دکتر محمد حسین نجفی

با کاردیومیوپاتی بطن راست آشنا شوید

کاردیومیوپاتی بطن راست

کاردیومیوپاتی بطن راست یا دیسپلازی اریتموژن بطن راست که گاهی کاردیومیوپاتی اریتموژن بطن راست نیز نامیده می شود یک شکل نادر از کاردیومیوپاتی است که در آن عضله قلبی بطن راست (RV) توسط چربی و یا بافت فیبروز جایگزین می گردد.

در کاردیومیوپاتی بطن راست ، بطن راست متسع شده و بطورضعیف منقبض می شود و در نتیجه توانایی قلب برای پمپاژ خون معمولا ضعیف می گردد. بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی بطن راست یا ARVD اغلب ریتم غیر طبیعی قلب دارند که می تواند خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی یا مرگ را در آنها افزایش دهد.

علت  آریتمی کاردیومیوپاتی بطن راست

علت کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD ناشناخته است. احتمال رخ دادن آن در حدود ۱ در هر ۵۰۰۰ نفر است. کاردیومیوپاتی بطن راست می تواند با هیچ سابقه خانوادگی اتفاق بیفتد.. سابقه خانوادگی کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD  حداقل در ۳۰ تا ۵۰ درصد از موارد است. بنابراین توصیه می شود که همه اعضای درجه اول و دوم خانواده (پدر و مادر، خواهر و برادر، فرزندان، نوه ها، عمو، عمه، برادرزاده، خواهرزاده) حتی در نبود علایم به دقت برای این شکل از کاردیومیوپاتی ارزیابی شوند.

محققان دو الگوی وراثت برای کاردیومیوپاتی بطن راست یافته اند:

اتوزومال غالب

هنگامی که یکی از والدین مبتلا به کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD است. مطالعات نشان می دهد که در این خانواده ها، اعضای خانواده و به احتمال ۵۰ درصد این وضعیت را به ارث می ببرند، اگر چه علائم و سن شروع ممکن است بین اعضای خانواده متفاوت باشد. ARVD در برخی از مکان های جغرافیایی، مانند ایتالیا، رایجتر است.

اتوزومال مغلوب

(شکلی است که بیماری نکساس نامیده میشود) که با علائم و نشانه های کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD در بالا ذکر شده تشخیص داده میشود. بیماری نکساس با ضخیم شدن لایه بیرونی پوست کف دست و کف پا (هیپرکراتوزیس) و ضخیم شدن مو، “پشم مانند” همراه است.

همه ژن های خاص به عنوان یک علت برای کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD شناسایی نشده اند. محققان در حال تلاش برای شناسایی جهش های ژنی خاص و مکان کروموزومی مرتبط با ARVD میباشند.

کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD همچنین ممکن است به علل غیر ژنتیکی مانند اختلالات مادرزادی (موثر بر بطن راست)، میوکاردیت ویروسی یا التهابی مرتبط باشد.

علائم و نشانه های دیسپلازی آریتمی بطن راست

کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD معمولا در سنین جوانی (معمولا کمتر از ۴۰ سال) تشخیص داده میشود و ممکن است باعث مرگ ناگهانی قلبی در ورزشکاران شود. علائم عبارتند از:

آریتمی بطنی

ریتم نامنظم قلب که منشاء آن در بطن و یا حفره های پایین تر از قلب – شایع ترین تاکی کاردی بطنی است.

تپش قلب

تپش قلب، تکان و لرزش در قفسه سینه به دلیل ریتم غیر طبیعی قلب

سرگیجه

سرگیجه سبکی سر، یا غش ناشی از ریتم نامنظم قلب می تواند نشانه کاردیومیوپاتی بطن راست باشد.

مرگ ناگهانی قلبی 

مرگ ناگهانی قلب می تواند اولین نشانه از کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD باشد.

نارسایی قلبی 

نارسایی قلبی، تنگی نفس با فعالیت، عدم توانایی در انجام فعالیت های عادی بدون خستگی، تورم در پاها، مچ پا و ساق پا (ادم)

تشخیص دیسپلازی اریتموژنیک بطن راست

کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD بر اساس سابقه ی پزشکی، معاینه فیزیکی، و آزمایش (اکوکاردیوگرام، مانیتور هولتر، تست های الکتروفیزیولوژیک، MRI قلب، و یا سی تی اسکن قلب تشخیص داده می شود.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی قلب (MRI) برای تشخیص کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD توصیه می شود، به این عنوان که میتواند به حفره های بافت فیبر و چربی میوکارد بطن راست (RV) نفوذ کند. همچنین می تواند ابعاد افزایش یافته  RV و همچنین اختلالات در حرکت دیواره نشان دهد. متاسفانه، کیفیت تصویر اغلب به علت ریتم های نامنظم قلبی با محدودیت هایی همراه است. به همین دلیل، بیمار همچنین ممکن است تحت انجام یک CT اسکن قلبی برای تایید یا رد تشخیص ARVD قرار بگیرد. این تست تصویربرداری می تواند اختلالات مشخصه RV قلب و یا حفره RV تشخیص دهد. بر خلاف MRI، سی تی اسکن می تواند در بیمارانی که یک دستگاه کاشته شده در بدن (به عنوان مثال ضربان ساز، دفیبریلاتور) دارند انجام شود.

در صورتی که بیمار این ویژگیها را دارا باشد تشخیص ARVD تایید میشود :

– عملکرد غیر طبیعی بطن راست (RV)

– ارتشاح چربی و یا فیبروز چربی از بطن راست عضله قلب (میوکارد)

– ECGغیر طبیعی

– آریتمی (تاکی کاردی فوق بطنی، تاکی کاردی بطنی یا فیبریلاسیون بطنی، به خصوص با ورزش)

– سابقه خانوادگی ARVD

درمان دیسپلازی آریتمی بطن راست

هیچ درمان قطعی شناخته شده ایی برای کاردیومیوپاتی بطن راست ARVD وجود ندارد. درمان معمولا کنترل آریتمی بطنی بیمار و مدیریت نارسایی قلبی است. هدف اصلی از درمان جلوگیری از آریتمی های قلبی پایدار و یا مرگ ناگهانی میباشد. بنابراین، درمان دارویی ضد آریتمی اغلب درمانیست که مورد استفاده قرار میگیرد. آریتمی های بطنی مکرر که با درمان های دارویی بطور موفقیت آمیزی درمان نمیشوند ممکن است با ابلیشن رادیو فرکانسی درمان شوند. بیمارانی که تصور می شود در معرض خطر مرگ ناگهانی هستند معمولا با دفیبریلاتورهای قابل کاشت (ICD) درمان می شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

لطفا امتیاز دهید
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۲ فروردین ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    با سلام و ارص ادب . من 24 سالمه و در تست پزشکی استخدامی در قسمت قلب مردود شدم . میخواستم از شما کمک بگیرم و بدونم شدت و شرایط قلبی من به چه صورتی اه و ایا معافیت پزشکی دارم . و خیلی مهمتر از همه این قلب من در آینده مشکل ساز هست یا نه؟ خواهشا اگه میشه کامل توصیح بدهید. ممنون
    نسخه به این صورت اه .
    مبتلا به بلوک کامل شاخه راست همراه با انحراف قلب به سمت چپ و small ASD (pfo)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۲ فروردین ۹۸( 3 سال پیش)

      سلام

      Pfo با asd فرق دارد

      باید اکو مری شوید تا تکلیف مشخص شود

      به فوق تخصص اکو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    با سلام من پارسال اکو کردم نوشته بود Lvidd=438
    امسال هم پیش همون دکتر رفتم اکو دادم نوشته Lvidd=41
    علت چیه کوچیکتر شده سوال دوم تشخیص اندازه های قلب با دستگاهه یا خود دکتر چون هردکتری یه عددی مینویسه مثلا همین مورد را دکتر دیگه پارسال 389 نوشته بود با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 3 سال پیش)

      سلام

      این اختلاف ها به معنی کوچک یا بزرگ شدن نیست

      مثل اینه که یه فاصله ای رو شما اندازه بگیرید 

      یه چند درصدی ممکنه هر دفعه تفاوت داشته باشه

      این نرماله

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 72 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دچار حمله های پانیک بودم که رفتم دکتر قلب و بعد از اکو متوجه پرولاپس با یه نارسایی خفیف و Tr خفیف و Ef 50
    اما دکتر گفتن که قلبت یکم ضعیفه و پرسید که الکل زیاد مصرف کردی
    گفتم نه زیاد
    بعد داروی کارودیلول و لوزار نوشتن و گفتن از پیشرفت بیماریت جلوگیری میکنه
    ایا امید داشته باشم به این ک ef افت نکنه یا اخرش قلبم نارسا میشه؟لطفا حقیقت رو بگید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      بله ممکنه بهتر بشه
      بهتره شش ماه بعد اکو انجام دهید
  • تصویر کاربر حقانی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 75 مشاهده پرسش
    من سرگیجه دارم و تنها مورد آزمایش خونم مقدار 70 تری گلیسرید بود . از نظر شما این رقم به معنی پایین بودن تری گلیسرید هست . و ممکنه علت سرگیجه من باشه . سپاس از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      نرماله
      خير ارتباط نداره
  • تصویر کاربر ستایش شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت استاد ودکتر عزیز
    قبل همچی تشکرمیکنم از وقتی که میزارید سوالاتو میخونید جواب میدید به کسانی که بهتون دسرسی ندارن خدا خیرتون بده کمن امثال شما...
    آقای دکتر سوال اولم من 28 سالمه وهموگلبینم 15/7 است وهماتوکریت 47 وپلاکت 220 هزار آیا نرمال وطبیعی ورنج عالی است؟ غلظت یا کم خونی ندارم؟

    سوال دومم اقا دکتر آزمایش خونم همچی نرماله هیچی جلوش نزده بجز یچیز به نام Irun binding Capasity نوشته شده 491 که جلوشم نوشته اچ قرمز انگلیسی بقیه نرماله فقط جلوئ این اچ انگلیسی قرمز گذاشته...و 150-450 روبروش نوشته
    میشه بگید چی است مهم است یا نه نگران ماندم؟
    سپاسگذارم دستبوس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      ازمايشتون نرماله و نگراني نداره
  • تصویر کاربر سپيده چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 86 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما عزيز روش تشخيص قطعي نارسايي قلبي چيست چون من پرسيدم گفتن با يه ef نرمال باز هم احتمال نارسايي قلب هست من ٢٩ سالمه تست ورزش منفي نوار نرمال اكو نرمال ولي از پله كه بالا ميروم يا جسم سنگين بر ميدارم قلبم به شدت ميكوبه جوري كه انگار ميخواد واسه علت چيه دكتر مرسي از راهنماييتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      اگر اكو نرمال باشه نارسايي منتفي هست
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من در جواب اکوم در مقابل hypokinesis نوشته septal
    این یعنی چی و چقدر خطرناکه و ایا قابل درمانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      يعني يك قسمتي از قلب كم حركته
      ممكنه گرفتگي عروق باشه
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشيد خدمت شما سوال من اينه كه قلب انسان در كل زندگي حدود ٢ ميليارد بار مي تپه در دقيقه تقريبا ٧٠ بار ايا ورزش كردن به دليل اينكه ضربان قلب به ١٨٠ ميرسه باعث كوتاه شدن طول عمر نمي شود مثل حرفي كه وينستون چرچيل گفت ورزش عامل مرگ و دشمن زندگي است ايا اين نظريه درست است كه چون تعداد ضربان ميره هنگام ورزش ايا باعث كوتاه شدن عمر ميشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      ورزش باعث افزايش طول عمره
  • تصویر کاربر قوامی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید مزاحم شدم، آقای دکتر اگر هولتر 24ساعته وسی تی آنژیو نرمال باشد می توان اطمینان داشت که قلب سالم است در حالتی که با مقداری دویدن ویا بالا رفتن از حدود20 پله کمی تنگی نفس می گیرم باید کمی استراحت کنم بعد ادامه دهم البته دکتر قلب وقتی جواب سی تی آنژیو را نرمال دید گفت قلبت سالم است اما متخصص ریه گفت کمی آسم داری
    نظر شما چیست شما را به خدا راهنمایی کنید یک سال است که دارم از نگرانی می میرم پیش چند دکتر قلب رفته ام و تا جواب سی تی را می بینند می گویند مشکل قلبی نداری و این در حالی است که من همان طور که گفتم نمی توانم خیلی بدوم یا مثلا 20 پله را سریع بالا برم 43 دارم 160 قد ووزنم 75است و زن هستم کمبود ویتامین دی وکم کاری تیروئید دارم شما را به خدا راهنماییم فرمایید نگرانی ارامش کل زندگیم راگرفته احترام با خدا زنده باشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      بايد اكو هم انجام دهيد
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۷ آبان ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 91 مشاهده پرسش
    سلام‌ آقای دکتر
    ببخشید جواب سوال قبلی رو بدستم‌ نرسید‌
    مجبور شدم‌ دوباره‌ سوال کنم
    من ۷ماه‌ ابلیشن کردم‌ تا الان‌ اسپرین‌ میخورم‌ حالا‌ قطع‌ کنم‌ اشکال نداره ۳۴سالمه بیماری‌ قلبی‌ هم ندارم
    بعد من کراتین‌ هم مصرف میکنم مشکلی نداره با این شرایط
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۶ آبان ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      ميتونيد قطع كنيد به شرط اينكه دليل ديگه اي براي مصرف دارو وجود نداشته باسه
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۷ آبان ۹۷( 3 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر لطف‌ کردین‌
      کراتین‌ مصرف میکنم اشکالی نداره بعد از ابلیشن‌
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ آبان ۹۷( 3 سال پیش)
      خير مشكلي نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر