آنژیوپلاستی عروق پا

آنژیوپلاستی عروق پا برای درمان گرفتگی عروق پا، دردپا و یا سنگینی در پای شماست که هنگام راه رفتن شروع و یا بدتر می شود.

آنژیوپلاستی جریان خون در عروق را برای اکثر مردم بهبود می بخشد. نتایج بسته به جایی که انسداد در آن وجود داشته، به اندازه رگ های خونی و مقدار انسداد در عروق متفاوت خواهد بود.

آنژیوپلاستی عروقعلائم گرفتگی عروق پا

⚠ وجود زخم های پوستی و یا زخم در پا

⚠ عفونت و یا گانگرن در پا

⚠ تغییر رنگ قسمتی از پا

⚠ احساس کردن درد ناشی از تنگی شریان ها حتی در زمان استراحت و به خصوص در شب

⚠ عدم پاسخدهی درمان هایی مانند:ورزش و دارو

احتیاط های لازم قبل از آنژیوپلاستی

– در طول ۲ هفته قبل از عمل آنژیوپلاستی، پزشک را از حساسیت به هر گونه مواد خوراکی و یا دارو آگاه سازید.

– اگر داروهای سیلدنافیل (Viagra)، واردنافیل (لویترا) و یا تادالافیل (Cialis) مصرف کرده اید به وی اطلاع دهید.

– در صورت مصرف الکل بیش از یک یا دو روز حتما به پزشک خود بگویید و اگر سیگار می کشید، شما باید آن را متوقف کنید.

مصرف قرص آسپرین– ممکن است نیاز به قطع مصرف داروهایی که لخته کردن خون را مشکل می سازند برای ۲ هفته قبل از عمل جراحی داشته باشید. این داروها شامل: آسپرین ، ایبوپروفن (ادویل، موترین)، کلوپیدوگرل (پلاویکس) و سایر داروهای مشابه است.

خطرات آنژیوپلاستی عروق پا

خطرات ناشی از آنژیوپلاستی و جایگزینی استنت عبارتند از:

❗حمله قلبی

❗آسیب به یک رگ خونی

❗واکنش آلرژیک به داروهای مورد استفاده در استنت

❗خونریزی یا لخته شدن در منطقه ای که در آن کاتتر وارد شده

❗نارسایی کلیه (بالاترین خطر در افرادی که قبلا مشکلات کلیوی داشته اند)

مشاوره پزشکی در مورد آنژیوپلاستی عروق پا

ورزش کردن بعد از آنژیوپلاستیپرسش: آیا برای من بعد از عمل آنژیوپلاستی عروق پا ورزش کردن ایمن است؟

پاسخ: بله، اما بهتر است برای چند روز اول پس از آنژیوپلاستی ورزش سبکی داشته باشید. پس از آن، شما می توانید به تدریج میزان فعالیت خودتان را افزایش دهید. در مورد میزان دقیق ورزش و نوع آن با پزشک خود مشورت کنید.

انجام ورزش پس از آنژیوپلاستی عروق پا

ورزش منظم نه تنها پس از آنژیوپلاستی بی خطر بوده بلکه از اهمیت ویژه ای نیز برخوردار است؛ چرا که به بهبود جریان خون در پاهای شما کمک می کند.

شما باید چند روز اول پس از آنژیوپلاستی عروق پا استراحت کرده و تنها فعالیت های ملایم مانند پیاده روی انجام دهید و از بالا و پایین رفتن از پله ها تا چند روز اجتناب کنید. شما به تدریج می توانید در هر روز میزان کمی فعالیت خود را افزایش دهید. راه رفتن یک روش بسیار خوب برای انجام این کار است و شما می توانید مسافت پیاده رویتان را هر روز کمی بیشتر کنید.

فیزیوتراپ یا متخصص ورزش می تواند یک برنامه ورزشی مناسب برای شما طراحی کند که به بهبود تناسب اندام و سلامت شما کمک خواهد کرد.

پرسش: مسافرت کردن با هواپیما پس از آنژیوپلاستی عروق پا اشکال دارد؟

پاسخ: شما می توانید دو روز پس از عمل آنژیوپلاستی، پرواز داشته باشید.

سفر کردن با هواپیما بعد از آنژیوپلاستی عروق پا

اگر شما آنژیوپلاستی پا داشته اید و هر گونه عوارضی نداشته باشید، می توانید دو روز پس از عمل خود مسافرت هوایی داشته باشید. با این حال، این مهم است که شما قبل از پرواز با پزشک خود صحبت کنید به طوری که شما را از خطر ابتلا به لخته خون آگاه کند.

شما می توانید اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به لخته خون در پاها انجام دهید که به شرح زیر است:

جلوگیری از ورم پا در هواپیما✅ در طول راهروی هواپیما راه بروید.

✅ خم و راست کردن منظم انگشتان پا مچ پا و ساق پا را برای کمک به بهبود جریان خون در پاها

✅ لباس گشاد بپوشید.

✅ مطمئن شوید که به میزان کافی آب نوشیده اید.

✅ الکل مصرف نکنید.

✅ جوراب واریس بپوشید.

اگر به هر دلیل دچار تورم یا درد در ساق یا ران پای خود در طول یا در عرض چند روز پس از پرواز خود شدید، و یا اگر شما مشکلات تنفسی یا درد قفسه سینه پس از سفر خود داشتید، در اسرع وقت به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

سوال: اگر پس از آنژیوپلاستی حال من خوب نشد چه می شود؟

پاسخ: آنژیوپلاستی معمولا در کاهش علائم و بهبود جریان خون در پاها بسیار موفق است. اما این بسته به شدت تنگی و یا انسداد عروق شما متفاوت خواهد بود. اگر آنژیوپلاستی برای شما جواب ندهد، جراح ممکن است عمل جراحی بای پس را توصیه نماید.

عمل جراحی بای پس عروق کرونری

اگر بخش تنگ عروق شما بیش از حد است و یا اگر شریان به شدت سخت شده باشد، آنژیوپلاستی مناسب نیست. اگر آنژیوپلاستی مناسب نباشد و یا به خوبی برای شما جواب ندهد، ممکن است نیاز به عمل جراحی بای پس عروق برای درمان بیماری شریانی محیطی به جای آنژیوپلاستی داشته باشید.

جراحی قلب بازگاهی اوقات، اگر شریان پای شما به شدت مسدود شده باشد، ممکن است درد پای گسترش یافته ای در حال استراحت و یا زخمی که بهبود نمی یابد را تجربه کنید. در این مورد، شما ممکن است به عمل بای پس برای حذف انسداد نیاز داشته باشید. اما معمولا، افراد مبتلا به PAD یا بیماری عروق محیطی به این روش نیازی ندارند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و فوق تخصص آنژیوپلاستی


با توجه به شرایط کرونا چنانچه امکان مراجعه حضوری به مطب و یا کلینیک پزشک های متخصص برای شما امکان پذیر نیست، می توانید در هر کجای ایران که هستید از طریق لینک زیر درخواست ویزیت در منزل را داشته باشید.

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر م. چهارشنبه ۲۸ شهریور ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سوال 1- از چه راهی می توان نتیجه بخش بودن آنژیلاستی را تشخیص داد؟ (از طریق نوار قلب؟ از طریق اکوکاردیوگرافی ؟)
    سوال 2- چه مدت بعداز انجام آنژیوپلاستی و مرخص شدن از بیمارستان ( مصرف پلاویکس و آسپرین) باید به دکتر آنژیو کننده به منظور بررسی وضعیت قلب بعد از آنژیوپلاستی مراجعه کرد؟( دو هفته - سه هفته - یک ماه)
    با تشکر از بزرگواری شما - مهرداد رحیمیان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ شهریور ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      حين انژيوپلاستي نتيجه كاملا مشهود است
      يك تا دو هفته
  • تصویر کاربر ستاش سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    سلام . با تشکر از شما
    آقای دکتر همسر بنده یک سال پیش طی یک آنژیوپلاسی سخت 4 تا استنت در رگ های اصلی خود کار گذاشت و طی این مدت هر روز یک عدد قرص پلاویکس و یک عدد قرص آ اس آ و یک عدد قرص متورال و یک عدد قرص چربی رزوواستاتین 40 مصرف میکند و شکر خدا مشکل خاصی هم ندارد.
    سوال بنده . قرص پلاویکس رو باید تا چه زمانی مصرف کند و مهمتر اینکه استفاده پلاویکس و آ اس آ رو همزمان با هم ادامه بدهد ؟ ( این دو قرص با هم براشون مشکلی پیش نمیاره ) تشکر از اینکه پاسخ می دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام در بيشتر افراد تا يكسال كافي است ولي گاهي مادام العمر بر اساس نوع گرفتگي ميدهيم
  • تصویر کاربر قاسم یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر نجفی ،اینجانب پس از عمل انژیوگرافی و اجرای استند ، پس از مصرف داروها اعم از پلاویکس ،کاپتوپریل 25-اکسیر، پنتومید 40 ،آتورواستاتین 40 ،متورال 50 ، چند روزی است متاسفانه دچار خارش شدید در کل بدن شدم ، علت خارش را متوجه نشدم عوارض دارو است ؟ باتشکر ازراهنمایی حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      ميتونه
      فعلا داروي انتي هيستامن بخوريد
      ستريزين
      و به پزشكتون اطلاع بديد
      ميتونه عارضه خود ماده انژيو باشه
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 45 ساله و مجرد هستم. در 27 سالگی دچار اریون و عوارض ناشی از اون شدم که باعث از بین رفتن کامل میل جنسی در من شد. و بعد از این بیماری فعالیت بدنی من نیز به شدت کاهش یافت و حتی در زمان دراز کشیدن و بلند شدن دچار تنگی نفس می شدم البته نه به صورت خیلی شدید خودم علت اون رو عوارض ناشی از اریون می دونستم . تا اینکه5 سال پیش به طور اتفاقی و با گرفتن نوار قلب متوجه مشکل قلبی خود شدم . چهار سال پیش عمل آنژیوپلاستی انجام دادم. یک استنت و دو بالون. بعد از عمل اگر چه مشکل تنگی نفس هنگام دراز کشیدن و بلند شدن ندارم اما با کوچکترین حرکت و یا بلند کردن جسمی 10 کیلویی یا یا چند پله بالا رفتن و یا حتی یک داد زدن دچار تنگی نفس یا درد قلب می شم. با اینکه من همیشه قبل از بیماری حداقل روزی یک ساعت فوتبال بازی می کردم. در ضمن من هیچ وقت اهل مواد دخانی و ... نبوده ام. پزشکان با توجه به معایناتی که انجام داده اند علت اصلی اون را عوامل ژنتیک می دونن. مگه بیماریهای ژنتیک نباید از بدو تولد خودشون رو نشون بدن و فرد دچار ناراحتی بشه و آیا ممکنه بطور ناگهانی در سن سی و چند سالگی خودش رو نشون بده؟ و واقعا با توجه به پیشرفت علم پزشکی آیا راه حلی برای این بیماریهایهای ژنتیک که سالها بعد خودشون رو نشون می دن بوجود نیومده. با سپاس از شکیبایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      مشكلات ژنتيك ميتونه در سن بالا تر هم مشخص بشه
      افسردگي يا اضطرابتون رو درمان كنيد
      براي بررسي مراجعه بفرماييد
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۱۹ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    پدر من آنوریسم‌ آئورت شکمی دارد به اندازه 45 میلیمتر خودش هم 5 روزه دست و پای راستش شکسته دکترا به خاطر این مشکل عمل نمیکنن میترسن تازه پدرم مشکل قلبی نیز دارد یه دریچش تنگه با ترویید کم کار
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      انوريسم منع عمل نيست
      اما ممكنه به خاطر تنگي دريچه عمل نكردن
  • تصویر کاربر قره جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    چگونه در بررسی شرح عمل و پرونده بیمار بفهمم چند نوع استنت بکار رفته است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      در گزارش اقدام هميشه ذكر ميشه
  • تصویر کاربر فریدحسنوند پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام‌مجدد.بابت پاسختون بسیار ممنونم.

    دکتر اینو میدونم که میشه در داخل همه رگ‌ها فنر قرار بگیره.
    سوال من‌این بود که در داخل 1 رگ‌دو عدد فنر قرار بگیره.
    یعنی هردو فنر داخل 1 رگ
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر جوادی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 109 مشاهده پرسش
    سلام پدر من چند سال پیش عمل قلب باز انجام داده و دی ماه 96 فنر گذاشته.الان تیر ماه 97دیسک کمرش پاره شده دکترمصرف پلاویکس رو تا مدتی قطع کرده .آیا برای فنر مشگلی پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام اگر استنت دارويي هست قطع پلاويكس ميتونه خطرناك باشه
      بهتره با پزشكتون سريعا مشورت كنيد
  • تصویر کاربر فریبا دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    مادرم آنژیو پلاست شدن واستنت گذاشتن در اردیبهشت ماه امسال الان درد خیلی شدید در قفسه سینه از زیر بعل تا سینه دارند به اورژانس هم مراجعه کردیم و ازمایش و نوار گرفتن خوب بود گفتن مشکلی نیست درد عضله است مسکن بخور ولی من نگرانم هم چنان در حال استراحت هم درد دارددسترسی به دکترش ندارم خیلی نگرانم ممنون پاسخ بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      بدون ديدن بيمار نميشه اظهار نظر كرد
      داروهاشون رو مصرف كنن و توسط متحصص قلب ويزيت شوند
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    یک سال پیش 3 عدد استنت گذاشته ام گاهی اوقات احساس گرما در دست چپ تا ارنج وکنار سینه بعد از یک سال ایا نیاز به خوردن قرص پلاویکس* اسپرین *اترواستاتین دارم البته دکتر خودم که انژیوپلاستی انجام داده پلاویکس را یک روز در میان تجویز نموده ایا نیاز به اسکن و مراحل دیگری دارم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      اسپرين و استاتين تا اخر عمر
      پلاويكس بر حسب نظر پزشكتون
      براي اسكن به علايمتون بايد توجه شه
      علايمتون فعلا قلبي نيست
درحال دریافت اطلاعات
فشارخون بالا بیماری بسیار شایعیست که قاتل خاموش نام گرفته. این بیماری می تواند به مرور و در طول زمان باعث آسیب های جبران…
قرص کلونیدین معمولی (Catapres)، برای درمان فشار خون بالا، و قرص کلونیدین پیوسته رهش (Kapvay – طولانی اثر)، برای کنترل علائم نقص توجه و…
بیماری فیبروز سیستیک (CF) یک بیماری پیشرونده و ژنتیکی است که منجر به عفونت‌ ریه ها می‌ شود و به مرور زمان، توانایی تنفس…
خوراکی هایی که در ادامه درباره آنها صحبت می کنیم در کنترل و کاهش وزن شما اثر مثبتی دارند چرا که سبب سیری طولانی…
فشارخون بالا بیماری بسیار شایعیست که قاتل خاموش نام گرفته. این بیماری می تواند به مرور و در طول زمان باعث آسیب های جبران…
قرص کلونیدین معمولی (Catapres)، برای درمان فشار خون بالا، و قرص کلونیدین پیوسته رهش (Kapvay – طولانی اثر)، برای کنترل علائم نقص توجه و…
بیماری فیبروز سیستیک (CF) یک بیماری پیشرونده و ژنتیکی است که منجر به عفونت‌ ریه ها می‌ شود و به مرور زمان، توانایی تنفس…
قبلی
بعدی

آدرس مطب

خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:


پرسش از دکتر