دکتر محمد حسین نجفی

کاردیومیوپاتی یا بزگ شدن عضله قلب یک بیماری است که در آن عضله قلب غیر طبیعی می شود. کاردیومیوپاتی، کار قلب را برای پمپاژ و ارائه خون به سایر قسمت های بدن سخت تر می سازد. این بیماری می تواند منجر به نارسایی قلبی شود. کاردیومیوپاتی می تواند درمان شود. نوع درمانی که شما دریافت خواهید کرد به نوع بیماری که شما دارید و شدت آن بستگی دارد. درمان کاردیومیوپاتی ممکن است شامل داروها، دستگاه های به کار رفته در جراحی و در موارد شدید نیز پیوند قلب باشد.

انواع کاردیومیوپاتی

  1. متسع شده
  2. هیپرتروفیک
  3. کاردیومیوپاتی محدود
  4. دیسپلازی آریتمی بطن راست

کاردیومیوپاتی متسع

این رایج ترین نوع کاردیومیوپاتی است. در این اختلال، توانایی پمپاژ محفظه اصلی پمپاژ قلب شما – بطن چپ – سست تر می شود. بطن چپ بزرگ شده (گشاد) و به طور موثری نمی تواند خون را از قلب به بیرون پمپ است.

اگر چه این نوع می تواند مردم در تمام سنین مبتلا کند، اغلب در افراد میانسال رخ می دهد و احتمال بیشتری برای ابتلای مردان وجود دارد. برخی از افراد با کاردیومیوپاتی اتساعی یک سابقه خانوادگی از بروز این بیماری دارند. در برخی دیگر، کاردیومیوپاتی اتساعی ممکن است به عنوان یک نتیجه از شرایط خاصی مانند بیماری عروق کرونر قلب، عفونت، شیمی درمانی یا دارو یا مصرف الکل رخ دهد. علت ممکن است همچنان ناشناخته (ایدیوپاتیک) باشد.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

این نوع شامل ضخیم شدن غیر طبیعی از عضله قلب شماست، به ویژه عضله قلبی شما را که محفظه اصلی پمپاژ است تحت تاثیر قرار میدهد (بطن چپ). عضله قلب ضخیم شده می تواند قلب را برای پمپ کردن خون سخت ترکند.

هیپرتروفیک می تواند در هر سنی ایجاد شود، اما اگر در دوران کودکی ظاهر شود شرایط متمایل به شدت بیشتری خواهد بود. اکثر مردم تحت تاثیر قرار گرفته سابقه خانوادگی این بیماری دارند، و برخی از جهش های ژنتیکی با کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک در ارتباط است.

کاردیومیوپاتی محدود

عضله قلب در افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی محدود سفت و انعطاف پذیری کمتر دارد، به این معنی قلب نمی تواند به درستی گسترش یافته و بین ضربان قلب از خون پر شود.

در حالی که کاردیومیوپاتی محدود می تواند در هر سنی رخ دهد، آن اغلب افراد مسن را تحت تاثیر قرارمیدهد. این کمترین نوع رایج است و می تواند بدون هیچ دلیل شناخته شده ای میتواند (ایدیوپاتیک) رخ می دهد.

این بیماری همچنین ممکن است با بیماری های نقاط دیگر بدن که بر قلب تأثیر میگذارد ایجاد شود، مانند بیماری که در آن آهن در عضله قلب ساخته میشود (هموکروماتوز)، یک اختلال که باعث تجمع غیر طبیعی پروتئینها می شود (آمیلوئیدوز)، یک بیماری که در نتیجه التهاب ایجاد می شود و توده ای از سلول ها می تواند در قلب و ارگانهای دیگر رشد کند (سارکوئیدوز)، اختلالات بافت همبند، و یا یک اختلال که توسط سلول های خونی غیر طبیعی ایجاد و به قلب آسیب می رساند (بیماری های قلبی ائوزینوفیلیک)

دیسپلازی آریتمی بطن راست

در این نوع نادر از کاردیومیوپاتی، عضله در محفظه قلب راست (بطن راست) پایین تراست که توسط بافت اسکار جایگزین شده است. این می تواند به مشکلات ریتم قلبی منجر شود. این بیماری اغلب توسط جهش های ژنتیکی ایجاد می شود.

سوالات اساسی راجع به کاردیومیوپاتی

 

علائم کاردیومیوپاتی چیست؟

در مراحل اولیه، افراد مبتلا حتی علایم و نشانه ای نداشته باشند. اما با پیش روی شرایط، علائم و نشانه ها معمولا ظاهر می شوند. علائم و نشانه های کاردیومیوپاتی ممکن است شامل:

– تنگی نفس همراه با فعالیت و یا حتی در حالت استراحت

– تورم ساق پاها، مچ پا و پا

– نفخ شکم به علت تجمع مایع

– سرفه در حالت دراز کشیده

– خستگی

– ضربان قلب نامنظم که احساس سریع، تپش و یا لرزش

– درد قفسه سینه

– سرگیجه، سبکی سر و غش

مهم نیست که چه نوعی ازاین بیماری را شما داشته باشد، علائم و نشانه ها به سمت بدتر شدن پیش می روند مگر اینکه درمان شوند. در برخی افراد، این بدتر شدن به سرعت اتفاق می افتد؛ در حالی که در دیگران، این بیماری ممکن است برای مدت طولانی بدتر نشود.

کاردیومیوپاتی

علت کاردیومیوپاتی چیست؟

اغلب، علت کاردیومیوپاتی ناشناخته است. با این حال در برخی افراد، پزشکان قادر به شناسایی برخی از عوامل موثر هستند. علل ایجاد کاردیومیوپاتی عبارتند از:

علائم کاردیومیوپاتی

عوارض کاردیومیوپاتی

داشتن کاردیومیوپاتی ممکن است به سایر ناراحتی های قلبی منجر شود از جمله :

– نارسایی قلبی

نارسایی قلبی به معنای اینکه قلب شما نمی تواند خون کافی برای رفع نیازهای بدن شما پمپاژکند. عضله قلب ضخیم، سفت و یا تضعیف شده به علت کاردیومیوپاتی نمی تواند قادر به پمپاژ باشد و می تواند خون را از جریان قلب متوقف کند. در صورت عدم درمان، نارسایی قلبی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

– لخته شدن خون

اگر شما مبتلا به کاردیومیوپاتی هستید، از آنجایی که قلب شما نمی تواند به طور موثر پمپاژ کند، احتمال وجود لخته خون در قلب شما وجود دارد. اگر لخته ها از قلب پمپ شده و وارد جریان خون شما شوند، آنها می توانند جریان خون به اندام های دیگر را از جمله قلب و مغز مسدود کنند.

برای کاهش احتمال ابتلا، پزشک شما ممکن است رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقادی) مانند: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، ریواروکسابان (Xarelto) و وارفارین (کومادین، Jantoven) تجویز کند.

– مشکلات دریچه

از آنجا که افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی ، قلب بزرگ شده دارند، دریچه های قلب ممکن است به درستی بسته نشوند که این امر منجر به یک جریان رو به عقب خون می شود.

– ایست قلبی و مرگ ناگهانی

کاردیومیوپاتی می تواند به ریتم غیر طبیعی قلب منجر شود. برخی از این ریتم های قلب خیلی آهسته هستند و به طور موثری جریان خون را در قلب شما نگه میدارند. برخی به قدری سریع هستند که اجازه تپیدن درست به قلب را نمی دهند. در هر صورت، این ریتم های غیر طبیعی قلب می تواند منجر به غش شود و یا حتی در برخی موارد سبب مرگ ناگهانی شود.

🔔عوامل خطر یا تشدید بیماری کاردیومیوپاتی

تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که می تواند خطر ابتلا بهابن بیماری را افزایش می دهد از جمله :

۱- سابقه خانوادگی

افراد با سابقه خانوادگی کاردیومیوپاتی، نارسایی قلبی و ایست قلبی ناگهانی هستند احتمال بیشتر ابتلا به کاردیومیوپاتی دارند نسبت به کسانی که بدون سابقه خانوادگی مشکلات قلبی هستند.

۲- فشار خون بالا

افراد دارای فشار خون بالا در طی یک دوره زمانی طولانی در معرض خطر بیشتری از کاردیومیوپاتی هستند.

۳- شرایطی که قلب را تحت تاثیر قرارمیدهد.

افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، بیماری عروق کرونر و یا عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار داده در معرض خطر بالاتری از هستند. بیماری های دیگر، از قبیل اختلالی که باعث تجمع غیر طبیعی پروتئینها می شود (آمیلوئیدوز)، بیماری که در نتیجه التهاب ایجاد می شود و توده ای از سلول ها می تواند در قلب و ارگانهای دیگر رشد کند (سارکوئیدوز)، اختلالات بافت همبند، میتواند احتمال ابتلا به کاردیومیوپاتی ها را افزایش دهد .

۴- چاقی

اضافه وزن باعث می شود قلب سخت تر کارکند ، که ممکن است احتمال ابتلا به بزرگ شدن قلب و نارسایی قلبی را افزایش دهد.

۵- اعتیاد به الکل

افرادی که سوء مصرف الکل دارند به قلب خود می توانند آسیب برسانند ، و کاردیومیوپاتی می تواند یک نتیجه آن باشد . احتمال افزایش چشمگیر بعد از گذشت بیش از پنج سال از نوشیدن هفت تا هشت نوبته در روز وجود دارد .

۶- استفاده از مواد غیر مجاز

مواد مخدر، از جمله کوکائین، آمفتامین و استروئیدهای آنابولیک، ممکن است خطر کاردیومیوپاتی را افزایش دهد.

۷- درمان سرطان

در حالی که درمان سرطان ضروری است ، درمان بسیاری از سرطان ها می تواند به برخی از سلول های سالم نیز آسیب برساند. بعضی از داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی را افزایش دهند.

۸- دیابت

ابتلا به بیماری دیابت بالا خطر کاردیومیوپاتی، نارسایی قلبی و سایر مشکلات قلبی افزایش میدهد .

۹- اختلالات تیروئید

داشتن یک غده تیروئید کم کار یا پرکار می تواند خطر ابتلا به بزگ شدن عضله قلب را افزایش دهد.

۱۰- هموکروماتوز

این اختلال بعلت ذخیره بیش از حد آهن ، و با افزایش احتمال ابتلا به کاردیومیوپاتی اتساعی در ارتباط است.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما فکر میکنید ممکن است کاردیومیوپاتی داشته باشید و یا به دلیل سابقه خانوادگی در مورد احتمال ابتلای خود نگران هستید، یک وقت ویزیت اولیه با پزشک عمومی بگذارید. او ممکن است شما را به یک متخصص قلب (متخصص قلب و عروق) ارجاع دهد.

از آنجا که جلسه ویزیت کاردیومیوپاتی میتواند کوتاه باشد، و چون اغلب موارد زیادی برای بحث وجود دارد، یک دلیل خوب برای قرار ملاقات خود آماده کنید. در اینجا برخی از اطلاعات وجود دارد که برای آمادگی شما در ویزیت کاردیومیوپاتی و اینکه چه انتظاراتی از پزشکتان داشته باشید کمک خواهد کرد.

– از محدودیت های پیش از ملاقات آگاه باشید.

در زمانیکه شما ویزیت کاردیومیوپاتی میشویید، اگر هر چیزی وجود دارد که شما نیاز به انجام پیشرفته تر آن دارید، مطمئن شوید که پرسیده اید از قبیل محدودیت های غذایی شما.

– یادداشت علائم

هر علایمی که شما تجربه کرده اید یادداشت کنید که شامل هر چیزی است که ممکن است به نظر نامرتبط با کاردیومیوپاتی بیاید.

– اطلاعات شخصی کلیدی یاداشت کنید.

از جمله سابقه خانوادگی، بیماری های قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا یا دیابت و استرس های عمده یا تغییرات اخیر زندگی.

– دارو ها

لیستی از تمام داروها بسازید، از قبیل هر گونه ویتامین ها یا مکمل هایی که شما مصرف می کنید.

– همراه مناسب

در صورت امکان یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود را هنگام ویزیت کاردیومیوپاتی به همراه داشته باشید. گاهی اوقات به یاد آوردن تمامی اطلاعات فراهم شده توسط شما در طول ویزیت ممکن است مشکل باشد. کسانیکه که شما را در هنگام ویزیت کاردیومیوپاتی همراهی میکنند، ممکن است چیزی که شما اشتباه کرده اید یا فراموش کرده اید یادآوری کنند.

– رژیم غذایی

آماده بحث در مورد عادات رژیم غذایی و ورزش خود باشید. اگر شما در حال حاضراز یک رژیم غذایی یا ورزش منظم پیروی نمی کنید، آماده باشید که با پزشک خود در مورد چالش هایی که شما ممکن است در شروع کاربا آن مواجه شوید صحبت کنید.

معاینه و بررسی علت تنگی نفس در شب

سوالات اساسی راجع به کاردیومیوپاتی

سؤالات زیر را در مورد کاردیومیوپاتی، برای پرسیدن از پزشکتان بنویسید. زمان خود را با دکتر خود محدود است، بنابراین تهیه یک لیست از سوالات راجع به کاردیومیوپاتی به شما کمک خواهد کرد که زمان با هم بودن شما را بیشتر سازد. لیست پرسش های شما به ترتیب از پر اهمیت ترین تا کم اهمیت ترین درموارد زمانی اجرا می شود.

در رابطه با کاردیومیوپاتی، برخی از سوالات اساسی که باید از پزشکتان بپرسید شامل:

– محتمل ترین علت علایم کاردیومیوپاتی چیست.

– سایر علل احتمالی چه چیزهایی هستند.

– چه نوع آزمایشی نیاز دارم. آیا این آزمایشات نیاز به آمادگی خاصی دارد.

– چه گزینه های درمانی در دسترس هستند، که برای من توصیه می کنید.

– چه غذاهایی باید بخورم و یا پرهیز کنم.

– آیا ورزش برای من خوب است. چه سطحی از فعالیت خوب است.

– چند وقت یکبار باید غربالگری شوم.

– من باید به اعضای خانواده ام در مورد غربالگری کاردیومیوپاتی بگویم.

– آیا من دیگر شرایط سلامتی دارم. چگونه می توانم این شرایط با هم به بهترین شکل مدیریت کنم.

– آیا جایگزین عمومی داروهایی که شما برای کاردیومیوپاتی تجویز کرده اید، وجود دارد.

– آیا بروشور یا دیگر مواد چاپ شده که من بتوانم با خود به خانه ببرم وجود دارد. کدام وبسایت را شما برای اطلاعات بیشتر در مورد کاردیومیوپاتی توصیه میکنید.

علاوه بر پرسش هایی که آماده کرده اید تا از پزشک خود بپرسید، برای پرسیدن سوالات اضافی مردد نباشید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

4.9/5 - (20 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Mahdiyeh یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    درد دست چپ و لمس شدنش آیا به قلب مربوط میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      گاهي بله
      معمولا درگيري عصب دست هست
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    من خانمی هستم کاندید پیوند کلیه و دیالیز میشم ایا دوره بالای دستگاه دیالیز و صافی بالا برای نارسایی دریچه میترال خفیف و ضخامت خفیف عضله قلب با ای اف 50مشکل داره ؟؟؟ممنونم من بادوره 300وصافی 80دیالیز میشم 4ساعته البته مشکلی ندارم جز تاری دید در اخر دیالیز کهذبه خاطر زیر وزن رفتنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر حدیثه چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    دختری 23 ساله ام که دو روز پیش وقتی خم شدم که چیزی رو از زمین بردارم ناگهان قسمت چپ بدنم سمت بالا جای قلبم تیر کشید حدود دو ثانیه بود بعد از آن سمت چپ بدنم احساس سنگینی میکنه اما درد ندارم فقط گاهی این احساس سنگینی بیشتر میشه و گاهی هم این حس از بین میره.آیا این حالت نگران کننده است یا نه.ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا درد عضلانيه و نگراني نداره
      اگر ادامه داشت ويزيت شويد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید برای چکاب رفتم دکتر قلب بعداز نوار واکو وتست ورزش دکتر گفتند ضربان اضافی دارید ویک طرف قلب کند میزنه ومعمولا فشارم پایین هست بین 9تا 11 ولی تست ورزشم خوب بود درحلت معمولی ضربان اضافی دارم هرچه روی دستگاه بیشتر میرفتم این ضربان اضافی کمتر میشد هرروز هم پیاده روی دارم دکتر بهم قرص کنکور 2.5 داده هر صبح نصف بخورم من که فشارم معمولا پایین این قرص بخورم یا نه اگه استفاده کنم فشارم پایین تر نمی یاد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر خسروی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام بخشید طورخدا خواهش میکنم جواب این سوالمم بدین در بیماری نارسایی قلب با ef=15وداشتن دیابت. فرد معمولا تا چند سال میتونه زندگی کنه ایا بودن کسایی که بیشتر از 5سال زنده موندن یا میشه یه راهی باشه که efرا بالاتر ببره مثل پیوند سلول های بنیادی یا.. نمیدونم داغونم طور به خدا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله طول عمر طولاني هم ممكنه
      سلول بنيادي فعلا در مرحله تحقيقاته
  • تصویر کاربر سميرا جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام وقت خوش.
    بنده قصد ازدواج با آقايي و دارم كه در ١4 سالگي تعويض دريچه فلزي آئورت داشتن و ١٣ سال از زمان عمل ميگذره.
    درحال حاضر قرص وارفارين،آسپرين،كارواديلول و كاپتوپريل دريافت ميكنند.
    ميخواستم وضعيت عمومي و مشكلاتي كه ميتونه از نظر اين بيماري پيش روشون باشرو بدونم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به هر حال بايد دايما تحت نظر باشن و دارو مصرف كنن
      ميتونن عمر طبيعي داشته باشن يا براي دريچه مشكل پيش بياد
      اينها قابل پيش بيني نيست
  • تصویر کاربر Hussein دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من 24سالمه میخوام کلیمو. اهدا کنم ولی نارسایی قلبی دارم از هیچ دارویی و درمان خاصی هم پیروی نکردم ولی جدید احساس میکنم خیلی خوب شدم دکتر ميخواستم بدونم برای کسی نارسایی داره هیچ راهی نیست بتونه کلیشو اهدا بکنه اگه راهی داره من وقت بگیرم بیام پیش شما شما ببینید وضعیت چجوریه. هرجور شده باشه باید اینکارو انجام بدم ولی اول میخوام از راه کم خطرش پیش برم اگه به نتیجه نرسم با یه دلال همکاری میکنم رضایت نامه هم میگیرم از همسرم اگه عمل منجر به مرگم شد کل بدنمو اهدا کنن واقعان ضروریه برای من آینده بچم تو خطر اگه راهی داره خواهشن به من بگید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      معمولا امكانش وجود نداره
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من از تابستان پیش به خاطر تپش و گاهی درد و خستگی پیش سه دکتر رفتم که با نوار قلب و شنیدن صدای قلب و تست ورزش ( نه خیلی خوب ) تشخیص ندادن باره 4 رفتم بیمارستان رجایی پیشنهاد دادن که سی تی انژو کنم و بعد اکو مری کردم که به مشکل pap vc بر خورد کردم گفتن که مادرزادی است . دکتر گفته باید عمل قلب باز کنی و الان موقش نیست .
    1: این مشکل چی است ؟ pap vc
    2: چه زمانی باید عمل قلب کنم ؟
    ایا هزینش بالا هست ؟
    ممنون میشم در این مورد توضیحاتی را در اختیار من بزارید . من متولد 67 هستم 30 سالم اهل تهران .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      يكي از وريدهاي ريوي به جاي دهليز چب به دهليز راست ميريزه و بهتره زودتر عمل شيد
      هزينه بستگي به بيمارستان و بيمه داره
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام.بعد از انجام اکو و اکو مری گفتن که سوراخی در قلب وجود داره به صورت مادرزادی و asdبهش گفتن.خواستم بدونم باید چی کار کنم .عملش چطوریه.خیلی نگرانم تو رو خدا تلگران جوابمو بدید ایمیلم مشکل داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد سوراخ يا با حراحي يا با انژيو گرافي بسته بشه و نياز به نگراني نيست چون عمل ساده هست
  • تصویر کاربر محمدفدایی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام تست ورزش برای وزن بالای صدکیلوکجابایدبرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بيمارستان مركز قلب يا رجايي
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر