دکتر محمد حسین نجفی

واریس در دوران بارداری بصورت پف کردن پاها نمود پیدا می کند و احتمال ترکیدن نزدیک سطح پوست را دارند. این ترکیدن چهره ی آبی یا بنفشی دارد که گاها شکل پر پیچ و تاب از رگها  به احتمال زیاد در پاها پدیدار می شود.

واریس در دوارن بارداری می تواند در دستگاه تناسلی مادر و سایر قسمت های بدن نیز دیده شود ( درواقع بواسیر همان رگهای درگیر در واریس ناحیه ی مقعد می باشد).

این عارضه احتمال دارد که ناراحتی ایجاد نکند و یا احساس سنگینی و درد را به پاهای شما بدهد. پوست اطراف رگ های واریسی ممکن است حالت خارش، گزگز کردن، یا احساس سوزش داشته باشد.  در اواخر روز، علائم تشدید می شوند؛ بویژه زمانیکه زیاد سر پا بایستید.

خطرات واریس در بارداریعلت واریس در دوران بارداری

اغلب زنان متوجه میشوند که در طول بارداری علائمشان تشدید می شود و بیماریشان در حال گسترش است. با بزرگ شدن رحم فشار روی رگ بزرگ سمت راست افزایش می یابد ( بزرگ سیاهرگ زیرین)، که سبب افزایش فشار در رگ های پا می شود.

سیاهرگ ها، رگهای خونی هستند که خون را از دورترین نقاط بدن به قلب میفرستند، بنابراین سیاهرگ های پا در خلاف جهت گرانش زمین عمل می کنند. در زمان بارداری مقدار خون بدنتان افزیش می یابد در واقع بار اضافی بر سیاهرگ های بدن وارد می شود. میزان پروژسترون نیز افزایش می یابد که سبب می شود دیواره ی رگ ها درحالت ریلکس باشند.

اگر این عارضه در سایر افراد خانواده وجود داشته است، به احتمال زیادتری شما را درگیر می کند. در زنان به احتمال بیشتری نسبت به مردان این شرایط بوجود خواهد آمد. همچنین بارداری های پیاپی و پیری نیز سبب تشدید این عارضه می شوند. اضافه وزن داشتن، بارداری دوقلو یا چند قلو و سرپا بودن برای مدت طولانی احتمال بروز این عارضه را افزایش می دهد.

خوشبختانه بعداز تولد کودک، واریس رو به بهبودی می گذارد ولی اگر چنین چیزی رخ نداد، راه های متنوعی برای درمان واریس پا وجود دارد.

علایم واریس در دوران بارداری

واریس پافرد مبتلا احتمالا متوجه رگ های کوچک در نزدیک سطح پوست، بخصوص درناحیه ی مچ پا، ساق پا یا صورت می شود که به این ها سیاهرگ های عنکبوتی می گویند؛ زیرا بصورت تار عنکبوت یا انشعاب دار از مرکز به بیرون می باشند ( اگرچه گاهی اوقات شبیه شاخه های درختان هستند و گاهی بصورت خط های باریک جدا و بدون الگوی مشخصی دیده می شوند). این عارضه ناراحتی خاصی ایجاد نمی کند و معمولا بعداز زایمان بهبود می بابد.

عوارض واریس در دوران بارداری

واریس در دوران بارداری می تواند دردناک یا خارش داشته باشد و شاید ظاهر نا زیبایی ایجاد کند؛ اما عموما در کوتاه مدت بدون درد بوده و بنابراین درمان در صورت نیاز می تواند تا بعد از زایمان به تاخیر بیفتد.

خطرات واریس در دوران بارداری

درصد کمی از افراد مبتلا به واریس در دوارن بارداری دچار عارضه ی لخته ی خون در درنزدیکی رگ های سطحی می شوند؛شرایطی که ترومبوز رگ های سطحی نام دارد. زمانیکه این نوع از لخته بزرگتر شود، سیاهرگ سفت و طناب مانند خواهد شد. محل مورد نظر نیز قرمز، دردناک، گرم، ضعیف و شکننده خواهد شد.

این لخته ها مشکل جدی نیستند اما در صورت بروز،  این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید. گاهی محل  لخته عفونت می کند و فرد در این حالت دچار تب و سرماخوردگی خفیف خواهد شد. حتی ممکن است به درمان سریع با آنتی بیوتیک ها نیز نیاز باشد. اگر یکی از پاهای فرد متورم شود و یا درد داشته باشد یا پوستش در قسمت نزدیک به سیاهرگ تغییر رنگ دهد، باید با دکتر واریس پا درمیان بگذارد.

دکتر واریس پاترمبوز سطحی رگ را با شرایط خطرناک ترومبوز عمیق سیاهرگی (DVT) اشتباه نگیرید، DVT شرایطیست که در آن لخته ها در سیاهرگ های عمیق  بخصوص در پاها بزرگتر می شوند. بارداری احتمال ایجاد DVT را چه فرد واریس داشته باشد، چه نداشته باشد، افزایش می دهد؛ اما مشکل رایجی نیست.

شانس ابتلا به این عارضه در دوران بارداری یا هفته های بعد از آن تقریبا ۱ در۱۰۰۰ می باشد( زنانیکه ناهنجاری های انعقاد خون دارند یا مدت طولانی استراحت کرده اند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند). افراد با این عارضه یا علائمی ندارند و یا بطور ناگهانی تورم دردناک در پاها، مچ پا و ران را حس خواهند کرد. اگر هرکدام از این علائم به سراغتان آمد فورا به متخصص واریس پا مراجعه کنید.

اگر برای وجود لخته مشکوک باشید، ارزیابی سونوگرافی ویژه ای برای بررسی ناحیه ی مورد نظر انجام دهید. اگر لخته ای وجود داشته باشد نیاز به بستری شدن و درمان دارویی برای رقیق سازی خون خواهید داشت.

لخته شدن خوناگر لخته ها را بدون درمان رها کنید، به سایر قسمت های بدن از جمله ریه ها حرکت کرده و شرایط سختی بنام آمبولی ریه ایجاد خواهد کرد که از علائمش می توان به نفس های کوتاه و دردناک، سرفه و گاهی سرفه های خونی، سرگیجه و افزایش ضربان قلب اشاره کرد.

درمان واریس در دوران بارداری

  • اجتناب از ایستادن طولانی مدت
  • اجتناب از نشستن روی پاهایتان
  • پرهیز از اضافه وزن زیاد که سبب افزایش فشار به پاها می شود.
  • برای تسکین درد و عوارض تا حد امکان پاها را بالا قرار دهید.

پوشیدن جوراب واریس در بارداری

  • از داروخانه ها ساپورت یا جوراب واریس تهیه کنید تا ماهیچه های پایتان را استحکام ببخشد.
  • هنگام خواب پاها را بالاتر از قلبتان نگه دارید، برای این کار میتوانید از بالش یا کتاب استفاده کنید.
  • ورزش های پا و سایر ورزش های پیش از تولد مانند پیاده روی و شنا را که همگی به بهبود جریان خون کمک میکنند، انجام دهید.

گرفتگی عضلات پا در بارداری

گرفتگی عضلات پا در حاملگی شامل دردهایی است که ناگهانی و شدید بوده و معمولا در ماهیچه های پشت ساق پا، کف پا و بخصوص شب هنگام رایج ترند.

گرفتگی ماهیچه ساق پادلیل ایجاد گرفتگی عضلات مشخص نمی باشد ولی گمان می رود که دلیل ایجاد آن در زنان باردار، وزن اضافی باشد که فرد متحمل می شود و این وزن اضافی سبب فشار و کشیدگی عضلات خواهد شد.

درمان گرفتگی عضلات پا در حاملگی

ورزش سبک ومنظم، بخصوص ورزش های ناحیه ی پا و مچ پا سبب بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز گرفتگی عضلات خواهد شد. ورزش های زیر که مخصوص پا است را انجام دهید:

# ۳۰ مرتبه حرکت خم شدن و کشیدگی پا را به سمت بالا و پایین انجام دهید.

# ۸بار پا را به یک سمت و۸ بار به سمت دیگر بچرخانید.

# این حرکات را با پای دیگری نیز انجام دهید.

برای تسکین گرفتگی عضلات انگشتان پایتان را محکم به سمت مچ بکشید یا ماهیچه ی پا را خوب مالش دهید.

علت ورم دست در بارداری

ورم دست در بارداری

مچ، پا و دست ها در زمان بارداری اندکی متورم می شوند و دلیلش این امر می باشد که بدن فرد بیشتر از قبل مایعات دارد. در اواخر روز و بخصوص اگر فرد زیاد سر پا بوده باشد، این مایعات تمایل به جمع شدن در پایین ترین نواحی بدن دارند.  تورم ملایم برای کودک و مادر مضر نمی باشد فقط ایجاد ناراحتی کرده مثلا سبب می شود کفش های فرد برایش تنگ باشند.

راهکارهایی برای جلوگیری از ورم انگشتان دست و یا ورم پا در بارداری وجود دارد که برای تسکین ناراحتی ناشی از این آماس نیز موثرند. موارد زیر را رعایت کنید:

– اجتناب از ایستادن به مدت طولانی

– پایتان را هرچقدر می توانید بالا نگه دارید. برای مثل وقتی روی مبل دراز کشیده اید یک کوسن زیر پایتان بگذارید.

– کفش های راحت بپوشید و از کمربندهای تنگ و یا هر چیزی که ممکن است درصورت تورم فشاری ایجاد کند، استفاده نکنید.

اگر ورم صورت در بارداری ،پا یا دستهایتان ناگهانی و بیشتر از حدی بود که قبلا تجربه کرده اید، ممکن است به دارو درمانی نیاز داشته باشید. این مورد حتی می تواند نشانه ای از پره کلمپسی ( فشار خون بالای ناشی از بارداری ) باشد. اگر چنین اتفاقی برای شما رخ داد فورا با ماما، پزشک یا بیمارستان تماس بگیرید.

فشار خون بالا در دوران بارداریدر صورت وقوع این رخداد شما حتما باید تحت بررسی های بیش تر قرار بگیرید زیرا این شرایط میتواند برای شما و کودکتان خطر ساز باشد.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.9/5 - (8 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صید یکشنبه ۲۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام چند سالیه وقتی روی ساق پام رو فشار میدم حفره ایجاد میشه وتوی انگشتای پام احساس ضعف میکنم طوریکه کامل نمیتونم روشون مسلط باشم وکنترلشون کنم و یه جور خواب رفتگی خفیف حس میکنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اينها به علت تجمع مايع هست كه ميتونه در اثر مشكلات قلبي يا وريدي باشه
      بايد حتما ويزيت و معاينه و اكو شويد
  • تصویر کاربر یعقوبی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    باسلام پسرپنج ساله ام مدت یک سال است درساق پای راستش توده عروقی وجوددارددرسنوگرافی جدیددر سه ماه بعدمتوجه توده جدیدشدیم وتوده قبلی هم بزرگترشده قبلا دکترسعیدمدقق درمشهدتجویزآ س آ وجوراب واریس کردندالبته سنوی جدیدراهنوزملاحظه نکردندنظر شما بزرگواردرارتباط این بیماری فرزندم چیست آیا با توجه به پیشرفت بیماری جراحی شودیاخیر.چون دکتربه عمل جراحی وتزریق موافق نبودندپسرم پس ازمدتی کمی راه رفتن احساس ناراحتی درپا می کندگروه خونی او o منفی است
    باتشکرازراهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Azam چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    سکته مغزی کردم ام - آر - آی گرفتم که درآن گرفتگی وسیع رگهای خونی نشان داد
    البته باید بگویم عید سال پیش تصادف داشتم که به مدت یک سال ازفرص کلسیم استفاده کردم
    سوال اول
    آیا قرص کلسیم باعث کرفتگی عروق خونی من شده ؟
    سوال دوم
    من برای برگشت گرفتگی عروق خونی چکار کنم وقابل برگشت به حال اولیه خود است ؟
    سوال سوم
    آیا می توانم از لبنیات استفاده کنم یا دستور غذایی خاصی دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      سوال اول خير
      سوال دوم بايد مداركتون رويت بشه
      سوال سوم بله هيچ منعي نداره
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    لطفا ادامه سوال خود را وارد نمایید.
    در صورت اتمام سوال، دکمه مرحله بعد ⏪ را فشار دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اين واريس هست
      بايد ويزيت شويد
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام. مادر من پای چپش لخته خون به مدت پنج ماه هست که داره. ازش دکتر ام آی آر گرفت. گفت چیز مهمی نیست سطحی هست. ولی الان بزرگتر شده. میخواستم ببینم چیکار باید بکنیم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد سونو داپلر انجام دهيد و مراجعه بفرماييد
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من بیوبسی انجام دادم واسکولیت - لیدوواسکوپاتی تشخیص دادند و سونو داپلر شریان و ورید هم انجام دادم گرفتگی مشاهده نشد . داروهای آزاتیوپرین و دافلون و پنتوکسی فیلین و پردنیزولون مصرف میکنم دارای زخم های عمیق و دردناک با ترشحات زیاد و عفونت روی ساق پا ها و قسمت پایینی هردو پا وجود دارد که ترمیم هر زخم حدود 6 تا 8 ماه زمان می برد و بعد از یه مدت کوتاه بعد بهبودی دوباره التهاب و زخم ایجاد می شود هر چند ماه دچار لمسی و بی حس شدن دستها و پاها می شوم و 5 ساله درگیر این بیماری هستم . باتوجه به مقاله شما در زمینه واسکولیت میتونم برای درمان تحت نظر شما باشم و به شما مراجعه کنم ؟ من ساکن مازندران هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
      بايد به روماتولوژيست مراجعه كتيد
  • تصویر کاربر مژگان جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام.یکی دو روز درد خفیفی تو ناحیه پا احساس میکردم.از زانو به سمت مچ.امروز صبح از خواب که بیدار شدم پای راستم تیر میکشید به حدی که نمی تونستم راه برم.پشت پا و روی پام.از زانو به سمت مچ.بیشتر در ناحیه پشت پام.حتی پام خم نمیشد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      علل مختلفي داره
      سريعا به پزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    من تاکاسو دارم به مدت 3سالی هس تشخیص دادن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام سوالتون چيه
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    درد شدید زانو هنگام راه رفتن به طوری که نمیتونه قدم بلند برداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ابتدا به ارتوپد مراجعه كنيد و از نظر مشكلات مفصلي بررسي شويد
      اگر مشكل مفصلي نداشتيد جهت ويزيت مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر داوربخش جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    مادرم69سالشه و 11ساله عمل بای پس قلب را انجام دادند.طی2ماه اخیر شدیدأ درد در ناحیه کمر و زانو و مچ پا دارند.
    اول از همه تحت درمان قلب قرار گرفتند ولی خداروشکر مشکلی نداشتند اما گفتند عضلات قلب بزرگ شده . چندین متخصص مغز و اعصاب رفتند در نهایت گفتند مشکلی نیست و جنبه عصبی دارد!!داروهائی که تجویز کردند :1-ولتارن2-گاباپنتین3-تیزانیدین.
    از عوارض این داروها خیلی نگرانم و خیلی برای سلامت مادرم نگران ترم
    لطفأ مرا راهنمائی کنید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      از نظر عروق پا بررسي شوند
      داروها عارضه جدي ندارن ولي به هر حال در هر فرد اثرات و عوارض دارو متفاوته
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر