دکتر محمد حسین نجفی

استنت یک لوله از جنس توری مشبک کوچک است که برای باز نگه داشتن عروق پس از یک روش به نام آنژیوپلاستی (مداخله کرونری از راه پوست و یا PCI) وارد قلب می شود. استنت دارویی یک پوشش پلیمری بیشتر از جنس توری مشبک است که یک دارو را در طول زمان منتشر می کند. این دارو به جلوگیری از مسدود شدن دوباره رگ های قلب کمک می کند.

به طور کلی، استنت آزاد کننده دارو بیش از استنت فلزی لخت برای اکثر مردم ترجیح داده می شود. مطالعات نشان می دهد که استنت دارویی نیز درنهایت به اندازه استنت لخت فلزی ایمن می باشند.

انواع استنت قلبی

با این حال استنت دارویی به رقیق کننده خون برای جلوگیری از بسته شدن ناگهانی استنت توسط لخته شدن خون نیاز دارد که این باعث می شود تا استنت دارویی برای افرادی با مشکلات خونریزی و یا کسانی که به برخی از انواع عمل های جراحی در مدت یک سال پس از قرار دادن استنت نیاز دارند، کمتر پیشنهاد شود.

در ادامه اطلاعات جامعی در مورد استنت دارویی ارائه شده است.

استنت چیست؟

استنت معمولا لوله توری مشبک می باشد که در طول PCI قرار داده شده است. استنت روشی درمانی است که با جاگذاری موقت و بادکردن یک بادکنک کوچک باعث وسیع تر شدن عروق مسدود شده قلب می شود. استنت گذاری عروق به جلوگیری از مسدود شدن دوباره آن ها کمک می کند (تنگی مجدد).

حتی با استنت، ۱۰ تا ۲۰ درصد از شریان ها دوباره مسدود می شوند. میزان عود مجدد استنت دارویی بیشتر است.

مقایسه استنت فلزی لخت و استنت دارویی

– استنت فلزی لخت

استنت فلزی هیچ پوشش خاصی ندارد. آنها به عنوان داربست، به سرپا نگه داشتن رگ های خونی بازشده پعد از رفع گرفتگی آنها توسط آنژیوپلاستی به کار می روند. در التیام عروق، بافت اطراف استنت رشد می کند و دراین محل متوقف می شود. با این حال، گاهی اوقات رشد بیش از حد بافت اسکار در پوشش شریانی خطر reblockage را افزایش می دهد.

– استنت دارویی

استنت آزاد کننده دارو با دارویی که به آرامی منتشر می شود (شسته) پوشیده شده و به جلوگیری از رشد بافت اسکار در پوشش عروق کمک می کند. این امر کمک می کند تا شریان، صاف و باز باقی می ماند و خون به خوبی جریان داشته باشد.

بسیاری از مردم با مشکلات قلبی که با با استنت دارویی بطور موفق درمان شده اند، دیگر نیاز به روش های تهاجمی تر، مانند جراحی قلب باز نخواهند داشت. کاهش خطر ابتلا به انسداد مجدد عروق توسط استنت دارویی سبب می شود تا احتمال انجام دوباره روش آنژیوپلاستی کاهش یافته و در نتیجه ریسک ابتلا به عوارضی مانند حمله قلبی یا سکته قلبی کم می شود.

روش های درمان گرفتگی عروق قلب

استنت دارویی فقط یکی از گزینه ها برای درمان عروق قلبی تنگ شده هستند . اگر شریان های شما تنگ شده اساسا چهار گزینه در پیش رو دارید که هر کدام خطراتی به همراه دارد.

۱- داروها و تغییر در شیوه زندگی

اگر علائم بیماری قلبی شما به دلیل تنگ شدن عروق کرونری است و وضعیت بیماری شما شدید یا بلافاصله تهدید کننده زندگی نییست، پزشک قلب ممکن است در ابتدا داروهایی مانند مسدود کننده های بتا، نیترات، مسدود کننده های کانال کلسیم، آسپرین و استاتین ها را تجویز نماید.
با مصرف این داروها، تغییر در شیوه زندگی مانند ترک سیگار، خوردن غذای سالم و ورزش می توانید گاهی به اندازه دریافت استنت در برخی شرایط بهبود یابید. البته در صورت استنت گذاری نیز پزشک شما به احتمال زیاد داروهایی مانند استاتین ها و همچنین تغییر در شیوه زندگی را تجویز خواهد کرد.

۲- استنت فلزی لخت

این استنت به خوبی می تواند کار کند ولی نسبت به جایگذاری استنت دارویی نرخ بالاتری نسبت به تنگی مجدد دارد. اگر شما عمل جراحی مربوط به قلب (به عنوان مثال، معده یا فتق جراحی) به این زودی ندارید، پس استنت گذاری شما انجام می شود. توجه داشته باشید که اگر شما اختلال خونریزی ندارید، ممکن است جایگذاری استنت فلزی لخت برای شما بهتر باشد.

۳- استنت رساننده دارو

استنت دارویی در بسیاری از شرایط بی خطر و موثر هستند و نسبت به استنت فلزی لخت با سرعت پایین تری سبب تنگی مجدد می شوند. برای اثربخشی مطلوب، شما باید داروهای تجویز شده توسط متخصص قلب و عروق را مصرف کنید.

۴- عمل جراحی بای پس عروق کرونر

عمل جراحی بای پس برای انحراف خون در اطراف شریان مسدود شده در قلب استفاده می شود. جراح یک رگ خونی سالم از پا، بازو و یا قفسه سینه شما برمیدارد و آن را به شریان های دیگر در قلب شما متصل کرده به طوری که خون در اطراف ناحیه بای پس شده مسدود یا بیمار نشود.

عمل جراحی قلب باز بخوبی کار می کند، اما این روش تهاجمی تر از استنت گذاری است که به معنی زمان بهبودی طولانی تر و خطر بیشتری از عوارض نسبت به جایگذاری استنت می باشد.

بعد از قرار دادن استنت چه کارهایی باید انجام دهید؟

قرص آسپرین aspirin

– نگاهی به آسپرین

پزشک توصیه خواهد کرد که شما بصورت روزانه، آسپیرین مصرف کنید. این کار به منظور کاهش خطر لخته شدن خون در داخل استنت است. دستورالعمل پزشک خود مبنی بر مقدار و نوع آسپیرین مصرفی را حتما دنبال کنید.

– مصرف داروهای ضد لخته شدن

به افرادی با استنت، داروهای ضد لخته شدن مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) داده می شود. انجمن قلب آمریکا و سازمان غذا و دارو توصیه می کنند که افرادی که استنت دارویی دارند، مصرف داروهایی از قبیل: کلوپیدوگرل را ادامه دهند چرا که خطر ابتلا به لخته شدن استنت را برای حداقل یک سال پس از استنت گذاری کاهش می دهد. برای بیشتر افراد با استنت فلزی لخت ، داروهای ضد لخته شدن فقط برای یک ماه پس از جایگذاری استنت توصیه می شوند.

 

از متخصص قلب و عروق خود در مورد مدت زمان مصرف داروی ضد لخته شدن خون و دیگر داروها سوال کنید. قطعا پاسخ وی به میزان انسداد، نوع استنت و خطر ابتلا به خونریزی شما بستگی خواهد داشت. بدون مشورت با متخصص قلب و عروق ،مصرف آسپرین یا سایر داروهای ضد انعقاد را متوقف نکنید.

– اطلاع رسانی دیگر ارائه دهندگان مراقبت های سلامتی

پزشک مراقبت های اولیه شما و دیگر متخصصان باید در مورد داروهایی که شما مصرف می کنید و نیز استنت درون قلب شما اطلاع داشته باشند. داروهای ضد لخته شدن و آسپرین می توانند بر روی جراحی و سایر روش های پزشکی تاثیر گذارند و با داروهای دیگر تداخل کنند.

– محدودیت در عمل های جراحی غیر قلبی

اگر شما می بایست عمل جراحی غیر قلبی در سال اول بعد از جایگذاری استنت انجام دهید می بایست:

• در صورت امکان، عمل جراحی غیرقلبی خود را به مدت یک سال پس از استنت گذاری به تعویق بیندازید.

• اگر عمل جراحی را نمی توان به تعویق انداخت، در مورد داروهای مصرفی خود از قبیل آسپیرین یا کلوپیدوگرل با پزشک خود صحبت کنید. دوز داروی شما ممکن است نیاز به تنظیم شدن داشته باشد.

• اگر شما می دانید که به احتمال زیاد در همان سال جایگذاری استنت نیاز به عمل جراحی خواهید داشت، استنت فلزی لخت ممکن است گزینه ی بهتری برای شما باشد. اگر شما در افزایش خطر ابتلا به خونریزی هستید و یا فکر میکنید شما قادر نخواهید بود داروهای ضد انعقادی که توسط پزشک شما تجویز می شوند را مصرف کنید ، شما همچنین ممکن است یک استنت فلزی لخت بخواهید در نظر بگیرید . با پزشک خود در مورد وضعیتتان صحبت کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 13 روز پیش انژیو انجام دادم 4 روز بعدش صبح که از خواب بیدار شدم پای مربوطه بی حس بود و در طی اون روز و روزای بعد هم گزگز و سردی داشتم ایا این نشانه بدی بوده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علنقیان دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام
    39 سال سن دارم و از سه هفته پیش درد قفسه سینه و دست چپ.پدر من در سن 48 سالگی عمل قلب باز انجام داده است .با توجه به مدارک نیاز به آنژیوگرافی مبیاشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر خوش پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    آیا امکان عمل آنژیو گرافی خاصی در خصوص لخته خون ران پا وجود دارد،ضمنا بنده بپیوست سونو و سایر اسناد پیوست شده دچار DVTهستم و با وجود 10 روز بستری در بیمارستان و 4 روز ترخیص و مصرف روزانه وارفارین هنوز بعد از طی مسافت کمی دچار درد و گرفتگی در قسمت ران و ساق پای چپ و گاها کمر نیز می شوم ،آیا روش های نوینی جهت از بین بردن لخته و برگشت به حالت قبلی و عدم مصرف وارفارین برای مدت طولانی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      پاسخ شما داده شد البته inr هنوز به اندازه بالا نرفته و سريع بايد به پزشكتون مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر ثمین سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر .شبتون بخیر و خسته نباشی.همسرم نزدیک چند روز پیش انژیو گرافی کردن.روز پنج شنبه در واقع انژیو شدن.
    روی قسمت کبود شده.
    نکته مهمی که برام سوال شده اینه که بیضه ها کبود شدن و در بدنه الت هم کبودی ایجاد شده.
    و بیضه ها به نظر یکم متورم میان.

    من نمیدونم این تغییر رنگ ایا کبودیه،یا علت ماده حاجبه.

    در زمان انژیو بعدش که کار دستیار دکتر تموم شده،دستیار دکتر از همسرم پرسیده باد فتخ داری،اونم گفته نه اصلا.زنگ زدن به دکتر دکتر اومده گفته دوپامین کرده .دقیق کلمش یادم نیست.فکر کنم منظورش تجمع چیزی بوده.

    الان سوالم اینکه که چرا الت جنسی و بیضه ها کبود شدن.و بیضه ها متورم شدن.و از قبل بزرگتر شده .و این مساله دقیقا بعد انژیو اتفاق افتاده.ممنون میشم توضیح بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بهتره مجدد توسط پزشك معالج ديده بشن
      كمپرس گرم انجام بدين
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خدا قوت مادر م 29 فروردین آنژیو پلاست شدن و از طریق بالن و فنر رگ اصلی قلب ک طولانی هم گرفته بوده باز شده ولی بعد اون مدام بی حالن و با کوچکترین تحرک احساس خستگی میکنن ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر نرگس دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    پدرم همین تازه آنژیوگرافی كرده و دكتر گفت رگ اصلی قلب Lad صد در صد بسته شده.
    روش فنر گذاری بهتره یا عمل قلب باز؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهیار یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. من مادرم حدود 20 سال است که فشار خون داره اخیرا دکتر متخصص قلب و عروق در رشت قرص فشار ایشان را عوض کرد ولی بعد از مصرف حدود یکماه پاهای مادرم ورم کرد که دکتر گفتن از عوارض دارو جدید می باشد داروی ایشان را دوباره عوض کردن در مورخه 26 اسفند 96 بعداز مصرف داروی جدید ورم پاهای ایشان کمتر شد حتی ایام عید مسافرت هم رفتن ولی از روز 14 فروردین به بعد به مرور ورم پای چپ ایشان بیشتر شد البته زیاد اذیت نمیکردشون حتی شنبه گذشته استخر هم رفتن ولی از غروب شنبه درد پا و کمر خیلی ایشان را اذیت کرد صبح یکشنبه هم که از خواب بیدار شدن ورم پای چپ ایشان خیلی شده بود تا بالای ران که ما سریعا به دکتر مراجعه کرده دکتر هم فورا دستور بستری در بیمارستان را دادن در رشت. بخش ccu بعداز گرفتن سنوگرافی داپلر از پای چپ ایشان متاسفانه تشخیص دادن که لخته در پا هست الان دارن داروی هپارین و والفارین دریافت میکنن. از حضرتعالی درخواست راهنمایی داشتم ایا صلاح میدونید که برای آنژیوگرافی و باز کردن عروق پای مامان خدمت شما برسیم ؟ سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      فعلا لازم نيست
  • تصویر کاربر محمدزاده جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام من سی وسه سال دارم یک avm 14 m در رحمم بعداز سقط مشاهده شده وقصد بارداری مجدد دارم دکترم به من
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عیدیان پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    قلبم دیگه خون رو پمپاژ نمی کنه آب در پاوشکمم جمع میشه وورم میکنه دارو هم استفاده میکنم ولی فایده‌ای ندارد لطفا منو راهنمایی کنید که چکار کنم من از نارسایی قلبی از نوع پیشرفته هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حاتمه پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.میخواستم بدون آنژیو گرافی درد داره؟یا اینکه بیهوشی به هیچ عنوان نداره؟ آنژیوگرافی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر حاتمه یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر.قرصایی ک دکتر تجویز کرده حس میکنم ک مامانمو بدتر کرده همش میخوابه و سنگینه قفسه ی سینش رنگ صورتشم خیلی میپره .حتی مسواک میخواد بزنه نمیتونه وایسته این قرصا عوارض نشون داده مشکلی پیش نمیاد قطع کنه ؟
    4. تصویر کاربر حاتمه یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر.قرصایی ک دکتر تجویز کرده حس میکنم ک مامانمو بدتر کرده همش میخوابه و سنگینه قفسه ی سینش رنگ صورتشم خیلی میپره .حتی مسواک میخواد بزنه نمیتونه وایسته این قرصا عوارض نشون داده مشکلی پیش نمیاد قطع کنه ؟
    5. تصویر کاربر حاتمه دوشنبه ۲۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر.قرصایی ک دکتر تجویز کرده حس میکنم ک مامانمو بدتر کرده همش میخوابه و سنگینه قفسه ی سینش رنگ صورتشم خیلی میپره .حتی مسواک میخواد بزنه نمیتونه وایسته این قرصا عوارض نشون داده مشکلی پیش نمیاد قطع کنه ؟
    6. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      قطع نكنيد مقدور شد ببينمشان
    7. تصویر کاربر حاتمه سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون دکتر.قرصایی ک دکتر تجویز کرده حس میکنم ک مامانمو بدتر کرده همش میخوابه و سنگینه قفسه ی سینش رنگ صورتشم خیلی میپره .حتی مسواک میخواد بزنه نمیتونه وایسته این قرصا عوارض نشون داده مشکلی پیش نمیاد قطع کنه ؟
    8. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      قطع نكنيد
      مقدور بود ببينمشون
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر