دکتر محمد حسین نجفی

آنوریسم آئورت شکمی بزرگ شدن بخش پایین تر آئورت می باشد که درمیان ناحیه شکمی گسترش میابد (در این زمان، بخش بالایی آئورت در قفسه سینه می تواند بزرگ شود).

آنوریسم آئورت شکمی
به بزرگ شدن رگ آئورت در قسمت شکم، آنوریسم آئورت شکمی گویند.

آئورت یک رگ خونی اصلی است که خون را از قلب به سایر نقاط بدن حمل میکند. مانند بسیاری از شریان ها، آئورت الاستیک است، که اجازه می دهد آن با خون تحت فشار بالا پر شود.

آنوریسم آئورت شکمی زمانی توسعه میابد که دیوار شریان مانند یک بادکنک ضعیف و متسع می شود. آنوریسم آئورت شکمی ها معمولا قبل از تولید علائم آنها، مانند درد پشت کشف میگردند، اما مانند یک لوله آب ضعیف اند، و اگر بیش از حد بزرگ گردند ممکن است پاره شوند.

از آنجا که یک آنوریسم آئورت شکمی پاره شده بسیار خطرناک است و می تواند باعث خونریزی های تهدید کننده حیات شود، پس قبل از اینکه این اتفاق بیفتد آنوریسم آئورت شکمی میتواند به بهترین نحو با یک جراحی اصلاح شود.

برخی عوامل مستعد کننده آنوریسم آئورت شکمی

– سیگار کشیدن

– وراثت

– نقصهای مادرزادی، مانند ضعف به ارث برده در دیواره رگ های خونی. به عنوان مثال، سندرم مارفان

– صدمه

– عفونت

– فشار خون بالا (هایپرتانسیون). که آسیب به دیواره رگ های خونی سرعت میبخشد.

– تصلب شرایین (آترواسکلروز نیز نامیده می شود). زمانی اتفاق می افتد که پوشش طبیعی شریان ها تخریب میشود و دیواره ی عروق ضخیم شده، و تجمع چربی و پلاک جریان خون از طریق سرخرگ ها را مسدود مینماید. همکاری بین تصلب شرایین با گسترش آنوریسم آئورت شکمی بحث برانگیز است.

– کلسترول بالا

چه کسانی باید برای آنوریسم آئورت شکمی غربالگری شوند؟

آنوریسم آئورت شکمی (AAA) یک خطر بزرگ سلامتیست که ممکن است تا زمانی که یک رویداد تهدید کننده زندگی مانند پارگی آنوریسم رخ نداده، علائم مرتبط با آن وجود نداشته باشد. سونوگرافی شکم یک ابزار غربالگری برای پیشگیری است که می تواند برای شناسایی یک AAA مورد استفاده قرار گیرد به طوری که می تواند درمان های سریع قبل از پارگی آنوریسم ارائه دهد.

دستورالعمل های غربالگری اضافی

انجمن جراحان عروق (SVS) و انجمن پزشکان عروق و زیست شناسان (SVMB) سونوگرافی شکم برای غربالگری AAA، برای بیماران مبتلا به آنوریسم آئورت شکمی توصیه میکنند :

– همه مردان ۶۵ ساله یا مسن تر و مردان در اوایل ۵۵ سالگی با یک سابقه خانوادگی از AAA.

– همه زنان ۶۵ ساله یا مسن تر با یک سابقه خانوادگی از AAA و یا کسانی که سیگار می کشند.

علائم و نشانه های آنوریسم آئورت شکمی

اکثر مردم از داشتن آنوریسم آئورت شکمیشان بی اطلاع هستند چرا که در بسیاری از موارد،هیچ گونه علائم آنوریسم آئورت شکمی ندارند. با این حال، به عنوان آنوریسم آئورت شکمی رشد می کنند، این علائم عبارتند از:

– بزرگ شدن ضربان دار و یا احساس یک توده دردناک توسط یک پزشک به هنگام انجام یک معاینه فیزیکی

– درد در پشت، شکم، و یا کشاله ران که ممکن است طولانی مدت بوده و با تغییر موقعیت یا داروهای ضد درد تسکین نیابد.

یک آنوریسم آئورت شکمی پاره شده معمولا درد ناگهانی و شدید و سایر علائمی مانند از دست دادن هوشیاری یا شوک، بسته به محل آنوریسم آئورت شکمی و میزان خونریزی تولید می کند. آنوریسم آئورت شکمی پاره شده نیاز به درمان اورژانسی دارد.

تشخیص آنوریسم آئورت شکمی

آنوریسم آئورت شکمی در طول یک معاینه فیزیکی معمول یا درطی یک تصویر برداری اشعه ایکس هنگامی که برای دیگر نگرانی های سلامتی آزمایش میشوید تشخیص داده میشود.

هنگامی که به وجود یک آنوریسم آئورت شکمی گمانه زنی میشود، آزمایشهای زیر ممکن است برای تعیین اندازه، محل آنوریسم آئورت شکمی، و گزینه های درمانی مورد استفاده قرار گیرند :

– سونوگرافی

امواج صوتی با فرکانس بالا، که برای گوش انسان نامفهوم میباشند، از طریق بافت های بدن منتقل می شوند. پژواک حاصل از امواج صوتی ثبت و به تصاویر ویدئویی یا عکس تبدیل میشود.

– سی تی اسکن

توموگرافی کامپیوتری، که معمولا به عنوان یک CT اسکن شناخته میشود، با استفاده از اشعه X و کامپیوتر تصاویر مقطعی از بدن تولید میکند.

– تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

امواج مغناطیسی، امواج رادیویی، و یک کامپیوتر برای تولید تصاویر روشنی از بدن استفاده می شوند. این روش شامل استفاده از امواج اشعه ایکس نمیشود.

– آنژیوگرام

آزمایشی که در آن یک لوله نازک (کاتتر) به یک رگ خونی وارد شده و ماده حاجب برای قابل مشاهده شدن رگ های خونی درزیر اشعه ایکس تزریق میگردد. این روش به ندرت برای تشخیص آنوریسم آئورت شکمی استفاده می شود اما ممکن است به درمان آنوریسم کمک کنند.

درمان آنوریسم شکمی

درمان آنوریسم آئورت شکمی

آنوریسم آئورت شکمی بسیار بزرگ و یا علامت دار نیاز به درمان دارند. بهترین روش برای ترمیم هر آنوریسم به عوامل مختلفی، از جمله محل و شکل آنوریسم و همچنین شرایط فیزیکی بیمار بستگی دارد. دو نوع از درمان های جراحی برای آنوریسم های بزرگ وجود دارد.

– ترمیم آنوریسم آئورت شکمی به روش جراحی باز

که شامل یک برشی است که جراح برای دسترسی به آنوریسم آئورت شکمی ایجاد میکند. بخش های بیمارشده آئورت با یک پیوند جایگزین میگردند که به عنوان یک رگ خونی جایگزین عمل می کنند.

این بخش از آئورت بالا و پایین بخش برآمده آئورت کلمپ ( بسته ) شده و بخش آنوریسم باز میگردد. لوله های ساخته شده از مواد مصنوعی مانند پلی استر، در داخل عروق قرار میگیرند و به بالای آئورت و پایین آنوریسم دوخته میشوند. که جایگزین ضروری بخش آنوریسم آئورت با یک نوع مصنوعی است.

جراحی باز یک روش اثبات شده است که دارای یک سابقه خوب و خطرات قابل قبول جهت آنوریسم آئورت شکمی میباشد. اما آن شامل یک دوره بهبودی طولانی است.

میانگین دوره بستری شدن از در حدود ۵ تا ۸ روز است. زمان تا بازگشت به فعالیت های عادی حدودا از ۶ هفته تا ۳ ماه میباشد. همانطور که با هر عملی، خطر عوارضی وجود دارد جراحی ترمیمی باز نیز اینگونه است. شما میتوانید در این مورد به طور کامل با پزشک خود صحبت کنید.

– ترمیم کم تهاجمی : ترمیم اندوواسکولار

“اندوواسکولار” به معنای “داخل و یا در داخل یک رگ خونی” است و این دقیقا همان یک لوله شبیه به بافت کوچک میباشد که استنت های فلزی به بافت متصل شده، و استنت پیوندی نامیده میشود، به بدن شما وارد شده و در محل مورد نظر قرار میگیرد. شما ممکن است واجد شرایط برای پیوند استنت اندوواسکولار باشید درصورتیکه آنوریسم آئورت شکمی شما پاره نشده و آنوریسم پنج سانتی متر و یا اندازه ی بزرگتر دارد.

اول، برش کوچکی در هر کشاله ران ایجاد میگردد تا به شریانی برسند که خون را از آئورت حمل میکند. جراح سپس استنت پیوندی از طریق این شریان حرکت میدهد تا جایی که در درون بخش های بیمارشده آئورت را باز کند.

استنت پیوندی قسمت های ضعیف شده از داخل تقویت کرده و یک کانال جدید برای جریان خون ایجاد، و خطر پارگی از بین میبرد. این روش معمولا ۱ تا ۳ ساعت طول می کشد و بیماران معمولا بیمارستان ۱ تا ۲ روز بعد ترک میکنند.

بازگشت به محدوده فعالیت طبیعی از ۲ تا ۶ هفته است. مانند هر روش پزشکی، ترمیم اندوواسکولار با خطرعوارضی همراه میباشد. و آن همچنین شامل پیگیری منظم ویزیت پزشکی برای ارزیابی استنت پیوندی میباشد. این پیگیری منظم بسیار مهم است و نیازمند CT خواهد بود.

– معاینات آنوریسم آئورت شکمی

اگر شما یک آنوریسم آئورت شکمی کوچک دارید، پزشک از شما می خواهد هر ۶ تا ۱۲ ماه برای انجام یک CT و یا سونوگرافی برای اندازه گیری اندازه آنوریسم خود و برای بررسی هر علائم دیگری ممکن است شما داشته باشید چکاب شوید. اگر عمل جراحی توصیه می شود، شما به یک ارزیابی جامع پزشکی قبل از عمل خود نیاز دارید. که ممکن است شامل یک تست استرس و چکاب قلب و عروق گردد.

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.4/5 - (39 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زینب یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    توی اینستا کلی راهنمایی کردید ممنون
    در مورد بیماری کرونای خودمو همسرم ازتون پرسیدم ممنون جواب دادید????????
    در مورد پارگی آئورت برادرشوهرم و فوت ایشون راهنمایی کردید باز هم ممنونم
    الان سوالم اینه به همسرم بیمارستان رسول اکرم کلرکین و آزیترومایسین داد من چون درگیری ریه هام کمتر بود فقط تاوانکس داد امروز هشتمین روز درمانه بهتریم ولی من هنوز سرفه میکنم آیا مصرف کلرکین برای من لازم نبوده؟؟؟
    بنظر شما الان میتونم شروع کنم؟
    ممنون میشم این سوالم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام اکر ندادن ایراد نداره و برای سرفه دیفن هیدرامین استفاده کنید.

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین اواخر دیماه توی باشگاه یکباره تپش قلب گرفتم و تنگی نفس جوری که نمی تونستم نفس بکشم بعد چند دقیقه ارومترشدم رفتم اورژانس فشار ۱۶ روی ۱۰ بود نوار قلب گرفتن چیزی نشون نداد گفتن گرفتگی عظلاته...بعد اون من هم تنگی نفس دارم و نفس کم میارم و چند روز فشارم بالا میرفت دکتر قلب مراجعه کردم اکو انجام دادن چیزی نشون نداد ولی من درد و بی قراری زیادی دارم و هرکاری حتی کوچک انجام میدادم تپش قلب میگیرم و نفسم کم میاد بعد اون دکتر گفتن اسکن هسته ای انجام بده انجام دادم همراه با تست ورزش توی اسکن گفتن به دیواره قدامی قلب یکم فشار میاد دکتر گفتن شاید گرفتگی عروق باشه انژیو انجام دادم که توی انژیو هیچی نشون نداد و گفتن هیچگونه گرفتگی عروق نداری...بعد اون دکتر ریه رفتم گفتن یکم التهاب راههای تنفسی داری دارو تجویز کردن ولی باز درد روی قفسه سینم مخصوصا زیر سینه چپ و بین دوکتف و سوزش بین دوکتف دارم خیلی اذیتم میکنه جوری شده نمیتونم به کارای روزمره برسم ممنون میشم بررسی کنید بعضی موقعها که درد بیشتر میشه چشم هام سیاهی می ره دست و پام می لرزه و خفگی بهم دست میده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام م

      مکنه مشکل اضطرابی  یا ریوی باشد اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید و جهت بررسی ریه به متخصص ریه مراجعه کنید

      یک سری آزمایش کامل هم منجمله تیرویید  انجام دهید 

    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام خسته نباشید یعنی ربطی به قلب نداره؟یکم که کار میکنم یا چندتا پله می رم تپش قلب میگیرم...بازم ممنونم ازتون خیلی لطف کردین جواب دادین
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      با توجه به اینکه بررسی‌هاتون نرمال بوده خیر ارتباطی نداره

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شعله شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان ببخش میدونم نباید این سوالو از شما بکنم اما بخاطر کرونا واقعا میترسم ک برم دکتر من الان تقریبا ی ماهه ک گلوم درد میکنه و الان زده به گوشام قرص ازیترو مایسین خوردم ولی خوب نشدم باید چیکار کنم؟هر کاری میکنم خوب نمیشه واقعا خسته م کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام متاسفانه بدون معاینه نمیشه اظهار نظر کرد میتونید موقتاً دیفن هیدرامین هر ۸ ساعت مصرف کنید اگر بهتر نشدید به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر بصیر پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر خسته نباشین من ۲۴سالمه حس میکنم ضربان شکمی دارم چون شکمم میلرزه هیچ دردی ندارم ولی میخوام بدونم چی شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا تکان های عضلات شکمی است و احتمالا اضطرابیه

      بعد از بهبود شرایط جهت معاینه مراحعه کتید

       

  • تصویر کاربر Maralmovahedi پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    خدا به شما و خانوادتون سلامتی عنایت کنه.
    سئوال داشتم خدمتتون که عکس ریه گرفتم برای همسرم تاریخ 25
    درگیر کرونا شده
    منتها نه خیلی وخیم و نه کم
    متوسط
    دکتر پرسید تنگی نفش و سرفه اگر نداره در منزل قرنطینه و دارو استفاده کنه .
    برای تاریخ 3-4 فروردین گفت مجدد با ازمایش خون بیا کفایت میکنه و اسکن مجدد نمیخواد .
    .
    من اضطراب دارم که ریه هاش درگیر بمونه .
    سئوالم اینه که اکر عکس ریه بگیرم در این تایم حدودا 7-8 روز نشون میده تغییرات دارو و اثر دارم یا نه نیاز ب زمان بیشتری ؟

    شنیدم که تغییرات ریه حتی با 2-3 روز فاصله هم نشون میده اما صحت داستان رو نمیدونم. فقط سئوالم الان اینه که توی این 7-8 روز برای خیال جمعی خودم اسکن ریه نشون بدم تغییرات مشخص یا زوده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      واقعا بدون دیدن بیمار نمیشه نظر داد 

      طبق توصیه پزشمشون عمل کنید

      اکر علایم بدتر نشه عکس نیاز نیست

    2. تصویر کاربر Maralmovahedi پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      سپاسگذارم
      علائمی دیگه نداره و چیزی که نشون میده رو به بهبودی،ترس ما از اینکه چیزی داخلی اتفاقا نیوفته و‌ما بی خبر باشیم و خدایی نکرده منجر ب اتفاق بدی باشه،باز هم ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      خیر

      جای نگرانی نداره

       

    4. تصویر کاربر Maralmovahedi پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      الهی خیر ببینید که به داد مردم میرسید ، دعای خیر ما بدرقه شما و خانوادتون ????
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      ممنونم

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر.حدود یک هفته میشه که غروب احساس تنگی نفس کردم.رفتم بیمارستان نوار قلب و آزمایش گفتند مشکل قلبی نیست.پیش متخصص رفتم تست ورزش و خود گفت مشکلی نیست و قرص پنتوپرازول داد.ولی با همون حالت با ضعف و سرگیجه بهم دست میده.ممنونم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه مشکل اضطرابی داشته باشید

      پروپرانولول ۱۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و اگر بهتر نشدید بعدا جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام.احساس سوزش و دردی مبهم در قفسه سینه ام دارم.وهنگامی ک ب رکوع و سجده میروم این درد را در ناحیه پشت هم احساس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام احتمالاً این درد قلبی نیست و عضلانی هست مسکن استفاده کنید و اگر بهتر نشدید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر راضیه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    با سلام و خداقوت من قبلا سوال پرسیدم درباره با درد قفسه سینه و شما پاسخ من و دادین ورزشکار هستم و 8 ماه ورزش و کنار گذاشتم بر اثر استرس هایی که وارد شده ابتدا از احساس فروشدن شیئ سمت چپ سینه احساس درد پیدا کردم که فقط یک روز بود و دو نوبت این درد و داشتم از اون روز دو هفته گذشته اما احساس سنگینی توی قفسه سینه و درد در قسمت کتف و گردن و دارم و حتی با انجام حرکات ورزش به مدت نیم ساعت افت فشار داشتم سر درد های گهگاهی هم وجود داره اما فقط درد قفسه سینه و کتف و کردن اذیت کننده شده لطفا راهنمایی کنید
    ممنون و سپاسگذار از پاسخ و وقتی که گذاشتین ???????????????? ⏪
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      در درجه اول برای درمان اضطراب به روان پزشک مشورت کنید

      اگر بعد از درمان اضطراب همچنان درد داشتید جهت معاینه و تست ورزش مراجعه کنید

  • تصویر کاربر گنجی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام. مادر بنده حدود 74 سال سن داره. گرفتگی خفیف رگ داره که حدود 4 سال دارو مصرف می کنه. قرص فشار خون هم مصرف می کنه. از چتر روز پیش تا حالا یک درد عجیب از سمت پای چپ شروع شده و به سمت بالا اومده. حالا بیش‌تر در سمت کلیه چپ تا وسط پشت وگردن هست که با نفس کشیدن تیر میکشه. به طوری که شب ها نمی تونه بخوابه. ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید. به خاطر کرونا جرأت نکردیم ببریم دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      درد پا ممکنه به علت گرفتگی عصب پا باشه وفعلا مسکن استفاده کنند و بعدا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند

      برای درد پهلو حتما بیمار باید معاینه بشه متاسفانه به این شکل نمیشه نظر قطعی داد

  • تصویر کاربر ناصر یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    دکتررفتم می گویدائورت شماگشادشده
    سعادت ابادسی تی انژیوگرافی کردم میگه قطرش ۴۶mmخطرناکه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله قطرش کمی بالا هست و گاهی میتونه مشکل زا بشه

      باید اکو دقیق بشید از نظر دریچه آئورت دولتی و بعد از انجام اکو در مورد درمان تصمیم گیری انجام بشه

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر