دکتر محمد حسین نجفی

آکسابین یا ریواروکسابان، یک داروی ضد انعقاد نسل جدید است که جهت درمان و پیشگیری از اختلالات انعقادی که منجر به بروز لخته خونی در رگ های بدن می شوند، استفاده می شود.

داروی Axabin برای کاهش مشکلات داروهای قدیمی نظیر وارفارین و انوکساپارین عرضه شد و بسیاری از مشکلات درمان، عوارض و تداخلات داروهای قدیمی را ندارد. امروزه درمان اختلالات انعقادی با آکسابین در بیماران قلبی عرقی و نیز کسانی که به هر دلیل مبتلا به لخته های خونی شده اند نظیر بروز لخته در وریدهای اندامها ( گرفتگی عروق پا DVT ) و نیز لخته در عروق ریه ( آمبولی ریه ) ساده تر و کم عارضه تر از درمانهای قدیمی می باشد.

قرص Axabin  در ایران توسط شرکت معتبر داروسازی “آرنا حیات دانش” با استفاده از مواد اولیه بسیار با کیفیت و با تکنولوژی بالا تولید شده است و دارای قرص های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلیگرمی در بسته بندی های ۳۰ عددی می باشد.

قرص اکسابین

میزان مصرف دارو در مشکلات مختلف متفاوت است که این میزان را باید پزشک معالج تعیین کند. اکسابین در حال حاضر در بسیاری از داروخانه های معتبر کشور در دسترس می باشد و با نسخه قابل تهیه است.

موارد مصرف دارویaxabin

قرص اکسابین یک داروی ضد انعقاد است که برای کاهش خطر ابتلا به سکته های مغزی در بیماران مبتلا به آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی (AF) (نوعی ضربان نامنظم قلب)، تجویز می شود.

آکسابین همچنین برای درمان لخته های خونی ( ترومبوز ) در اندامها و همین طور آمبولی ریه (وجود لخته در رگ های ریه) استفاده می شود. همین طور خطر بروز مجدد این مشکلات در کسانی که قبلاً سابقه ابتلا به آنها را داشته اند، کاهش می دهد.

آکسابین همچنین برای کاهش خطر تشکیل لخته در پاها و سایر اندامهای بیمارانی که به تازگی جراحی های زانو یا مفصل لگن داشته اند استفاده می شود.

بهترین زمان مصرف قرص اکسابین

-پیش از شروع درمان، تمام دستورالعمل های داخل جعبه دارو را با دقت بخوانید. این دستورالعمل ها، به شما اطلاعات بیشتری در مورد ریواروکسابان و فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی آن ارائه می دهند.

-ریواروکسابان را باید دقیقاً طبق تجویز پزشک مصرف کنید. در صورتی که مصرف این دارو برای جلوگیری از انعقاد خون باشد، معمولاً آن را باید یک بار در روز مصرف کنید. اما اگر به دلیل تشکیل لخته ی خونی تحت درمان هستید، باید درمان خود را با دو دوز دارو شروع کنید. سپس پس از سه هفته، دوز مصرفی شما به یک دوز در روز کاهش پیدا می کند.

-پزشک یا داروساز به شما می گوید که چه دوز قرصی برای شما مناسب است. زیرا ریواروکسابان در دوزهای متفاوتی در بازار موجود می باشد. این اطلاعات برای یادآوری شما روی برچسب جعبه دارو چاپ شده اند.

-اگر دوز قرصی که برای شما تجویز شده،  mg 10 یا کمتر باشد، شما می توانید قرص را هم قبل از غذا و هم بعد از غذا مصرف کنید. اگر قرصی با دوز  mg 15 یا mg 20 برای شما تجویز شده باشد، شما باید آن را همراه با غذا یا پس از آن مصرف کنید. زیرا، زمانی که معده شما پر از غذا باشد، مقدار بیشتری از قرص های ریواروکسابان با دوز بالا، جذب بدن می شود.

-سعی کنید قرص ریواروکسابان را در زمان معینی از روز مصرف کنید، زیرا این کار به مصرف منظم دارو کمک می کند. اگر شما در بلعیدن قرص ها مشکل دارید، می تواند قرص را خُرد کنید و با مقداری آب یا پوره سیب مخلوط کنید، سپس آن را مصرف کنید.

-اگر یک دوز مصرف دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، آن را مصرف کنید. اگر زمان یادآوری، نزدیک به زمان دوز بعدی شما باشد، کاری به دوز فراموش شده نداشته باشید و دوز بعدی را در زمان معین خود، مصرف کنید. برای جبران دوز فراموش شده، از مصرف همزمان دو دوز دارو خودداری کنید.

درمان لخته خون با آکسابین

آیا ریواروکسابان موجب بروز عوارض جانبی می شود؟

اکثر داروها در کنار فوایدی که دارند، عوارض ناخواسته ای نیز به دنبال دارند. گرچه، تمام افراد این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند. جدول زیر به برخی از شایع ترین عوارض جانبی ریواروکسابان اشاره می کند. شما فهرست کاملی از اطلاعات مربوط به دارو را در برگه دستورالعمل دارو در جعبه می توانید مطالعه کنید. اغلب اوقات، زمانی که بدن شما خود را با داروی جدید مطابقت می دهد، عوارض ناخواسته بهبود پیدا می کنند، اما در صورت ادامه یا مشکل ساز شدن هر یک از موارد زیر، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی شایع ریواروکسابان

(از هر 10 نفر، 1 نفر دچار این عوارض می شوند.)

در صورت تجربه ی این عوارض، چه کاری باید انجام دهم؟
خونریزی (مانند خون دماغ شدن)اگر خونریزی ادامه پیدا کند، به پزشک خود اطلاع دهید.
احساس کسالت(حالت تهوع)، سوء هاضمه، ناراحتی معدهسعی کنید داروی خود را پس از  غذا مصرف کنید.
احساس سرگیجه، خستگی، غشدر این صورت، رانندگی نکنید و از ابزارآلات و دستگاهها استفاده نکنید تا زمانی که حال شما خوب شود.
تغییرات در آزمایش خون، دمای بدن بالا (تب)، ورم پا یا مچ پا، راش های خارش داراگر در مورد هر یک از این موارد، احساس نگرانی می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

ریواروکسابان یا زالربان

طی سالهای اخیر محقیقین به دنبال جایگزینی برای قرص وارفارین بوده اند. وارفارین اگر چه در رقیق کردن خون موثر است ولی با دوز یکسان اثرات متفاوتی در افراد گوناگون ایجاد می کند؛ یعنی ممکن است وارفارین ۵ میلی گرم در یک نفر خون را رقیق نکند ولی در فردی دیگر باعث خونریزی وسیع شود. به همین جهت بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند، مجبورند تا حداقل ماهی یک بار آزمایش INR. PT بدهند.

ریواروکسابان یک جایگزین مناسب برای وارفارین است. افرادی که دچار گرفتگی عروق پا یا لخته ورید عمقی پا DVT شده اند، چه در فاز حاد برای درمان و چه طولانی مدت برای جلوگیری از لخته شدن مجدد، به راحتی تحت کنترل و درمان با ریواروکسابان قرار گرفته و دیگر نیازی هم به آزمایش INR ندارند.

بیماران AF ( مبتلا به آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی ) هم که برای جلوگیری از بروز لخته خون تحت درمان وارفارین قرار گرفته اند، امروزه به راحتی با مصرف ریواروکسابان درمان می شوند و دیگر ترس از خونریزی نیز وجود ندارد.

ریواروکسابان در حاملگی و شیردهی قابل استفاده نیست. در بیمارانی که نارسائی شدید کلیه نیز دارند، مصرف این دارو توصیه نمی شود.

عوارض قرص آکسابین 10

  • کمر درد
  • خونریزی لثه
  • مدفوع خونی
  • اختلال عملکرد روده یا مثانه سوزش، خزیدن، خارش، بی حسی، گزگز، سوزن سوزن شدن، یا احساس سوزن سوزن شدن
  • سرفه کردن خون
  • مشکل در تنفس یا بلع سرگیجه
  • سردرد
  • افزایش جریان قاعدگی یا خونریزی واژینال
  • ضعف پا
  • خونریزی بینی
  • بی حسی
  • فلج شدن
  • خونریزی طولانی مدت از بریدگی
  •  مدفوع قرمز یا سیاه، قیری رنگ
  • ادرار قرمز یا قهوه ای تیره استفراغ خون یا موادی که شبیه تفاله قهوه است

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

3.5/5 - (17 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام .
    پدرم بعد از اینکه بخاطر ضربان اضافه قلبش عمل شد . دکتر قرص آکسابین 15 تجویز کرده و روزی یکی مصرف میکردن .
    ولی چند روزه که گلو و زبونش خونی میشه شدید . روی زبونش ترک ترک شده . بنظرتون مصرفشو قطع کنه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دارو رو قطع کنند و فوری به پزشکشون اطلاع بدید

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    پدر من ۸۰ ساله ولی سرحال هستن.
    داروی تگرتول روزی ۲۰۰ گرم ۵سال هست مصرف میکنند و از ۳ سال قبل تشنج نداشته.
    در این سال اخیر ۲عدد flecainide 100 و ۱عدد axabin 15 مصرف میکنند که دچار عدم تعادل حمله ای و تهوع و سر گیجه میشوند.
    این حملات در حال زیاد شدن و طولانی شدن شده . متخصص مغز مشکلی پیدا نکردند.
    آیا تداخل و عوارض دارو میتواند باشد.
    تگرتول و زارلبان!!!!!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      عکس دارو رو ارسال کنید

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    همسرم به دلیل DVT در ساق پای چپ با مشورت متخصص عروق به مدت 3 هفته داروی آکسابان 15 روزی 2 عدد و سپس به مدت 6 ماه آکسابان 10 روزی 2 عدد باید مصرف گردد.از 18 اردیبهشت اولین دوز داروی آکسابان 15 مصرف گردید، و در تاریخ 23 اردیبهشت دوره قاعدگی شروع گردید.سیکل قاعدگی ایشان 10 روزه می باشد.در روز 9 قاعدگی میزان خونریزی و لخته های خون به طور غیر طبیعی افزایش یافت.در حالیکه در ماه های گذشته روز های آخر قاعدگی لکه بینی دیده می شد.
    علت لخته های خونی دوز بالای آکسابان بعد از 13 روز مصرف می تواند باشد؟
    آیا نیاز هست مقدار مصرف دارو کاهش یابد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله میتونه عارضه دارو باشه

      بعد سه هفته هم باید ۲۰ یک بار در روز باشد

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمن ازبرج پنج سال قبل دی وی تی دارم الان دارم قرص اکسابین 20استفاده میکنم اگه حامله بشم چه مشکل پیش میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید در دوران بارداری انوکسا مصرف کنید

  • تصویر کاربر Majid چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    مدت 8سال عمل باز قلب به علت گرفتگی عروق کردم وداروهای رقیق کننده صبح اسپرین دوتا وشب پلاویکس میخوردم الان دوسال شب دیگر پلاویکس نمیخورم بجای اون دوتا تا یک اسپرین میخورم بعلت کشیدن سیگار احتمال غلضت خون دارم ایا میتوان شب از داروی اکسباین ده استفاده کنم یا داروی پیشنهادی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر نمیتونید

      باید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر Majid چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    مدت 8سال عمل باز قلب به علت گرفتگی عروق کردم وداروهای رقیق کننده صبح اسپرین دوتا وشب پلاویکس میخوردم الان دوسال شب دیگر پلاویکس نمیخورم بجای اون دوتا تا یک اسپرین میخورم بعلت کشیدن سیگار احتمال غلضت خون دارم ایا میتوان شب از داروی اکسباین ده استفاده کنم یا داروی پیشنهادی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من زمانی که حمام میرم و حمام کمی گرم شد سرگیجه و نفس تنگی پیدا میکنم آیا این یک بیماری هست لطفا جواب بدهید .در ضمن سنم ۱۸ سال هست خیلی وقت هست به این بیماری مبتلا شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      نمیشه گفت 

      باید جهت معاینه و اکو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر سعیدعلی جمعه ۲۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    تقریبا ۶ روز پیش،پشت ساق پای راستم لختگی خون پیدا شده که ۱شب در بیمارستان بستری بودم.و بنا به تشخیص پزشک چون مقدار گرفتگی کم و پایین تر از زانو بوده ترخیص شدم. و داروهای انوکسان ۸۰۰۰ روزی ۲بار تا ۴ روز و قرص آکسابین ۲۰ روزی ۲عدد تا ۲۱ روز و بعد از ۲۱ روز روزی ۱عدد..
    مشکلی که من دارم توی این‌چند روز بیشتر مواقع کف دست و پام سرد و خیس عرق میشه و ۱بار هم ضربان قلبم تا ۱۰۵ بالا رفت و علامت دیگه ای نداشتم که اورژانس اومد و گفت استرس و ترس از بیماریه،و احساس میکنم معده هم بهم ریخته(مرتباباد گلو میزنم)..
    سوالی که از شما دارم من قبلا سابقه ناراحتی معده داشتم و ماه پیش عمل فیستول مقعد با لیزر انجام دادم،مقدار دوز قرصی که به من دادن بالا نیست؟
    ورم پام‌تقریبا خوابیده ولی وقتی میخوام جوراب واریس را در بیارم ضربان قلبم بالا میره!!
    لازم‌هست به متخصص مراجعه کنم و تحت نظر باشم؟
    سن من ۲۹ سال هستش.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      دوز دارو کافی هست

      به روانپزشک و پزشک خودتون مراجعه کتید

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با سلام. در ببمارانى كه ريواركسابان يا بيماران كليوى كه آپيكسابان مصرف مى كنند آيا نياز به آزمايش ولو با تكرار بسيار كم INR يا PT/PTT دارند يا از اساس نيازى به چك اين موارد نيست؟ و اگر پاسخ مثبت است INR اين بيماران بايد روى چند تنظيم شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      نیازی نیست

  • تصویر کاربر Gcdjfe چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام ایا متورال ۵۰ با اموکسی سیلین تداخل دارویی داه؟یا مصرف همزمانش در روز مشکلی نداره؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مشکلی نداره
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر