دکتر محمد حسین نجفی

atrial fibrillation

 فلاتر دهلیزی یک اختلال ریتم قلبی است و در نتیجه ضربان قلب سریع و گاهی اوقات نامنظم رخ میدهد. چنین اختلالاتی، چه در ریتم یا نظم ضربان قلب، به عنوان آریتمی شناخته شده است.

فلاتر دهلیزی چیست؟

فلاتر دهلیزی شبیه به فیبریلاسیون دهلیزی می باشد که یک اختلال ریتم قلبی است . گاهی اوقات ممکن است شما دوره ای از فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی را تجربه کنید. این اختلال می تواند گهگاه رخ دهد که به عنوان حمله های فلاتر دهلیزی ( paroxysmal atrial flutter ) شناخته می شود. در اغلب موارد، این بیماری برای روز تا چند هفته طول می کشد و به عنوان فلاتر دهلیزی مداوم شناخته می گردد.

با درمان مناسب، این بیماری به ندرت تهدیدی برای زندگی به حساب می آید . عوارض این بیماری ، به ویژه در سکته مغزی ، می تواند مخرب باشد، اما آنها می توانند با داروهای ( “رقیق کننده خون”) مانند وارفارین (کومادین) مهار شوند .

علائم بیماری فلاتر دهلیزی شامل چه مواردی است؟

برخی از افراد هیچ نشانه ای با فلاتر دهلیزی ندارند. دیگرعلائم زیر توصیف کننده آن می باشند:

  • تپش قلب (یک ضربان قلب سریع یا احساس تپش در قفسه سینه)
  • احساس تکان و لرزش در قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • اضطراب
  • ضعف

افرادی با بیماری های قلبی یا ریوی که فلاتر دهلیزی دارند ممکن است این علایم و نشانه ها را که همچنین در زیر به آنها اشاره شده بصورت قابل توجهی تجربه کنند:

  • آنژین صدری (درد سینه یا قلبی)
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن (سنکوپ)

علت این بیماری چیست؟

فلاتر دهلیزی ممکن است با اختلالات قلبی، یا با بیماری های قلبی، یا بیماری های نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار میدهند ایجاد گردد. این بیماری همچنین ممکن است با مصرف موادیکه مسیر پالس های الکتریکی منتقله از طریق قلب را تغییرمیدهند ایجاد شود. این بیماری می تواند پس از عمل جراحی قلب باز رخ دهد. در تعداد کمی از مردم، هیچ علت زمینه ای تا کنون پیدا نشده است.

بیماری های قلبی و یا اختلالاتی که می تواند باعث فلاتر دهلیزی شود شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش جریان خون به قلب (ایسکمی) به علت بیماری عروق کرونر قلب، سخت شدن رگها (تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس) و یا حمله قلبی
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)
  • بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاتی)، به خصوص با نارسایی احتقانی قلب در ارتباط است
  • اختلالات دریچه های قلبی ، به خصوص دریچه میترال
  • یک حفره غیر طبیعی بزرگ شده در قلب (هایپرتروفی)

بیماری در نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار می دهد شامل موارد زیر است:

  • پرکاری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)
  • یک لخته خون در یک رگ خونی در ریه ها (آمبولی ریوی)
  • بیماری های ریوی مزمن (مداوم، بلند مدت) ، مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) و آمفیزم، که میزان اکسیژن در خون پایین تر است

موادی که ممکن است به ایجاد فلاتر دهلیزی کمک کنند شامل موارد زیر است:

  • الکل (شراب، آبجو، و یا مشروب )
  • محرک هایی مانند کوکائین، آمفتامین، قرص رژیم غذایی، داروهای سرماخوردگی و حتی کافئین

فلاتر دهلیزی که بطور نزدیکی با آریتمی دیگری به نام فیبریلاسیون دهلیزی ارتباط دارد . فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی گاهی اوقات با هم رخ می دهند.

تشخیص فلاتر دهلیزی

پزشک ممکن است بعد از معاینه به آریتمی مشکوک شود. از آنجا که بسیاری آریتمی های مختلف می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند، ارزیابی در ابتدا بر روی رد کردن آنهایی که خطرناک ترهستند ، تمرکز دارد.

۱- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک نوار قلب یا ECG

یک آزمون ساده، نوار قلب (ECG)، می تواند کمک زیادی در مورد آنچه در قلب اتفاق افتاده ، خبر دهد. ECG و ثبت سابقه پالس های الکتریکی می تواند وضعیت ضربان قلب را کنترل کند.

– یافته ECG بی نظمی در ضربان قلب و اختلال در قلب برجسته میکنند .

– در آریتمی، tracings ECG می تواند به تعیین دقیق نوع آریتمی و جایی از قلب که از آن منشا میگیرد کمک کند .

– در ECG همچنین نشانه هایی از حمله قلبی، ایسکمی قلبی، بزرگ شدن غیر طبیعی قلب (هایپرتروفی)، اختلالات انتقال، و اختلالات شیمیایی و الکترولیت های خاص در بافت قلب را نشان می دهد.

گاهی اوقات مردم علائم آریتمی نشان می دهند اما زمانی که ECG ثبت شد ، نتیجه طبیعی است. این بدین معناست که آریتمیگهگاه رخ میدهد (فلاتر دهلیزی حمله ای)، یک بیماری مشترک، و یا ممکن است بدین معنی باشد که آریتمی وجود ندارد، و احساس عجیب قلبی و یا پرش به دلیل عوامل دیگری مانند اضطراب است . اگر نتیجه نوار قلبی طبیعی است، یک ECG سیار ممکن است برای ۲۴ ساعت با استفاده از یک مانیتور هولتر و یا برای یک دوره طولانی با استفاده از یک مانیتور event انجام شود .

نوار قلب سیار شامل اینست که یک فرد یک دستگاه مانیتور برای چند روز در حالی فعالیت های عادی خود را انجام میدهد بپوشد . هدف از ECG سیار بدست آوردن مستنداتی از آریتمی است.

۲- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک دستگاه هولتر مانیتورینگ

یک دستگاهی که با عنوان هولتر  مانیتورینگ شناخته شده معمولا ریتم قلب به طور مستمر برای ۴۸-۲۴ ساعت ثبت میکند . برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ترجیح می دهند که دستگاه برای بیش از ۴۸-۲۴ ساعت برای ثبت متناوب ریتم قلب ، پوشیده شود . در این موارد، ثبت کننده event استفاده میشود. هر دو مانیتور هولتر و event کار ثبت را بخوبی انجام میدهند . نکته مهم این است که مدارک مهمی از آریتمی در صورت وجود توسط نوار قلبی ، بدست می آید.

۳- تشخیص فلاتر دهیلیزی به کمک اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام یک تست اولتراسوند است که از امواج صوتی یک تصویر از داخل قلب در حال تپش ایجاد می کند . در این آزمایش، یک پروب سونوگرافی بر روی دیوار قفسه سینه بیرونی قرارمیگیرد ، و تصاویر به دست آمده در یک مانیتور مشاهده می گردد. این تست برای شناسایی مشکلات دریچه قلب ، و بررسی عملکرد بطن ، و یا برای دیدن لخته های خونی در دهلیز انجام می شود .

اکوکاردیوگرافی تست غیر تهاجمی ایمن از تکنیکی مشابه آنچه که برای ارزیابی جنین در دوران بارداری استفاده می شود، به کار می رود. این آزمایش همیشه در اورژانس انجام نمیشود.

گهگاه، فلاتر دهلیزی در افرادی بدون هیچ علائمی ، زمانی که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تان شما را به دلایل دیگری معاینه میکنند ، ممکن است تشخیص داده شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است متوجه صداهای غیر طبیعی قلب و یا یک پالس غیر معمول در معاینه فیزیکی شوند، و ممکن است یک نوار قلبی از شما بخواهند.

چه زمانی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید؟

– اگر یک فرد هر یک از علائم مطرح شده برای فلاتر دهلیزی تجربه کند ، باید برای تنظیم یک قرار ملاقات با پزشک تماس بگیرد . اگر علایم شدید و یا هشدار دهنده است، باید از اورژانس پزشکی کمک خواست.

– اگر یک فرد هر نوع دارو برای فلاتر دهلیزی مصرف و یک تغییر و یا بدتر شدن علائم، تجربه کند باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرد .

– اگر یک فرد با این اختلال تشخیص داده شد و در حال درمان است ، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کرد مراقبت های پزشکی باید فورا در بخش اورژانس بیمارستان پیگیری شود:

  • درد قفسه سینه
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امير یکشنبه ۲۰ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكتر شنيدم دستگاهى وجود دارد كه با قرار دادن ان در گوشك دهليز چپ از تشكيل لخته جلوگيرى شده و نيازى به داروى ضد انعقاد نيست ايا اين موضوع صحت دارد از كجا ميشود در اين مورد كسب اطلاع كرد
    1. تصویر کاربر امير چهارشنبه ۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      اقاى دكتر با احترام منتظر پاسخ شما هستم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      گوشک رو با جراحی می بندند

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما اقای دکتر بنده جوانی 28 ساله هستم و مذکر مدت یک ماه یا بیشتر است که ضربان قلب خود را احساس می کنم بیشتر موقع خواب و ضربانه قلبم بین 75 تا 95 است و همین گاهی یکم درد در قسمت سینه سمت چپ و پشت و پشت گردن و گیجی این گیجی مدوام است شبا خوابه راحتی ندارم گاهی وقتا بدجور تپش می گیرم همش کابوس می ببینم همش ترس دارم بمیرم یا اتفاقی برام بیفته یا سکته کنم دکتر قلب هم مراجعه کردم نوار و اکو هم کردم دکتر گفت که نارسای یکی از دریچه های قلب داری نمی دونم این خاطرناکه یا نه خیلی می ترسم و یه قرصی برام تجویز کردن بنام دیلتیازم 60 که گفتن نصف صب نصف شب مصرف کنم ولی من به خاطر ترس از قرص اینکه فشارمو پایین بیاره و عوارض مصرف نکردم کلا از همه چی می ترسم یه جور ترس دارم اشکالی نداره مصرف نکنم یا حتما باید مصرف بشه یجور احساس سر درگمی و امید به زندگی اصلا ندارم نمیدونم مشکلم قلبیه یا چیز دیگه نوار و اکو رو خدمت شما ارسال می کنم با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی خفیف مهم نیست

      قلبتون مشکل نداره

      به روانپزشک مراجعه کتید

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    عذر میخوام اقای دکتر سوالمو زیاد میپرسم در مورد همونHCM
    عکس اکو قلبمو واستون میخوام بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید مراجعه کخید

  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر. براي ماهايي كه بدنسازي ميريم و چيزي هم مصرف نميكنيم ايا داشتن pvc ها براي ما خطر ايست قلبي داره؟؟ با توجه به اينكه اكو و تست ورزش سالم بوده و تعداد pvc ها هم اونقدري زياد نيست كه نياز به درمان داشته باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر جای نگرانی نداره 

      البته اگر در خانواده سابقه مرگ در سنین پایین دارید بهتره مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمدنبوی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    باسلام علت درددردپشت قفسه سینه سمت چپ ودرددرکل بدن وبالارفتن ضربان بعدازحرکاتی کوتاه وخواب رفتن دست چپ بیشتردرخواب چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      علایم بیشتر اضطرابیه

      ولی بهتره جهت معاینه و بررسی دقیق مراجعه کنید

  • تصویر کاربر پیمان دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سللم دکتر وقتتون بخیر بنده مریضه شما هستم و اینکه تپش قلب چون هر از گاهی میاد سراغ من تاوحالا هر چی اکو تست ورزش و نوار گرفتم چیزی ثبت نکرده هولتر هم بستم بنظره شما یکی از این نوار قلب دیجیتالا بحرم که هر وقت تپش گرفتم استفاده کنم اون لحظه رو ثبت کنه ایراد پیدا شه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نیازی به این کار نیست

      احتمالا اضطراب دارید

      بهتره به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر آوای سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    من تپش قلب خیلی زیاد.دارم.رفتم دکتر گفتن.در اثر فشار عصبی و استرس.مایع.گوش داخلیم شل شده و مدام.در حال.جنب.و جوشه گوشام کیپ شده سر گیجه و تپش قلب زیاد.دارم دارو دادن آیا مشکلی.هست.با دارو.خوب.میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      تپش میتونه در زمینه اصطراب پرکاری تیرویید یا کم خونی باشه

      باید از این نظر ها بررسی و درمان شوید

  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده 50 سالمه و کارشناس پرستری و دکتر تخصصی hموزش بهداشت هستم و با توجه به شغل و تخصصم ، ضمن علاقمندی به موضوع پیشگیری و سبک زندگی مشاور و ارجاع دهنده بیماران هستم. اما همین امر باعث شده خودم 'گاهی به افکار وسواسی و نگرانی دچار شوم و علایمی گهگاه تجربه کنم. اما موردی که برای آن بارها مراجعه به متخصص قلب داشتم این است که
    از تابستان سال قبل صبحه ها پس از صرف صبحانه و حین حرکت به سمت محل کار دچار دلهره ای متوسط و با تجربه ضربانات البته کم تکرار انجای قلبی می شوم. همان وقت تست ورزش دادم و در این تست موردری برای پیگیر دیده نشد و چون من با مصرف ایندرال 10 تا حدودی بر علایم غلبه داشتم متخصص توصیه کرد اگر با این قرص راحتی مصرف را ادامه بده و اگر لازم شد دو بار در روز مصرف کن
    بعد از چند ما علایم بهتر شد. از ابتدای سال جدید با مشکلی خانوادگی که درنوروز پیش امد دوباره علایم شروع شد و من مصرف ایندرال را از سر گرفتم . در ماه مبارک رمضان در روزها کاملا راحت و بدون هیچگونه علامتی بود ، اما بلافاصله بعد از افطار علایم داشتم که با ایندارل بهتر می شد. البته سعی کردم افطار را سبک کنم و این به مشکل کمک کرد
    البته من دچار ریفلاکس هم بوده و هستم.این روزها اس امپرازول و یک ایندارل 10 مصرف میکنم اما هنوز بر علایم غلبه نکردم و در برخی روزها اصلا جواب نمیدهد. وقتی به خواب می روم کاملا ارام و بدون علامت هستم. البته دوبار نیمه شب پس از برخواست از خواب باصدا زدن همسرم و زنگ ساعت برای اقامه نماز دچار تپش قلب متوسط و دلهره شده که بلافاصله ایندرال مصرف کردم.
    چیزی که نگرانم میکنم این است که این ضرباتان دلهره ها های گاه و بی گاه باعث نارسایی قلبی نشود
    در فعالیت هیچ مشکلی ندارم و اکثر روزها پیاده روی نسبتا تند برای رفتن به محل کار دارم ( 2 تا 3 مسیر 10 تا 15 دقیقه ای) و در روز تا انجا بتوانم پیاده روی و پله نوردی می کنم و هنگامی که به یک کار مورد علاقه و یا در فضایی مثبت و بدون دغدغه هستم مشکلی ندارم و تمام موادری که عرض کردم در صورت بروز از چند ثانیه تا در مواقع نادر تا دو ساعت طول می شکد و اکثر ساعات روز راحت هستم. تپش قلب در تمام جلسات استرس زا مانند دفاع پایان نام غیره قرین من بوده است و گاهی با مصرف ایندرال از ان پیشگیری میکنم.

    چند سال یک دوره چند ماه فلوکیسین مصرف کردم که باعث افزایش وزنم شد و برخی عوارض دیگر شد اگرچه تاحدودی وضعم بهتر بود اما همواره از مصرف این نوع داروها به دلیل عوارض مصرف طدلانی مدت و نیز عوارض دیگر هراس دارم. و ایندرال ان هم در دوز 10 میلی گرم را به اینکه داروی اختصاصی اضطراب نیست ترجیح میدهم.
    توصیه حضرت عالی چیست آیا آزمونهای دگری فلبی لازم است و یا.......

    با تشگکر و امتنان
    1. تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      قبلا از اغلاط املایی عرض خواهی میکنم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ازمون قلبی نیاز نیست

      پروپرانولول ۲۰ هر ۸ تا ۱۲ ساعت مصرف کنید و به روانپزشک مراجعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 124 مشاهده پرسش
    سلام . من 39 ساله با وزن 98 و قد 180 فشارخون دارم و از متوهگزال 47.5 و والساکور 80 استفاده میکنم. اوقاتی که به پهلوی راست یخوتبم یا حتی نیمه دراز کش میخوابم ضربان ظبیعی من به 121212341212123412 اتفاق میفته. میشه لطفا راهنمایی کنید. اکو و نوار سالمه . متخصص مراجعه کردم گفت ممکنه از ویروس هلیکوباکتر باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به ویروس ارتباط نداره

      باید هولتر ببندید تا نوع اریتمی مشخص بشه

  • تصویر کاربر Sam.jaham شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید .
    حدو سه ماهه که تپش قلب شدید دارم حتی در حالت نشسته. نوار قلب و اکو هم انجام دادم گفتن مشکلی نداری. ولی وقتی تپش قلب شدید دارم به همراهش حالت تهوع و درد در قفسه سینه هم دارم. دکتر فقط قرص پرانول 10 واسم تجویز کردن روزی دوتا. ولی الان ده روزه مصرف میکنم حالم بهتر نشده. لطفا راهنمایی کنید. که به غیر از دکتر قلب لازمه به دکتر دیگه ای مراجعه کنم؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه مشکل اضطرابی باشه

      به روانپزشک مراجعه کنید و اگر بهتر نشدید جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر