دکتر محمد حسین نجفی

در نارسایی مزمن وریدی ،وریدها قدرت کافی برای برگرداندن خون به قلب را ندراند. نارسایی مزمن وریدی در مراحل اولیه آن بهتر درمان می شود. پزشک متخصص عروق پا یا متخصص قلب و عروق بهترین فردی است که می تواند بیماری های مربوط به عروق وریدی را تشخیص داده و درمان کند.

برای درمان و کنترل نارسایی مزمن وریدی چه کارهایی باید انجام داد؟

۱- اگر شما باید یک سفر طولانی طی کنید و برای یک مدت طولانی خواهید نشست، ساق پا و مچ را در هر نیم ساعت یکبار، ۱۰ مرتبه خم و راست کنید تا جریان خون در وریدهای پا حفظ شود.

۲- به طور منظم ورزش کنید. ورزش کردن مخصوصا پیاده روی بسیار توصیه می شود.

۳- وزن خود را کاهش دهید.

چاقی۴- پاهای خود را در حالی که نشسته و یا خوابیده اید، بالا ببرید. پاهای شما باید بالاتر از سطح قلب تان قرار گیرید.

۵- جوراب واریس بپوشید.

۶- برای درمان عفونت های پوستی ممکن است مصرف آنتی بیوتیک توصیه شود.

جوراب واریس چیست؟

یکی از روش های خوب برای درمان نارسایی مزمن وریدی می تواند پوشیدن جوراب های الاستیکی مناسب که جوراب واریس نامیده می شود، باشد. جوراب واریس را می توان در برخی از داروخانه ها و فروشگاه های عرضه پزشکی خریداری کرد که در مدل های مختلف، از جمله زیر زانو، بالای زانو و جوراب شلواری عرضه می شوند.

پوشیدن جوراب واریس در بارداریجوراب واریس در فشار های مختلف از ۸ تا ۱۰ میلی متر جیوه، تا ۴۰ یا ۵۰ میلی متر جیوه طراحی شده است. شما برای استفاده از جوراب ساق بلند با بیش از ۲۰ میلی متر جیوه فشرده سازی به نسخه پزشک نیاز خواهید داشت.

اگر شما جوراب واریس می پوشید، لازم است تا آنها را در پایان روز برای شستن و خشک کردن، از پا خارج کرده و پوست خود را تمیز و بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که جوراب ساق بلند مناسب باشد؛ به طوری که هیچ کشیدگی در آن وجود نداشته باشد. جوراب های ساق بلند الاستیکی که نامناسب هستند، در واقع می توانند شرایط را با انسداد جریان خون در منطقه ای که آنها گره خوردگی دارند، بدتر کنند.

برخی مطالعات نشان داده اند که زمانی که جوراب به تنهایی علائم را کنترل نمی کند، ترکیب استفاده از جوراب الاستیکی با دارو برای بهبود جریان خون بسیار موثر است.

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ممکن است برای پاکسازی عفونت های پوستی مربوط به واریس پا تجویز شود؛ اما این بیماری زمینه ای جهت پیشگیری از عود مجدد آن باید درمان شود. عفونت و زخم های عمیق تر همچنین ممکن است با آنتی بیوتیک درمان شوند.

اگر شما لخته خونی داشته باشید، پزشکتان ممکن است داروهایی برای پیشگیری از تشکیل لخته خون تجویز نماید.

راهنمای مصرف قرص وارفارینبرخی از بیماران از مکمل غذایی گیاهی Vena-Stat استفاده می کنند که مشتق شده از عصاره شاه بلوط هندی می باشد. به خاطر داشته باشید که داروهای گیاهی نباید به جای داروهای تجویزی پزشک استفاده شوند؛ چون ممکن است با داروهای تجویزی فعلی تداخل پیدا کنند. در مورد هر تداخلات دارویی بالقوه لطفا از پزشک یا داروساز خود سوال کنید.

مراقبت از پوست

پوست خود را مرطوب نگه دارید؛ به طوری که به راحتی پوسته پوسته نشده و یا ترک نخورد. اگر پوست ملتهب باشد، متخصص عروق پا ممکن است یک کرم ضد خارش را برای محافظت از پوست، و یا یک کرم ضد قارچ برای جلوگیری از عفونت های قارچی توصیه نماید.

پوستی که ترشحات مایع مانند دارد، با کمپرس مرطوب درمان می شود. اگر شما زخم هایی بر روی پاهایتان دارید، پزشک به شما نشان خواهد داد که چگونه با باند فشرده لایه لایه از پوست خود محافظت و جریان خون را حفظ کنید.

درمان های غیر جراحی نارسایی مزمن وریدی

درمان غیر جراحی شامل اسکلروتراپی و فرسایش حرارتی endovenous thermal ablation است.

۱- درمان واریس پا با اسکلروتراپی

اسکلروتراپی شامل تزریق یک محلول به طور مستقیم به وریدهای عنکبوتی و یا رگ های کوچک واریسی است که باعث فروریختن و یا ناپدید شدن آنها می شود. چند درمان اسکلروتراپی معمولا برای رسیدن به نتایج دلخواه مورد نیاز است. اسکلروتراپی ساده، نسبتا ارزان است و می تواند در مطب پزشک انجام گیرد. اسکلروتراپی می تواند درد و ناراحتی رگ را از بین برده و به پیشگیری از عوارضی مانند خونریزی وریدی و زخم کمک کند. این روش اغلب به دلایل زیبایی انجام می شود.

۲- endovenous thermal ablation

جراحی نارسایی مزمن وریدیاین روش یک تکنیک جدید با استفاده از لیزر و یا امواج رادیوفرکونسی بالاست که گرمای شدید در محل رگ آسیب دیده ایجاد می کند. این تکنولوژی با هر منبع انرژی متفاوت است، اما هر دو شکل از گرمای موضعی عروق مورد هدف را نزدیکتر می کند.

در این روش درمان نارسایی مزمن وریدی ،رگهای مشکل دار را می بندند؛ اما بسته شدن آنها در محل طوری است که با حداقل خونریزی و کبودی همراه است. در مقایسه با بستن و خالی کردن، endovenous thermal ablation  با درد کمتر و بازگشت سریعتر به فعالیت های عادی همراه است.

درمان های جراحی نارسایی مزمن وریدی

برای کمتر از ۱۰ درصد از بیمارانی که نیاز به درمان جراحی دارند، گزینه ها عبارتند از: بستن و خالی کردن ورید، microincision/ambulatory phlebectomy و عمل جراحی بای پس. در اینجا به بررسی مختصر هر یک از این تکنیک ها می پردازیم.

۱- Ligation and stripping

بستن و خالی کردن اغلب بصورت ترکیبی انجام می شود. بستن رگ روشی است که در آن جراح رگ مشکل دار قطع کرده و گره میزند. بیشتر بیماران در چند روز بهبود می یابند و می توانند فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند. خالی کردن رگ، عمل جراحی برای برداشتن رگ بزرگتر از طریق دو برش کوچکتر است. خالی کردن رگ یک روش گسترده تر است و ممکن است برای بازتوانی، بیمار به ۱۰ روز نیاز داشته باشد.

۲- Microincision/ambulatory phlebectomy

درمان واریس پا به صورت سرپاییاین یک روش سرپایی با حداقل تهاجم است که در آن برش کوچک یا سوراخی با سوزن در بیشتر رگ ها ایجاد می گردد و قلاب phlebectomy برای حذف مشکل وریدها استفاده می شود.

۳- Vein bypass

بای پس ورید در پا مشابه با جراحی بای پس قلب است که البته در محل های مختلف انجام می شود. در جراحی بای پس بخشی از رگ های سالم از جای دیگر در بدنتان برای پیوند استفاده می شود. با این کار، مسیر خون در اطراف ورید تحت تاثیر بیماری نارسایی مزمن وریدی تغییر و بهبود می یابد. بای پس برای درمان نارسایی مزمن وریدی در قسمت بالایی ران و تنها در موارد بسیار شدید مورد استفاده قرار می گیرد.

پیشگیری از نارسایی مزمن وریدی

برای کاهش خطر ابتلا به CVI، این دستورالعمل ها را دنبال کنید:

✅ یک رژیم غذایی سالم و متعادل بخورید.

✅ سیگار را ترک کنید.

✅ به طور منظم ورزش کنید.

✅ از پوشیدن لباس های تنگ مانند کمربند تنگ و یا کمربند اجتناب کنید.

✅ اگر اضافه وزن دارید وزنتان را کاهش دهید.

✅ از نشستن یا ایستادن طولانی مدت اجتناب کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.5/5 - (4 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    دیابت دارم و پان بی حس هست
    الان احساس میکنم رگ پای چپم گرفته و ساق پان تا لگن درد میکنه,درمان پیشنهادیتون چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      حتما معاینه عروق پا
  • تصویر کاربر مهدب یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 44 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.۷ سال پیش تصادف کردم که منجر به امبولی ریه شدم.بعد از اون داروهای که مصرف کردم دچار گرفتگی رگ پا شدم که الان ۷ ساله لخته درون پای چتم هست .چند روزیه که دچار سوزش در ورید پام شدم که سونوگرافی رفتم وچیزی جز همون لختهای مزمن نبود .ازمایش پی تی وd.dimدادم که نتیحه هر دو خوب بوده..خواستن ببینم علت سوزش در ناحیه ران وعلت متورم شدن بیش از حد پشت پام چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 8 ماه پیش)
      با سلام...دچار نشانه های پس از لخته یا پست ترومبوتیک‌سندروم در وریدهای پا شده اید...تو صیه به ویزیت...
  • تصویر کاربر بهار یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم خانم۶۷ساله هستندکه۵ماه قبل تعویض مفصل زانو انجام دادند و بعد از۱ماه تشخیصDVTداده شد و تا امروزکه۴ماه میگذرد آکسابین ۱۵مصرف میکنند.امروز سونومجددگرفتن و گویالخته رفع شده است.
    متخصص داخلی تشخیص دادند که باید۶ماه اکسابین مصرف شود حتی اگر لخته رفع شده باشد.
    آیا شماهم مین نظر رو دارید؟ بعد از۶ماه قطع کنیم مصرف آکسابین رو؟
    الان برای تعویض مفصل پای دیگر آیا میتونن جراحی انجام بدن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      فعلن برای جراحی پلی دیگر با این اوصاف عجله نکنید، ولی تجویز درستی شده حداقل دارو باید شش ماه ادامه پیدا کند
  • تصویر کاربر آمنه یکشنبه ۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    درود
    کف دست چپم امروز صب خیلی درد گرف، یه کم ماساژش دادم خوب شه، تاثیر نداش ولی خودش خوب شد یهو، حالا شب یه خط راست از عضله ی چهار سر ران تا کف پای چپم تیر میکشه، حالت نبض دار. ۳۱ ساله(مونث).به نظرتون مسکن بخورم؟؟؟
    سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      بله بخورید احتمالن گرفتگی عضلانی است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام.من چهار روز پیش دوقولوهای پای چپم خود ب خود بدون هیچ فعالیت یا ورزشی درد شدید گرفت بعد از دو روز خوب شد.الان دقیقا همون درد اومده ب دوقولوهای پای راستم.مشکل چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام. اگه سنتون پایینه و سیگار استفاده نمی کنین مسائل عروقی مطرح نیست و به اورتوپد مراجعه کنین.
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    باسلام.
    من چند ماهی میشه که پاشنه پای چپم خیلی درد میکنه گاهی دردش طوری هست که حتی پامو نمیتونم زمین بزارم و گاهی هم درش خیلی جزیی میشه.خودم ورزش پینگ پنک بازی میکنم.اول فکر میکردم که از پینگ پنک بازی کردن هست ولی به دلیل کرونا 3 ماه هست که بازی نمیکنم اما درد پام روز به روز بیشتر میشه.سنم 36 هست.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      همكاران ارتوپد ويزيت كنن
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما.. بنده حدود 2هفته هست که هرشب موقع خواب یا حین خواب شبانه درد ماهیچه پشت ساق پا دارم و حتی از خواب ببدار میشم. خواهشمندم راهنمایی کنید چه دکتری برم و چه ازمایشاتی انجام بدم؟ تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام احتمالا از عصب پا درگیر هست گاباپنتین ۱۰۰ شب ها استفاده کنید و به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نصیری پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    با سلام..من قبلا سابقه لخته خون در ساق پا داشتم..بعد آمپول هپارین و قرص وارفارین استفاده کردم..4الی 5سال قبل..چند روزی هست که ساق پا نزدیک به زانو دچار قرمزی شده و رگ پاهایم حالت سوزش داره و متورم و سفت شده و رد رگ روی پا داره رو به بالا می ره..امکان داره دوباره لخته ایجاد شده باشه..ممنون می شم راهنمایی کنید..
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه لخته ورید سطحی باشه

      باید سونو شوید

  • تصویر کاربر سارینا یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشی
    من تقریبا پنج روزیه ک با هربار راه رفتن کف پا و انگشتانم بشدت درد میگیره و این درد به زانو هم میرسد.و حتی زمانی ک خونه هستم این اتفاق میفته.و روی انگشتانم قرمز شده و وقتی لمس میکنم احساس درد دارم. و بیشتر اوقات با گرفتگی عضلات مواجهم.علتش چی میتونه باشه؟
    باتشکر.
    سن=24
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      این علائم قویا  به نفع نقرس هست

      به روماتولوژیست مراجعه کنید

  • تصویر کاربر آسمان دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    پشت کنکوری هستم.دو ماهی هست که متوجه واریس در پاهای خود شده ام.لطفا کرم تاثیرگذاری را در درمان واریس معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      کرم تاثیر چشمگیر نداره

      جهت معاینه مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر