دکتر محمد حسین نجفی

 درمان تپش قلب به روش خانگی، یعنی چه؟ آیا امکان دارد که تپش قلب را در خانه درمان کنیم؟ باید بگوییم بله در  مواقع زیادی پیش می آید که ما درگیر تپش قلب می شویم، میتوان گفت:  در اکثر این مواقع نیازی نیست که به پزشک مراجمه کنید. شما میتوانید در خانه و با روش های طبیعی  تپش قلب خود را  درمان کنید، و ریتم قلب را به حالت طبیعی بازگردانید. در ادامه ما  7 راهکاری که به شما  کمک میکند تپش قلب خود را به حالت نرمال بازگردانید معرفی خواهیم کرد.  

7راهکار درمان تپش قلب در خانه

مواردی که قلب را تحریک میکنند

سعی کنید از مواد غذایی، دارویی و مخدر ها  که موجب تحریک قلب و تپش قلب میشوند دوری کنید. البته که این محرک ها در همه ی افراد باعث تپش قلب نمیشوند، اما بهتر است که از این محرک ها دوری کنید. در ادامه به معرفی این محرک ها میپردازیم.

ریلکس کردن و درمان خانگی تپش قلب

 همانطور که میدانید استرس یکی از عوامل جدا نشدنی از زندگی روزمره ی ما میباشد، و باعث بروز تپش قلب می شود. استرس می تواند به سلامت شما آسیب برساند، قرار گرفتن در معرض استرس احتمال بروز تپش قلب  را افزایش می دهد. به همین خاطر روش هایی برای کنترل استرس برای شما آورده ایم:

ریلکس کنید و تپش قلب خود را به حالت طبیعی بازگردانید

تعادل الکترولیت ها

الکترولیت ها موادی هستند که در سراسر بدن یافت شده و به انتقال سیگنال های الکتریکی کمک می کنند. این سیگنال ها برای کنترل ضربان قلب نیز از اهمیت بالایی برخوردار اند.

شما با مصرف وعده های غذایی حاوی مواد مغذی زیر می توانید میزان الکترولیت های بدن خود را افزایش دهید:

از جمله مواد غذایی غنی از پتاسیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

_موز

_سیب زمینی

_آووکادو

محصولات لبنی، سبزیجات با برگ تیره و سبزیجات سبز حاوی مقادیر بالای کلسیم می باشند. همچنین شما می توانید از سبزیجات، آجیل و غذاهای دریایی منیزیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.استفاده از مکمل این مواد مغذی بسیار آسان و وسوسه کننده است. اما توصیه می شود پیش از مصرف هر مکملی با پزشک مشورت کنید (به خصوص اگر داروی خاصی مصرف می کنید).

تحریک عصب واگ

عصب واگ عصبی است که از مغز به قلب می رسد و تحریک آن ممکن است به کاهش تعداد دفعات ضربان قلب شما کمک کند. شما با انجام روش های زیر می توانید عصب واگ را تحریک کنید:

درمان تپش قلب خانگی با عصب واگ

بهتر است قبل از امتحان روش های ذکر شده با یک پزشک مشورت کنید.

از مصرف الکل خودداری کنید

به طور کلی الکل باعث بروز افسردگی و افزایش ضربان قلب می شود. برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف حتی یک نوشیدنی الکلی در روز می تواند احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد. یکی از اصلی ترین علائم فیبریلاسیون دهلیزی، تپش قلب می باشد.پس برای برای درمان خانگی تپش قلب از مصرف الکل اجتناب کنید.

تاثیر آب بر کاهش تپش قلب

کم آب شدن بدن باعث اعمال فشار اضافی به قلب می شود و قلب باید برای پمپاژ خون، بیشتر از حالت عادی کار کند. افزایش تلاش قلب احتمال بروز تپش قلب را افزایش می دهد. در طول روز حتماً آب زیادی بنوشید. به گفته پزشکان مقدار آب مورد نیاز برای بدن هر فردی با توجه به سن، جنسیت و بارداری متفاوت می باشد.بنابراین در صورت وجود علائم کم آبی بدن مثل ادرار تیره، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، احساس تشنگی، سردرد، سرگیجه یا خشکی پوست باید فوراً یک لیوان آب بنوشید.

اهمیت ورزش و تاثیر آن بر کاهش تپش قلب

ورزش به ارتقاء سلامت کلی قلب و عروق کمک کرده و ریتم طبیعی قلب را بهبود می بخشد. همچنین اکثر پزشکان برای کاهش استرس و اضطراب ورزش منظم را توصیه می کنند.فعالیت قلبی عروقی باعث تقویت عضله قلب و کاهش احتمال بروز تپش قلب در برخی از افراد می شود.پیاده روی، دویدن آهسته، دوچرخه سواری و شنا از ورزش های عالی برای بهبود سلامت قلب هستند.از طرف دیگر، ورزش ممکن است باعث افزایش تپش قلب در برخی از افراد شود. بنابراین بهتر است محرک های خود را شناسایی کرده و از آنها بپرهیزید.قبل از شروع یک ورزش بهتر است با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

چه زمانی باید برای تپش قلب خود به پزشک مراجعه کنیم؟

اگ تپش قلب شما بیش از چند ثانیه ادامه داشت باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.پزشک با انجام معاینه و تجویز آزمایشات لازم می تواند تشخیص دهد که آیا تپش قلب شما ناشی از یک مشکل پزشکی است یا خیر. رایج ترین مشکلات پزشکی که باعث بروز تپش قلب می شوند عبارتند از:

عوامل دیگری که ممکن است تپش قلب ایجاد کنند عبارتند از:

تپش قلب یکی از عوارض جانبی رایج در بین داروهای مصرفی است. افرادی که سابقه حمله قلبی دارند بیش از سایرین دچار تپش قلب می شوند. درمان تپش قلب با توجه به علت زمینه ای آن متفاوت است. روش های درمانی شامل جراحی، داروها، ضربان ساز و تغییر داروهایی است که ممکن است باعث بروز تپش قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

3.3/5 - (33 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    با سلام سوالی داشتم از خدمتتون همسر بنده 25 سال سن دارند تا بحال چند مورد پیش اومده که بصورت ناگهانی احساس درد در قفسه سینه بهشون دست میده. البته مدت این درد خیلی کم بوده و چیزی در حدود 10 تا 20 ثانیه میباشد. منطقه درد بر روی جناق و اطرف آن بر روی وسط قفسه سینه میباشد و نه یک نقطه خاص.معمولا این درد بدون دلیل خاصی برطرف میشود. در ضمن در هنگام دویدن هم احساس درد در ناحیه قفسه سینه میکنند و نفس کم می آورند یکبار برای چک آپ قلب پیش متخصص قلب رفتیم بعد انجام اکو گفتند قلبشان نرمال است. و درد لحظه ای طبیعی است و جای نگرانی ندارد. و برای دویدن هم باید آمادگی بدنی را بالا ببرندممنون میشوم من را راهنمایی کنید چون خیلی نگران هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      درد لحظه اي قلبي نيست ولي درد فعاليتي حتما نياز به ببرسي دارد
      توصيه به انجام تست ورزش ميكنم
  • تصویر کاربر پوریا یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.یه سوال مهم داشتم.بنده 2ساله جراحی تومور مغزی کردم که توی مخچه بود و تکلمم هم درگیر شد و فعلا یکم غیر طبعیه! 2ساله برای اینکه تکلمم بد بوده استرس داشتم و حدود 6 ماه پیش هم رژیم گرفتم که اونهم حسابی باعث مشکلات عصبیم شدهبود حالا یک ماهه قلبم درد میکنه و زیر فکم وکوشهام و سرم و سطون مهره هام دقیقا پشت قلبم(گفتم شاید مربوط باشه)دقیقا نقطه بالای قلبم که نمیدونم چیه یهو شروع میکنه به تپش شدید و نامنظم و شروع میکنم به عرق کردن شدید.فشارم هم چند ماهه بالا هست.تا یه فعالیت شدید میکنم در حدی خسته میشم که بعضی وقتا وسط روز حس میکنم باید بخوابم.این مشکل همچیز منو چند ماهه مختل کرده.لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    با سلام . آقای دکتر تپش قلب ب همراه سرگیجه نشان دهنده ی چیست حتی اگر در نوار قلب نرمال باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام. جوانی 25 هستم گاهی اوقات بعد صرف غذا دچار تپش قلب میشم ب پزشک مراجعه کردم ، نوار قلب ، اکو انجام دادم ، مشکلی نداشتم ، اما ضربان قلبم بالا هست ، ب طوری ک ضربان قلبم رو توی شکم احساس میکنم ، ک اصلا نمی تونم بخوابم و مدام صدای بلند قلبم رو نشنوم. لطفا راهنمایی کنید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      زير نظر پزشك قلب دارو مصرف كنيد
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام . پسری 25 ساله هستم . یک ساله که تپش قلب دارم . یعنی خیلی قوی میزنه . طوری که تپش قلبم رو همه جای بدنم احساس میکنم . قبلا ترامادول و آلپرازولام زیاد مصرف کردم . ولی ترک کردم . این کوبش قلب خیلی اذیتم میکنه . چندین دکتر رفتم ولی جوابی نگرفتم . هم اکو و هم نوار و هم تست ورزش انجام دادم ولی گفتند چیزی نیست . نمیدونم شاید نتونستن تشخیص بدن که این کوبش چجوری خوب میشه . ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    من یک ماهی هست رگ پاها گرفته و نمیتوانم سر پا باشم یا خوب راه بروم به خاطر همین سه چهار روز هست پیش دکتر سنتی برای رگ گیری رفتم . قبلا درد پاهام فقط روی پاهام بوده الان درد پاهام از روی پا تا زانو رگ میگیرد. خیلی استرس گرفتم ... دکتر به نظرتان مشکل کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیما جمعه ۱۳ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    تپش قلب بعداز چندماه از سکته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ن جمعه ۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام من تقریبا یک سالی هست تپش قلب شدی. میگیرم البته بیشتر موقع اضطراب به متخصص مراجعه کردم نوار قلب گرفتن و قرص پرانول ۲۰ تجویز کردن الان بعد ارون مدت هنوز تپش قلبم خوب نشده پیش یه متخصص دیگه رفتم بازم پرانول ۱۰ نوشت و گفتن تا ۱ ماه روزی دوبار بخورم اگر خوب نشد برم بذا اکو قلب اما من دارو رو مصرف نکردم چون میدونم تا اون مدت مصرف دارو خوبه اما وقتی قطع بشه تپش شروع میشه
    الانم چند روزی هست احساس میکمم یه چیزی محکم به سینه م میکوبه که نفسم رو قطع میکنه و حدود ۱ دقیقه هم طول میکشه نمیدونم چکار کنم البته دارم هر ۸ ساعت قرص اموکسی کلاو ۶۲۵ مصرف میکنم۰
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      اينكه تا پروپرانول ميخوريد تپش خوب است صحيح است
      به متخصص محترم جهت انجام اكو مراجعه كنيد
      بمدت يكماه مداوم پروپرانول مصرف كرده سپس انرا كاهش دهيد
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۷ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب . اقایه دکتر خیلی ممنون از لطفتون تشکر ویژه بابت این که وقت گذاشتین وسوالمو جواب دادین خدا خیرتان بدهد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر
    بنده ۳۴ ساله هستم و پارسال بعد از واقعه فوت پدرم که فشار روحی زیادی برام بوجود آورد با گذشت حدود چار پنج ماه
    متوجه شدم که با کوچکترین اضطراب و یا بالا رفتن از چندپله
    تپش قلب میگیرم که در مواقعی تا ۱۵۰ تپش در دقیقه هم
    میرسید همچنین دردهای خفیف و گذرا و نقطه ای در اطراف قلب و دست چپم داشتم برای انجام اکو به تهران اومدم که دکتر فرمودند سالم هستید فقط پرولاپس دریچه تری کاسپید
    داری که چیزی نیست تپش قلبت هم اگر کمتر از ۱۷۰ یا ۱۸۰
    باشه مشکلی نیست بعد از اون بعضی وقتها احساس ریزش
    و خالی رد شدن نبض میکردم که فهمیدم ضربان های نابجای
    قلبیه اوایل تعدادش حدود ۳۰ یا ۴۰ عدد در روز بود ولی
    به مرور کمتر شد البته به توصیه پزشک و روانپزشک روزی
    یک تا دو عدد پرانول ۱۰ و روزی یک عدد قرص پاکسیل مصرف میکنم که هم تپش قلبم کنترل شده هم اون ریزشها
    خیلی کمتر شده یعنی بعضی روزها اصلا نیست بعضی روزها هم
    حدود ۶ یا ۷ بار در روز دکتر عزیز میخوام بدونم اسا سا مشکل
    من از قلبه یا ریشه اضطرابی و استرسی داره و هنوز هم دردهای مبهمی در قسمت چپ بدنم حس میکنم البته خفیف
    و گذرا لازم به ذکره چندین بار نوار قلب هم گرفتم حتی با
    تپش قلب ۱۱۰ و ۱۳۰ در دقیقه اما اونهم کاملا سالم بوده
    و به قول دکتر تاکیکاردی سینوسی
    با چند نفر از همکاران محترمتون مشورت کردم ولی اکثرا نظرشون بر استرسه واقعا استرس دارم و ترس از بیماری قلبی در اینترنت زیاد سرچ میکنم وانواع بیماریهای قلبی رو
    با خودم مقایسه میکنم بعضی اوقات تپش قلبم بصورت محکم
    زدنه یعنی تعدادش زیاد نیست فقط اینقدر محکم میزنه که
    کاملا ضربان قلبم رو حس میکنم و نبضم هم خیلی قوی میزنه
    و کشدار این خطر ناک نیست؟ البته فشار خونم همیشه۱۱۰ بر
    روی ۷۰ است و چکاب کلی هم هر شش ماه انجام میدهم
    که کلسترول و قند و تریگلیسیرید و ال دی ال از نرمال هم
    پایینتره
    روزانه نیم ساعت ورزشهای هوازی انجام میدم و در حال ورزش تپش قلبم تا ۱۶۰ هم میرسه و هیچ مشکلی ندارم
    بلکه سرحالتر هم هستم ممنون میشم اگر راهنماییم کنید
    آیا لازمه بازهم پیگیری کنم یا فقط روی کم کردن استرس
    تمرکز کنم و تا چه مدت لازمه پرانول مصرف کنم و با توجه
    به پرولاپس تری کاسپید هر چند وقت لازمه اکو انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام ضربانهاي نابجا پي وي سي هستند ونيازمند پيگيري بيشتر نيستند
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر