دکتر محمد حسین نجفی

آنوریسم آئورت شکمی بزرگ شدن بخش پایین تر آئورت می باشد که درمیان ناحیه شکمی گسترش میابد (در این زمان، بخش بالایی آئورت در قفسه سینه می تواند بزرگ شود).

آنوریسم آئورت شکمی
به بزرگ شدن رگ آئورت در قسمت شکم، آنوریسم آئورت شکمی گویند.

آئورت یک رگ خونی اصلی است که خون را از قلب به سایر نقاط بدن حمل میکند. مانند بسیاری از شریان ها، آئورت الاستیک است، که اجازه می دهد آن با خون تحت فشار بالا پر شود.

آنوریسم آئورت شکمی زمانی توسعه میابد که دیوار شریان مانند یک بادکنک ضعیف و متسع می شود. آنوریسم آئورت شکمی ها معمولا قبل از تولید علائم آنها، مانند درد پشت کشف میگردند، اما مانند یک لوله آب ضعیف اند، و اگر بیش از حد بزرگ گردند ممکن است پاره شوند.

از آنجا که یک آنوریسم آئورت شکمی پاره شده بسیار خطرناک است و می تواند باعث خونریزی های تهدید کننده حیات شود، پس قبل از اینکه این اتفاق بیفتد آنوریسم آئورت شکمی میتواند به بهترین نحو با یک جراحی اصلاح شود.

برخی عوامل مستعد کننده آنوریسم آئورت شکمی

– سیگار کشیدن

– وراثت

– نقصهای مادرزادی، مانند ضعف به ارث برده در دیواره رگ های خونی. به عنوان مثال، سندرم مارفان

– صدمه

– عفونت

– فشار خون بالا (هایپرتانسیون). که آسیب به دیواره رگ های خونی سرعت میبخشد.

– تصلب شرایین (آترواسکلروز نیز نامیده می شود). زمانی اتفاق می افتد که پوشش طبیعی شریان ها تخریب میشود و دیواره ی عروق ضخیم شده، و تجمع چربی و پلاک جریان خون از طریق سرخرگ ها را مسدود مینماید. همکاری بین تصلب شرایین با گسترش آنوریسم آئورت شکمی بحث برانگیز است.

– کلسترول بالا

چه کسانی باید برای آنوریسم آئورت شکمی غربالگری شوند؟

آنوریسم آئورت شکمی (AAA) یک خطر بزرگ سلامتیست که ممکن است تا زمانی که یک رویداد تهدید کننده زندگی مانند پارگی آنوریسم رخ نداده، علائم مرتبط با آن وجود نداشته باشد. سونوگرافی شکم یک ابزار غربالگری برای پیشگیری است که می تواند برای شناسایی یک AAA مورد استفاده قرار گیرد به طوری که می تواند درمان های سریع قبل از پارگی آنوریسم ارائه دهد.

دستورالعمل های غربالگری اضافی

انجمن جراحان عروق (SVS) و انجمن پزشکان عروق و زیست شناسان (SVMB) سونوگرافی شکم برای غربالگری AAA، برای بیماران مبتلا به آنوریسم آئورت شکمی توصیه میکنند :

– همه مردان ۶۵ ساله یا مسن تر و مردان در اوایل ۵۵ سالگی با یک سابقه خانوادگی از AAA.

– همه زنان ۶۵ ساله یا مسن تر با یک سابقه خانوادگی از AAA و یا کسانی که سیگار می کشند.

علائم و نشانه های آنوریسم آئورت شکمی

اکثر مردم از داشتن آنوریسم آئورت شکمیشان بی اطلاع هستند چرا که در بسیاری از موارد،هیچ گونه علائم آنوریسم آئورت شکمی ندارند. با این حال، به عنوان آنوریسم آئورت شکمی رشد می کنند، این علائم عبارتند از:

– بزرگ شدن ضربان دار و یا احساس یک توده دردناک توسط یک پزشک به هنگام انجام یک معاینه فیزیکی

– درد در پشت، شکم، و یا کشاله ران که ممکن است طولانی مدت بوده و با تغییر موقعیت یا داروهای ضد درد تسکین نیابد.

یک آنوریسم آئورت شکمی پاره شده معمولا درد ناگهانی و شدید و سایر علائمی مانند از دست دادن هوشیاری یا شوک، بسته به محل آنوریسم آئورت شکمی و میزان خونریزی تولید می کند. آنوریسم آئورت شکمی پاره شده نیاز به درمان اورژانسی دارد.

تشخیص آنوریسم آئورت شکمی

آنوریسم آئورت شکمی در طول یک معاینه فیزیکی معمول یا درطی یک تصویر برداری اشعه ایکس هنگامی که برای دیگر نگرانی های سلامتی آزمایش میشوید تشخیص داده میشود.

هنگامی که به وجود یک آنوریسم آئورت شکمی گمانه زنی میشود، آزمایشهای زیر ممکن است برای تعیین اندازه، محل آنوریسم آئورت شکمی، و گزینه های درمانی مورد استفاده قرار گیرند :

– سونوگرافی

امواج صوتی با فرکانس بالا، که برای گوش انسان نامفهوم میباشند، از طریق بافت های بدن منتقل می شوند. پژواک حاصل از امواج صوتی ثبت و به تصاویر ویدئویی یا عکس تبدیل میشود.

– سی تی اسکن

توموگرافی کامپیوتری، که معمولا به عنوان یک CT اسکن شناخته میشود، با استفاده از اشعه X و کامپیوتر تصاویر مقطعی از بدن تولید میکند.

– تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

امواج مغناطیسی، امواج رادیویی، و یک کامپیوتر برای تولید تصاویر روشنی از بدن استفاده می شوند. این روش شامل استفاده از امواج اشعه ایکس نمیشود.

– آنژیوگرام

آزمایشی که در آن یک لوله نازک (کاتتر) به یک رگ خونی وارد شده و ماده حاجب برای قابل مشاهده شدن رگ های خونی درزیر اشعه ایکس تزریق میگردد. این روش به ندرت برای تشخیص آنوریسم آئورت شکمی استفاده می شود اما ممکن است به درمان آنوریسم کمک کنند.

درمان آنوریسم شکمی

درمان آنوریسم آئورت شکمی

آنوریسم آئورت شکمی بسیار بزرگ و یا علامت دار نیاز به درمان دارند. بهترین روش برای ترمیم هر آنوریسم به عوامل مختلفی، از جمله محل و شکل آنوریسم و همچنین شرایط فیزیکی بیمار بستگی دارد. دو نوع از درمان های جراحی برای آنوریسم های بزرگ وجود دارد.

– ترمیم آنوریسم آئورت شکمی به روش جراحی باز

که شامل یک برشی است که جراح برای دسترسی به آنوریسم آئورت شکمی ایجاد میکند. بخش های بیمارشده آئورت با یک پیوند جایگزین میگردند که به عنوان یک رگ خونی جایگزین عمل می کنند.

این بخش از آئورت بالا و پایین بخش برآمده آئورت کلمپ ( بسته ) شده و بخش آنوریسم باز میگردد. لوله های ساخته شده از مواد مصنوعی مانند پلی استر، در داخل عروق قرار میگیرند و به بالای آئورت و پایین آنوریسم دوخته میشوند. که جایگزین ضروری بخش آنوریسم آئورت با یک نوع مصنوعی است.

جراحی باز یک روش اثبات شده است که دارای یک سابقه خوب و خطرات قابل قبول جهت آنوریسم آئورت شکمی میباشد. اما آن شامل یک دوره بهبودی طولانی است.

میانگین دوره بستری شدن از در حدود ۵ تا ۸ روز است. زمان تا بازگشت به فعالیت های عادی حدودا از ۶ هفته تا ۳ ماه میباشد. همانطور که با هر عملی، خطر عوارضی وجود دارد جراحی ترمیمی باز نیز اینگونه است. شما میتوانید در این مورد به طور کامل با پزشک خود صحبت کنید.

– ترمیم کم تهاجمی : ترمیم اندوواسکولار

“اندوواسکولار” به معنای “داخل و یا در داخل یک رگ خونی” است و این دقیقا همان یک لوله شبیه به بافت کوچک میباشد که استنت های فلزی به بافت متصل شده، و استنت پیوندی نامیده میشود، به بدن شما وارد شده و در محل مورد نظر قرار میگیرد. شما ممکن است واجد شرایط برای پیوند استنت اندوواسکولار باشید درصورتیکه آنوریسم آئورت شکمی شما پاره نشده و آنوریسم پنج سانتی متر و یا اندازه ی بزرگتر دارد.

اول، برش کوچکی در هر کشاله ران ایجاد میگردد تا به شریانی برسند که خون را از آئورت حمل میکند. جراح سپس استنت پیوندی از طریق این شریان حرکت میدهد تا جایی که در درون بخش های بیمارشده آئورت را باز کند.

استنت پیوندی قسمت های ضعیف شده از داخل تقویت کرده و یک کانال جدید برای جریان خون ایجاد، و خطر پارگی از بین میبرد. این روش معمولا ۱ تا ۳ ساعت طول می کشد و بیماران معمولا بیمارستان ۱ تا ۲ روز بعد ترک میکنند.

بازگشت به محدوده فعالیت طبیعی از ۲ تا ۶ هفته است. مانند هر روش پزشکی، ترمیم اندوواسکولار با خطرعوارضی همراه میباشد. و آن همچنین شامل پیگیری منظم ویزیت پزشکی برای ارزیابی استنت پیوندی میباشد. این پیگیری منظم بسیار مهم است و نیازمند CT خواهد بود.

– معاینات آنوریسم آئورت شکمی

اگر شما یک آنوریسم آئورت شکمی کوچک دارید، پزشک از شما می خواهد هر ۶ تا ۱۲ ماه برای انجام یک CT و یا سونوگرافی برای اندازه گیری اندازه آنوریسم خود و برای بررسی هر علائم دیگری ممکن است شما داشته باشید چکاب شوید. اگر عمل جراحی توصیه می شود، شما به یک ارزیابی جامع پزشکی قبل از عمل خود نیاز دارید. که ممکن است شامل یک تست استرس و چکاب قلب و عروق گردد.

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.4/5 - (39 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شجاعتی دوشنبه ۲۱ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    باسلام،بنده مردی ۵۳ساله وبدون سابقه ی قبلی مدت یک ماه است که به صورت متناوب هر بار درقستی از قفسه ی سینه احساس دردوگاهادر قسمت بالایی شکمم پیچش ودرددارم .نوارقلب ونتیجه ی اکو وداروی تجویزی هم ضمیمه می باشدلازم به ذکر است که برای تست ورزش نیز پیش دکتر مربوطه در بیمارستان رفتم ولی دستگاه قادر به انجام آن نبودودر این وقت دکتر مربوطه فرمودندکه نوار قلب شما مشکل داردوبرام یک عکس نوشته که آن هم ضمیمه می باشدولی هنوزعکس مربوطه را تهیه نکرده ام خواستم نظر حضرت عالی را جویا شوم. باسپاس‌8
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ تیر ۰( 2 سال پیش)
      سی تی انژیوگرافی نوشته شده است بهتر است انجام بدهید
  • تصویر کاربر روح شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام چند ماه هست ک سینه ام درد میکنه وسمت چپم هست وتا زیر قفسه هم بعضی موقع درد میکنه و کنار بقلم یکم انگار باد کرده یا همون ورم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      یک بار باید نوارقلب و اکو بگیرید
  • تصویر کاربر فرشیدی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام من فردی مذکر 58 ساله هستم که بدلیل احتمال گرفتگی عروق نوار قلب و تست ورزش و اکو انجام دادم وهمه آنها طبیعی بود بعد متخصص قلب سی تی آنژیو تجویز کرد که قبل از انجام سی تی آنژیو گفتند ابتدا باید ماده ای در رگهای شما وارد کنیم که آیا امکان انجام سی تی آنژیو امکان پذیر است یا خیر بعد از آن اعلام کردند بدلیل کلسیفیکاسیون بالا( یعنی 1120)در رگها امکان سی تی آنژیو وجود ندارد . بعد متخصص قلب تست اسکن هسته ای تجویز کرد در اسکن هسته ای همه چیز را نرمال نشان داد آیا برای حصول اطمینان ازوضعیت گرفتگی و میزان گرفتگی رگها راه دیگری وجود دارد چه باید کرد ؟ شایان ذکر است هیچگونه درد در قفسه سینه و یا تنگی نفس ندارم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      تا اینجا این بررسی ها کافی بوده است و نیاز به تست دیگری نیست
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکترعزیز بنده یه ۷ماهی هست ازدردقفسه سینه رنج میبرم ک ب متخصص مراجعه کردم ک دکتر هولتر واکو گرف ک براتون میفرستم و گف ضربانت بالاس ک بایدبری پیش فوق تخصص ک فوق تخصص رفتم قرص متورال و فکائید نوشت واسم بهتربودم تا یه هفته ای هس دردم شدیدشده ما ساکن یکی ازشهرسان های محروم کردستان خیتیم تشکر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      عکس گزارش اکو را بفرستید انکه نوشته دارد
  • تصویر کاربر بهروزگلشن پنجشنبه ۲۵ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت دکترازدوماه پیش بادردقفسه سینه سمت چپ به مشکل خوردم به بیمارستان مراجعه سرپایی داشتم ازبنده آزمایش آنزیمهائ قلبی گرفته شد که مشکلی نداشتم امادکترگفت حتمابایداکوی قلب انجام بشه امابعدازمراجعات متعدد به درمانگاه اورژانس بانوارقلبی که انجام شدگفتن مشکلی نیست ونیاز به اکو ندارید ازاین جریان مدت یک هفته میگذرد اما همچنان این دردرادارم به دکتر ریه مراجعه کردم وباعکس ریه هم مشکل برطرف نشدودرتصویرریه مشکلی نبودنشان خستگی تنگی نفس بعضی،اوقات و کم اشتهایی بعضی اوقات تعرق تنگی نفسم فقط شب،متاسفانه استرس بدی ازاین مشکل پیداکردم سن ۴۰ساله ودردمبهمی بادردقفسه سینه دارم ودر
    جایی دیگر اگرمشکلی ندارم خواهش میکنم راهنمایی کنید باید به کجا برای رفع مشکلم مراجعه کنم باکمال تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      بهتر است یک بار اکو و تست ورزش کنید
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من تقریبا یک هفته پیش احساس کردم که سمت چپ به سمت پهلوی چپ مابین ناف و زیر قفسه سینه ، یک حس ناخوشایند ضربان دارم طوریکه که انگار حالت باز شدن دریچه رو احساس میکنم دکتر رفتم نوار قلب گرفتن و گفتن ضربان قلب اآنقدر منظمه که نیازی به اکو ندیدن .تشخیص اس پاسم عضلانی دادن و داروی متوکاربامول و پرو پراونول در صورت داشتن تپش قلب ، دادن .میخواستم راهنمایی کنید مطلب آنوریسم رو هم خوندم کمی استرس گرفتم . البته هیچ درد و هیچ علامت دیگه ای ندارم . قبلا از لطف شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      انوریسم در افراد بالای 65 سال است در سن پایین تر این علایم عمومن ناشی از اضطراب و استرس است به خصوص اگر نوارتان سالم بوده جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر م پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکترعزیز. من ۴۹ سالمه والان یک هفته است درد در قفسه سینه وپشت کتفها دارم اوایل باتکان خوردن وخمو راست شده قفسه سینه ام درد میگرفت اما الان درد قفسه سینه که همراه با سوزش خفیف سرتاسری بود کم وپشت کتفها درد دارم به پزشک قلب مراحعه کردم نوار قلب رو هم صلاح ندیدن چون دوماه قبل اسکن قلب داده بودم گفتند مشکلی نیست ولی درد کلافم کرده انگار از روی قفسه سینه وکتفم ماشین رد شده . تشخیص حضرتعالی چیست وبرای تسکین چه کنم؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر اسکن قلبتان سالم بوده جای نگرانی از نظر قلبی نیست و این دردها احتمالن منشا گوارشی یا عضلانی دارند.
    2. تصویر کاربر م چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      بینهایت سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر م چهارشنبه ۵ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سپاس فراوان از جناب دکتر. موید باشید.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلامت باشید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام . ببخشید من ۲۱سالمه ،قدم ۱۷۵و وزنم هم ۶۵کیلو هست .موقع هایی که دراز می کشم احساس ضربان در نزدیکی ناف به سمت چپ بدن دارم و وقتی به پهلو می‌خوابم حس ضربان کمتر میشه ،میخواستم بدونم امکان داره که آنوریسم شکمی داشته باشم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      خیلی در سن شما بعید است ابن مساله برای سنین بالای 65 است در افراد جوان به خصوص اگر خیلی چربی شکمی نداشته باشند ضربان ایورت به راحتی حس می شود نگران نباشید
  • تصویر کاربر نسیم چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.تقریبا نزدیک به یکسال ورم در ناحیه پا بیشتر در بخش ساق پا و مچ پا دارم.نزدیک به 4 ماه در در پشت دو کتف دارم(البته درد پشت هم نیست) چندروز به طور مکرر ضربان شکمی تقریبا در سمت راست ناف دارم.لطفا می فرمایید نیاز به چکاپ دارم.جهت ورم پا ام آر آی شدم که تشخیصی داده نشد.همیشه فشار خونم به نسبت پایین هست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اگر ورم يك طرفه است بله ديده بشين
  • تصویر کاربر صدیقه یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام، حدود یکسال است ک در خواب یا پشت فرمان احساس می کنم در فکر غرق می شوم و به عبارتی دچار گیجی مبهم می شدم، اکنون مدت یک ماه است ک در خواب احساس خفگی داشته ام و از خواب پریده ام بعد از بیداری مجدد احساس گیجی و تند شدن ضربان قلب دارم، به متخصص قلب مراجعه و اکو و عکس رنگی از قلب گرفتم و گفتند مشگل قلبی نیست و ممکن است مشکل اعصاب باشد، همچنان حالت مذکور را دارم ایا ممکن است دچار آپنه خواب باشم یا باید به پزشک دیگری مراجعه کنم. سنم هم ۴۱ سال است، اضافه وزن و سابقه بیماری ندارم.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام بله آپنه خواب به شدت مطرح است و خطرناک. حتما با تست خواب پیگیر باشین

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر