ناخواسته ای به نام لخته خون در بارداری

چه عواملی خطر لخته خون در بارداری را افزایش می دهند؟  

زنان باردار در معرض خطر بیشتری برای ترمبوز سیاهرگی و آمبولی ریه قرار دارند. سه عامل اصلی خطر ساز برای ایجاد لخته خون در بارداری می تواند انعقاد خون غیر طبیعی، کاهش جریان خون و آسیب رگ ها باشد. این عوامل در دوران بارداری بیشترین خطر را شامل می شوند که بیشتر بدلیل عوامل زیر می باشند:

  • تغییرات سطح هورمون ها و ترکیبات خونی موثر در ایجاد لخته
  • کاهش جریان خون در پاها بدلیل وزن ناشی از جنین بر رگ های بالایی
  • صدمات ناشی از زایمان و جراحی رگ ها
  • کم تحرکی بعد از سزارین و زایمان

زنان چاق که بالای ۳۵ سال سن دارند، خودشان و یا یکی از اعضای خانواده شان سابقه لخته شدن خون را داشته اند در معرض خطر بیشتری برای گسترش لخته خون که مسبب آمبولی ریوی است، قرار می گیرند. خطر لخته شدن خون بعد از زایمان بیشتر از دوران بارداری است چرا که معمولا این خطر تا چند هفته بعد از زایمان به حالت طبیعی بر می گردد.

زنانیکه فرزاندانشان با عمل سزارین به دنیا آمده اند، از نظر گسترش لخته ها بیشتر در خطرند.

چه افرادی برای خطر وجود لخته ی خونی غربالگری می شوند؟

زنانیکه سابقه ی بروز لخته را داشته اند، از نظر فاکتورهای ژنتیکی که در ایجاد لخته تاثیر گذارند غربال میشوند از جمله:

فشار خون بالا در دوران بارداری# سابقه ی خانوادگی و فردی برای ترومبوز رگی عمیق یا آمبولی ریوی

# سقط های مکرر بخصوص در سه ماهه ی دوم

# تولد نوزاد مرده

# وضعیت شدید و تکراری تولد نوزادی با وزن کم (نوزادی که رشد خارج از رحمی داشته است)

# پره کلمپسی

چگونه می توان از بروز لخته خون در بارداری جلوگیری کرد؟

برای زنان بارداری که مستعد بروز لخته های خونی هستند چندین روش برای جلوگیری از ترمبوز رگی عمیق و آمبولی ریوی وجود دارد. این روش ها شامل موارد زیر هستند:

  • از جورابهای متراکم استفاده کنید
  • داروهای هپارین و ضد انعقاد خون مصرف کنید.

درمان لخته خون در بارداری به چه شیوه ای است؟

راهنمای مصرف قرص وارفارینفرد بارداری که مشکل ترومبوز و آمبولی ریه دارد، باید در مورد اینکه کدام داروی ضد انعقاد برای دوران بارداری اش مناسب می باشد با پزشک قلب و عروق صحبت کند. ممکن است گزینه پیشنهادی هپارین باشد؛ زیرا ثابت شده است که این دارو تاثیری بر جنین نخواهد داشت.

برای درمان لخته خون پس از زایمان، پزشک احتمالا هپارین را با وارفارین برای چند هفته یا چند ماه جایگزین خواهد کرد.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

با توجه به شرایط کرونا چنانچه امکان مراجعه حضوری به مطب و یا کلینیک پزشک های متخصص برای شما امکان پذیر نیست، می توانید در هر کجای ایران که هستید از طریق لینک زیر درخواست ویزیت در منزل را داشته باشید.

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مونا شنبه ۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    باسلام.مریض ما۱۲ساله و دختر هستن و دچار سرطان خون هستن.ایشون دچار ورم تودناحیه لگنی وساق ومچ پا هستن بعد چهارمین درمان شیمیایی دکتر گفت وایتش پایین میاد ودوباره وایتش بالا میره که همینطور شد ولی نمیدونم چه چیز باعت شد دوباره وایتش یهو پایین اومد وبه صد رسید با پایین اومدن وایتش تب کرد یه تب 39_40واین باعث شد مسکنهایی مثل کدعین و اباتور بهش بزنن که باعث بالا رفتن انزیم کبدیش بشه وورمش بیشتر شد تا نزدیکیهای لگنش ادامه پیدا کرد مشاوره عفونی وفیزیوتراپ ودو پزشک دیگه هم دیدن ولی تعجبشون این بود که چرا هردوپا ورم نکرده واینکه سونو گرافی هم از شکم وساق پا انجام شده که استخوان ورگاش مشکلی ندارن فقط تورم داره که متوجه نشدن دلیل این تورم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      احتمالا لنف ادم هست

      به دکتر شهپر حقیقت مراجعه کنید

      ادرس در اینترنت هست

  • تصویر کاربر اعلایی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر عزیز
    آقای دکتر مادررمن 62 سالشه بیماری ارثی ندارن و فشارش 12رو 8 است و کاملا سلامت جسمانی دارن چکاب قللی ام بردم منتهی دیروز بردم آزمایش خون چکاب همچی نرماله هیچ علامتی اعم از Hجلوی آزمایشش نیست فقط آقای دکتر خاستم بپرسم هموگلبین مادرم 14ونیم و پلاکت 270هزارتا آیا نیاز است برای پیشگیری در آینده ازالان آسپرین بخوره یانه نرماله خوبه هموگلبین وپلاکت هیچ گونه فاکتور خطری نداره فشاره چربی قند ممنونم ازاینکه وقت گذاشتید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      اینها نرماله

      تصمیم به مصرف اسپرین بر اساس ازمایش نیست

      بسته به علایم و سایر تست ها هست

  • تصویر کاربر قاسمی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 39 مشاهده پرسش
    لطفا راهنمایی بفرمایید که آیا بهترین دکتر خون در زمینه پلاکت میشه معرفی کنید؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      به بیمارستان شریعتی نراجعه کنید

  • تصویر کاربر علیدوست شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    سلام مادرم سال قبل پلاکتش به 104000 رسیده بود.مادرم زیرشکمش خیلی دردمیکردازمایشگاه سونوگرافی تشخیص اپاندیس ندادن .ولی دکتربیمارستان بلافاصله اسفندسال قبل عمل کردمتاسفانه بعدعمل مادرم همچنان دردداره تااینکه تیرماه بردیم ازمایش رسید80000 مادرم 25 تیرتب شدیدکردبردیمش بستری کردیم دکتردرخواست کردم پلاکتش چک کنه که رسیدبه 60000بعدبستری شدیه امپول کورتون زدن بعدازان دکترشروع به قرص کورتون کردروزی 6بارمیخوره توی 48 ساعت مادرم پلاکتش به 115000رسید.دارومیخوره سرگیجش شدیدمیشه میخواستم ببینم تاکی بایدداروبخوره مشکلش خطرناکه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      باید با فوق خون مشورت کنید

      در حوزه تخصص من نیست

  • تصویر کاربر ویسی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    قبلا سوال پرسیدم در پاسخ نتیجه آزمایش را خواسته بودید که الان ارسال کردم. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      ازمایشاتتون نرماله

  • تصویر کاربر e.s شنبه ۵ مرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 878 مشاهده پرسش
    پسرم سال97در13سالگی عمل طحال انجام داد بعد از ده ماه پلاکت خونش 600است آیا همچنان باید قرص asa 80مصرف کند در ضمن خارش پوستی دارد وبرای رفع آن قرص سیتریزین 10 مصرف میکند . لکه هایی روی بینیش ماندگار شده لطفا" راهنمایی بفرمایید . یک دکتر خون کار درست معرفی بفرمایید بسیار متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      خیر اسپرین نباید مصرف کنه

      باید به فوق خون مراجعه کنید

  • تصویر کاربر کبری دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    پلاکت خون من بالاست رگ پام یک هفته س بشدت درد میکنه دیابتی هستم پاهام گزگز میکنه درد پاشنه پا وانگشتان پای چپم خستم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      احتمالا نوروپاتی دیابتی دارید

      گاباپنتین استفاده کنید

      برای پلاکت به دکتر داخلی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مینا جمعه ۷ تیر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    دخترم 13 ساله هست که تقریبا یک سال پیش در قسمت صورت و ساق پا لکه های قرمز رنگ کوچک و متوسط دیده می‌شد که به متخصص پوست مراجعه کردیم وگفتن قارچ پوستی هستش ودارو دادن ولی خوب نشد الان که دوباره به پزشک مراجعه کردیم با انجام آزمایش گفتن ptt خونش بالا هست. خیلی نگرانم لطفاً منو راهنمایی کنید. البته این لکه‌ها بر روی ساق پای همسرم هم هست. متشکرم آیا خطرناک هست یا به اصطلاح بیماری خطرناکی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ تیر ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      بیمار باید حتما دیده شود

      به این شکل نمیشه نطر داد

  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    با سلام. مرد هستم 37 ساله از تهران
    کلسترول 178
    تری‌گلیسیرید 470
    به مدت 6 ماه است که آتورواستاتین 40 و جم فیبروزیل 300 مصرف میکنم و تری‌گلیسیرید از 680 به 470 رسیده است
    و در این مدت قند خون از 85 به 118 رسیده است.؟
    آیا استاتین ها باعث بالا رفتن قند خون میشوند؟
    برای کاهش تری‌گلیسیرید چه دارویی پیشنهاد میدهید ؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      بله

      اتوواستاتین و جم فیبروزیل رو قطع کنید و فنوفیبرات ۲۰۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید

  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    با سلام
    در آزمایشات esr h1 وesr h2 بالایی داشتم
    با توجه به اینکه من مبتلا به فشار خون بالا هستم و لوزرتان 25 مصرف میکنم علت چیست و چکار کنم
    Esr h1= 50
    Esr h2 =65
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام

      باید علت پیدا شود

      علل التهابی و عفونی

      به دکتر داخلی مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات
احتمالا شنیده اید که در بیماران مبتلا به سکته های قلبی حاد شایع ترین علت فوت زودهنگام بروز برخی آریتمی های قلبی می باشد….
لینوکین قرصی است که همراه با داروهای دیگر برای معالجه نارسایی قلبی استفاده می شود. این دارو با بهینه تر کردن پمپاژ قلب، در…
تنگی نفس، خستگی و درد قفسه سینه برخی از رایج ترین علائمی است که در مرحله بهبود کرونا مشاهده می شود. گرچه داشتن احساس…
احتمالاً هرگز به این نکته فکر نکرده باشید. اما برای اینکه غذا بخورید، باید نفس بکشید. جویدن و هضم غذا (همانند هر کار دیگری…
احتمالا شنیده اید که در بیماران مبتلا به سکته های قلبی حاد شایع ترین علت فوت زودهنگام بروز برخی آریتمی های قلبی می باشد….
لینوکین قرصی است که همراه با داروهای دیگر برای معالجه نارسایی قلبی استفاده می شود. این دارو با بهینه تر کردن پمپاژ قلب، در…
تنگی نفس، خستگی و درد قفسه سینه برخی از رایج ترین علائمی است که در مرحله بهبود کرونا مشاهده می شود. گرچه داشتن احساس…
قبلی
بعدی

آدرس مطب

خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:


پرسش از دکتر