دکتر محمد حسین نجفی

برای تپش قلب به چه دکتری مراجعه کنیم؟

به طور کلی تپش قلب تا زمانی که قلب سالم باشد، مشکل جدی نیست. داشتن فرم بدنی خوب و فعال ماندن نشانه های خوبی است که قلب واقعاً سالم است. با این حال، در براخی مواقع، تپش قلب می تواند نشانه اولیه این باشد که مشکلی در قلب وجود دارد. در مورد تپش قلب، اولین قدم ثبت تپش قلب در نوار قلب در طول یک دوره است. بسته به ریتم ECG، متخصص قلب اغلب می‌تواند فوراً بگوید که آیا تپش قلب جای نگرانی دارد یا خیر؟!

اگر تپش قلب را به همراه تنگی نفس شدید، درد قفسه ی سینه و یا غش کردن تجربه کرده اید، باید برای تشخیص علت تپش قلب به دنبال مراقبت پزشکی باشید. پزشک قلب و عروق احتمالا از شما سوالاتی می پرسد نظیر:

  • از کی تپش قلب دارید؟
  • آیا علائم شما پیوسته و مداوم است یا اینکه گاهگاهی اتفاق می افتد؟
  • آیا تپش قلبتان به یک باره شروع و تمام می شود؟
  • آیا به نظر می رسد که تپش قلبتان الگوی خاصی را دنبال می کند مثلا در زمان خاصی از روز اتفاق می افتد و یا در هنگام یک فعالیت خاص اتفاق می افتد؟
  • آیا قلب شما در هنگام تپش قلب هنوز به طور منظم می زند؟
  • احیانا چه چیزی علائم شما را بهبود می بخشد؟
  • احیانا چه چیزی علائم شما را وخیم تر می کند؟
  • آیا علائم دیگری نظیر تنگی نفس، درد قفسه ی سینه، غش و یا سرگیجه در هنگام تپش قلب دارید؟
  • آیا سابقا مشکل ریتم قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی داشته اید؟

در خلال این مدت برای درمان خانگی تپش قلب چه کنم؟

قبل از مراجعه به پزشک می توانید علائم خود را با اجتناب از فعالیتها و یا استرس هایی که ممکن است باعث تپش قلبتان شود بهبود بخشید. برخی از علل شایع شامل: اضطراب، یا مصرف داروها و مکمل هایی است که حاوی محرک ها هستند از قبیل: نوشیدنی های انرژی زا و بعضی از داروهای سرماخوردگی

آزمایشات و تشخیص علت تپش قلب

اگر پزشک شما تصور کند که تپش قلب دارید با استفاده از گوشی طبی (استتوسکوپ) به صدای قلب شما گوش می دهد تا علت تپش قلب را دریابد. همچنین پزشکتان ممکن است به دنبال یافتن علایم بیماری هایی باشد که می توانند علت تپش قلب شوند، بیماری هایی نظیر تورم غده ی تیروئید.

سایر آزمایشاتی که دکتر ممکن است برای تشخیص علت تپش قلب انجام دهد شامل:

۱- تشخیص علت تپش قلب به کمک الکتروکاردیوگرم (ECG)

 در این آزمایش غیر تهاجمی یک تکنسین الکترودهایی بر روی قفسه ی سینه ی شما قرار می دهد که سیگنال های عصبی الکتریکی که باعث تولید ضربان قلب می شوند را ثبت می کند.

ECG می تواند به پزشک در تشخیص بی نظمی هایی که در ریتم قلبی شما وجود دارد و در واقع ساختار پدید آورنده ی علت تپش قلب  است، کمک می کند. این آزمایش ممکن است در حین استراحت و یا ورزش انجام شود (نوار استرس).

۲- تشخیص علت تپش قلب به کمک هولتر مانیتورینگ

 هولتر مانیتور دستگاه قابل حملی است که برای ثبت ECG پیوسته آن را معمولا به مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت به خود وصل می کنید. هولتر مانیتورینگ برای تشخیص علت تپش قلب که در طی آزمایش معمول ECG مشخص نشده به کار می رود.

۳- تشخیص علت تپش قلب به کمک ثبت وقایع

 اگر هنگامی که هولتر مانیتور به شما متصل است ریتم نامنظم قلبی ندارید، ممکن است پزشکتان دستگاه ثبت وقایع را به شما پیشنهاد دهد. در طی روز شما دستگاه ثبت وقایع را تا جایی که ممکن است متصل به خود دارید و دکمه ای بر روی دستگاه ثبتی که به کمربند خود وصل کرده اید، فشار می دهید تا ضربان قلب شما را هنگامی که علائمش را دارید ثبت کند. ممکن است لازم باشد یک مانیتور وقایع را به مدت چندین هفته متصل به خود داشته باشید تا علت تپش قلب شما مشخص گردد.

۴- تشخیص علت تپش قلب به کمک اکوکاردیوگرم

 این آزمایش غیر تهاجمی که شامل سونوگرافی فراصوتی قفسه سینه است تصویر دقیقی از ساختمان قلب شما و عملکرد آن می دهد. امواج فراصوتی مخابره شده و انعکاس آنها توسط دستگاهی به نام مبدل که در خارج بدن شما تعبیه شده ثبت می شود. یک کامپیوتر از اطلاعات مبدل استفاده می کند تا تصاویر متحرکی بر روی یک مانیتور ویدئویی بسازد.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.3/5 - (3 امتیاز)
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Gol سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 7 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان،اقای دکتر من بیمار خودتون هستم البته بار اخری که مراجعه کردم قبل از کرونا بود که شما منو ارجاع به روانپزشک از نظر تپش قلب دادید.که من با مصرف قرص ایندرال و پاروکستین خیلی بهتر شدم،چند ماه قبل کرونا گرفتم که صبح یک روز تپش قلب بالایی داشتم،از اونجایی که خودم پرستارم پزشک بیمارستان منو اکو کرد که مشکلی نداشت جز پرولاپس کم میترال پیش خود شما هم تست ورزش قبلا انجام دادم که موردی نداشت،به پزشک روانپزشکم مراجعه کردم چون حالت پنیک هم داشتم قرص اسنترا ۱۰۰ به جای پاروکستین۵۰ برای من تجویز کردن،از اون موقع من تپش قلب گهگاهی همراه با ترس و اضطراب دارم مخصوصا بعد از خوردن وعده غذایی حتما تپش قلب میگیرم و خیلی این موضوع از نظر روحی منو به هم ریخته و دایم در حال چک نبضم هستم،ایا باید مجدد تست ورزش انجام بدهم؟من قرص ایندرال ۱۰ سه بار در روز و اسنترا مصرف میکنم و در حالت استراحت ضربانم ۷۵ ۸۰. است اما اگر غذا بخورم ۱۰۰هم می شود،و تپش قلب می گیرم در کل بسیار نا امید هستم و نمیدونم برای درمان چه کار کنم تا تپش قلب مرا رها کند،مخصوصا که همیشه در ترس از حمله تپش قلب بالا به سر می برم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      نیازی به تست اضافه تر در این مرحله نیست و منشا علایم همان مسایل استرسی است.توصیه ی من استفاده از ایندرال ۲۰ صبح و شب و مشورت مجدد با متخصص روانپزشکی است. منشا علایمتان در قلب نیست و به همین خاطر نیازی به اقدام قلبی بیشتری نیست
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱ بهمن ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    وقت بخیر آقای دکتر.از اینکه بدون چشم داشتی به بیماران اهمیت میدین از صمیم قلب ازتون تشکر می کنم.
    من تا حالا طی چند ماه گذشته چندین بار مزاحمتون شدم.اگه خاطرتون باشه قبلآ گفتم که من کوبش قلبی دارم که تعداد ضربانم اصلآ بالا نمیره و همیشه نرمال بین ۶۰ تا ۷۰ تا در دقیقه هست،ولی در طی یکسال گذشته تمام ضربان قلب هام رو به صورت کوبنده حس میکنم،طوری که وقتی در حال استراحتم،با هر ضربان قلبم بدنم تکون میخوره و توی سینه،گردن،شکم،پشت،و حتی پاهام احساس ضربان و نبض دارم.این اتفاق بعد از اکوی پارسال اتفاق افتاد که دکتر بهم گفت پرولاپس خفیف و تریویال ام آر دارم.اون موقع شناختی از این بیماری ها نداشتم و هضم این قضیه برام خیلی سخت بود که دو هفته بعدش این کوبش سراغم اومد.قبلآ جواب هولتر رو براتون فرستادم و شما گفتین هولتر نرماله.یکی دو هفته پیش که براتون پیام گذاشتم گفتین اکوی مجدد بگیرم.بعد از اکوی جدید دکتر برام متازیرو ۴۷،پوکساید و ازیپم نوشته که هیچ بهبودی نداشتم من.الان می خواستم با توجه با عکس ها و اکو آیا مشکل من بیشتر شده و برای کارهای دندون پزشکی که ایمپلنت هم شاملش میشه مشکل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      ببینید اکو سالم است و مشکلی ندارد منشا مشکلان شما عصبی و استرسی است. اقدام دندانپزشکی هیچ مشکلی ندارد و انجام بدهید در کنار متازیرو از قرص پوکساید ۵ روزانه استفاده کنید
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۰ دی ۱( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 9 مشاهده پرسش
    با سلام.دکتر جان من چند وقتیه که تپش قلب دارم.ولی تپش قلبی که من دارم تعداد ضربانم اصلا حتی یکبار هم بالا نرفته.وقتی قلبم میتپه چنان با قدرت میکوبه که کل بدنم تکون میخوره.این مشکل یه دفعه توی یه روز بعداز ظهر اتفاق افتاده و من همه ی ضربانم رو از اون موقع تا الان به صورت کوبنده حس میکنم.از اونجایی که به متخصص دسترسی ندارم یه نوار قلب از درمانگاه گرفتم و دکترش چون عمومی بود گفتم به شما پیام میدم.فقط اینو تاکید کنم اون لحظه که داشتن نوار قلب میگرفتن من قلبم شدید کوبش داشت و همون لحظه ی نوار قلب کاملآ کوبش داشتم.چون دائمآ کوبش داره.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۰ دی ۱( 3 هفته پیش)
      این نوار سالم است پروپرانولول ۱۰ روزی دو تا بخورید اگر علایم بهتر نشد اکو انجام بدهید
    2. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۰ دی ۱( 3 هفته پیش)
      دکتر جان پرانول خیلی خوردم ولی تعداد ضربانم که قبل از مصرف این قرص نرمال بود رو پایین میاره وگرنه اون کوبش و ضربانی که همه جای بدنم حس میکنم رو پایین نمیاره
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۰ دی ۱( 3 هفته پیش)
      پوکساید ۵ را استفاده کنید روزی یک عد و هم چنین در مواقع حمله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خاطره سه شنبه ۱۵ آذر ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر تقریبا سه ساله تپش اریتمی قلب دارم دو بار بستری شدم به بیمارستان مرکز قلب مراجعه کردم دکتر بزرگی تشخیص ای اف دادن وگفتند باید عمل کرایو بالن انجام بشه ولی الان سه ماهه میگن وسیلشو نداریم میخواستم بدونم این عمل رو کجا میتونم انجام بدم اورژانسی اصلا حالم خوب نیست اگه میشه جایی معرفی کنید من این عمل رو انجام بدم مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۵ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      با مرکز اریتمی تهران اقای دکتر اورعی می توانید مشورت کنید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ شهریور ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام. دکتر عزیز با انجام ازمایش ال دی ال خون 148رو نشون داد و دکتر برام رزو واستاتین 10تجویز کرده با توجه به مصرف متازیرو ایا افت فشار به همراه نمیاره. ایا با این رقم148خوردن داروی چربی خون ضرورت داره. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ شهریور ۱( 5 ماه پیش)
      نخیر اصلا افت فشار نمی دهد مصرف کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ مرداد ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    بنده ۲۰ سالمه با سابقه استرس زیاد و پانیک اتک.آقای دکتر یک تایمی من خیلی تپش قلب میگرفتم که رفتم نوار قلب گرفتن ازم گفتند سالمی بعد ی ازمایش خون کامل نوشتن برام که همه چیز نورمال بود.
    دیروز اقای دکتر موقع کار با کامپیتر یک دفعه ی احساس خیلی بدی بهم دست داد که دارم میمیرم و عرق کردم و کنترلمو از دست دادم و پاهام هم ضعف کرد ی لیوان اب خوردم با نفس عمیق بهتر شدم ولی پام باز انگار بی انرژی بود اینم بگم که روز قبلش ی استرس شدیدیو تحمل کردم ترسیدم که نکنه حمله قلبی باشه.
    و اینکه اقای دکتر ممکنه استرس باعث حمله قلبی بشه ؟!
    🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 6 ماه پیش)
      نه به حمله ی قلبی منجر نمی شود ولی عوارض کاملا استرسی هستند بهتر است حتما با یک روانپزشک مشورت کنید
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 5 ماه پیش)
      مجدد ببخشید
      پس اقای دکتر من خیالم از بابت قلب راحت باشه؟!
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ مرداد ۱( 5 ماه پیش)
      صددرصد خیالتان راحت باشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۶ مرداد ۱( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خسته نباشید
    ۳سال پیش اکو و تست ورزش انجام دادم تشخیص پرولاپس خفیف میترال دادن میخواستم سوال کنم آیا کوهنوردی ۳ساعته ضرر داره چند وقت یکبار باید بررسی بشم؟آقای دکتر من تو پرسش ها دیدم این موضوع بیشتر باعث وحشت بیماران میشه کاش یه طوری مراجعین از وجود این مشکل در قلبشون بی اطلاع میموندن اگر مشکل ساز نیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۶ مرداد ۱( 6 ماه پیش)
      خیر اگر فقط پرولاپس بوده هیچ خطری ندارد
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱ مرداد ۱( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    سلام. من دریچه آئورت دولتی دارم و همچنین آئورت متسع میباشد . میخواستم بدونم آیا بجای آسپرین که بعضی وقتها استفاده میکنم میتونم ریواروکسابان استفاده کنم . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ مرداد ۱( 6 ماه پیش)
      نیازی نیست به این تغییر دارو
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۵ تیر ۱( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    سلام من پنیک عصبی دارم ،مشکل نداره واسه مصرف کارتین،باعث تپش قلب و افزایش استرس میشه یا مشکلی نداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ تیر ۱( 6 ماه پیش)
      نه منعی نیست
  • تصویر کاربر شریفی جمعه ۵ آذر ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختری 27 ساله هستم .ساق پایم چندسال هست درد میکنه و وقتی زیاد می ایستم حس میکنم درد بیشتر میشه چون سابقا داروهای ضدبارداری مصرف می کردم برای تنظیم قاعدگی و الان اون داروها با اسپیرونولاکتون جایگزین شدن میترسیدم لخته باشه .دردپام زیاد شد و من مراجعه کردم دوتا نوار قلب گرفتم گفتن تپش قلب داری و برام ازمایش سکته و لختع رو دادن اما وقتی جواب رو به پزشکم نشون دادم گفتن فقط متورال بخور .لازم به دکر هست که چندسال پیش هم رفتم چکاپ قلب و قلبم سالم بود اما بهم هولتر دادن برای تپش و اونم گفتن از استرسه .من به شدت استرسی هستم اما راستش میترسم که طوری باشه و پزشک اهمیت نداده باشع .حال عمومیم بد نیست .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آذر ۰( 1 سال پیش)
      اینها که هیچ کدام معنی بدی ندارد ولی به نظر می رسد منشا بیشتر علایم شما بیماری های استرسی هستند و از نظر قلبی جای نگرانی نیست
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر