دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر قائم یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    جناب آقای دکتر بنده ۳۶ سالمه و گهگاهی احساس تپش قلب در حالت استراحت و احساس سنگینی خفیف روی قفسه سینه و روی قلب دارم . اکو کردم دکتر معالجم ضخیم شدن خفیف عضله و تنگی خفیف دریچه سه لتی تشخیص دادن و قرص متوهگزان ال و سیتالوپرام برام تجویز کردن در ضمن بنده ورزش هم میکنم ۳ روز در هفته (کشتی) البته سبک ،خواستم بدونم ورزش برام مشکلی پیش نمیاره با توجه به خستگی و احساس تنگی نفس و زرد شدن رنگ صورتم وقتی که کمی به خودم فشار میارم،با شرایطی که عرض کردم و آیا داروها رو مصرف کنم یا لزومی نداره در ضمن بنده هر وقت فشارم رو گرفتم نرمال بوده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    درود بر شما.
    من مادرم مشکل تپش قلب داره قبلا پیش پزشکی می‌رفت که تپش قلبش رو کنترل کرده بود و مشکل خاصی نداشت‌. داروهایی که این پزشک نوشته بود:
    نیترو کاردین ۲/۶: ۱۲ ساعت نصف
    وراپامیل ۴۰: روزی ۲ عدد، هر ۱۲ ساعت
    متورال ۵۰: روزی یک عدد
    آتورواستاتین ۴۰: روزی یک عدد
    هیدروکلروتیازید ۵۰: روزی یک عدد

    با این داروها مشکل تپش قلب و فشارخون کنترل شده بود و چندسالی هست که همینا رو مصرف می‌کنه. ولی حدود یک ماه پیش بدلیل اینکه پزشک قبلی مهاجرت کرده، به پزشک دیگری مراجعه کرد که داروها رو به این شکل تغییر داد:
    بجای هیدروکلروتیازید، لوزاتن ۲۵ تجویز کردن و وراپامیل رو هم منع کردن (بدون آزمایش داروی چربی‌ خون رو کاملا قطع کرد) مدتی بی‌حالی به مادرم دست داد و درد در دست چپ (که با مصرف دوباره‌ی نیتروکاردین رفع شد) و حالا تپش قلب یکبار اتفاق افتاده.
    میخواستم بپرسم درحال حاضر که به پزشک دیگری که مورد تایید باشه (پزشک اول که مهاجرت کردن دومی هم معرفی‌شده توسط تعداد زیادی از بیماران قلبی هستش و نسبت به سایر پزشکهای این شهر (سنندج) ترجیح داده شده) دسترسی نداریم. همون روش مصرف قبلی رو بهتره ادامه بده، یا روش جدید رو؟ و اگه دوباره به سیستم قبلی برگرده مشکلی پیش نمیاد؟
    فعلا به آزمایش، اوکو و تست ورزش دسترسی ندازم، درصورت لزوم تصویر اینها رو هم براتون می‌فرستم.

    پیشاپیش از پاسخگویی شما کمال تشکر رو دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مشیریان پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام ۱۹ ساله هستم. و ناگهان تپش قلبم بالا می رود واحساس می کنم که می خواهم بی هوش شوم ودر عضلاتم احساس ضعف میکنم.به پزشک مراجعه کردم نوارقلب و اکو گرفتن و همه نرمال بود.و تشخیص پانیک اتک دادن.می خواستم بدونم که امکان اش هست که این علاءم آریتمی باشد و نیاز به هولتر داشته باشم.و بررسی بیشتر یا نه همون پانیک هست.مشکل من.با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۰ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سمیرا پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    باسلام حضور محترم دکتر نجفی. من 29 سال دارم ومدتی هست که صبح ها بلافاصله بعد از بیدار شدن تپش قلب دارم و این باعث نگرانی من شده با توجه به اینکه فقر اهن دارم و اخیرا عادت های ماهانه من دار مشکل شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    صبحها اخیرا با تپش قلب و تنگی نفس از خواب بیدار میشوم گاهی اوقات در طول روز هم این اتفاق میافتد بعد از چند دقیقه خوب میشود بیست و یکسالم است ورزش میکنم سیگاری هم نیستم دلیلش چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۶ آذر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سوداگر جمعه ۱ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما ..بنده از قرص متوهگزال 2375 فقط صبح و نصفی هیدروتیازید .. شب والسارتان 80میکنم دریچه میترال دو پلاس تشخیص داده شده ..گاهی اوقات حتی با مصرف این داروها مخصوصا بعد روز کاری دچار تپش قلب کوبنده میشوم ولی فشارم خوب است فقط مشکل تپش قلب دارم ..لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر کمالی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با سلام من هرزگاهی بدون هیچگونه فعالیتی یا اضطراب دچار تبش قلب میشوم بعضی وقت ها هم تبش قلب هم همراه با سرد شدن دست وباهام هست می خواستم ببینم علتش چیه وچه قرصی باید بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما و ممنون كه وقت ميگزاريد
    من ديستروفي ميو تونيك تيپ ١ دارم
    ٣٠ ساله هستم
    و عمل كاتاراكت چشم انجام دادم
    البته cpk خوبي دارم و عضلات ضعيف فعلا ندارم
    حدود ٨ ماه پيش ميخواستم برم ورزش بكنم كه گفتم قبلش تست ورزش بدم
    هولتر ٢٤ ساعته گذاشتم كه اولين باز ضربان تا ٢٦ يك بار در خواب رفته بود
    رفتم بيش يه دكتر البته تخصص اريتمي نداشتن گفتن باتري
    اما پيش دكتر يميني شريفي كه رفتم بيمارستان قلب وقتي كه دوباره هولتر گذاشتم در خواب ٣٨ ريت قلب رفته بود و گفتن فعلا دارو و باتري نميخواد
    هر سه ماه ولتر گفتن بزارم
    راستش من علايم اريتمي مثل سرگيجه و تهوع رو ندارم
    اما بعضي موقع ها در خواب يه دفعه براي چند ثانيه تپش ميگيرم بدون درد اضافه
    كه ديشب اين اتفاق افتاد
    البته نميدونم خواب ميبينم كه اين اتفاق ميفته يا به خاطر اين مشكل هستش
    دكتر يه سوال ديگه من غلضت خون كمي دارم اكر اسبرين بخورم براي اريتمي مشكلي ايجاد نميكنه
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جمشیدی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    علت درد دست چپ و نوار قلب گاهی نامنظم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ايلار چهارشنبه ۱۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 11849 مشاهده پرسش
    نبض زدن واژن بصورت شديد جوري كه نميتونم بلند بشم درست پس از ارتباط جنسي نشانه چيست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر