دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر گودرزی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام دو شبه سمت راسته شکمم بالای ناف انگار چیزی حرکت میکنه مثل زدن نبض ولی نه مداوم درد ندارم هیجآی بدنم سیگاری نیستم فشار خونم بین 12 تا 13 هستش ولی ادمه استرسی هستم شدید اکو قلب پارسال دادم مشکلی نداشتم ممنون بخاطر وقتی که میزارین 39سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام احتمالا تکانها و انقباضات عضلانی و ناشی از اضطراب است پروپرانولول ۱۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و بعد مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهربان یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام دختری۲۳ساله هستم.ازنوجوانی عفونت داشتم وآزیترومایسین ۵۰۰مصرف میکنم.تازگیادرد پهلوهام به قلبم میزنه وتیر میکشه تا چند ثانیه وچندباردرروز تکرارمیشه ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام احتمالا مشکل قلبی ندارید و اضطراب و وسواس دارید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سنم ۳۲ سال هست.حدود ۱۰ روزی هست در سمت چپ سینه محدوده قلب حالت گرفتگی،درد و تیر کشیدن دارم که امروز تعداد و دفعاتش بیشتر شد و سوزش هم دارم.ضربانم ۸۰ در دقیقه هست و اتفاق خاصی هم این مدت نیفته یا چیز خاصی مصرف نشده جز یک قرص ویتامین دی ۵۰ هزار.
    خواستم راهنمایی کنید و چه اقداماتی صورت بگیره بهتره،ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      این نوع درد قلبی نیست و احتمالاً اضطرابی هست مسکن استفاده کنید

  • تصویر کاربر ramin یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنونم از وقتی که میگذارید
    من یک جوان پسر 22 ساله ام که بعد از طناب زدن(طناب ورزشی) درد در ناحیه کتف چپم ایجاد و تا چپ گردنم ادامه داشت و وقتی فعالیتو شدیدتر کردم درد نیز شدت بیشتری پیدا کرد
    با خودم فکر کردم شاید خون بدنم غلیظ شده برای همین آب خوردم و دوباره طناب زدم ولی زیاد تغییری توی درد نداشت در ضمن هیچ سابقه بیماری قلبی نه در من و نه در خانواده ام وجود نداشته.
    میخواستم بدونم آیا احتمالش هست که این یک مشکل خفیف یا حاد قلبی باشه؟؟
    و اینکه آِیا میتونم فعالیت ورزشی رو از سر بگیرم یا باید دوری کنم ازش؟

    بازم ممنون بابت وقتی که گذاشتید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالاً درد قلبی نیست و مفصلی و عضلانی هست

      اما اگر مجدد تکرار شد جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر امیرنوروزی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    من حدود سه سال قبل قلبم سنگین میشد و تیرمیکشید دکتررفتم گفتند به دلیل کم خونی عضله قلبت مقداری ضعیف است . دارویی ندادند من هم پیگیری نکردم . تادیشب که بینی خودم را با اب نمک میشستم یه مقدار نمک یه بیشتر بود . از دیشب موقع خواب تپش قلب بسیار زیاد داشتم طوری که ازخواب پریدم انگار داشت منو تکون میداد . مفدار کمی آب خوردم .تپشم کمتر هست اما احساس سنگینی و تیر کشیدن در قلبم را دارم . من اشتهام هم کم شده از دیشب . من باید چه کار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      تیرکشیدن معمولاً قلبی نیست و منشاء اضطرابی داره

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر علائم ادامه داشت جهت اطمینان برای اکو و تست ورزش مراجعه کنید

  • تصویر کاربر بنفشه شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید من چند روزهست در ناحیه قلب وپشت قلب احساس درد وسوزش دارم در ضمن چن لحظه قبل هم به طور ناگهانی تنگی نفس وبه دنبال ان تپش قلب شدید داشتم که خیلی هم ترسیدم به خاطر بیماری کرانا هم که شیوع فراوان داره میترسم به پزشک قلب مراجعه کنم خواستم ببینم شما داروی خاصی پیشنهاد میکنین که من از اون استفاده کنم باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام اگر اضطراب دارید پروپرانولول ۱۰ و کلردیازپوکساید ۵ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و اگر بهتر نصدید جهت معاینه و بررسی تکمیلی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    سلام .وقتتون بخیر
    آقای دکتر بنده 27 سالمه تقریبا 10 ساله تپش قلب دارم و ضربانم رو احساس میکنم.مث اینکه قلبم تو سرمه چند بار رفتم دکتر معاینه شدم .
    اخیرا دکتری گفت نوار قلبت مشکل داره اکو کرد گفت موردی نیست..
    البته آدمی اضطرابی هم هستم.به نظرتون مشکل قلبی دارم ؟
    چی پیشنهاد میدید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام یکی از علت‌های مهم تپش قلب می تونه اضطراب باشه پروپرانولول ۱۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و به روانپزشک مراجعه کنید در ضمن آزمایش تیروئید از نظر پرکاری تیروئید هم انجام دهید

  • تصویر کاربر هادی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید من مزاحم تون میشم از وقتی فهمیدم نارسایی خفیف میترال دارم خیلی استرس پیدا کردم چون خیلی برنامه داشتم برای خودم . آقای دکتر ممکنه با افزایش سن و برنامه غذایی مناسب و ورزش نارسایی درمان بشه یا محدودیت برای ورزش نداریم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام نارسایی خفیف دریچه میترال چیز مهمی نیست و با زندگی معمولی و ورزش  هیچ تداخلی نداره و نیاز به نگرانی نیست

  • تصویر کاربر sahar جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر حدود دو ماهیه که زیر معده م شدیدا ضربان داره،حتی شدیدتر از ضربان قلبم، بیماریهای گوارشی دیگه هم دارم، مثل معده دردهای خیلی شدید، برای معده م چند سری دکتررفتم، سونو هم دادم و همه چیز طبیعی بود، اما بمحض استفاده از آب سرد حتی برای شستشوی دست یا سردی هوا یا نشستن روی نیمکت سرد حتی برای۵ثانیه دردها برمیگردن، جدیدا هنگام دفع، خونریزی کمی هم دارم، تو این ۳ماهی هم که دل دردهای شدید دارم، قرصهای لانزو و کلردیازپوکساید، تجویز شده، به وقتایی معده م انگار دچار اسپاسم میشه، یک دکتر دیگه هم گفت شاید عفونت معده باشه برام کلاریسین و کپسول چرک خشک کن دیگه تجویز کرد که خوب نشدم، البته کلاریسین رو کم مصرف کردم چون تا حداقل ۱۲ ساعت بعدش بزاقم تلخ تلخ و غیر قابل تحمل میشد، ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

       سلام

      برای بررسی و درمان این علائم باید به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      در حوزه تخصص من نیست

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    خب آقای دکتر دیروز مراجعه کردم دکتره یه قرصه پروپرانول نوشته ولی زیاد تاثیری نداشته همون 17 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام سوال قبلی تون رو به خاطر ندارم ولی برای اینکه دارو اثر کنه و دو سه روز حداقل صبر

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلا

      مسوال قبلی تون رو به خاطر ندارم

      ولی برای اینکه دارو اثر کنه باید دو سه روز حداقل صبر کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر