیسیرید

• عادی – کمتر از ۱۵۰ میلی گرم / دسی لیتر
• مرز – ۱۹۰- ۱۵۵ میلی گرم / دسی لیتر
• بالا – ۴۹۹ – ۲۰۰ میلی گرم / دسی لیتر
• بسیار بالا – بیشتر از ۵۰۰ میلی گرم / دسی لیتر

چه زمانی برای این عادات، نیاز به کمک وجود دارد؟

اگر تغییر در شیوه زندگی به اندازه کافی کمک کننده نیست، پزشکتان ممکن است مصرف یک داروی تجویزی را به شما توصیه نماید. فیبرات، نیاسین، استاتین، و روغن ماهی با دوز بالا تعدادی از گزینه های مورد نظر می باشند. پزشکتان با بررسی سطح چربی های خونی شما تصمیم خواهد گرفت که چه روشی برای شما مناسبتر است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

4/5 - (86 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فران جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام خانم ۴۳ ساله کبد چرب گرید ۲ کلسترول ۲۰۵ و تری گلیسرید ۴۹۳ و آنزیم sgpt(alt)۳۳ میباشد با فنوفیبرات ۲۰۰ تری گلیسرید همیشه پایین می اومد این بار ولی زیادتر شد آیا کبدم آسیب دیده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      نه لزومن قرص روزوواستاتین ۲۰ به داروهایتان اضافه کنید
  • تصویر کاربر شیده شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    عرض سلام دارم من ۴۸ سال دارم و تازگی آزمایش خون دادم که کلسترول ۲۶۰ و تریگلیسیرید۲۴۰ و قند خون ۱۰۹ هست کف پاهام احساس گرمی و سوزن سوزن شدم دارم HDL 60 و LDLهم ۱۵۰ استدآنزیمهاز کبدی هم حدود ۲۰ است لطفا راهنمایی میفرمایید البته قد165و وزن ۹۰ کیلو
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      قرص روزوواستاتین ۱۰ شبها یک عدد استفاده کنید و سه ماه بعد مجدد ازمایش بدهید رژیم غذایی و ورزش فراموش نشود
  • تصویر کاربر اعظم چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۰ ساله هستم با وزن ۶۴ و قد ۱۶۱ چربی تری گلیسیرید۱۰۵۶و احساس سنگینی در قسمت چپ قفسه سینه دارم ۱۰ روزه که قرص اسیدنیکوتینیک۲۵ و کپسول فنوفیبرات۱۰۰ مصرف میکنم اما تاثیری نداشته شما چه پیشنهادی دارید؟ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      اولا درمان حداقل سه ماهه است و در این زمان کم جواب نمی دهد. برای نتیجه ی بهتر هم تمام داروهای قبلی را حذف کنید و به جایش روزوواستاین ۲۰ استفاده کنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۱ سالم هست و به علت گرم شدن کف پام رفتم آزمایش دادم که در جوابش کلسترول رو ۱۶۵ زده و تری گلسیرید رو ۲۴۵ و وزنمم حدود ۷۵ هست و قدمم ۱۷۲
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سه ماه ورزش و رژیم غذایی مناسب داشته باشید سه ماه بعد مجدد ازمایش بدهید اگر شرایطتان بهتر نشده باشد باید دارو استفاده کنید
  • تصویر کاربر سهیلا پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خانمی ۶۰ ساله هستم دارای فشار خون قرص آنتولول ۵۰ مصرف میکنم آزمایش دادم تری گلیسیریدم ۴۶۸ وکلسترول ۲۴۸ بود لطفاً راهنمایی بفرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      روزوواستاتین 20 را به مدت سه ماه همراه با رژیم غذایی و ورزش استفاده کنید و مجدد ازمایش بدهید
  • تصویر کاربر هاله پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام خانمی ۵۳ ساله هستم پارسال به علت شکستگی انگشت کوچک پام آمبولی مغزی در بصلالنخاع کردم و حالا تریگلیسیریدم ۲۳۱ شده چربی شکم پیدا کردم و اچ دی ال چربی خوب خونم پایین اومده اتروواستاتین ۱۰ میخورم بیفایدس مدت ۶۰ روز امگا ۳ خوردم بازم تریگلیسریدم بالاس چه کنم ؟نگران سکته ی مجدد هستم ممنون از پاسخگویی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      روزوواستاتین 10 استفاده کنید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام
    من در آزمایش ام تری گلیسیرید ام ٣۴ بود چیکار کنم بیاد بالا؟
    و اینکه من هرروز نیم ساعت صبح ها ناشتا پرزش میکردم الان ورزش امو کی انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام لازم به کاری نیست و ورزش رو ادامه بدین
  • تصویر کاربر موسوی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من خانومی ۳۵ ساله هستم ازمایش دادم ۴۴۷ تا تری گلیسرید و۲۴۸تا کلسترول دارم.چیکار کنم اقای دکتر تا کاهش پیدا کنن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام رزورکسین ۴۰ شروع بشه
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    بنده قبلا دارو مصرف می کردم ی مدت قطع کردم طبق آزمایشی ک تازه گرفتم تریگیلیریسین ۶۵۹ داشتم ک بسیار بالاست و vldl هم ۱۴۱ بوده اما HDl و ldl مناسب بوده میخواستم بدونم با داروی اترواستاتین ۴۰ قابل حله یا باید ب دکتر مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      روزواستاتین 20 بهتر است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من تازه آزمایش دادم ودیدم تری گلیسیدم 295 هستش لطفا راهنمایم کنید که چی کار کنم چطوری میتونم از دمانش کنم ؟درضمن من 40سالمه سابقه هیچ بیماری رو هم ندارم. ممنون میشم????????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      ورزش و رژیم غذایی مناسب در قدم اول و سه ماه بعد ازمایش مجدد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر