دکتر محمد حسین نجفی

اگرچه آنژیوپلاستی عروق کرونر یک روش کم تهاجمی باز نمودن رگ های بسته قلب است ولی باید عوارض بالون زدن قلب یا عوارض گذاشتن فنر در قلب را نیز مدنظر داشت.

بالون قلب چیست؟

بالون زدن قلب یا بالن قلب روشی است که از آن برای باز کردن شریان های بسته قلب استفاده می شود.در آنژیوپلاستی عروق کرونر یک بالون کوچک به صورت موقت در ناحیه بسته شریان جایگذاری می شود تا به عریض نمودن آن کمک کند.

چه موقع پزشک برای قلب بالون و فنر میزند؟

شایعترین عوارض بالون قلب

بسیاری از بیماران پیش از آنکه برایشان وقت گذاشتن فنر در قلب را در بیمارستان ها مشخص کنم، از من می پرسند که آیا استنت گذاری عوارض دارد یا خیر؟

من نیز در پاسخ همیشه این سوال را از بیمارانم می پرسم که اگر قرار باشد از خیابان عبور کنند، آیا ممکن است حادثه ای برایشان رخ دهد یا خیر؟

بیمار نیز در پاسخ می گوید: بله! پس در آنژیوپلاستی یا گذاشتن فنر در قلب نیز مانند هر کار دیگری ممکن است عوارضی ایجاد شود. خونریزی شایعترین عارضه آنژیوپلاستی یا فنر گذاشتن قلب است. این خونریزی ممکن است در محل ورود وسایل آنژیوگرافی در کشاله ران یا مچ دست رخ دهد. امروزه توسعه در روش رادیال یا همان آنژیوگرافی از طریق مچ دست شانس خونریزی محل آنژیوگرافی را به شدت کاهش داده است.

از دیگر عوارض گذاشتن فنر در قلب این است که  گاهی ممکن است به هنگام بادکردن بالن آنژیوپلاستی و استنت گذاری ، رگ قلب دچار پارگی شود. پزشک متخصص قلب و عروق در این مورد با استفاده از وسایل موجود می تواند از ادامه خونریزی ممانعت بعمل آورد. گاهی حین گذاشتن فنر در قلب عوارضی اتفاق می افتد که مجبوریم بیمار را به طور اورژانسی برای عمل قلب باز آماده کنیم؛ مثلا ممکن است پارگی رگ در حین آنژیوپلاستی به خوبی درمان نشود.

عوارض بالن

درد قفسه سینه به طور شدید نیز از عوارض گذاشتن فنر در قلب است که علت آن در معرض کم اکسیژن قرار گرفتن قلب بوده و حالت شبیه سکته قلبی باشد. به صورت کلی عوارض آنژیوپلاستی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

۱- تنگ شدن مجدد شریان(restenosis) بعد از بالون زدن قلب

از عوارض آنژیوپلاستی این است که در برخی مواقع جریان خون رگ مسدود می شود که علت آن هم آزاد شدن موادی است که از پشت استنت به داخل جریان خون آزاد می شود. تنگ شدن مجدد در ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد از جمله عوارض بالون زدن قلب است. فنر قلب به منظور کاهش تنگی مجدد طراحی شده است. استنت های فلزی خالص اصل، شانس تنگی مجدد را تا ۲۰ درصد کاهش می دهند و استفاده از استنت دارویی این میزان را به کمتر از ۱۰ درصد کاهش می دهد.

۲- ایجاد لخته های خونی بعد از بالون قلب

تشکیل لخته های خونی حتی در هفته یا ماه های اول پس از آنژیوپلاستی عروق کرونر در لابه لای استنت از جمله عوارض فنر قلب است. این لخته ها ممکن است سبب بروز حمله قلبی شوند. به منظور کاهش عوارض بالون زدن قلب و شانس ایجاد لخته در استنت ها، مصرف آسپیرین ، کلوپیدوگرل یا پلاویکس و داروهای دیگر، دقیقا طبق دستور دکتر متخصص قلب و عروق بسیار مهم است. در مورد مدت زمان مصرف این داروها یا قطع آن ها در صورت انجام جراحی باز قلب با دکتر قلب خود مشورت کنید.

۳- خونریزی بعد از بالون زدن قلب

ممکن است در محل نصب کاتتر در دست یا پا خونریزی دیده شود. معمولا این خونریزی ها در حدی است که تنها موجب ایجاد کبودی می شود. اما در صورت خونریزی جدی به تزریق خون و اقدامات جراحی نیاز دارد.

۴- حمله قلبی

حمله قلبی از جمله عوارض بالن زدن قلب بسیار نادر است اما ممکن است طی انجام آنژیوپلاستی عروق کرونر صورت گیرد.

۵- آسیب شریان کرونر

شریان کرونر ممکن است حین انجام آنژیوپلاستی پاره یا کنده شود. این مورد از عوارض بالون زدن قلب است که در صورت وخیم بودن میتواند به ضرورت انجام عمل قلب باز اورژانسی بینجامد.

۶- مشکلات کلیوی

موادی که طی آنژیوپلاستی و جایگذاری استنت ها استفاده می شود، ممکن است باعث مشکلات کلیوی شود؛ به خصوص در افرادی که از پیش مشکلات کلیوی دارند. اگر جزء افراد در معرض خطر هستید، متخصص قلب و عروق ممکن است دارویی تجویز کند تا به حفاظت از کلیه ها کمک کند.

۷- سکته مغزی

طی آنژیوپلاستی عروق کرونر، لخته های خونی که ممکن است روی کاتتر ایجاد شوند می توانند جدا شده و به سمت مغز حرکت کنند. رقیق کننده های خونی به منظور کاهش این خطر تجویز می شوند. سکته مغزی از جمله عوارض بالون زدن قلب است که می تواند در اثر جدا شدن پلاک چربی هنگامی که کاتتر در آئورت پیچ خورده است نیز اتفاق بیفتد.

۸-ضربان غیرطبیعی قلب

قلب ممکن است در اثر بالون زدن عروق کرونر تحریک شود و ضربان آن بسیار تند با کند گردد. این مورد از عوارض بالون زدن قلب حالت معمولا گذراست اما گاهی استفاده از دارو یا دستگاه تنظیم ضربان قلب لازم است.

البته پزشک متخصص برای اغلب موارد فوق راه حل مناسب را پیدا می کند؛ پس نباید به خاطر ترس از تصادف، از خیابان عبور نکرد!

مشکلات قلبی

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

2.8/5 - (5 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رجبی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود دو هفته پیش آنژیوپلاستی برای پای راستم انجام دادم
    بعد از عمل دچار هماتوم در کانال اینگوینال شدم حدود ۸۰*۲۰ میلیمتر دکتر گفت چون خونرسانی به بیضه برقرار هست خودش به مرور از بین میرود
    ولی حدود ۱۵ سانت بالاتر از محل ورود کتترم و اطراف محل ورود کتتر درد دارم که با لمس دردش بیشتر میشه
    میخواستم ببینم این درد طبیعیه یا نه
    و اینکه چه مدت زمانی طول میکشه که این درد کمتر بشه
    الان دو هفتست اسراحت مطلقم
    ممنون میشم راهنمایی کنین
    اخه میگفت این نوع هماتوم خیلی نادره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر به تدریج داره کوچک میشه و در سونو سودوانوریسم نداشتید صبر کنید

      در غیر اینصورت مراجعه کنید

  • تصویر کاربر النا سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر خسته نباشید
    من الان چندسال که احساس میکنم دچار استرس و اضطراب شدم و این باعث شد نتونم روی درس هام خوب تمرکز کنم میخواستم ببینم اگه امکانش هست راهنماییم کنید که چکار کنم که این اضطراب کم بشه بتونم روی درس هام تمرکز داشته باشم هنگام کنفرانس های کلاسیم هم نمیتونم خوب ارائه بدم
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید جهت درمان به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر ریحانه چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید پدرم چندروز قبل آنژیوگرافی شده 99 درصدرگ قلب گرفته بوده که با بالن وفنرباز شده خودش میگه موقع آنژیوانگاردرد شدیدی توقفسه سینه داشته یکی دیگه از رگ هاشون 70 درصدگرفتگی داره وقراره چهل روز دیگه دوباره آنژیو بشن من خیلی میترسم چون شنیدم آنژیوخطرناکه اگه میشع یکم توضیح بدید که چقدر خطرداره برلی ایشون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      آنژیو مثل هر اقدامی تا حدی ریسک داره که در هر فرد بسته به شرایط فرق داره

      باید دید ایا سودش بیشتره یا احتمال عوارض

  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام بیمار دو سال پیش عمل قلب انجام داده یک ماه پیش بعد از سیتی انژیو گرفتی یک رگ مشخص شده گویا دز قرص چربی که قبلا پیشنهاد شده بوده کم بوده و الان قرص چربی با دزبالاتر از قبل( ۸۰ ) تجویز شده و انژیو پلاستی و در صورت لزوم استنت گذاری پیشنهاد شده. فعلا بعد از گذشت یک ماه درد قفسه سینه حین پیاده روی کم شده.قبل انجام انژیو با توجه به عوارض انژیو ایا بهتر نیست یک سیتی انژیو مجدد گرفته بشه؟ ایا احتمال داره با مصرف قرص چربی گرفتگی رگ تغییر کنه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.خیر 

      قرص چربی معمولا شدت انسداد رو کم نمیکنه بهتره در صورت داشتن علایم آنژیو انجام شود

  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    مادرم 63 سال سن دارد بعد عمل دیسک کمردچارلخته شدن خون درپا شده بعد از 3روز دربیمارستان امروز حالش بهم خورده ودچارتنگی نفس شده درسی سی یو بستری شده چکار کنیم لطف بفرماییدجواب سریع ممنون شهرستان قوچان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا دچار امبولی ریه شدن

      باید بررسی و سی تی آنژیو بشن و درمان مثل لخته پا دارویی هست

  • تصویر کاربر عبداله سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده جوانی 32ساله درتابستان انژیوشدم ومعلوم شدسه رگم تقریبا بالای 70درصد گرفته دورگم بافنر25و35بازشد.بعداز چهارماه دیگه دوباره مراجعه کردم برایه رگ سوم ورگ اصلیم دوباره انژیو شدم معلوم شد رگهایه قبلیم دوباره گرفته دوبار بالن ویک استنت دیگه گذاشتیم تادوباره بازشدن رگ اصلیم هنوز مونده دکترمحمداحمدی درتبریز فرمودن قرص پلاویکس رو مرتب نخوردی درحالی که مرتب خوردم سیگارهم نمیکشم تقریبا 9ماهه.خواستم بفرمایید چرا استنت ها دوباره گرفته وچکارکنم که دوباره گرفتگی نداشته باشن؟؟پلاویکس رو روزی چندباروچه ساعتی بخورم؟؟برایه رگ سوم واصلیم چکارکنم که تقریبا بالای 70درصد گرفته؟؟چرادرسن 32سالگی دچاراین مشکل شدم؟؟ترس واسترس درگرفتگی رگ تاثیردارد؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پاسختون قبلا داده شد

      اصطراب هم میتونه عامل باشه

  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت تون بخیر آقای دکتر برای بیماری خانم 67 ساله که استنت گذاشته و سکته ی قلبی کرده که یک سال کامل قرص پلاویکس رو مرتب مصرف کرده ایا مصرف قرص پلاویکس در سال دوم به طریقی که گفتین روز در میان مصرف کنه آیا بازم مریض از خطر سکته در امان هست یانه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      امکان سکته در همه افراد وجود داره 

      بله 

  • تصویر کاربر خادمی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بیمار ما بعد هز بالون زدن و چند روز تحت نظر بودن در منزل بستری شده
    مشکلی که در حال حاضر دارد سرفه همراه با خلط زیاد هست
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه عفونت ریه باشه به پزشک خودتون و متخصص ریه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر هومن شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    هزینه آنژیو پلاستی پا چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.بستکی داره به تعداد استنت نوع استنت بیمه و بیمارستان

  • تصویر کاربر یاشار شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    با سلام همسر بنده اردیبهشت و خرداد ما دوبار آژیو گرافی کرد و دوبالن و دو فنر گذاشتن ضربان قلبش اولا رو ۸۰تا ۹۰ بود ولی الان داره کمتر میشه تاجایی که رسیده به ۴۰ الی ۵۰ و فشارش از۱۴ رسیده به ۱۲ و ما نگران کاهش ضربان قلبش هستیم وسنشون ۴۵ هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتنالا به خاطر دارو هست

      اسم داروها رو بفرمایید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر