دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام
    چند روزی است که تپش قلب دارم در صورت فعالیت تپش میگیرم و در استراحت کمی بهترم یک مقدار هم قفسه سینه ام سنگینه علایمی شبیه رفلاکس معده دارم
    به خاطر شرایط دکتر نمیتونم برم
    دو سال پیش اکو دادم افتادگی دریچه میترال دارم و پروپرانول 20 استفاده میکنم در صورت تپش شدید نه همیشه
    چه کنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقت بخير
    دكتر جان مشكل من اينه كه موقع حرف زدن يا خنديدن لب بالا سمت چپ صورتم يخورده به سمت بالا كشيده ميشه،
    تنش عصبي و استرس زيادي دارم از از كل بدنم فقط قسمت لب سمت چپ يخورده حالت گرفتگي و بي حس شدگي داره و بقيه قسمتها اكي هستش در ضمن حالت عادي كه دهانم و ميبندم چيزي معلوم نيست و ميتونم حتي لبام و غنچه ام كنم ولي موقع حرف زدن يا خنديدن اون نامتقارني خودشو نشون ميده ، مزه غذارو ميفهمم ولي احساس خشكي و سوختگي روي زبونم دارم به شدت هم ادم استرسي هستم لطفا بفرماييد براي درمان بايد چيكار كنم
    عكس خدمدتون ارسال كردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر یگانه سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من خانم ۳۷ ساله هستم از شدت کم خونی اغلب دچار تپش قلب میشم لطفا یه دارو برای رفع کم خونی برای من تجویز کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام ابتدا باید نوع کم خونی و علت آن مشخص شود مثلاً فقر آهن کمبود اسید فولیک و یا غیر و بعد بر اساس آن درمان انجام شود

  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،دکترچندروزه بشدت احساس درددرقفسه سینه و فشارروی قفسه سینه دارم گاهی به پشت شونهام وکتفم میزنه این درد،کروناست؟؟میشه یهو تنگی نفس بیادبدون علایم دیگه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

       سلام بدون معاینه نمیشه اظهار نظر کرد ولی به نظر میاد که علائمتوندناشی از اضطراب باشه پروپرانولول ۱۰ هر ۱۲ ساعت استفاده کنید و اگر بهتر نشدید جهت معاینه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر اربابون سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من دل درد شدید داشتم فهمیدم که بالای نافم مثل یه بند امده جلو که بادست دادم عقب خوب شد الان باسرفه هی این بند به جلو میاد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلا

      احتمالا فتق نافی هست جهت معاینه به جراح مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر اربابون دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      مرسی ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      خواهش میکنم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من پسری هستم14ساله که از اول این ماه تا الان قلبم تیر میکشه،توی خانوادمون پدربزرگم بر اثر سکته ی قلبی فوت شدند و پدرم هم مشکل قلبی دارند،به دکتر مراجعه کردم اکو و نوار قلب دادم اکوم60درصد و نرمال بود و چون من انرژی زا های زیادو شیرنی های زیادی خوردم دکتر برایم آزمایش کامل قند نوشتند که گفتند فعلا بخاطر ویروس کرونا انجام ندم،هرشب با استرس خوابم می بره خیلی میترسم که یه وقت سکته قلبی کنم وقتی از یک لایه بدن می خوابم احساس تنگ نفس می کنم و انگار قلبم رو حس می کنم و فکر می کنم که تکون می خوره روز به روز استرسم بیشتر میشه و مرتب میریم دستشویی و شبا تا صبح نمی خوابم امروز از همه روزا برام بدتر بود،بدنم داغ شده بود و ران سمت چب بدنم وقتی را می رفتم تیر می کشید یکم بالاتر زانوم بود همیشه بدونم سوز سوز میشه زیر بغل سمت چپم هم یه سوز کوچیک میزنه سرم بعضی موقع ها درد میگیره امروز حالم خیلی بد بودم قلبم زیاد تیر میشید،خواستم ببینم مشکلم چیه دیگه از این همه استرس خسته شدم بعضی موقع ها گریم میگیره خصوصن امشب که به شدت ترسیده بودم راستی یادم رفت بگم بعضی موقع ها این درد میره سمت چپ قفسه سینم و شب هم انگار که جلوی گردنم می تزه خیلی ممنون میشم جواب بدید همش بخاطر این مشکل گریه میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام علائمتون اضطراب است پروپرانولول ۱۰ و کلر دیاز پوکساید ۵ هر ۱۲ ساعت استفاده کنید بعد حتماً به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام مجدد آقای دکتر عرض کردم که چند سال پیش عمل بای پاس انجام دادم چند روزه که ضربان قوی و با فاصله در شکم و گلو احساس میکنم.الان ماوراء 50 نصف صبح و نصف شب _آسپرین 80 روزی 1 عدد و آتروواستاتین 5 روزی 1 عدد مصرف میکنم .دیروز مراجعه داشتم به دکتر نوار قلبم خوب بود .لطفا راهنمایی بفرمائید.ممنون ولی در لحظه نوار اون ضربان رو نداشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه اضطراب یا ضربان نابجا باشه

      متورتثال هر ۱۲ ساعت یک چهارم مصرف کنید و بعد اتمام این شرایط،مراجعه کنید

  • تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید مدت ۴۵ روز هست بعد از یک سرما خوردگیه ساده سرفه های خشک ووقت فعالیت کمی نفس تنگی دارم هفته وقت سرفه زدن بعد از چند تا سرفه حالت تهوع واستفراغ بهم دست میده حدود دوهفته پیش هم ترشح پشت حلق و بدن درد داشتم به متخصص گوش وحلق مراجعه کردم سیپرو فلوکساسین و کتوتیفن وشربت دکسترو متور فان دادن بعد از ده با عکس ریه وسینوس دوباره مراجعه کردم گفتن ریه مشکلی نداره وسینوس ها هم مشکل خاصی ندارن ودوباره شربت برم هگزین و قرص کلارترومایسین و فکسوفنادین تجویز کردن آیا من کرونا دارم شوهرم بیماری قلبی و پسرم آسم داره آیا باید جدا از اونها باشم وخودم را قرنطینه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگررعکس نرمال بوده بعیده

      منتها بدون معاینه نمیشه نظر دقیق داد

      اگر علایم ادامه داشت به پزشک مزاجعه کنید

  • تصویر کاربر مرضیه پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    باسلام.
    آیا قطع ناگهانی مصرف متوهگزال خطرناک است و چه عوارضی خواهد داشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه صربان بالا و اصطراب ایجاد شه

      گاهی بالا رفتن ناگهانی ضربان ممکنه مشکل ایجاد کنه

      بهتره به تدریج قطع بشه

  • تصویر کاربر Reza شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام بنده حدودا دوماه است به دلیل حمله قلبی در بیمارستان آیت الله کاشانی تهران بستری شدم و در حال حاضر داروهای ذیل را مصرف میکنم ، نیتروکاردین۲/۶ ، آتورواستاتین۲۰ ، لوزا۲۵ ،آ.اس.آ۸۰ ، پلاویکس ۷۵ و نوبت آنژوگرافی برای بیستم فروردین در بیمارستان میلاد تهران دارم ۴۶ سال سن دارم و دخانیات نیز استفاده نمیکنم ولی چند روزیست تپش قلب دارم همراه با استرس لطفا بفرمایید چه کنم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      متورال هر ۱۲ ساعت نصف و کلر دیاز پوکساید ۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد استفاده کنید و بعد از برطرف شدن شرایط مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر