دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون بالا بیماری شایع و خطرناکی است که آن را  گاهی اوقات «قاتل خاموش» نیز عنوان می کنند. چرا که افراد مبتلا به آن عموماً نشانه و علائمی بروز نمی دهند. متأسفانه، فشار خون بالا می تواند پیامدهای گسترده ای برای سلامتی داشته باشد. بنابراین واجب است که به فکر پایین اوردن فشار خون بالا باشیم. بنابراین بهتر است اثر رژیم غذایی روی فشار خون به خوبی درک شود؛ رعایت رژیم غذایی یکی از چند عامل تأثیرگذار بر فشار خون است. و در ادامه به بررسی  رابطه  گرسنگی و فشارخون بالا  خواهیم پرداخت.

 اندازه گیری فشارخون در خانه 

در صورتی که پزشک نسبت به فشار خون مشکوک شود، احتمالاً به بیمار پیشنهاد می کند که میزان آن را در خانه بررسی نماید. به طور معمول، پزشک از فرد درخواست می کند که فشار خون خود را دو بار در روز و هر روز در زمان مشخص اندازه گیری کرده و برای اطمینان از دقت نتیجه ی آن، هر بار دو یا سه دفعه فشار خود را اندازه بگیرد. معمولاً پیشنهاد پزشکان این است که اولین اندازه‌گیری فشار خون در روز، هنگام صبح و اندکی پس از بیدار شدن انجام شود. با وجود این، یکی از پرسش های افراد این است که آیا هنگام گرسنگی فشار خون بالا می رود یا خیر.

آیا فشار خون هنگام گرسنگی افزایش می یابد؟

فشار خون معمولاً هنگام خواب در پایین ترین حد خود قرار دارد و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به بالا رفتن می کند. بعد از آن به طور معمول در طول روز افزایش می ‌یابد؛ در حوالی ظهر به اوج خود رسیده و هنگام بعد از ظهر و غروب کاهش می ‌یابد. بیش ترین زمان وجود خطر برای اتفاق های قلبی عروقی به ویژه حملات قلبی و سکته ی مغزی، هنگام صبح است. علاوه بر این، در حالی که فشار خون اکثراً تا ظهر اوج می گیرد اما این صبح است که با افزایش فشار خون همراه است. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا، میزان افزایش قابل توجه و بیشتری را تجربه می کنند.

با این که فشار خون ممکن است بعد از صرف صبحانه کاهش یابد، اما اندازه گیری آن هنگام صبح برای شناسایی  فشار خون غیرطبیعی امری حیاتی است. افزایش فشار خون در طول شب تا صبح زود با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه خواهد بود. افراد می توانند طبق معمول برای روز خود آماده شوند اما تا زمانی که فشار خون خود را اندازه گیری نکرده اند نباید غذا بخورند، ورزش کنند، یا کلاً هیچ دارویی مصرف نمایند.

نمک و تاثیر آن بر فشارخون

افزایش فشار خون بعد از غذا خوردن

فشار خون فرد معمولاً پس از صرف غذا کمی کاهش می یابد. با این حال بعضی از غذاها می توانند فشار خون را افزایش دهند و در برخی افراد این افزایش از محدوده ی طبیعی بیشتر خواهد بود. این افزایش ناگهانی فشار خون اغلب به عنوان جهش فشار خون نیز شناخته می شود. بالا رفتن ناگهانی و شدید فشار خون می تواند منجر به عوارض شدیدی از جمله نارسایی کلیه، سکته ی مغزی و حمله ی قلبی شود. به عنوان مثال، خوردن غذاهایی حاوی مقادیر بالای نمک می تواند باعث جهش موقت فشار خون شود. 

نمک در درجه ی اول از سدیم (ماده ی معدنی ای که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد)،تشکیل شده است. اما میزان زیاد آن می تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود. نمک یکی از رایج ترین منابع سدیم است. با این حال افزودنی های غذایی دیگری مانند مونوسدیم گلوتامات (که اغلب به عنوان MSG شناخته می شود) نیز سدیم را به رژیم غذایی افراد اضافه می کند. هنگامی که رژیم غذایی حاوی نمک زیادی است، بدن آب اضافی را برای خارج کردن سدیم از بدن حفظ می کند. این رطوبت اضافه در بدن، فشار بیشتری بر قلب و عروق خونی وارد کرده و در برخی افراد باعث می شود که فشار خون آن ها به طور ناگهانی افزایش یابد.

شیرینی و کیک و تاثیر آن برفشارخون بیمار

در ادامه به بعضی از علائم و نشانه های هشداردهنده ی فشار خون بالا که ممکن است کشنده باشند، اشاره می کنیم:

  • درد شدید قفسه ی سینه
  • سردرد شدید، همراه با گیجی و تاری دید
  • تهوع و استفراغ
  • اضطراب شدید
  • تنگی نفس
  • تشنج
  • سکته ی مغزی
  • بی حسی (عدم واکنش)

علل بالا بودن فشار خون

فشار خون بالا می تواند عوامل مؤثر زیادی داشته باشد .

هیپرتانسیون اولیه

که به آن فشار خون ضروری نیز می گویند، شایع ترین نوع فشار خون بالا است و به تدریج در طی سالیان متمادی ایجاد می شود. با این حال برای اکثر بزرگسالان، هیچ علت قابل شناسایی ای وجود ندارد.

هیپرتانسیون ثانویه

، نوعی فشار خون بالا و ناشی از یک بیماری زمینه ای است. این نوع فشار خون بالا معمولاً در بیماران زیر 30 سال رخ می دهد و نسبت به درمان های فشار خون مقاوم تر است.

اندازه گیری دقیق فشار خون به منظور جلوگیری از بروز حملات قلبی یا سکته ی مغزی و آسیب های قلبی و مغزی (در صورت پایین آمدن فشار خون)، از اهمیت زیادی برخوردار است. عوامل زیادی مانند رژیم غذایی، استرس، سبک زندگی و حتی خوردن یا نخوردن غذا، بر فشار خون و دقت خوانش آن تأثیر می گذارند.

در صورتی که فشار خون فرد به طور منظم خارج از محدوده ی نرمال باشد، پزشک باید آن را تحت نظر قرار دهد که این امر ممکن است شامل نظارت فشار خون در خانه نیز باشد. در صورت اندازه گرفتن فشار خون در منزل، این کار می بایست به طور مداوم انجام شود. همچنین شخص باید از مصرف الکل، تنباکو، کافئین یا ورزش، قبل از  اندازه گیری فشار خون خود اجتناب کرده و خیلی زود پس از صرف غذا آن را اندازه نگیرد.

استرس

درمان فشار خون بالا با ایجاد تغییراتی در سبک زندگیتان :

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی می تواند به کنترل و مدیریت فشار خون بالا کمک نماید. این تغییرات عبارتند از:

  • رعایت رژیم غذایی سالم و کم نمک
  • ورزش منظم
  • رساندن وزن خود به محدوده ی سالم
  • محدودیت در مصرف الکل
  • سیگار نکشیدن
  • دریافت 7 الی 9 ساعت خواب در طول شبانه روز

در صورتی که ایجاد تغییرات سبک زندگی اثری کافی روی فشار خون نداشته باشند، احتمالاً پزشک برای کاهش فشار خون دارو تجویز می کند.

دارو درمانی

نوع دارویی که برای درمان فشار خون استفاده می شود به وضعیت کلی سلامت فرد و میزان فشار خون او بستگی دارد. دو یا چند داروی فشار خون اغلب بهتر از یک دارو عمل می کنند. همچنین ممکن است مدتی طول بکشد تا شخص دارو یا ترکیبی از داروهایی که برای او بهتر عمل می کنند را پیدا کند. هنگام مصرف داروی فشار خون، در نظر گرفتن سطح فشار خون هدف از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت داشتن شروط زیر، هدف بیمار از مصرف دارو باید رساندن فشار خون خود به کمتر از 80/130 میلی متر جیوه باشد:

  • بیمار، سالم است و سن 65 سال به بالا دارد.
  • بیمار یک فرد بالغ سالم زیر ۶۵ سال است که طی ۱۰ سال آینده به احتمال ۱۰ درصد یا بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارد.
  • شخص به بیماری مزمن کلیوی، دیابت یا بیماری عروق کرونر مبتلا است.

میزان ایده آل فشار خون که به عنوان هدف بیمار انتخاب می شود ممکن است با توجه به سن و وضعیت سلامت او متفاوت باشد، به خصوص اگر سن فرد بالای 65 سال است.

درمان فشار خون مقاوم

نشانه های احتمالی پرفشاری مقاوم عبارتند از:

  • با وجود مصرف سه داروی مختلف فشار خون از جمله داروی ادرارآور، باز هم فشار خون به شدت بالا باقی بماند.
  • مصرف 4 داروی مختلف برای کنترل فشار خون؛ در این مورد پزشک باید علل های احتمالی دیگر برای فشار خون بالا را بررسی نماید.

ابتلا داشتن به فشار خون مقاوم به این معنا نیست که فشار خون بیمار هرگز پایین نخواهد آمد؛ با کمک پزشک می توان علت بیماری را مشخص کرده و یک برنامه ی درمانی مؤثر برای آن ایجاد نمود.

درمان فشار خون مقاوم ممکن است شامل مراحل زیادی مانند موارد زیر باشد:

  • تغییر داروهای فشار خون برای پیدا کردن بهترین ترکیب دارویی و دوز مصرفی
  • بررسی تمام داروهای مصرفی، از جمله داروهایی که بدون نسخه خریداری شده اند
  • بررسی فشار خون در خانه برای فهمیدن این که آیا مطب پزشک باعث بالا رفتن فشار شده است یا خیر (هیپرتانسیون روپوش سفید).
  • تغذیه ی سالم، مدیریت وزن و ایجاد تغییرات توصیه شده ی دیگر در سبک زندگی.

درمان های بالقوه در آینده

محققان در حال مطالعه در مورد استفاده از حرارت برای از بین بردن عصب های خاصی در کلیه هستند که ممکن است در فشار خون مقاوم نقش داشته باشند، به این روش عصب کشی کلیه می گویند. مطالعات اولیه حاوی مزایایی در این مورد بود اما تحقیقات مستحکم و منسجم تر نشان دادند که این روش، فشار خون افراد مبتلا به فشار خون مقاوم را به طور چشمگیری کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین نقش این روش درمانی در درمان فشار خون بالا در حال انجام است.

درمان فشار خون بالا 

  • محدود کردن مصرف الکل: الکل می تواند فشار خون افراد سالم را نیز بالا ببرد. مصرف الکل می بایست در حد اعتدال باشد؛ یعنی برای افراد سالم و بزرگسال، حداکثر یک نوشیدنی در روز برای زنان و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای مردان مجاز است. یک «نوشیدنی» معادل تقریباً 350 سی سی آبجو، 150 سی سی شراب یا 50 سی سی از مشروبات الکلی با درصد بالا است.
  • سیگار نکشیدن: تنباکو به دیواره ی رگ های خونی آسیب می رساند و به روند تنگ شدن شریان ها سرعت می بخشد. برای ترک سیگار از پزشک خود کمک بگیرید.
  • حفظ وزن مناسب: در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، کم کردن وزن می تواند به کنترل فشار خون و کاهش خطر عوارض کمک کند. پزشک شما می تواند وزن مناسبتان را محاسبه نماید. اما به طور کلی، با کاهش هر 2.2 پوند (1 کیلوگرم) وزن، فشار خون حدود 1 میلی متر جیوه کاهش می یابد. در افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است حتی به ازای هر کیلوگرم کاهش وزن، افت فشار خون بیشتر به چشم بیاید.
  • ورزش بیشتر: ورزش منظم بدن را سالم نگه می دارد، می تواند فشار خون و استرس را کاهش دهد، وزن را کنترل نماید و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کم کند. برای خود حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از این دو را در نظر بگیرید.
    در صورت داشتن فشار خون بالا، تمرینات مداوم با شدت متوسط تا شدید می توانند عدد بالایی فشار خون را حدود 11 میلی متر جیوه و عدد پایینی را تا حدود 5 میلی متر جیوه کاهش دهند.
  • داشتن عادت خواب درست: خوب نخوابیدن ممکن است خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد. افراد بزرگسال باید روزانه 7 تا 9 ساعت بخوابند و کودکان عموماً به میزان خواب بیشتری احتیاج دارند. هر روز (حتی آخر هفته ها)، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید. در صورت داشتن مشکلات خواب، با پزشک خود مشورت کنید.
  • مدیریت استرس: راه هایی برای کمک به کاهش تنش های روانی و عاطفی خود پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین های ذهن آگاهی و ارتباط با دیگران در گروه های حمایتی، برخی از راه های کاهش استرس هستند.
  • تنفس آهسته و عمیق: برای کمک به آرامش خود، نفس هایی عمیق و آهسته بکشید. طبق تحقیقات، تنفس آهسته و آرام (5 تا 7 نفس عمیق در دقیقه) همراه با تکنیک های ذهن آگاهی می تواند فشار خون را کاهش دهد. همچنین، دستگاه‌ هایی برای تقویت تنفس آهسته و عمیق وجود دارد؛ طبق اعلان انجمن قلب آمریکا، تنفس با کمک دستگاه احتمالاً یک گزینه ی منطقی غیردارویی برای کاهش فشار خون محسوب می شود. استفاده از دستگاه برای کسانی که علاوه بر فشار خون بالا، اضطراب هم دارند یا کسانی که نمی توانند درمان های استاندارد را تحمل کنند گزینه ی مناسبی خواهد بود.
3.9/5 - (35 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زینب یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام مادر من 38ساله ست مبتلا به فشار خون بالا شده و به خاطر استرس رگ چشمش پاره شده ایا این مورد باعث ضعف بینایی نمیشه و ایا درمان صد درصدی وجود نداره و علت اون فشار خون بالاست یا چیز دیگه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      در این مورد باید با متخصص چشم مشورت کنید

      بله فشار میتونه عامل باشه

  • تصویر کاربر sss دوشنبه ۱۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    با سلام.ایا ورزش بدنسازی بدون مکمل برای کسی که فشار خون ۱۵دارد خطرناک است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام بله
  • تصویر کاربر فرشته دوشنبه ۲۰ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر مادرم 60 ساله هستند که در دو ماه اخیر در ناحیه ی قفسه ی سینه طرف چپ درد شدید دارند به طوری که طرف جپ سر هم درد دارد و فشارشان 22 و الان هم 18 میباشد و قرص املودیپین5میلی روزی یک عدد استفاده میکند به نظر شما این قرص کافی است چون ما در شهرستان هستیم و با توجه به تعطیلات سال جدید امکان نداره که الان به تهران بیایم لطفا راهنمایی بفرمایید با کمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۰ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      املودیپین هر دوازده ساعت دو عدد مصرف شود و به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محدثه پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر تقریبا یکسالی بود که گه گاه فشارم 14روی 8یا9میشد که میگفتن زیاد لازم نی قرص ،امایکماهی هست توسر وسینم فشارمیومد قرص لوزار 25روزی نصف دادن تپش دارم گاها وتوسرم ضربان داره
    البته تیروئید هم دارم پرکاری برامدگی جلوگردن کمبودحالا داره بزرگتر میشه وکمخونی که سه تافاکتور پایینه الانم دیدم چشمم لکه خونی هست نگرانم لطفا کامل راهنمایی کنید متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۹ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      اگر اصطراب دارید درمان کنید

      پر کاری تیرویید رو درمان کنید

      متورال هر دوازده ساعت نصف مصرف کنید

  • تصویر کاربر نرگس سه شنبه ۷ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر فراوان،خدمتتون عرض کردم که روزی یک قرص سینومیکس واسه فشار مصرف میکردم و الآن قرص والزامیکس805 تجویز کردن بهمران روزی نصف از قرص هیدروکلروتیازید،برای کنترل بهتر فشار.
    بنظر شما مصرف ایندو قرص خوبه یا والزامیکس بتنهایی بهتره؟با توجه به اینکه
    قبلا که تریامترن اچ و سینومیکس مصرف داشتم وضعیت رضایتبخشی نداشتم ؛
    الان بجای تریامترن مصرف هیدروکلروتیازید را توصیه میکنین؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      هر دو روش کاربرد داره و خوبه

      خیلی فرقی نداره

  • تصویر کاربر ریحانه1 سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید . می خواستم بهتون بگم همسرم پنج روز پیش همسرم دچار هر چند ساعت یکبار تپش قلب یک دقیقه ای می گرفت و می گفت نفسش میگیره تا اینکه شب خوابید و صبح زود از تپش قلب شدید از خواب بیدار شد و ما رفتیم پیش پزشک . از همسرم تست ورزش ، اکو و نوار قلب گرفتن و همش رو گفتن که خیلی خوبه و تنها مشکل داشتن فشار 141 روی 101 بود که گفتن خیلی بالاست. دکتر براشون کوریول 6/25 تجویز کردن که صبح ها نصف بخورن اما همسرم گفت که من دوست ندارم به این قرص ها عادت کنم و نخوردن و منم برای پایین آمدن فشار همسرم از طریق طبیعی اقدام کردم از جمله به جای چایی براشون از عطاری چای ترش و نوشیدنی های شاداب کننده خریدم و براشون غذاهای کم چرب و سبک درست کردم از شکلات تلخ و گریپ فوروت و ابغوره بعد از غذا بهشون دادم و هرچیزی که در اینترنت نوشته شده بود برای پایین آمدن فشار خون مناسبه استفاده کردم و تغذیه ایشون را تغییر دادم و از همون روز هم که به پزشک مراجعه کردم براشون دستگاه فشار خریدم و هر پنج ساعت یک بار فشارشون رو اندازه گیری کردم و فشار ایشون از 135 روی 100 تا 131 روی 95 متغیر بودن تا اینکه دیروز به اجبار بهشون قرص رو دادم میل کردن و چند ساعت بعد که فشارشون رو گرفتم فشارشون شده بود 118روی 80 با تپش قلب 78 اما بعد از اینکه فشارشون پایین آمد ولی بازم قلبشون دوبار دیگه تپش داشت . امروز صبح هم بازم بهشون این قرص را دادم و خوردن ... می خواستم ازتون بپرسم باید چیکار کنم ؟ اصلا خوردن این قرص مناسب هست و یا اصلا راه دیگه وجود دارد برای کاهش فشار و توقف فشار قلب و یا اصلا این داروها عوارض داره ؟ وابستگی میاره ؟ لطفا راهنمایی کنید . باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      باید فشار رو‌چک کنند و اگر فشار خون بالا قطعی و دایمی باشه دارو ضروریه
  • تصویر کاربر براتعلی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    با سلام بعد از یک استفراق باعث فشارخون شدم که حتی به ۲۰ میرسد وبا وجود مصرداروی فشار خون ۵۰ درصد هم کاهش نمی یابد.وسن من هم هست ۵۸ ومقداریرچاق
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      باید فورا مراجعه کنید تا داروهاتون تنظیم بشه
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام مادر من 56 سال سن دارد و مشکل فشار خون بالا دارن حتی فشارشون بیشتر اوقات به 22 هم میرسه و دکتر رفتیم انژیو هم کردن مشکل قلبی نداشتن یسری قرص هم مصرف کردن بعد از مدتی دوباره مشکل فشار برگشته و هرشب فشارشون بالاست چیکار کنیم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد مراجعه كنند تا دوز داروها تنظيم شود
  • تصویر کاربر عظیم پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام؛ حدود 2 سال پیش به علت نوسان فشار خون به متخصص قلب مراجعه کردم و پس از معاینات مختلف و اکو، داروی والسارتان 80 تجویز کردند و تا الان مصرف می کنم( در مراجعات منظم به پزشک عمومی ،ایشان هم تجویز به ادامه مصرف دارن). مصرف منظم دارو باعث شده فشار خونم کنترل بشه . در طول این مدت میل جنسشی بنده کاهش پیدا کرده . آیا مصرف این دارو عامل کاهش میل جنسی هست ؟ اگر بله، آیا داروی جایگزین دارد؟ و یا می شود با داروی گیاهی خاصی جایگزین شود؟ ممنون از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      املوديپين هر دوازده ساعت مصرف كنيد به جاي اين دارو
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام من ۲سال حالت اضطراب وترس دارم فقطی این حالت میشم دل درد وقفسه سینه میگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد فورا براي درمان به روانپزشك مراجعه كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر