خطرات تنگی دریچه آئورت

article-5850-01بسیاری از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت به صورت بی‌علامت همزمان به بیماری‌های قلبی‌ و عروقی نظیر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونر نیز دچار هستند. این وضعیت‌ها باید به دقت کنترل شوند.

فشار خون بالا

نزدیک به نیمی از بیماران دچار تنگی دریچه آئورت به فشار خون بالا نیز مبتلا هستند. درمان فشار خون بالا در بیماران مبتلا به تنگی بی‌علامت آئورت توصیه می‌ شود. اما بیماران دچار تنگی دریچه آئورت ممکن است به داروهای ضد فشار خون حساسیت ویژه‌ای داشته باشند و عوارض بروز کند.

داروهای کاهنده فشار خون باید با دوز کم شروع شوند و برای رسیدن به اثر مناسب به تدریج افزایش داده شوند. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به خوبی تحمل می‌شوند و تحمل فعالیت را می‌افزایند و در بیماران علامت‌دار مبتلا به تنگی شدید آئورت سبب کاهش تنگی نفس می‌شوند.

نسل دوم مسدود‌کننده‌های دی‌هیدروپیریدینی کانال کلسیم در بیماران دچار تنگی دریچه آئورت بی‌خطر است. دیورتیک‌ها را باید با احتیاط تجویز کرد زیرا می‌توانند پرشدگی بطن چپ در هنگام دیاستول را کاهش دهند و این مساله می‌تواند موجب کاهش برون‌ده قلب شود. استفاده از مسدود‌کننده‌های محیطی آلفا می‌تواند منجربه افت فشار خون یا سنکوپ شود و باید از تجویز آنها خودداری کرد.

فیبریلاسیون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی در %۵ از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت روی می‌دهد. وجود ریتم فیبریلاسیون ممکن است ارزیابی تنگی دریچه آئورت را با اکوکاردیوگرافی با چالش مواجه سازد. شروع جدید فیبریلاسیون دهلیزی می‌تواند بروز نارسایی قلب را در بیمار دچار تنگی قابل توجه دریچه آئورت که بی‌علامت بوده است، تسریع کند. کنترل ضربان قلب برای فراهم کردن زمان لازم برای پرشدن مناسب قلب در هنگام دیاستول با اهمیت است.

خطر بیماری کرونر

وجود همزمان بیماری شریان‌‌های کرونر در بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت شایع است زیرا عوامل مستعد کننده مشابه دارند. مداخلات درمانی شامل: قطع مصرف سیگار، شرکت منظم در ورزش ولی کنترل شده از نظر شدت و رژیم غذایی مناسب و صحیح ، کنترل قند خون و چربی بالا است. بیماران دچار تنگی خفیف دریچه آئورت نباید در انجام فعالیت فیزیکی محدود شوند. بیماران بی‌علامت مبتلا به تنگی دریچه آئورت در حد متوسط یا زیاد، باید از انجام فعالیت‌های شدید یا رقابتی که دربرگیرنده نیاز عضلانی استاتیک و دینامیک قابل‌توجه است، خودداری کنند، هر چند که انجام فعالیت‌های دیگر بی‌خطر است.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران



ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۸ آذر ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    پدري 52ساله دارم که بيش از يک ساله که نامنظمي ضربان قلب دارد که با مراجعه به دکتر قلب يک سالي هست اي داروها را ميخوره:
    متورال،لوزارتان،کنکور،آکسابين،رزوواستاتين
    الان دکترش گفته بيا ي شک بديم به قلبت.
    احتمال درمان هم پنجاه پنجاه هستش.
    خواهش ميکنم مشاوره اي بدهيد وکمک کنيد.آيا عوارضي ندارد؟راه درماني مناسبي است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 6 ماه پیش)

      سلام

      باید بیمار و مدارک دیده شوند با مدارک مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 6 ماه پیش)

      سلام

      باید بیمار و مدارک دیده شوند با مدارک مراجعه کنید

    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 6 ماه پیش)

      سلام

      باید بیمار و مدارک دیده شوند با مدارک مراجعه کنید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر. خسته نباشید. یادتونه چند وقت ازتون سوال میکردم درباره خانمم. گشادی میترال داشتن. باردار شدن تحت نظر پزشک بودن. 9ماهگی تنگی نفس گرفت سزارین انجام دادن. بچه سالم اومد دنیا خودش 1کم سرفه میکرد.ازش اکو گرفتن قلبش افت کرده بود. گفتن سمت راست قلبشم ضعیف شده. ببرین تهران پیش دکتر امین. دکتر امین معاینه کرد اکو گرفت اندازه دریچه 5رو10بود. از 45 رسید 5.گفت ببر بچه رو ببینه 1روز بستری کردن دارو دادن. نوبت بعدی بردیم دارو ها رو براش تجویز کردن. اما 1هو رفت کما. ریه ها آب آورده بودن. از ساعت 11تا 3همش احیا میکردن شک اما همش ایست میکرد هوشیاری نداشت. تا فوت کردن. دکتر بچه ام آواره شد خودم آواره شدم اگه امکانش هست 1شماره تماس بهم بدی مستقیم باهات حرف بزنم. دکتر کمکم کن خانمم 25سالش بود. روز تولدش خاک کردیمش 😭
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 5 ماه پیش)

      سلام

      لطفا مراجعه کنید

      تلفنی امکان صحبت وجود نداره با اینحال میتونید با مطب تماس بکیرید

  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۴ آبان ۹۸( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    برای گشادی sever دریچه میترال قلب آیا میتوان از درمان دارویی و یا روش میتراکلیپ استفاده کرد؟
    لازم به ذکر است هیچ گونه علایمی در ظاهر بیمار دیده نمیشود و از لحاظ جسمانی سالم هستند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ آبان ۹۸( 7 ماه پیش)

      سلام

      بستگی به سایر شرایط قلبی و شرایط بیمار دارد

  • تصویر کاربر سوده یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من 36 ساله هستم و پرولاپس میترال دارم. سال 95 و 97 اکو دادم و الان مجدد احساس سنگینی قفسه سینه دارم. آیا mrپیشرفت میکنه؟ یک بار بدنسازی رفتم و در جلسه دوم ورزش شاید به دلیل افت قند احساس ضعف کردم و دیگر نرفتم. ممکنه دلیلش تشدیدmr باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 7 ماه پیش)

      سلام

      معمولا نارسایی خفیف پیشرفت نمیکنه

  • تصویر کاربر پویا سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 8 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر ، مادرم 67 سال سن دارد و مدتی به خاطر تنگی نفس و سرفه به تشخیص غلط دکتر آلرژی داروی های بیماری آسم استفاده کردند و پس از گرفتن اکو متوجه شدیم که بیماری قلبی داشته و حتی به گفته دکترا یکبار سکته کرده ، پس از چند روز بستری در بیمارستان تخصصی قلب وضعیتش روبه بهبودی رفت و با مصرف داروها الان مشکل های گذشته رو نداره . تشخیص دکتر قلب با توجه به اکو ، ضعیفی قلب به میزان 10 تا 15 درصد قلب تشخیص داده شده و البته گشادی دریچه قلب بوده است .سوالم این است که آیا با این روند مصرف دارو ایشان بهبودی پیدا میکنند و یا بایستی عمل باز کنند؟؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 8 ماه پیش)

      سلام

      گاهی بله و گاهی خیر

      البته ایشون باید رگ های قلبشون هم بررسی بشه یعنی حتما باید انژیو شوند

درحال دریافت اطلاعات