دکتر محمد حسین نجفی

 

آمبولی مایع آمنیوتیکآمبولی مایع آمنیوتیک (AFE) یکی از عوارض بارداری است که میتواند شرایط خطرناکی همچون ایست قلبی را به بار آورد. در این شرایط مادر ، کودک یا هردو متاثر خواهند شد.

بیماری آمبولی مایع آمنیوتیک چیست؟

آمبولی مایع آمنیوتیک زمانی رخ می دهد که مایع آمنیوتیک یا مایعی که جنین را احاطه کرده “سلولهای جنینی، موها یا چیزهای دیگر” وارد خون مادر شود. این شرایط به ندرت ایجاد می شود. اگرچه تخمین ها کم وزیاد دارند، طبق آمار حاصل ازموسسه AFE این عارضه از هر ۱۵۲۰۰ بارداری یک مورد را درگیر می کند، با این وجود دلیل اصلی مرگ در دوران بارداری یا مدت کوتاهی بعد از زایمان می باشد. پیشگیری از آمبولی مایع آمنیوتیک ممکن نیست و دلیل اصلی بروز آن تاکنون به اثبات نرسیده است.

چه عواملی سبب ایجاد آمبولی مایع آمنیوتیک شود؟

آمبولی مایع آمنیوتیک می تواند در دوره ی بارداری یا اندکی بعداز تولد در هر دو مورد زایمان طبیعی و سزارین اتفاق افتد. در موارد نادر در طی سقط  جنین یا برداشت نمونه از مایع آمنیوتیک برای آزمایش (آمنیوسنتز) رخ می دهد. وقتی که مایع آمنیوتیک به جریان خون مادر وارد می شود یک واکنش نامطلوب ایجاد می گردد که دلیل ایجاد این واکنش مشخص نیست. بررسی های اخیر میزان بروز ۱ در ۸۰۰۰ زایمان تا ۱ در۸۰۰۰۰ زایمان را ارائه می دهد.

علائم آمبولی مایع آمنیوتیک چیست؟

در مرحله ی اول معمولا ایست قلبی و قطع سریع تنفس رخ می دهد. ایست قلبی همراه با از بین رفتن هوشیاری و قطع تنفس است. قطع سریع تنفس نیز زمانی روی می دهد که ریه های شما نتوانند اکسیژن کافی برای خون تهیه کنند و یا کربن دی اکسید را ازآن بزدایند. در نتیجه تنفس بسیار با سختی انجام می گیرد. علائم احتمالی دیگر شامل:

-بدریختی جنین ( که علائمش شامل تغییراتی در ضزبان قلب جنین یا کاهش حرکتش در رحم)

-حالت تهوع

-استفراغ

-استرس شدید

-رنگ پریدگی پوست

-تشنج

زنانی که بعد از این علائم زنده می مانند، فاز هموراژیک را بروز می دهند.  این مرحله هنگام خونریزی زیاد چه جفت جدا نشده باشد و چه در طی عمل سزارین جدا شود، رخ می دهد.

بیماری آمبولی مایع آمنیوتیک چقدر خطرناک است؟

آمبولی مایع آمنیوتیک می تواند کشنده باشد؛ بخصوص در مرحله ی اول. بیشترین موارد مرگ بدلیل ایست ناگهانی قلب، از دست دادن خون زیاد، مشکل تنفسی حاد یا از کار افتادگی چند اندام اتفاق می افتد. معمولا ۵۰ درصد از موارد مرگ در طی یک ساعت بعد از شروع علائم رخ می دهد.

درمان آمبولی مایع آمنیوتیک چیست؟

۱- درمان آمبولی مایع آمنیوتیک در مادر

درمان آمبولی مایع آمنیوتیک شامل کنترل علائم و جلوگیری از بروز کما و یا مرگ می باشد. اکسیژن درمانی یا دستگاه تهویه می تواند به بهبود شرایط تنفس فرد کمک کند. اطمینان از وجود اکسیژن کافی بویژه از نظر کافی بودن اکسیژن برای جنین مهم است. اگر کاتتر رگی در ریه های فرد باشد، پزشک وضعیت قلب را می تواند بررسی کند. دارو برای کنترل فشار خون نیز محتملا مصرف خواهد شد. انتقال پلاسما و پلاک های خونی برای دفعات متعدد برای جایگزینی خون از دست رفته در مرحله هموراژیک نیز لازم می باشد.

۲- درمان آمبولی مایع آمنیوتیک در نوزاد

پزشک کودک را نیز از نظر وجود ناهنجاری ها بررسی خواهد کرد. کودک ممکن است قبل از اینکه مادر به وضعیت متعادل برسد به دنیا بیاید که شانس زنده ماندنش را افزایش می بخشد. در برخی مواقع کودک در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شود تا از نزدیک تحت مراقبت باشد.

عواقب آمبولی مایع آمنیوتیک برای مادر و نوزاد چیست؟

۱- عواقب آمبولی مایع آمنیوتیک در مادر

نرخ مرگ ومیر برای مادران متفاوت است. گزارش های اخیر نشان دهنده ی مرگ ۶۰ درصدی مادران است اگرچه مطالعات اخیر این عدد را ۲۷درصد اعلام کرده است. زنانی که زنده می مانند، عوارض طولانی مدتی خواهند داشت مانند:

  • کم شدن حافظه

  • از دست دادن عملکرد یکی از اندام ها

  • آسیب قلبی موقت

  • مشکلات سیستم عصبی

  • برداشتن رحم

  • آسیب به غدد هیپوفیز

مشکلات روانی نیز ممکن ایجاد شود؛ بخصوص زمانی که کودک زنده نماند که این عارضه سبب ایجاد افسردگی پس از زایمان می شود.

۲- عواقب آمبولی آمنیوتیک در نوزاد

۲۰ الی ۲۵ درصد نوزادان با AFE زنده نمی مانند و آنهایی که زنده می مانند، مشکلاتی مادادم العمر یا بلند مدت خواهند داشت. از جمله:

  • مشکلات متوسط تا شدید سیستم عصبی

  • عدم اکیژن رسانی کافی به مغز

  • فلج مغزی که سبب آسیب مغزی و سیستم عصبی می شود.

آیا آمبولی مایع آمنیوتیک قابل پیشگیری است؟

آمبولی مایع آمنیوتیک قابل پیشگیری نیست و پزشکان درمورد پیش بینی شدت و زمان آن ناتوان اند. اگر فرد قبلا دچار این عارضه شده و تمایل به بارداری مجدد دارد، باید با پزشک متخصص زنان مشورت کند. پزشک درمورد خطرات احتمالی بارداری صحبت خواهد کرد و اگر فرد باردار باشد، باید تحت مراقبت قرار گیرد.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

4.7/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده برای اکو رنگی به بیمارستان برای نظام وظیفه مراجعه کردم و این جواب اکو که به صورت عکس برای شما میفرستم به من تحویل داده شد خواهشمندم تفسیر مختصر و کوتاهی ودقیقی ارائه بدید تا بنده بتوانم در کمیسیون پزشکی شرح بدهم ممنوم میشوم اگر میزان خطر و اسم کامل این بیماری را برای بنده بنویسید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام. روز بخیر
    پدر من حدود 2 سال پیش سکته قلبی داشتن و الان تحت درمان هستن، چندین قرص در روز مصرف میکنه مثل کریول و... دکترشون چندوقت پیش به ما گفتن قلبشون 20 درصد فقط کار میکنه. اما الان میگن به شدت ضربان قلبشون اومده پایینتر و لازمه که باتری بزارن واسه قلبش. از اونجایی هم که پدرم بشدت سر این مریضیش استرس داره و میترسه، قبول نکرده که اینکارو انجام بده.
    میخواستم بپرسم که توی همچین شرایطی اگر باتری استفاده نکنه پدرم ، چقدر براش خطر سازه؟؟؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    با عرض سلام پدر بنده57سال دارند و به دلیل نوع کارشون سالها بی خوابی کشیدن.در حال حاضر رنگ پوست صورتشون تیره شده.پای سمت راستشون درد شدید مثل درد ضرب دیدگی داره که عمل نشستن و برخواستن رو هم براشون سخت کرده و گاهی گرفتگی کتف یا ناحیه پشت دارن طبق شنیده هام بنده نگران قلبشون شدم.میخواستم بدونم این ها علائم مشکل قلبی هست؟و ایشون باید آزمایش بدن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بنده 30 سال دارم و بعد از اینکه متوجه درد در قفسه سینه شدم به دکتر مراجعه کردم و دکتر ef بنده رو 45{8fea6fe1ce032972fe603e91fc9a78ca22c11346caf465dfe24e1359427dafe1} تا 50{8fea6fe1ce032972fe603e91fc9a78ca22c11346caf465dfe24e1359427dafe1} درصد اعلام کردن که پس از سی تی انژیو مشخص شد این ایراد از عروق کرونر نیست، بنابراین قرص پرانول برای من تجویز کردن میخواستم ببینم این پایین بودن دلیلش ضعف عضله قلب هستش یا افتادگیه دریچه ، آیا درمانی برای اون متصور هست یا خیر(نتیجه اکو رو خدمتتون ارسال کردم) با تشکر از زحمات شما دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    باسلام. بنده اقایی ۴۰ساله هستم که حدود ۱۰روز قبل تحت جراحی تعبیه پیس میکردوحفره ای شده ام که خدا روشکر بهتر شده ام فقط تنها مشکلی که بعداز تعبیه پیس میکر برام بوجود امده این هست که دست چپم از کتف تا وسط ساعدم ورم کرده و عذاب اور شده برام ایا این تورم به تعبیه پیس میکر ارتباط داره اگر داره راه حلش چیست ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۱۱ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام عرض ادب مجدد خدمت آقای دکتر. آقای دکتر از لطفی که در حق بیماران شهرستانی در پاسخگویی به سوالاتشان که امکان دسترسی به پزشکان خوبی مثل جنایعالی رو ندارن نهایت تشکر و قدردانی رو دارم. انشالا سعی دارم در یکی دو ماه آینده مادرم رو جهت ویزیت و معاینه دقیق خدمتتون بیارم. آقای دکتر من هفته قبل تصاویر اکوی معمولی مادرم رو خدمتتون فرستادم مادرم در کودکی دچار روماتیسم قلبی شدن و همین باعث نارسایی و تنگی شدید دریچه میترال ایشون شده...مادرم این هفته اکومری انجام دادن نتایج اکومری رو خدمتتون نوشتم:
    LVEDD: 4.6
    LVESD:4
    LVSD:1
    PWDD:0.9
    LAAPD:4.3
    LA area: 29
    RV:3.1
    RA area: 16
    LVEF:50-55%
    NO PE
    MILD PAH
    MILD LAE with no clot
    normal LV size
    normal RV size
    normal drainage of all PVS in LA
    There is no ASD or PFO
    There is no VSD
    دچار نارسایی و تنگی شدید دریچه میترال هستن(MVA:1.4 MPG: 5 mmHg )و نارسایی متوسط آئورت بدون AS
    روزانه یک عدد قرص لوزاتان و یک عدد قرص تریامترن اچ و یک عدد آسپرین و ماهانه تزریق پنی سیلین ۲۰۰مصرف میکنن خوشبختانه تا الان که ۵۹ سال سن دارن هیچ نوع علایم و ناراحتی تنگی نفس یا ضربان قلب یا درد نداشتن خیلی زندگی فعال و راحتی دارن. آقای دکتر متاسفانه پدرم هم مبتلا به بیماری سرطان هستن و از این بابت ضربه روحی بدی به خانواده وارد شده خواهش میکنم جنابعالی در مورد داروهای مصرفی مادرم نظرتون رو بفرمایین ما سعی داریم با مراقبت های زیاد تا اونجا که لازم هست اگر مادرم در آینده نیازی به عمل داشته باشه به تعویق بیندازیم چون واقعا مادرم در شرایط روحی خیلی بدی به سر میبره. از شما تمنا دارم اگر به غیر از داروهای مصرفی داروی دیگری پیشنهاد دارین یا توصیه ای مبنی بر اینکه برای مدتی از پیشرفت و بروز علایم بیماری در مادرم جلوگیری کنیم بفرمایین..برای جنابعالی و پدر و مادرتون آرزوی سلامتی و طول عمر دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۵ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    اقای دکتر پدر بنده15 سال پیش عمل قلب باز انجام داده است.والان دچار نارسایی قلبی شده است و طبق شواهد و ازمایش ها ریه هایش با اب و خون جمع شده و شب ها موقع خواب احساس تنگی و گرفتگی شدید تفسی میکنه.و کراتین خونش 18 میباشه.و داروهای کوریول625 و نیکوراندیل 10 و اسپرین و تری گلسرید همون قرص صورتی و فروزماید40 مصرف میکنه و به تازی بهش دیگوگسین دادن که سه روز در هفته مصرف بشه ولی یک هفته مصرف کرد و دیگه نمیخوره؟.و درصد قلبش 30 درصد هست.
    سوالم اینه برای تخلیه ریه دکار گفته روزی دو وعده فروزماید40 مصرف کنه ولی الان بیشتر از یک ماه هست فروزماید مصرف میکنه ولی بازم تنگی نفس داره و یکم که راه میره تنگی شدید میگیره.
    ما باید چیکار کتیم تا این تنگی و تخلیه اب و خون ریه انجام بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۵ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آرش دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر انشالاه که سلامت باشید
    من 29 سالمه متولد 1367 هستم مشکل من ضعف جسمانی و سرگیجه وافت فشار خون طوری که بعضی موافع دچار سردرد میشوم و گاهی هم قلب و دست چشم تیر می کشه
    و احساس می کنم تپش دارم طوری که در مواقعی پیش میاد که تپش تند میشه.

    پدر بنده بر اثر قلب و مشکلات قلبی در گذشتن و برادران ایشون هم مشکلات قلبی دارن

    حال با توجه به ضعف و سرگیجه و افت فشار خون و گاهی تیر کشیدن قلب.
    چند درصد احتمال می دهید که واقعا بنده مشکل قلبی دارم ؟
    اصلا فعالیت جسمانیم فوق العاده ضعیف شده و سربالایی به زحمت راه می روم
    ممنون میشم با این شرایطی که دارم ریسک را چند درصد می دانید ایا نشانی از یک بیماری قلبی است
    با توجه به ارثی بودن از جانب بدر و خانواده ی ایشان ؟ با تشکر از شما . آرش فراهانی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام خدمت جناب دکتر خداقوت جناب دکتر بنده ۵سالی هست که کلسترول وتری گلیسیرید دارم البته سه ماه هست که قرص فنوفیبرات ۲۰۰وآتورواستاتین ۱۰رامیخورم البته فقط روزهای یکشنبه و پنج شنبه بوده طبق دستور پزشک داخلی الان تری گلیسیرید بنده۲۵۳وکلسترول بنده۲۳۰وLDLکلسترول بدخون۱۴۵شده که بالا است تا چند روز گذشته سردرد داشتم الان شروع به مصرف قرص ها کرده ام البته هر روز وسردرد م خوب شده سوال بنده
    این است که اگه قرص های بهتری سراغ دارید معرفی کنید که عوارض نداشته باشد چون فنوفیبرات احتمال تشکیل سنگ صفرا را دارد
    که خداراشکر پنج سال هست خورده ام خداراشکر سنگ ندارم ویا دارویی می شناسید که فقط روی هر دو تاثیر گذارباشد را معرفی کنیدمتاسفانه امکان تفریح وورزش راهم ندارم با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      ازتيماب و امگا سه ميتواند باعث كاهش شود
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1263 مشاهده پرسش
    با سلام سه سال قبل دچار عارضه قلبی شدم در حال حاضر BF حدود 45 است آیا بهبودی با دارو یا ورزش حاصل میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۰ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      EF
      پايين
      داروها گاهي باعث افزايش كاركرد قلب ميشوند
      راه حل قطعي وجود ندارد توصيه به مصرف دارو و ورزش مداوم دارم
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر