دکتر محمد حسین نجفی

استنت یک لوله از جنس توری مشبک کوچک است که برای باز نگه داشتن عروق پس از یک روش به نام آنژیوپلاستی (مداخله کرونری از راه پوست و یا PCI) وارد قلب می شود. استنت دارویی یک پوشش پلیمری بیشتر از جنس توری مشبک است که یک دارو را در طول زمان منتشر می کند. این دارو به جلوگیری از مسدود شدن دوباره رگ های قلب کمک می کند.

به طور کلی، استنت آزاد کننده دارو بیش از استنت فلزی لخت برای اکثر مردم ترجیح داده می شود. مطالعات نشان می دهد که استنت دارویی نیز درنهایت به اندازه استنت لخت فلزی ایمن می باشند.

انواع استنت قلبی

با این حال استنت دارویی به رقیق کننده خون برای جلوگیری از بسته شدن ناگهانی استنت توسط لخته شدن خون نیاز دارد که این باعث می شود تا استنت دارویی برای افرادی با مشکلات خونریزی و یا کسانی که به برخی از انواع عمل های جراحی در مدت یک سال پس از قرار دادن استنت نیاز دارند، کمتر پیشنهاد شود.

در ادامه اطلاعات جامعی در مورد استنت دارویی ارائه شده است.

استنت چیست؟

استنت معمولا لوله توری مشبک می باشد که در طول PCI قرار داده شده است. استنت روشی درمانی است که با جاگذاری موقت و بادکردن یک بادکنک کوچک باعث وسیع تر شدن عروق مسدود شده قلب می شود. استنت گذاری عروق به جلوگیری از مسدود شدن دوباره آن ها کمک می کند (تنگی مجدد).

حتی با استنت، ۱۰ تا ۲۰ درصد از شریان ها دوباره مسدود می شوند. میزان عود مجدد استنت دارویی بیشتر است.

مقایسه استنت فلزی لخت و استنت دارویی

– استنت فلزی لخت

استنت فلزی هیچ پوشش خاصی ندارد. آنها به عنوان داربست، به سرپا نگه داشتن رگ های خونی بازشده پعد از رفع گرفتگی آنها توسط آنژیوپلاستی به کار می روند. در التیام عروق، بافت اطراف استنت رشد می کند و دراین محل متوقف می شود. با این حال، گاهی اوقات رشد بیش از حد بافت اسکار در پوشش شریانی خطر reblockage را افزایش می دهد.

– استنت دارویی

استنت آزاد کننده دارو با دارویی که به آرامی منتشر می شود (شسته) پوشیده شده و به جلوگیری از رشد بافت اسکار در پوشش عروق کمک می کند. این امر کمک می کند تا شریان، صاف و باز باقی می ماند و خون به خوبی جریان داشته باشد.

بسیاری از مردم با مشکلات قلبی که با با استنت دارویی بطور موفق درمان شده اند، دیگر نیاز به روش های تهاجمی تر، مانند جراحی قلب باز نخواهند داشت. کاهش خطر ابتلا به انسداد مجدد عروق توسط استنت دارویی سبب می شود تا احتمال انجام دوباره روش آنژیوپلاستی کاهش یافته و در نتیجه ریسک ابتلا به عوارضی مانند حمله قلبی یا سکته قلبی کم می شود.

روش های درمان گرفتگی عروق قلب

عمل آنژیو قلب و استنت دارویی فقط یکی از گزینه ها برای درمان عروق قلبی تنگ شده هستند . اگر شریان های شما تنگ شده اساسا چهار گزینه در پیش رو دارید که هر کدام خطراتی به همراه دارد.

۱- داروها و تغییر در شیوه زندگی

اگر علائم بیماری قلبی شما به دلیل تنگ شدن عروق کرونری است و وضعیت بیماری شما شدید یا بلافاصله تهدید کننده زندگی نییست، پزشک قلب ممکن است در ابتدا داروهایی مانند مسدود کننده های بتا، نیترات، مسدود کننده های کانال کلسیم، آسپرین و استاتین ها را تجویز نماید.
با مصرف این داروها، تغییر در شیوه زندگی مانند ترک سیگار، خوردن غذای سالم و ورزش می توانید گاهی به اندازه دریافت استنت در برخی شرایط بهبود یابید. البته در صورت استنت گذاری نیز پزشک شما به احتمال زیاد داروهایی مانند استاتین ها و همچنین تغییر در شیوه زندگی را تجویز خواهد کرد.

۲- استنت فلزی لخت

این استنت به خوبی می تواند کار کند ولی نسبت به جایگذاری استنت دارویی نرخ بالاتری نسبت به تنگی مجدد دارد. اگر شما عمل جراحی مربوط به قلب (به عنوان مثال، معده یا فتق جراحی) به این زودی ندارید، پس استنت گذاری شما انجام می شود. توجه داشته باشید که اگر شما اختلال خونریزی ندارید، ممکن است جایگذاری استنت فلزی لخت برای شما بهتر باشد.

۳- استنت رساننده دارو

استنت دارویی در بسیاری از شرایط بی خطر و موثر هستند و نسبت به استنت فلزی لخت با سرعت پایین تری سبب تنگی مجدد می شوند. برای اثربخشی مطلوب، شما باید داروهای تجویز شده توسط متخصص قلب و عروق را مصرف کنید.

۴- عمل جراحی بای پس عروق کرونر

عمل جراحی بای پس برای انحراف خون در اطراف شریان مسدود شده در قلب استفاده می شود. جراح یک رگ خونی سالم از پا، بازو و یا قفسه سینه شما برمیدارد و آن را به شریان های دیگر در قلب شما متصل کرده به طوری که خون در اطراف ناحیه بای پس شده مسدود یا بیمار نشود.

عمل جراحی قلب باز بخوبی کار می کند، اما این روش تهاجمی تر از استنت گذاری است که به معنی زمان بهبودی طولانی تر و خطر بیشتری از عوارض نسبت به جایگذاری استنت می باشد.

بعد از قرار دادن استنت چه کارهایی باید انجام دهید؟

قرص آسپرین aspirin

– نگاهی به آسپرین

پزشک توصیه خواهد کرد که شما بصورت روزانه، آسپیرین مصرف کنید. این کار به منظور کاهش خطر لخته شدن خون در داخل استنت است. دستورالعمل پزشک خود مبنی بر مقدار و نوع آسپیرین مصرفی را حتما دنبال کنید.

– مصرف داروهای ضد لخته شدن

به افرادی با استنت، داروهای ضد لخته شدن مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) داده می شود. انجمن قلب آمریکا و سازمان غذا و دارو توصیه می کنند که افرادی که استنت دارویی دارند، مصرف داروهایی از قبیل: کلوپیدوگرل را ادامه دهند چرا که خطر ابتلا به لخته شدن استنت را برای حداقل یک سال پس از استنت گذاری کاهش می دهد. برای بیشتر افراد با استنت فلزی لخت ، داروهای ضد لخته شدن فقط برای یک ماه پس از جایگذاری استنت توصیه می شوند.

 

از متخصص قلب و عروق خود در مورد مدت زمان مصرف داروی ضد لخته شدن خون و دیگر داروها سوال کنید. قطعا پاسخ وی به میزان انسداد، نوع استنت و خطر ابتلا به خونریزی شما بستگی خواهد داشت. بدون مشورت با متخصص قلب و عروق ،مصرف آسپرین یا سایر داروهای ضد انعقاد را متوقف نکنید.

– اطلاع رسانی دیگر ارائه دهندگان مراقبت های سلامتی

پزشک مراقبت های اولیه شما و دیگر متخصصان باید در مورد داروهایی که شما مصرف می کنید و نیز استنت درون قلب شما اطلاع داشته باشند. داروهای ضد لخته شدن و آسپرین می توانند بر روی جراحی و سایر روش های پزشکی تاثیر گذارند و با داروهای دیگر تداخل کنند.

– محدودیت در عمل های جراحی غیر قلبی

اگر شما می بایست عمل جراحی غیر قلبی در سال اول بعد از جایگذاری استنت انجام دهید می بایست:

• در صورت امکان، عمل جراحی غیرقلبی خود را به مدت یک سال پس از استنت گذاری به تعویق بیندازید.

• اگر عمل جراحی را نمی توان به تعویق انداخت، در مورد داروهای مصرفی خود از قبیل آسپیرین یا کلوپیدوگرل با پزشک خود صحبت کنید. دوز داروی شما ممکن است نیاز به تنظیم شدن داشته باشد.

• اگر شما می دانید که به احتمال زیاد در همان سال جایگذاری استنت نیاز به عمل جراحی خواهید داشت، استنت فلزی لخت ممکن است گزینه ی بهتری برای شما باشد. اگر شما در افزایش خطر ابتلا به خونریزی هستید و یا فکر میکنید شما قادر نخواهید بود داروهای ضد انعقادی که توسط پزشک شما تجویز می شوند را مصرف کنید ، شما همچنین ممکن است یک استنت فلزی لخت بخواهید در نظر بگیرید . با پزشک خود در مورد وضعیتتان صحبت کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از ساری پیام میدم مادرم 67 سالشه ودیابت فشار خون وچربی خون داره جواب آنژیوگرافی اش از مسدود شدن سه رگ اصلی قلب خبر داد و تصمیم به جراحی گرفتند آیا غیر جراحی از طریق طبدسنتی می توان درمانش کرد
    و دیگر اینکه به نظر شما پزشکان ساری عملش کنند بهتره یا ببریمشون تهران
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اسکندری جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام من 55 ساله تقریبا یک ماه پیش دو فنر گذاشتم به علت گرفتگی 99 درصدی و 95 درصدی دو رگ قلب و پس از فنر گذاری ،دچار درد ثابت در اطراف قلب به صورت نقطه ای و بعضی اوقات درد قفسه سینه.د ر سمت قلب هستم ،از راهنمایی و لطف شما بینهایت پیشاپیش سپاس گذارم ،منتظر درمان سریع و توصیه نجاتبخش شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mortezarahgozar دوشنبه ۲۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام اینجانب فیلتر آی وی سی داشتم و درآوردم بیمار DVT هستم یک بار آمبولی کردم.الان دکتر بنده تشخیص داده تنگی عروق در پا دارم لذا ایشان میخواهند فنر در رگ من قرار دهند
    آیا این کار صحیح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جلال یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر نجفی عزیز
    سلام علیکم
    عرض ارادت و سپاس
    من سال 88 آنژیو پلاستی شدم با دو استنت در رگ LAD و امسال20 شهریور مشخص شد استنت دارویی داخل رگ 80 درصد دوباره گرفته که آنژیوپلاستی مجدد شدم و رگ باز شد .
    مشکل گاز معده هم دارم و امشب از ساعت 6 تا 9 دست چپم از آرنج درد میکرد و کمی احساس درد بیشتر و موجب نگرانی و استرس شد.
    داروهای آسپرین و نیتروکانتین و کاپتوپریل و ارتورواستاتین را خوردم و البته یک عدد هم استامینوفن برای درد خوردم.
    الان درد افتاده فعلا .
    جناب آقای دکتر عزیز ؛ چقدر در این بازه زمانی آنژیو تا حالا احتمال مشکل قلبی می دهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ايلا دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    مادر من هفته پيش دچار يك سكته قلبي شد و با اورژانس به بيمارستان منتقل شد ، دكتر ها با انژيو پلاستي رگ را باز كردند و در اين حين براي ده ثانيه دچار ايست قلبي شد و با شك قلبي باز گشت. الان ازمايشات ميگه يه كم دور قلبش مايعات هست و اينكه حجم قلبش 5٠ است به جاي 6٠ . ميخواستم بدونم امكان درمان كامل هست ؟ يا ايا خطر جدي اي مادرم را تهديد ميكند؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ن.ش دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.همسرم ۳۸سال سن دارد در تیرماه سال جاری در سه نوبت آنژیو انجام دادن.سه تا ازرگهای قلبش گرفته بود.چندروزی بود که قلبشان درد گرفت.نوارقلب و اکوی قلب انجام دادند.دکتر متخصص خودشان وقتی سی دی آنژیو را دیدن گفتن که رگی که ۱۰۰درصد گرفته بود دوتا از شاخه های ریزش باز نشده.آیا نیاز به آنژیو مجدد وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زکیه پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    مراقبت های بعد انژوگرافی برا بیماران دیابتی و قلبی چگونه هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معین پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر،
    پدر بنده 65 سال دارند و 45 روز پیش آنژیوپلاستی انجام داده و دو استنت در LAD ایشان قرار داده شد. آیا نیاز هست که ایشان از امسال اقدام به تزریق واکسن آنفولانزا نمایند. ایشان تا به حال این کار را نکرده اند.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      خير لازم نيست
      https://t.me/drhsnajafi
  • تصویر کاربر ولید چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید.دوسال پیش پدروم دچار سکته مغزی شد ،از زمان سکته تا الان که حالش خوب شده از درد وسنگینی در قفسه سینه شکایت میکنه با توجه به مراجعه مرتب به پزشک وانجام اسکن هسته ای گرفتگی عروق قلب و نیاز به انژیو گرافی تشخیص داده شد خواهش مند است عکسهای ارسالی را بررسی کرده نظر خود را مرقوم فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      عكس ارسال نشده
      اگر تهران هستيد ايشان را ويزيت كنم
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۹ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام و خسته نباشید. بنده به دنبال af که در سن 31 سالگی در سال 90 داشتم از اکو مری متوجه asd سکندوم 17 میلی شدم. بع یکماه توسط دکتر استوان در بیمارستان کوثر شیراز بسته شد. طی چند اکو معمولی دیگه توی این چند سال همکارانتون گفتن که کاملا بافت کاور کرده و بسته شده. گاهی pvc دارم البته به ندرت، موقع خندیدن قهقهه گاهی اوقات pvc گذرا دارم وقتی سرم رو به شدت به سمت ش
    سینه خم میکنم تغییر ریتم دارم دکتر عزیز af بنده دیگه تکرار نشد دکتر استوان هم گفتن که نگران نباشم اما من روزی یه پرانول 10 صبحها میخورم، این ریتمهای pvc نگران کننده نیست؟ دکتر متخصص قلب تا دو سال هم گفت آسپرین 80 بخورم ولی بعد گفت یگه نیاز نیست. جناب دکتر خیلی میترسم از تنها رانندگی کردن و ورزش بدنسازی و ... چه کنم؟ برادرانه راهنماییم کنید به امورات عادی زندگیم برسم یا باید خیلی مراقب باشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۹ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر