دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.7/5 - (9 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سمیه سه شنبه ۱۱ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب-ببخشید خانمی31ساله هستم مدتی احساس درد در قلب داشتم-مرتب ورزش میکنم وزنم در محدوده نرمال هست-سیگار هم نمیکشم-به دکتر مراجعه کردم برای اکو و نوار قلب گفتن مشکلی نیست-میخواستم نظر شما دکتر عزیز رو هم بدونم-ضمنا همیشه استرس و دلشوره و وسواس فکری هم دارم متاسفانه-با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      اگر اکو و نوار خوب بوده پس مشکل قلبی مهمی مطرح نیست و جای نگرانی ندارد خیلی از این علایم منشا استرسی دارد نگرانش نباشید
  • تصویر کاربر Marjan پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 86 مشاهده پرسش
    سلام دكتر خسته نباشيد
    من حدود ٥ ماه گذشته دچار استرس شدم ى ضربانم بالا رفت به اورژانس رفتم و با پرانول پايين اومد و بعد اكو و نوار گرفتم و افتادگي خفيف دريچه ميترال بود و دكتر گفت چيز مهمي نيست
    الان حدود پنج ماهه درد خفيف و مداوم قفسه سينه و دست چپ و كتف دارم دكترا ميگن عصبيه اما مشكل اعصابم حل شده و اضطراب ندارم پس چرا درد از بين نميره؟ ايا درد قلبيه؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 1 سال پیش)
      یک تست وررش بدهید ولی بعید میدانم مشکل قلبی باشد احتمالا همان منشا استرس را دارد
  • تصویر کاربر Bahar شنبه ۱۹ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 123 مشاهده پرسش
    باسلام حدود یکسال هست کع احساس تپش دارم مثلا قلبم فوقش 80ضربان هم که بزنع خیلی محکم میزنع جوری کع احساس میکنم میخاد از قفسع سینم بیرون بزنع تنگی نفس هم میگیرم بعضی مواقع پشت بازو ودست چپمم هم درد میکنع پارسال هم اکو رفتم ولی گفتن خیلی جزئی افتادگی دریچع دارم ومشکل دیگع ای ندارم و کمکاری تیروئید دارم که 6هس گفتن کع امکان دارع از اون باشه میخاستم ببینم ایا باز هم برای چکاب قلبم برم یا مشکلی ندارم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ شهریور ۱( 1 سال پیش)
      تست ورزش بدهید یک بار
  • تصویر کاربر زهره شنبه ۲۸ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 124 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت پزشک گرامی من ازشهرقزوین مزاحمتون میشم من دختری دارم که درکودکی دچارآسم آلرژیک بودکه تهران خدمت آقای دکتر آگین میبردم وپس از۱سال درمان درسن۸سالگی ایشون فرمودندبهبودپیداکرده وفقط پرهیزغذایی تا۱۲سالگی داشته باشه.خوب بودتاسن۱۸سالگی که به علت بوی رنگ درساختمان مجددسرفه هاش شروع شد.من بخاطراینکه سریعتربه پزشک مراجعه کنم همین قزوین دکتربردم حدود۶ماه پیش گفت کرونا گرفتی وکرونا زده قلبت عفونت کرده که کاملا تشخیص اشتباه دادندوباداروهای اشتباه ودوزبالا باعث ایجادحملات پانیک واسترس در دخترم شدند.که سریعا به پزشک قلب مراجعه کردیم اکو ونوارقلب گرفتندوفرمودندکه نه کرونا داری نه قلبت مشکل داره ضربان بالای قلب(حدود۱۶۰دردقیقه)به علت اضطرابه وقرص پیزوپرولول۲/۵تجویز فرمودند.وگفتنداگرضربان پایین نیومدبایدهولتر۲۴ساعته ریتم بشه.ضربان قلب دخترم بهترشد.برای ریه دوباره تهران خدمت آقای دکتر افشار بردم فرمودنداسپری ریه(سروفلو۲۵۰)ضربان قلبوبالا میبره ولی ضربان قلب دختر شمابیشترازحدنرماله بایدقلبش بیشتربررسی بشه که مجددبه پزشک قلبش گفتم فرمودندهولتروانجام بدیم که انجام داديم و شکرخداسالم بودوگفتنداضطرابه وهمچنین چون تعریق شدید دست داره گفتندفعالیت عصب سمپاتیک هم ممکنه بالا باشه وقرص کنکور۵تجویزکردندکه صبحهابخوره خواستم ازشما هم مشورت بگیرم ببینم که این قرص باعث افت فشارنشه.ومشکلات دیگه ایجادنکنه.درضمن ریه اش هم دچار برونشیته که روبه بهبودیه.در ضمن چکاب کامل انجام شده ومشکل تیروئید هم نداره وسالمه.ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۸ خرداد ۱( 1 سال پیش)
      با توجه به مجموع شرایط داروی خوبی تجویز شده اما چند نکته این دارو کمی افت فشار ممکن است بدهد پس دوز پایین تر در حد یک دکم یا یک چهارم قرص داروی بهتری است اگر اکو سالم بوده پس جای نگرانی نیست و قلب ایشان سالم است و به مرور هم از مصرف این دارو بی نیاز خواهند شد
  • تصویر کاربر فهیمه پنجشنبه ۱۹ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام من کرونا ۵۰ درصد داشتم عوارض کرونا گوارش و معده رو درگیر کرد حالم داشت خوب میشد که هلکو باکتری گرفتم و تحت درمان هستم امیکرون هم گرفتم ریم ۱۵ درصد درگیری داشت الان بخاطر عوارض ا میکرون داروی زالربان ۱۰ اس ا ۸۰ پردنیزولون ۵ اسپری سالبوتامول و سرو فلور ۲۵۰ و شربت پروسپان و آنتی هیستامین مصرف میکنم قرص آهن هفته ای یک بار ویتامین دی ۵۰ هزار هفته ای یکی برای هلکو هم لانزو ۳۰ و آموکسی سیلین ۵۰۰ و کلاترو مایسین ۵۰۰ استفاده میکنم پرانول ۱۰ برای تپش میخوردم که قطع کردم آیا زالر بان ۱۰ و آسپرین از تپش قلب جلوگیری میکنن با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      خیر این دو دارو رقیق کننده ی خون هستند و روی تپش اثری ندارند بعد از یک ماه بهتر است زالربان را قطع کنید و فقط اسپرین بخورید
  • تصویر کاربر شهرام پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من ۴۱ سال دارم ۵ ساله حملات عصبی پانیک دارم. صوت گوش سر شدن صورت و زبان. یک سال هست تیرویید پرکار گرفتم با ضربان نابه جای قلب پی وی سی.تیرویید من با درمان بر طرف شد.ولی همیشه استرس و دلهره دارم هولتر ۶ماه پیش ۴۸ ساعته ۶۲۰۰ ضربان بود دکتر قرص وراپامیل ۴۰ روزی دو عدد دادن وبعد شش ماه هولتر ضربان انجام دادم که ضربان به ۱۹۲۰۰ رسیده والان دکتر قرص کنکور۵ روزی یک عدد دادن درضمن یک ساله فلوکستین۱۰ هم روزی یک عدد استفاده میکنم قبلا هم سرترالین نصف۵۰ ولی خوب نمیشم اکو قلب هم گفتن قلب سالمه میشه کمکم کنید دیگه خسته شدم از دلهره زیاد و استرس.آیا از اعصابم هست .چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      اگر عدد ۱۹۲۰۰ درست باشد پیشنخاد من این است به یک متخصص الکتروفیزیولوژی مراجعه کنید شاید لازم به سوزاندن اریتمی باشد تا دیگر به طور کامل از آن خلاص شوید
  • تصویر کاربر مهسا پنجشنبه ۱۱ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    دختر ۱۴ ساله دارم ک مدت ۳ ماه میشه درد شدید درقسمت چپ شکم همرا با نبض در نزدیک ناف استفراغ و خشکی دهان وصدا دادن روده داره .دست میزارم قسمت چپ شکم در کنار ناف نبض میزنه و چیزی ب اندازه گردو سفت زیر دستم احساس میکنم همزمان تیر میکشه ب قلب و دست چپ و پای چپش. پیش فوق تخصص گوارش بردم ازمایش گرفتن.دکتر گفت رودش تحریک پذیره و عفونت ادرار داره مدتی دارو مصرف کرد اما خوب نشد.پیش دکتر طب سنتی بردم گفته نافش افتاده، امپول و دستگاه مکش ب نافش زد .اما بد چن روز دوباره دردش شروع شد.الان همچنان درد داره و نمیدونم باید کجا ببرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سونوگرافی شکمی بکنید. قاعدتا ارتباطی به قلبش ندارد ممکن است مساله ای در شکم یاشد که باید با سونوگرافی تشخیص داده شود
  • تصویر کاربر نويد پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ، من ٢٢ سالمه كه تو اين ايام كرونا به مشكل تپش قلب دچار شدم تقريبا ٨ ماه پيش بود كه اكو و نوار هم دادم مشكلي نداشتم فقط افتادگي خفيف دريچه ميترال بود ولي من مواقع استرس و عصبي شدن ضربان قلبم تا ١٢٥ هم بالا ميره وخيلي ازار دهندس امروز هم كه جايي كار داشتم از چند تا پله بالا رفتم ضربانم بعدش به ١٤٠ رسيد خيلي نگرانم به نظرتون بايد چيكار كنم ؟ و باز هم نياز هست كه اكوي جديد بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      نه نیازی نیست ولی یک تست تیرویید بدهید و پروپرانولول ۱۰ صبح و شب بخورید
  • تصویر کاربر سمانه چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    ولی تپش قلب خیلی اذیتم میکنه مخصوصا وقتی دراز میکشم از تاپ تاپ محکم قلبم و تنگی نفس خوابم نمیبرد. الحمدالله ریه ام اصلا درگیر نشد...چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      پروپرانولول ۱۰ صیح و شب بخورید
  • تصویر کاربر ندا دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ،مریض ۸۰ساله شماهستم با ۳استنت،فشارقلب بالا و نوسان فشار دارم اما اخیرا چه حین افزایش فشار و چه بدون ه افزایش فشار ،دچار درد پشت گردن و درد کتف و دست و شانه سمت چپ میشوم.گرقتگی و درد پشت به صورت سوزن سوزن تا بازو نیز میباشد .سیتی انژیو اخیر را به حضور میفرستم ،لطف بفرمایید علت را چه تشخیصی میدهیدقرص والسارتان ۸۰ را دوعدد میخوردم که اخیرا یه عدد میخورم و پلاویکس و اسپیرین .سپاس
    1. تصویر کاربر ندا جمعه ۲۴ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      تصحیح میکنم ،سه عدد والسارتان ۸۰ درروز میخورم و اینکه قبلا با فشاربالا درد و سوزن سوزن شدن رو حس میکردم ،اما الان بافشار کنترل شده نیز تپش قلب و درد دست را حس میکنم،نیز گزگز و درد دست همیشه مربوط به دست چپ میباشد نه دست راست .ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      اگر مقدور است یک بار ببینیمتان حضوری
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر