دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون ریوی یا فشار بالای ریوی نوعی از فشار خون است که بر شریان های ریوی و سمت راست قلب انسان اثر می گذارد. در نوعی از فشار بالای ریوی، شریان های کوچک ریوی انسان که آرتریول ریوی نام دارند و مویرگ ها، تنگ، بسته یا تخریب می شوند. این اتفاق باعث می شود تا خون به سختی در ریه های انسان جریان پیدا کند و فشار در شریان های ریوی انسان بالا رود.

فشار ریه نرمال چند است؟

فشار خون طبیعی در ریه ها 15 تا 25 میلی متر جیوه یا حدود 1/5 برابر فشار خون بدن است. فشار خون ریوی زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی منقبض می شوند (سفت می شوند). با گذشت زمان این انقباض باعث فیبروز (اسکار) عروق و افزایش فشار خون ریوی می شود.

وقتی فشار خون ریوی ایجاد می شود، بطن راست قلب باید بیشتر کار کند تا خون را به ریه های انسان پمپ کند که سرانجام باعث می شود عضلات قلب انسان ضعیف شوند یا از کار بیفتند. بعضی از انواع فشار خون ریوی خطرناک هستند و به صورت پیشرونده بدتر می شوند و گاهی اوقات کشنده هستند.گرچه بعضی از انواع فشار بالای ریوی قابل درمان نیستند، درمان می تواند باعث کم شدن علاِئم شود و کیفیت زندگی انسان را بالا ببرد.

سندرم Eisen menger و فشار خون ریوی

این سندرم نوعی اختلال قلبی مادرزادی است که باعث فشار بالای ریوی می شود. این سندرم معمولا به دلیل یک سوراخ بزرگ بین دو بطن انسان ایجاد می شود که نقص دیواره بطنی نام دارد.این سوراخ باعث می شود که خون به صورت غیر طبیعی در قلب انسان گردش کند. خون دارای اکسیژن با خون دارای کربن دی اکسید مخلوط می شود.خون به ریه های انسان بر می گردد به جای اینکه به سایر نقاط بدن برسد. فشار در شریان های ریوی زیاد می شود.

فشار خون ریوی

عوامل خطرساز فشار خون ریوی

۱- سن پایین، فشار بالای ریوی ایدیوپاتیک در جوانها شایع تر است.

۲- اضافه وزن

۳- داشتن سابقه ی خانوادگی

۴- استفاده از داروهای غیر مجاز نظیر کوکائین

۵- دریافت درمانهای معین تشدید کننده یا سرکوب کننده

۶- داشتن یک ریسک موجود برای پیشرفت فشار خون ریوی نظیر سابقه ی خانوادگی یا زندگی در ارتفاعات

مشکلات ریه می توانند موجب تنگی نفس شوند

عوارض فشار خون ریوی

– بزرگی سمت راست قلب و نارسایی قلبی (cor pulmonale)

در نارسایی قلبی بطن سمت راست قلب انسان بزرگ می شود و مجبور است خون را به سختی از شریان های باریک یا بسته شده پمپ کند. در ابتدا قلب سعی می کند به صورت جبرانی با ضخیم کردن دیواره و توسعه ی حفره ی بطن راست خونی که می تواند نگه دارد را زیاد کند.اما این ضخیم شدن و بزرگ شدن موقتی است و در نهایت بطن راست به خاطر تحمل فشار زیاد از کار میفتد.

– لخته های خون

لخته ها به قطع خونریزی کمک می کنند بعد از اینکه انسان مجروح می شود.اما گاهی اوقات لخته ها جایی ساخته می شوند که به آنها نیازی نیست. تعدادی از لخته های کوچک یا کمی بزرگ از وریدها به بیرون رانده می شوند و به ریه ها می روند و باعث نوعی فشار خون ریوی می شوند که معمولا با گذشت زمان و درمان ، قابل برگشت است.

داشتن فشار خون ریوی باعث می شود احتمال گسترش لخته ها در شریان های کوچک ریه بیشتر شود به این دلیل که اگر انسان از قبل رگ های باریک شده یا بسته شده داشته باشد احتمال ایجاد لخته بیشتر است.

– آریتمی

ضربان قلب نامنظم از حفره ی بالایی یا پایینی قلب از عوارض فشار بالای ریوی است که می تواند منجر به تپش قلب، سرگیجه یا غش کردن شود و حتی کشنده باشد.

– خونریزی

فشار خون ریوی می تواند منجر به خونریزی داخل ریوی و سرفه ی خونی شود. این هم یکی دیگر از عوارض کشنده است.

فشار ریه

انواع فشار خون ریوی

اگر در فردی فشار خون ریوی تشخیص داده شود، پزشک باید شدت بیماری را مشخص کند که شامل:

کلاس۱: اگرچه در فرد فشار خون ریوی تشخیص داده شده اما علامتی ندارد و فعالیت روزانه نرمال است.

کلاس۲: فرد در حین استراحت علامت ندارد اما علائمی نظیر خستگی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه را با انجام فعالیت روزانه دارد.

کلاس۳: فرد در هنگام استراحت راحت است اما درهنگام فعالیت جسمانی علامت دارد.

کلاس۴: فرد در استراحت و فعالیت علامت دارد.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام .آقا مجرد 38 ساله وزن 105 قد 165 با تپش قلب و فشار خون بالا ب دکتر مراجعه و پس از بررسیهای بعمل آمده (نوار قلب و اکو TDI و انژیو گرافی و سیتی آنژیو)مشخص شد قطر آئورت صعودی 4.8 و دریچه دولتی میباشد. ب گفته دکتر معالج بنده باید عمل بشم ولی چون درچه عملکرد سالمی داره گفتن فعلا میتونم عمل نکنم.آیا با توجه ب مشکل من ،کار سنگین برای من ضرر داره یا نداره .( در ایران خودرو مونتاژکار هستم )داروهای مصرفی من والزارتان 80 و اس سیتالوپرام.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بهتره کار سنگین انجام ندهید

      چون احتمال پارگی ایورت بالا میره

  • تصویر کاربر نصیرزاده چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. چند وقته وسط قفسه سینه‌ام احساس گرفتگی و انقباض دارم. قلبم درد میکنه و هر از گاهی تیر میکشه. دستم به خصوص مچم خشکه و درد می‌کنه. شونه‌ام درد میکنه. همچنین وقتی خم میشم فشارم پایین میاد و چشمم سیاهی میره و یه حسی دارم که گویا جریان خون توی سرم گیر کرده. به نظر شما مسئله حادی در کاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید به مزشک قلب مراجعه کنید

      باید اکو و تست ورطش انجام دهید

  • تصویر کاربر ندا چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    با سلام ملاک منفی بودن تست ورزش چیست 2 اگه عکسهای تست ورزش ام را بفرستم میشه تشخیص داد خوبه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام خير كامل بايد ببينم
  • تصویر کاربر فريدون پنجشنبه ۸ فروردین ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخير دكتر نجفي عزيز سال نو شما مبارك انشالله سال خوبي داشته باشيد سوال داشتم جواني هستم ٢٣ ساله نه فشار نه چربي نه قند دارم چكاپ اكو شدم ديشب نتيجه mild pap 30 و mild mr mild tr و ef65 مدت ٣ ساله سيگار ميكشم روزي ٥ نخ يا كمتر علت pap خفيف مصرف سيگار بوده يا بخاطر اين دو عبارت بالاس ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۸ فروردین ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله 

      باید سیگار رو قطع کنید

  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یک پسر ۲۰ ساله ام
    مواقعی که پس از چند ساعت حرکت کششی انجام میدم؛چه ایستاده باشم و چه دراز کشیده،صدا و ضربان قلبم رو میشنوم و حس میکنم(البته وقتی سر وصدا نباشه)
    حتی حس میکنم صدای جریان خون رگهای گردنم رو هم حین حرکت کششی میفهمم و میشنوم.
    حدود ۲ سال میشه که برای جلوگیری از ماشین گرفتگی از قرص ضد تهوع دیمن هیدرینات استفاده میکنم و مصرف این قرص میانگین هر ۱ ماه یا نهایت ۳ هفته یکبار هست.
    بعد خوردن قرص،نیم ساعت بعدش هم حس میکنم بدنم داره تحلیل میره و بازم ضربان قلبم رو خوب حس میکنم.
    به نظر شما طبیعی هست؟
    ببخشید اینهمه نوشتم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      علایمی که توضیح دادید غیر اختصاصیه

      بهتره جهت معاینه و بررسی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رهنما چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر گرانقدر،پدرم چند سالی هست نارسایی قلبی پیداکرده وتحت درمان است مشکلی که دارد بخاطر ورم بدن پا ها ریه قرص فروزماید روزی ۱عدد مصرف میکندقرص زالبان هم ۱عددوقرص کنکورهم روزی نصف وچند وقتی هست که هروز بی حال تر میشود وانرژی ندارد همش روی تخت دراز کشیده خیلی ترسیدیم دکتر هر چی هم دکتر میبریمش فایده نداره میشه بخاطر خدا یه راهنمایی بفرماید اکو اخری که انجام داد کار کرد قلب ۴۰درصد گفتن و اریتمیک قلبی هم هست.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      سایر علل باید بررسی شوند
      افسردگی کم خونی کم کاری تیرویید و غیره
      به پزشک داخلی مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر رهنما چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      باتشکر فراوان واقعا شما نعمتی هستین که خداوند به ما انسانها داده است.بازهم ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      ممنونم

    4. تصویر کاربر رهنما سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      باسلام وعرض ادب خسته نباشی خدمت استاد بزرگوار.
      اقای دکتر پدرم که نا رسایی قلبی داره درکناره دارو هاش متادون هم مصرف میکنه ایا احتمال داره مشکل ساز باشه ویا تداخل دارویی داشته باشه؟
      (خدا خیرتون بده که راهنمایی میکنید باعث دلگرمی هستین)
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      تحت نظر پزشک با دوز توصیه شده توسط پزشک اشکال نداره
    6. تصویر کاربر رهنما سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      با کمال تشکر از دکتر عزیز بزرگوار خدا خیرتون بده
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت استاد وپزشگ عزیز وضمن خسته نباشید تشکر از وقت وارزشی که برای مردم بی منت وهزینه میگذارید صمیمانه سپاسگذارم....آقای دکتر من بعد یسریمشگلات اقتصادی دچار علایمی از جمله درد در کتف ها دست ها بخصوص دست چپ و یا احساس فرو کردن میخی در سمت چپم که رفتم پیش متخصص قلب از من نوار ماعینه تست ورزش واکو گرفت وگفت علایمات هیچ ربطی به قلب نداره همش پانیک واضطرابه به من سرترالین و پرانول و کلردیوزپکساید داد وعلایمام 80 تنود درصد رف شد خاستم مدارکمو ارسال کنم در 5 تصویر همرو شما هم ببینید چون بروز مجرب با تجربه هستید من هم حساس شدم میخاستم شماهم ببینید وبگید آقای دکترمن مشگل قلبی ندارم میتونم عادی مثل همیشه زندگی کنم فوتبال شنا وکوهمو برم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      در اكوتون پرولاپس داريد كه مهم نيست
      تست ورزش هم نرماله
    2. تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      میدونم وقت گرانقدرتونو میگیرم بخدا خودم خجالت میکشم ولی بهترین هارو براتون دعا وآرزو میکنم غیر این دستم نمیاد با بله خیر جواب بدید این سوالاتمو دیگه شرم کم میشه کافیه.... دکتر جان علایمام ربطی به پرولاپس نداره؟ واینکه خفیفه پرولاپسم بدونه نارسایی آقا دکتر؟ ودر اخر به پرولاپس اهمیت بدم اکو مجدد و دندانپزشگی رفتنو یا فکرشو نکنم؟ورزشمو مثل همیشه ادامه بدم نرمال تلقی کنم اکومم طبیعیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به زندمي عاديتون ادامه بديد
      نياز به هيچكدو م از اين كارها نيست
    4. تصویر کاربر نیما دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون عزیز دل
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      خواهش ميكنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    .... ..:
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من به صورت اتفاقی با فشارسنج دیجیتالی خواستم فشار پدرم را اندازه بگیرم که متوجه شدم ضربان نامنظم دارند و سنشان 80 سال می باشد که به دکتر عمومی مراجعه و نوار قلب گرفت لطفا ببینید مشکل قلبشان چیه.ضمنا خودشان هیچگونه علائمی احساس نمیکنن فشار هم نرمال هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ضربان نابجا وجود داره
      معمولا بي خطره
      ولي بهتره جهت اكو و بررسي هاي تكميلي مراجعه كنند
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی
    من قبلا آریتمی pac داشتم که به ریتم af تبدیل میشد . رفتم دکتر قرص کونکور ۵ میلی گرم داد بهم حدود نود درصد خوب شدم .
    امروز رفتم انتقال خون که خون بدم گفتن چون قرص آریتمی میخوری ازت خون نمیگیریم شاید به مشکل بر بخوره .
    حالا نظر شما چیه ؟ آیا با خون دادن من مخالف هستید ؟
    چون غلظت خون دارم .
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر af داريد بايد احتمالا وارفارين هم بهخوريد
      بهتره خون ندهيد
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      خیر آقای دکتر بنده چند وقت یکبار ریتم pac تبدیل میشد af
      ولی در حال حاضر قرص کونکور که میخورم هیچ مشکلی ندارم حتی ریتم pac هام هم خیلی کم شدن و دیگه تبدیل به af نمیشن .
      از هیچ قرص رقیق کننده خون هم استفاده نمی کنم .
      انتقال خون فقط برای اینکه قرص کونکور میخورم ازم خون نگرفتن .
      حالا با خوردن این قرص اگر خون بدم مشکلی نداره ?
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      ببينيد به هر حال ريسك اريتمي داره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با عرض درود و شادباش خدمت شما
    من سیگار میکشم و غلظت خون دارم بطوری که دست و پام خواب میره و مجبورم هر چند ماه یکبار حجامت یا فست خون انجام بدم آیا مصرف آسپرین برای من مفیده؟ اگر مفید هست به چه میزان و چگونه استفاده کنم؟ با سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اسپرين روي علامتون تاثير نداره
      سود مصرفش به عوامل زيادي بستگي داره كه بايد شرح حال و معاينه كامل انجام بشه
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

