دکتر محمد حسین نجفی

داروهای رقیق کننده خون معمولاً برای جلوگیری از تشکیل یا بزرگتر شدن لخته های خون استفاده می شوند. داروهای ترومبولیتیک می توانند لخته های موجود را بشکنند. از انجایی که لخته ی خون خطرناک است بهتر است  در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرده و داروهای لازم را مصرف کنید.

آیا لخته خون در پا باعث مرگ میشود

اکثر بیماران علائم حمله قلبی و سکته مغزی را می دانند، اما تعداد کمی در مورد لخته شدن خون بالقوه کشنده در پاها می دانند. ما به چنین لخته‌هایی ترومبوز ورید عمقی یا “DVT” می‌گوییم و اگر یکی از این لخته‌ها شکسته شود و در ریه‌ها بنشیند می‌تواند باعث مرگ شود.

لخته شدن خون در پا

 

لخته شدن خون در پا نشانه چیست؟

‎DVT‏ نوعی بیماری است که در اثر لخته شدن خون در پاها به وجود آمده و جریان خون در رگ ‏های آسیب دیده را کند می کند. اغلب بیماران به دلیل ورم پا ناشی از لخته خون به دکتر واریس یا اورژانس بیمارستان مراجعه می نمایند. در نگاه اول علت لخته شدن خون در پا ممکن است مصرف قرص های ضد بارداری طی چند روز قبل یا شاید مسافرت طولانی هوایی یا ماشینی بیمار باشد. گاهی بیماران پس از جراحی و یا سرطان نیز دچار لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی می شوند. نکته مهم در بیماران مبتلا به لخته وریدی با ورم پا یک طرفه آنست که هر چه سریعتر به متخصص واریس پا مراجعه نمایند.

لخته خون در پا و ورم پا

نشانه های وجود لخته خون در پا

۱- قرمزی پا

تغییر رنگ خفیف در پوست ناحیه لخته خون یکی از نخستین نشانه های ایجاد لخته خون در پا است. در صورت مشاهده وصله های قرمز رنگ پوست در پاهای خود، باید این مساله را با پزشک متخصص واریس در میان بگذارید.

۲- تورم پا

تورم دردناک ممکن است در محل لخته خون شکل بگیرد، مخصوصا اگر لخته در ناحیه قوزک یا ساق پا باشد. این نوع تورم ناشی از لخته خون به روش های درمانی مانند استفاده از کمپرس های گرم یا سرد واکنشی نشان نمی دهد.

۳- افزایش ضربان قلب

با بزرگ شدن اندازه لخته خون ، بدن تلاش خود را برای از بین بردن لخته بیشتر می کند که نتیجه آن افزایش ضربان قلب و ضربان قلب بالای90 است. افزایش ضربان قلب می تواند موجب نشانه های روانی از جمله اضطراب و هراس شود.

۴- سیاهرگ های متورم (خون مردگی در ساق پا)

گاهی اوقات، یک لخته خون سرسخت خود را از طریق تورم در سیاهرگ های سطحی نشان خواهد داد. اگر چنین پدیده ای را در دیگر قسمت های بدن مشاهده نکردید، حتما باید توجه ویژه ای به این نشانه داشته باشید.

لخته خون در پا چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص واریس اغلب برای تشخیص لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی ،از سونوگرافی داپلر برای بررسی ورید پای متورم استفاده می کند.

لخته خون در پا

لخته شدن خون در ریه

بیمار دچار لخته پا در اولین اقدام از حرکت روی پای مبتلا به لخته وریدی و دچار ورم اجتناب نمایید؛ زیرا خطر حرکت لخته شدن خون در پا و شانس وارد شدن آن به ریه در بیماران دچار لخته وریدهای عمقی چندین برابر می شود. این در واقع همان چیزی است که آمبولی ریوی و یا لخته ریوی نامیده می شود و تهدید کننده حیات است.آیا آمبولی ریه درمان قطعی دارد؟

لخته شدن خون در پا چه خطراتی دارد؟

در صورت عدم درمان لخته وریدی یا همان ترومبوز سیاهرگی عمقی ( DVT ) خطرات بالقوه لخته شدن خون در پا عبارتند از: گسترش لخته، رها شدن لخته و ورود به ریه، مشکلات پس از لخته مانند احساس خستگی و سنگینی مداوم پا و ورم پا در اثر لختگی خون و زخم های مزمن روی پا

درمان لخته شدن خون در پا

۱- بستری کردن بیمار مبتلا به لخته وریدی و شروع داروهای تزریقی و همزمان خوراکی وارفارین. در مجموع مصرف وارفارین مشکلات خاص خود را دارد؛ اول اینکه میزان وارفارین در افراد گوناگون متفاوت است. مثلا: ممکن است بیمار دچار لخته خون در پا تنها با مصرف قرص به هدف درمانی برسد ولی بیماری دیگر با مصرف روزانه ١٠ میلی گرم به دوز درمانی لخته وریدی نرسد.

مشکل دیگر وارفارین آنست که در هفته های اول بصورت هفتگی لازم است، بیمار مبتلا به لخته رگ های پا آزمایش دهد تا از تاثیر میزان دارو مطمئن شود. پس از رسیدن به دوز مناسب درمانی، تکرار ماهیانه آزمایش پی تی وتفسیر آزمایش pt control ای ان آر لازم می باشد.

۲-به برکت معرفی داروهای جدید امروزه جایگزین مناسبی برای وارفارین بنام ریواروکسابان پیدا شده که برای شروع دارو نیاز به بستری بیمار دچار لخته شدن خون در پا یا همان بیماری لخته وریدی نیست. حتی لازم نیست طی دوره درمان آزمایش خاصی از بیمار گرفته شود.

در بیمارانی با لخته شدن خون در پا که بنا به دلایلی از قبل وارفارین مصرف می کنند نیز می توان به راحتی ریواروکسیبان را جایگزین نمود تا نیاز نباشد ماهیانه پی تی و ای ان آر آن ها بررسی شود.

حتی در بیمارانی که ریواروکسابان مصرف می کننند، آماده سازی ایشان برای جراحی نیز نسبت به مصرف وارفارین ساده تر است و فقط یک روز قطع دارو کافی است؛ در حالیکه وارفارین حدود پنج روز باید کنار گذاشته شود.بیمارانی که برای آریتمی قلبی و یا بدلیل آمبولی ریوی یا سابقه لخته شدن خون در پا مکرر تحت درمان با وارفارین هستند، می توانند با متخصص قلب و عروق جهت تغییر دارو به این داروی جدید مشورت نمایند.

داروی از بین بردن لخته خون

برند اصلی داروی درمان لخته خون، زالرتو با قیمت بیش از هشت هزار تومان برای هر قرص است. اما برند ایرانی داروی درمان لخته خون قرص زالربان جایگزین قرص وارفارین.از شرکت عبیدی است که قیمتی مشابه با اکسابین دارد.

برای رقیق شدن خون در پا چه بخوریم؟

با افزایش سن به یک رژیم غذایی سالم اتکا کنید و وزن خود را کنترل کنید. کنترل فشار خون و نگهداری یک سیستم قلبی عروقی سالم بسیار مهم است. غذاهایی که سرشار از ویتامین K ، پتاسیم و منیزیم هستند برای تنظیم جریان خون بسیار مفیدند. سبزیجات برگ سبز، آوکادو، سیب زمینی شیرین و موز سرشار از این مواد مغذی هستند. با این حال، در نظر داشته باشید که ویتامین K می تواند با داروهای رقیق کننده ی خون تداخل داشته باشد، بنابراین از تداخلات دارویی و غذایی اطمینان حاصل نمایید. همچنین مطمئن شوید که آب کافی و مایعات دیگر می نوشید. فقط از نوشیدنی های حاوی قند اضافه شده و کافئین بیش از حد اجتناب کنید.

زردچوبه

درمان خانگی لخته شدن خون در پا

برای جلوگیری از لخته شدن خون چی بخوریم؟ بهتر است برخی از مواد و مکمل ها ی گیاهی را برای درمان یا پیشگیری از ایجاد لخته در پا و افزایش بهبودی سلامت قلبتان در رژیم غذایی بگنجانید. مواد غذایی، گیاهی و مکمل هایی که می توانند اثرات ضد انعقادی و ضد التهابی طبیعی داشته باشند عبارتند از:

درمان گیاهی لخته ی خون در پا

۱- زنجبیل

زنجبیل نقش شگفت انگیزی در درمان لخته ی خون در پا ایفا می کند. فعالیت ضد پلاکتی آن برای افرادی که از ترومبوز ورید عمقی رنج می برند یک مزیت محسوب می شود. علاوه بر این، در شکستن فیبرین که موجب بیماری می شود موثر است. زنجبیل می تواند گردش خون در عروق را افزایش دهد. می توانید چای ریشه ی زنجبیل را ۳ الی ۴ بار در روز بنوشید، و یا از زنجبیل در وعده های غذاییتان به منظور پیشگیری و درمان لخته ی خون در پا استفاده کنید.

۲- سرکه ی سیب

سرکه ی سیب یک درمان سنتی است که فواید بسیاری در درمان ترومبوز ورید عمقی دارد. سرکه ی سیب می تواند جریان خون را افزایش دهد و گردش خون را بهبود دهد. بنابراین، می تواند لخته شدن، تورم و درد پا را کاهش دهد. ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری سرکه ی سیب را در یک لیوان آب حل کنید و دو بار در روز از آن بنوشید.

درمان لخته خون با سرکه سیب

۳- چای سبز

برخی از انواع چای سبز حاوی کومارین هستند که دارای بوی خوبی است. کومارین هم به عنوان یک عنصر در عطر و هم به عنوان افزودنی های غذایی استفاده می شود . این ترکیب دارای چندین مشتق شیمیایی است که به طور طبیعی و یا سنتز شده در آزمایشگاه یافت می شود. مشتقات کومارین، آنتاگونیست های قوی ویتامین K هستند، به این معنی که اثرات ضد انعقادی خود را با تداخل در نقش ویتامین K در تشکیل لخته می گذارند. آنتاگونیست های ویتامین K برای جلوگیری از لخته های وریدی و شریانی مناسب هستند.

۴- سیر

اگر مطالعه داشته باشید، حتما می دانید که سیر مزایای بسیاری دارد. سه ترکیب موجود در سیر (آدنوزین، سولفید پارافین، و آلیسین) خواص ضد پلاکتی قوی دارند. اما، اگر دارو های ضد انعقاد مصرف می کنید بهتر است مراقب باشید که باعث خونریزی نشود.

۵- فلفل قرمز

فلفل قرمز فشار خون را متعادل و هم چنین از گردش خون در بدن پشتیبانی می کند. کاپاساسین موجود در فلفل قرمز می تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول در خون را کاهش دهد. این ماده می تواند از تجمع پلاکت جلوگیری کند و در نتیجه به حل شدن فیبرین در بدن که در شکل گیری لخته ی خون بسیار مهم است کمک کند. فلفل قرمز همچنین می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و عملکرد قلب را بهبود بخشد.

3.7/5 - (40 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام.سال نو مبارك .
    آقاي دكتر مچ پا مادرم (58ساله)حدود يك هفته اي هست كه ادم پيدا كرده ودرد داره ميخواستم نظر شما رو هم راجع بهش بدونم.نياز هست كه سونوگرافي داپلر انجام بشه؟
    داروي خاصي استفاده نميكنه،سابقه عمل جراحي هم حدوداً8-9 سال پيش داشته ،بيماري خاصي هم ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر یونس یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    یه خانوم ۵۵ ساله تقریبا یک سال و سه ماهه که در گیر لخته خون در ناحیه پا هستش که بعداز آزمایش پاتولوژی که انجام داد دچار لخته خون شدند ودکتر هم در هر دوره به مدت سه ماه قرص ریوارکسابان براش تجویز میکرد والان قرصاش تموم شده به علت شیوع ویروس کرونا نمی تونیم ببریمش پیش دکتر خودش ومتاسفانه راه ارتباطی هم نداریم آقای دکتر راهنمایی می کنین که باید چیکار کنیم.
    آزمایش پاتولوژی هم جوابش کانسر لنفوم بود و الان ۶ ماه میشه که خوب شدن.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      فعلا دارو مثل سابق استفاده کند و بعد از برطرف شدن شرایط به انکولوژیست مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نصیری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر...من قبلا سابقه لخته خون در ساق پا داشتم..بعد آمپول هپارین و قرص وارفارین استفاده کردم..۳ الی ۴ سال قبل....چند روزی هست که ساق پا نزدیک به زانو دچار قرمزی شده و رگ پاهایم حالت سوزش داره...چه کار کنم...ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      بعیده dvt باشه

      اما بهتره معاینه شوید 

       

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام،شش روزهست که زیرزانووزیرران وزیرساق پام دردمیکنه وتیرمیکشه مخصوصازیرزانو به طوری که راه رفتن خیلی برام سخت شده واحساس سنگینی دارم توپام،هم چنین بین دوانگشت پای همان پایم تیرمیکشه ودردمیکنه،میخواستم بدونم این همون بیماریdvtاست؟
    آیادردوسوزش dvtخوب میشودیانه؟
    آیاdvtدربیضه وکیسه ی بیضه هم رخ میدهدیانه؟چون همزمان بادردپا،بیضه ی سمت راستم شروع به دردوسوزش کرد...واینکه دربیماری دی وی تی باشروع مصرف دارودردوسوزش پاازبین میرودومنه جوان بیست ساله میتوانم مثل بقیه ی مردم عادی راه بروم یانه؟ واینکه پشت زانوهم حساس به لمس است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا عصب پا درگیر هست

      اما بدون معاینه نمیشه نظر دقیق داد

      باید معاینه شوید

  • تصویر کاربر بهرام یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید دکتر جان پدر من ۷۳ سالشه قبلا یه لخته خون در ران یکی از پاهاش داشتند که بسیار ورم کرد، با وارفارین خوب شد، اما پس از شروع دیالیز جلسه دوم و قطع وارفارین بازم ورم کرد، حالا خون ادراری داره و دکتر می خواد قطع کنه وارفارین و به نظرتون جایگزینش چی هست؟ خیلی نگرانیم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام گاهی موارد امکان مصرف آپیکسابان وجود دارد

  • تصویر کاربر عطایی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام رگهای واریسی مویرگیو شدیدا درد میکند وقتی روی مبل هم مینشنم درد میکند ومدت یک سال هست ایندومیت مصرف میکنم ولی این قرص به جز اینکه انرژی مرا کم کم کرده برایم سودی نداشته وروز به روز پیشرفت میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام باید سونو داپلر نشوید و بر اساس آن درمان انجام شود بعد از برطرف شدن شرایط مراجعه کنید

  • تصویر کاربر tala یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    خانمی هستم ۶۵ ساله که دو سال پیش بعلت ورم پا فنر در یکی از ساق پاها گذاشتند الان که تنها در خانه ای در شمال زندگی میکنم و امکان بیمارستان رفتن اینجا و سفر به تهران بعلت کرونا ندارم همان پا دوباره ورم کرده چکار کنم درمان خانگی و دارویی لطف میکنید بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      متاسفانه ممکن است که همان استنت دچار گرفتگی شده باشد باید فوراً به پزشک مراجعه کنید و درمان خانگی وجود ندارد

  • تصویر کاربر اشراقی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    برادر من گرفتگی عروق پا داره و مدتی قبل عفونت کرد و با داروی سفلکسین رفع شد ولی دوباره با شدت بیشتری دچار عفونت شده و چون الان با توجه به شیوع بیماری امکان مراجعه حضوری به پزشک نیست میخواستم بپرسم امکان ویزیت غیر حضوری و تجویز دارو برای کنترل عفونت هست تا در فرصت مناسب خدمت شما بیایم؟ یا این چند روز امکان ویزیت در نظر را دارید ؟ با تشکر اشراقی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      م بهتره با یک متخصص عفونی مشورت کنید

  • تصویر کاربر فتح جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    بعد یک پیاده روی در سطح نا هموار دچار گرفتگی عصله ساق پا شدم و درد شدید داشتم و از ان موقع به بعد لنگ لنگان راه میروم بعد از دو روز همان ناحیه دچار کبودی شدید شد هنوز به دکتر مراچعه نکردم آیا مسئله جدی است و باید پیگیری کنم یا نه ؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه انسداد عروق یا درگیری عصبی باشه

      باید نراجعه کنید تا معاینه شوید

  • تصویر کاربر ذاکر جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    درود . آیا گرفتگی و تنگ شدن عروق پا در پیری نیاز به عمل جراحی دارد . چه نوع جراحی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      گاهی بله

      دررصورت شدید بودن و علامتدار بودن و عدم امکان آنژیوپلاستی

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر