دکتر محمد حسین نجفی

درمان آریتمی قلبی به نوع و شدت آریتمی بستگی دارد. در برخی از موارد، هیچ درمان ضروری نیاز نیست. گزینه های درمان آریتمی شامل داروها، تغییر در شیوه زندگی یا درمان آریتمی قلبی به کمک طب سنتی ، درمان آریتمی به کمک دستگاه های الکتریکی و یا جراحی است.

آریتمی های قلبی

 

درمان آریتمی قلبی به کمک دارو

داروهای ضد آریتمی داروهای مورد استفاده برای تبدیل آریتمی به ریتم طبیعی سینوسی و یا برای جلوگیری از آریتمی می باشند. داروهای دیگر درمان آریتمی قلبی ممکن است شامل داروهای کنترل کننده سرعت ضربان قلب و داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکتی مانند وارفارین (یک “رقیق کننده خون”) و یا آسپرین است که خطر سکته مغزی و یا تشکیل لخته ها کاهش میدهد. این مهم است که شما اسامی داروهای درمان آریتمی قلبی خود، نحوه مصرف آنها  عوارض جانبی داروها را بدانید.

درمان آریتمی قلبی با تغییر در شیوه زندگی

آریتمی قلبی ممکن است با عوامل خاص سبک زندگی هم ارتباط داشته باشد . نکات زیر می تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند:

– اگر سیگار می کشید، آن را متوقف کنید.

– مصرف الکل را قطع کنید.

– استفاده از کافئین را محدود و یا متوقف کنید. برخی افراد حساس به کافئین هستند و ممکن است علائم آریتمی قلبی در زمان استفاده از محصولات کافئین دار مانند چای، قهوه، کولا و برخی از داروهای بدون نسخه بیشتر شود.

– استفاده از محرک ها را محدود کنید. آگاه باشید که برخی از محرک ها در داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکمل های گیاهی و یا تغذیه ای استفاده شده است. برخی از این مواد حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که باعث ریتم نامنظم قلب می گردند. بنابراین حتما برچسب دارویی را بخوانید و یا از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا دارویی که برای شما بهتر است را تجویز نماید.

– سطح قند خود را کنترل کنید.

– اگر شما چاق و یا اضافه وزن دارید، لاغر شوید تا احتمال آریتمی قلبی از قبیل فیبریلاسیون دهلیزی در شما کاهش یابد.

– آپنه خواب ( توقف تنفس در خواب ) درمان کنید. درمان ممکن است احتمال آریتمی قلبی در شما را کاهش دهد.

– خانواده شما همچنین ممکن است بخواهند در مراقبت از شما با یادگیری، تشخیص علائم آریتمی قلبی و چگونگی شروع CPR ( احیای قلبی ) در صورت نیاز نقش داشته باشد.

– اگر متوجه شدید که ریتم قلب نامنظم شما با فعالیت های خاصی بیشتر رخ می دهد، شما باید از آنها اجتناب کنید.

دیابت-بیماری- قلبی

درمان تهاجمی آریتمی قلبی

شوک قلبی و کاتتر فرسایشی درمان های تهاجمی هستند که برای درمان و یا از بین بردن ریتم نامنظم قلب مورد استفاده قرار می گیرند. دکتر قلب شما بهترین درمان آریتمی قلبی را برای شما تعیین و در مورد مزایا و خطرات این درمان ها با شما صحبت خواهند کرد.

۱- شوک کاردیوورژن

بیماران قلبی با آریتمی های مداوم، مثل فیبریلاسیون دهلیزی، ممکن است به تنهایی با دارو درمانی قادر به رسیدن به یک ریتم طبیعی قلب نباشند. شوک کاردیوورژن یک شوک الکتریکی است که به دیواره قفسه سینه شما وارد می شود، که همزمان به قلب اجازه می دهد تا ریتم طبیعی خود را مجددا آغاز کند. این روش پس از دریافت یک بیهوشی کوتاه اثر انجام می شود.

شوک قلبی۲- کاتتر فرسایشی ( ابلیشن )

در فرسایش، انرژی از طریق یک کاتتر به مناطق کوچکی از عضله قلب وارد می شود. این انرژی هم می تواند مسیر ریتم غیر طبیعی را متوقف کرده و هم از پالس های غیر طبیعی جلوگیری و هدایت نرمال پالس ها را تقویت و یا مسیرهای الکتریکی بین دهلیز و بطن را قطع کند.

ابلیشن می تواند برای درمان بیشتر تاکی کاردی های فوق بطنی یا SVT ها، فلاتر دهلیزی و برخی تاکی کاردی های دهلیزی و بطنی مورد استفاده قرار گیرد. ابلیشن همچنین می تواند برای دستیابی به یکه نتیجه مطلوب با روش های دیگر ترکیب گردد.

۳- جداسازی ورید ریوی

در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی حمله ای مکرر، یا مداوم، وریدهای ریوی ایزوله می شوند که در این روش با استفاده از یک کاتتر ویژه، رشته های بافت رگ درآورده می شود، بعلت اینکه تصور می شود فیبریلاسیون دهلیزی، ناکارآمد است. هدف از ایزوله کردن به جای برداشتن، تمرکز بر روی مسئول تحریکات فیبریلاسیون دهلیزی از طریق مسدود کردن انتقال محیطی است.

۴- دستگاه های الکتریکی

۴-۱- ضربان ساز دائمی

دستگاهی است که پالس های الکتریکی کوچکی به عضله قلب برای حفظ ضربان طبیعی قلب می فرستد. ضربان ساز دارای یک تولید کننده پالس (که باتری خانگی و یک کامپیوتر کوچک) و لیدها (سیم) است که پالس ها را از مولد پالس به عضله قلب شما ارسال می کند و بدین گونه فعالیت الکتریکی قلب را حس می کنید.

عمل پیس میکرضربان ساز قلب عمدتا برای جلوگیری از ضربان خیلی آرام قلب مورد استفاده قرار می گیرد . ضربان سازهای جدید قلبی با بسیاری از ویژگی های پیچیده طراحی شده اند که به مدیریت آریتمی قلبی ، بهینه سازی ریتم قلبی مرتبط با فعالیت و بهبود هماهنگی کمک می کنند.

۴-۲- کاشت دفیبریلاتور قلبی (ICD)

در ICD نظارت بر ریتم قلب به طور مداوم صورت می گیرد. هنگامی که دفیبریلاتور یک ریتم غیر طبیعی قلب بسیار سریعی را تشخیص دهد، به عضله قلب انرژی وارد می کند تا قلب به ریتم طبیعی ضربان خود باز گردد.

راه های مختلفی وجود دارد که  ICD می تواند قلب را به ریتم طبیعی خود بازگرداند:

– ضد سرعت گرفتن تاکی کاردی (ATP)

هنگامی که ضربان قلب بیش از حد سریع است، یک سری از پالس های الکتریکی کوچک به عضله قلب وارد میشود تا ضربان قلب به سرعت و ریتم نرمال بازگردد.

– کاردیوورژن

یک شوک کم انرژی در همان زمان به عنوان ضربان قلب برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب وارد می شود.

– دفیبریلاتور

هنگامی که ضربان قلب به طور خطرناکی سریع یا نامنظم است ، یک شوک انرژی بالاتر برای بازگرداندن ریتم طبیعی به عضله قلب وارد می آید .

– سرعت گرفتن برادی کاردی

بسیاری از ICD ها یک سرعت حمایتی، برای جلوگیری از ریتم خیلی آهسته قلب به آن وارد می کنند.

– ضربان سازها و دفیبریلاتورهای دو طرفه قلب (B-V)

ضربان ساز دو طرفه و دفیبریلاتورها در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که همچنین شواهدی از یک انقباض ناهماهنگ یا ناهمزمان بطن چپ در آنها وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها به همگام سازی انقباض بطن چپ کمک میکنند. علاوه بر این یک یا دو لید برای ضربان سازهای سنتی استفاده شده و دفیبریلاتورها در بطن راست و دهلیز راست قرار می گرفتند.

دستگاه های دو بطنی از یک لید اضافی واقع شده در پشت و یا سمت چپ بطن چپ استفاده می کنند. برای رسیدن به این منطقه، لید اضافی معمولا از طریق سینوس کرونری، رگ کوچک در پشت قلب هدایت می شود.

۵- عمل قلب

جراحی قلب ممکن است برای اصلاح هر گونه آریتمی قلبی که نمی توانند با دارو و یا روش های درمانی غیر جراحی آریتمی قلبی کنترل شوند، لازم باشد. اگر شما به اعمال جراحی، مانند جراحی دریچه یا بای پس، برای اصلاح اشکال دیگری از بیماری های قلبی نیاز داشته باشید، ممکن است جراحی آریتمی قلبی توصیه شود.

روش Maze و روش تغییر شکل یافته Maze دو عمل جراحی هستند که برای اصلاح فیبریلاسیون دهلیزی مورد استفاده قرار می گیرند.

عمل جراحی قلب باز

ویزیت منظم توسط متخصص قلب

شما به پیگیری منظم ویزیت پزشکی نیاز خواهید داشت :

  • برای اطمینان یافتن از اینکه آریتمی قلبی شما کنترل شده
  • داروهای شما به درستی تنظیم گردیده
  • ارزیابی عملکرد هر دستگاه به کار رفته
  • اطمینان یافتن از وضعیت سلامتی شما و اینکه سایر مشکلات پزشکی را نداشته باشید

پزشکتان به شما خواهد گفت که زمان ویزیت شما هر چند وقت یکبار خواهد بود. در بین زمان های ویزیت اگر علایم در شما مکرر یا شدید شدند حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید. همچنین اگر مشکوک به گرفتگی عروق هستید بهترین راه تشخیص عمل آنژیو قلب است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.8/5 - (13 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اصفهان جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید من مدت ۲ سال است که از قرص ایوابرادین ۵ میلی گرم در درمان اریتمیک استفاده میکنم .اخیرا دچار یک بارداری ناخواسته شده و دوماه از شروع بارداری میگذرد با توجه به عوارض این دارو پیشنهاد شما در ادامه دادن یا قطع بارداری چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      متاسفانه نمیشه به این راحتی تصمیم گرفت 

      سونو جنین انجام دهید و با متخصص زنانتون مشورت کنید

  • تصویر کاربر بهرام دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام.بنده در سن 30 سالگي با تپش قلب ناگهاني كه 12 ساعت به طول انجاميد مواجه شدم .2 سال بعد مجدد تكرار شد.حدود 5 سال هيچ اتفاقي ديگه اي رخ نداد. اگو و هولتر سالانه خوب بود.تا اينكه جديدا احساس فقدان يك ضريان قلب را داشتم در بعضي اوقات هر 10 ثانه يك ضربه احساس نميشد .در هولتر جديد در 48 ساعت 100 عدد pvc نشان داد.دكترم گفتند قبلا af شده ايد و اين احساس جديد هم ادامه همان af گهگاه است و pvc نيست.آيا ممكن است اين دو در نوار هولتر يكسان ديده شوند و يا باهم اشتباه شوند؟معمولا غلظت خون هم دارم و قبلا متاهگزال مصرف ميكردم و جديدا مجدا مصرف ميكنم . لطفا راهنمايي بفرمائيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر هر کدام کاملا مشخصه و قابل اشتباه با هم نبستن

  • تصویر کاربر Babak یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر خیلی لطف می‌فرماید برای راهنمایی
    من ۳۶ سالمه مرد و مجرد هستم وزنم متعادل و چاق نیستم
    پارسال استخر رفتم و فعالیت شدید انجام دادم دچار فیبریلاسیون دهلیزی شدم و بعد چند ساعت خودش خوب شد پیش متخصص قلب رفتم گفت مشکلی نداری
    امسال بازم استخر رفتم و دوباره ضربان قلبم بالا رفت و رفتم پیش دکتر گفت دچار PVC شدی و معرفی نامه داد و گفت برو بیمارستان شهید رجایی تهران برای بررسی سیستم ضربان قلب چون شهرستان هستم و یکم مشکل داشتم فعلا نرفتم
    الان
    فقط وقتی غذا بخورم مخصوصا شام تقریبا ۱ ساعت بعد دراز بکشم ضربان قلبم احساس میکنم خصوصا داخل گردنم یعنی تعداد صربان قلب بالا نمیره بلکه فقط کوبش داره فقط مشکلم اینه
    و اگه یک قرص پروپرانول ۱۰ بخورم ضربان خیلی منظم تر میشه
    وگرنه روزی ۳۵ دقیقه دو انجام میدم و هیچ مشکلی ندارم
    به نظرتون مشکل من چیه آیا لازمه بیمارستان شهید رجایی تهران برای بررسی ضربان قلب برم
    خیلی ممنون از وقتی که میزارین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پروپرانولول ۲۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید

      اریتمی میتونه در زمینه مشکلات ساختاری قلب رخ بده بنابراین لازمه اکو و تست ورزش،شوید و از نظر دیابت و فشار خون و پرکاری تیرویید بررسی شوید

  • تصویر کاربر پریسا جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام، مادربزرگم قبل و بعد از آنژیو سکته کرده و الان دکترای بیمارستان شهید مدنی تبریز میگن رگ های قلبش دچار لختگی خون شده، 15 درصد قلبش کار میکنه و هیچ کاری نمیشه کرد، آقای دکتر نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      متاسفاته بدون دیدن بیمار و مدارک نمیشه اظهار نظر کرد

  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتی استرس میگیرم دچار تنگی نفس درد دست چپ و سینه میشم وقتایی هم که استرس ندارم قلبم نامنظم کار میکنه و باهر بار زدن قلبم تکون میخورم و بیشتر اوقات صدای قلبم راخیلی واضح میشنوم و وقتی بهم فشار میاد تنگی نفس میگیرم یا وقتی از ی سربالایی میرم بالا قلبم تند تند میزنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معاینه شوید و اکو و تست ورطش انجام دهید تا مشخص شود علت قلبی هست یا نه

      و اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    مدتی هس آریتمی قلب دارم و شبانه روز وقتی. اریتمی می گیرم ۱۰ دقیقه طول می کشه . و۲۰روزهس قرص کن کور مصرف می کنم. و تعییری نکروم. ایا این قرصهارو ادامه بدم چن نمونه جواب هولتر و اکو ارسال کردم ممنون می شم. راهنمایی کنید ایا عمل کنم. درصمن bbc هم ۱۸ هس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونید دوز دارو رو افزایش بدید 

      اگر جواب نداد برای تغییر دارو به سوتالول مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مونا سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادر من چند روزیست دچار خفگی و چسبندگی گلو در خواب میشه، که گویا آپنه میباشد.میخواستم بدونم با قرص و داروی خاصی برطرف میشه ان شاءالله؟
    چون از رفتن به دکتر میترسن.
    خیلی هم خودشون و خانواده میترسیم و اذیت میشم.
    خیلی ممنون میشم راهنماییم کنین????????????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید تست خواب انجام بدن و اگر تایید بشه از cpap یا اکسیژن با فشار حین خواب استفاده بشه

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدودا یک ماه پیش تپش قلبم شروع شد و به پزشک مراجعه کردم نوار قلب گرفت و گفت در بین جوانان عادی که با ورزش و این جور چیزا خوب میشه.منتها به دلیل مشکلات و محیط کاملا پر از استرس و اعصاب خوردی این حالت ادامه دار شد .به متخصص قلب مراجعه کردم قرص دادن که دو هفته مصرف کنم (متوپرولول)نصف صبح و نصف شب که تاثیری نداشت. وقتی میرم ورزش و سالن تا چند ساعت بعدش حالم خوبه اما بعد از اون مجددا ظاهر میشه . البته دائمی نیست یعنی یه وقت میبینی تا ساعتها هیچ مشکلی ندارم اما یه دفه شروع به تپیدن میکنه.شبها قبل از خواب بیشتره چون یه جورایی بهش فکر میکنم .اگه مشغول کاری باشم یا راه برم و ورزش کنم اصلا حسش نمیکنم.من مشکل آریتمی دارم یا نه؟ و باید الان نگران باشم یا نه؟ کلا باید چیکار کنم.ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا مشکل اضطرابی دارید

      به روانپزشک مراجعه کتید و اگر بهتر نشدید با مدارک مراجعهدکنید

  • تصویر کاربر خدیجه چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من از گرگان با مطبتون تماس گرفتم نوبت داشتم اما نتونستم بیام من
    تازه متوجه شدم ک قلبم مشگل داره مدارک پزشکیم میفرستم میخواستم بدونم تشخیص شما در این زمینه چی هست ممنون میشم اگه راهنمایی بشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مدارکی ارسال نشده است

  • تصویر کاربر آناشید چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام
    در حین صحبت کردن احساس کردم دارم بیهوش میشم سپس تنگی نفس و تپش قلب بالا که حدود سه دقیقه طول کشید که بعد سه دقیقه ضربان قلب به 120 رسید قبلا اکو و نوار قلبی انجام دادم فقط مشکل پرولاپس داشتم علت چی میتونه باشه دوبار دچار این حالت شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه افت فشار موقت باشه و معمولا بی خطره

      ولی اگر تکرار شه مجدد باید بررسی شوید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر