دکتر محمد حسین نجفی

استنت یک لوله از جنس توری مشبک کوچک است که برای باز نگه داشتن عروق پس از یک روش به نام آنژیوپلاستی (مداخله کرونری از راه پوست و یا PCI) وارد قلب می شود. استنت دارویی یک پوشش پلیمری بیشتر از جنس توری مشبک است که یک دارو را در طول زمان منتشر می کند. این دارو به جلوگیری از مسدود شدن دوباره رگ های قلب کمک می کند.

به طور کلی، استنت آزاد کننده دارو بیش از استنت فلزی لخت برای اکثر مردم ترجیح داده می شود. مطالعات نشان می دهد که استنت دارویی نیز درنهایت به اندازه استنت لخت فلزی ایمن می باشند.

انواع استنت قلبی

با این حال استنت دارویی به رقیق کننده خون برای جلوگیری از بسته شدن ناگهانی استنت توسط لخته شدن خون نیاز دارد که این باعث می شود تا استنت دارویی برای افرادی با مشکلات خونریزی و یا کسانی که به برخی از انواع عمل های جراحی در مدت یک سال پس از قرار دادن استنت نیاز دارند، کمتر پیشنهاد شود.

در ادامه اطلاعات جامعی در مورد استنت دارویی ارائه شده است.

استنت چیست؟

استنت معمولا لوله توری مشبک می باشد که در طول PCI قرار داده شده است. استنت روشی درمانی است که با جاگذاری موقت و بادکردن یک بادکنک کوچک باعث وسیع تر شدن عروق مسدود شده قلب می شود. استنت گذاری عروق به جلوگیری از مسدود شدن دوباره آن ها کمک می کند (تنگی مجدد).

حتی با استنت، ۱۰ تا ۲۰ درصد از شریان ها دوباره مسدود می شوند. میزان عود مجدد استنت دارویی بیشتر است.

مقایسه استنت فلزی لخت و استنت دارویی

– استنت فلزی لخت

استنت فلزی هیچ پوشش خاصی ندارد. آنها به عنوان داربست، به سرپا نگه داشتن رگ های خونی بازشده پعد از رفع گرفتگی آنها توسط آنژیوپلاستی به کار می روند. در التیام عروق، بافت اطراف استنت رشد می کند و دراین محل متوقف می شود. با این حال، گاهی اوقات رشد بیش از حد بافت اسکار در پوشش شریانی خطر reblockage را افزایش می دهد.

– استنت دارویی

استنت آزاد کننده دارو با دارویی که به آرامی منتشر می شود (شسته) پوشیده شده و به جلوگیری از رشد بافت اسکار در پوشش عروق کمک می کند. این امر کمک می کند تا شریان، صاف و باز باقی می ماند و خون به خوبی جریان داشته باشد.

بسیاری از مردم با مشکلات قلبی که با با استنت دارویی بطور موفق درمان شده اند، دیگر نیاز به روش های تهاجمی تر، مانند جراحی قلب باز نخواهند داشت. کاهش خطر ابتلا به انسداد مجدد عروق توسط استنت دارویی سبب می شود تا احتمال انجام دوباره روش آنژیوپلاستی کاهش یافته و در نتیجه ریسک ابتلا به عوارضی مانند حمله قلبی یا سکته قلبی کم می شود.

روش های درمان گرفتگی عروق قلب

عمل آنژیو قلب و استنت دارویی فقط یکی از گزینه ها برای درمان عروق قلبی تنگ شده هستند . اگر شریان های شما تنگ شده اساسا چهار گزینه در پیش رو دارید که هر کدام خطراتی به همراه دارد.

۱- داروها و تغییر در شیوه زندگی

اگر علائم بیماری قلبی شما به دلیل تنگ شدن عروق کرونری است و وضعیت بیماری شما شدید یا بلافاصله تهدید کننده زندگی نییست، پزشک قلب ممکن است در ابتدا داروهایی مانند مسدود کننده های بتا، نیترات، مسدود کننده های کانال کلسیم، آسپرین و استاتین ها را تجویز نماید.
با مصرف این داروها، تغییر در شیوه زندگی مانند ترک سیگار، خوردن غذای سالم و ورزش می توانید گاهی به اندازه دریافت استنت در برخی شرایط بهبود یابید. البته در صورت استنت گذاری نیز پزشک شما به احتمال زیاد داروهایی مانند استاتین ها و همچنین تغییر در شیوه زندگی را تجویز خواهد کرد.

۲- استنت فلزی لخت

این استنت به خوبی می تواند کار کند ولی نسبت به جایگذاری استنت دارویی نرخ بالاتری نسبت به تنگی مجدد دارد. اگر شما عمل جراحی مربوط به قلب (به عنوان مثال، معده یا فتق جراحی) به این زودی ندارید، پس استنت گذاری شما انجام می شود. توجه داشته باشید که اگر شما اختلال خونریزی ندارید، ممکن است جایگذاری استنت فلزی لخت برای شما بهتر باشد.

۳- استنت رساننده دارو

استنت دارویی در بسیاری از شرایط بی خطر و موثر هستند و نسبت به استنت فلزی لخت با سرعت پایین تری سبب تنگی مجدد می شوند. برای اثربخشی مطلوب، شما باید داروهای تجویز شده توسط متخصص قلب و عروق را مصرف کنید.

۴- عمل جراحی بای پس عروق کرونر

عمل جراحی بای پس برای انحراف خون در اطراف شریان مسدود شده در قلب استفاده می شود. جراح یک رگ خونی سالم از پا، بازو و یا قفسه سینه شما برمیدارد و آن را به شریان های دیگر در قلب شما متصل کرده به طوری که خون در اطراف ناحیه بای پس شده مسدود یا بیمار نشود.

عمل جراحی قلب باز بخوبی کار می کند، اما این روش تهاجمی تر از استنت گذاری است که به معنی زمان بهبودی طولانی تر و خطر بیشتری از عوارض نسبت به جایگذاری استنت می باشد.

بعد از قرار دادن استنت چه کارهایی باید انجام دهید؟

قرص آسپرین aspirin

– نگاهی به آسپرین

پزشک توصیه خواهد کرد که شما بصورت روزانه، آسپیرین مصرف کنید. این کار به منظور کاهش خطر لخته شدن خون در داخل استنت است. دستورالعمل پزشک خود مبنی بر مقدار و نوع آسپیرین مصرفی را حتما دنبال کنید.

– مصرف داروهای ضد لخته شدن

به افرادی با استنت، داروهای ضد لخته شدن مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) داده می شود. انجمن قلب آمریکا و سازمان غذا و دارو توصیه می کنند که افرادی که استنت دارویی دارند، مصرف داروهایی از قبیل: کلوپیدوگرل را ادامه دهند چرا که خطر ابتلا به لخته شدن استنت را برای حداقل یک سال پس از استنت گذاری کاهش می دهد. برای بیشتر افراد با استنت فلزی لخت ، داروهای ضد لخته شدن فقط برای یک ماه پس از جایگذاری استنت توصیه می شوند.

 

از متخصص قلب و عروق خود در مورد مدت زمان مصرف داروی ضد لخته شدن خون و دیگر داروها سوال کنید. قطعا پاسخ وی به میزان انسداد، نوع استنت و خطر ابتلا به خونریزی شما بستگی خواهد داشت. بدون مشورت با متخصص قلب و عروق ،مصرف آسپرین یا سایر داروهای ضد انعقاد را متوقف نکنید.

– اطلاع رسانی دیگر ارائه دهندگان مراقبت های سلامتی

پزشک مراقبت های اولیه شما و دیگر متخصصان باید در مورد داروهایی که شما مصرف می کنید و نیز استنت درون قلب شما اطلاع داشته باشند. داروهای ضد لخته شدن و آسپرین می توانند بر روی جراحی و سایر روش های پزشکی تاثیر گذارند و با داروهای دیگر تداخل کنند.

– محدودیت در عمل های جراحی غیر قلبی

اگر شما می بایست عمل جراحی غیر قلبی در سال اول بعد از جایگذاری استنت انجام دهید می بایست:

• در صورت امکان، عمل جراحی غیرقلبی خود را به مدت یک سال پس از استنت گذاری به تعویق بیندازید.

• اگر عمل جراحی را نمی توان به تعویق انداخت، در مورد داروهای مصرفی خود از قبیل آسپیرین یا کلوپیدوگرل با پزشک خود صحبت کنید. دوز داروی شما ممکن است نیاز به تنظیم شدن داشته باشد.

• اگر شما می دانید که به احتمال زیاد در همان سال جایگذاری استنت نیاز به عمل جراحی خواهید داشت، استنت فلزی لخت ممکن است گزینه ی بهتری برای شما باشد. اگر شما در افزایش خطر ابتلا به خونریزی هستید و یا فکر میکنید شما قادر نخواهید بود داروهای ضد انعقادی که توسط پزشک شما تجویز می شوند را مصرف کنید ، شما همچنین ممکن است یک استنت فلزی لخت بخواهید در نظر بگیرید . با پزشک خود در مورد وضعیتتان صحبت کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    7روز پیش آنژیوگرافی انجام داده مادرم..الان محل ورود کاتتر درد داره.چه کارکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۶ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما بايد ويزيت شوند
      به پزشكشون مراجعه كتيد
    2. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۶ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون اقای دکتر عزیز.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    اگر بیمار بعد از آنژیوپلاستی و تعبیه استنت به طور منظم قرص کلوپیدوگرول را مصرف نکند ودچار گرفتگی مجدد محل استنت شود(بعد از یک سال)آیا مصرف کلوپیدوگرول باعث برطرف شدن تنگی شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دخترم 6 سالش و از 21روزگی متوجه شدیم ک مشکل vcd دارن تا یک سال پیش دارو مصرف میکردن تا اینکه 16تیر تحت عمل آنژیو قرار گرفتن و بهمون گفتن ک یک سوراخ نیست 5سوراخ داره قلب دخترم شکر خدا با آنژیو سوراخ بسته شد فقط ی روزنه کوچیک باقی مونده ک اونم گفتن ان شاالله ب زودی بسته میش.
    فقط ی موضوعی چند روز منو خیلی اذیت میکن
    ما خیلی مراقبت کردیم از دخترم بعد از آنژیو ولی دو روز پیش دخترم با دختر عمش ی برخورد تن ب تن شدید دلشتن
    سوالم از آقای دکتر این احتمال داره بر اثر این برخورد اون شی خارجی تو قلب دخترم تکون خورده باش؟؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      انژيو تشخيصي هست و با انژيو سوراخ بسته نميشه
      خير برخورد تاثير نداره
  • تصویر کاربر حکیمی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    آقا هستم.حدودا نزدیک به 8ماه میشه که انژیو کردم‌ و دارو مصرف میکنم. اما چند وقت هست که سینه عام بزرگ شدن و دردناک. وزن 117 کیلو. میتونه به خاطر عوارض دارو ها باشه؟ ⏪
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اسپيرونولاكتون ميخوريد؟
  • تصویر کاربر صبا سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    پدرم آنژیو انجام دادند بعد از آنژیو احساس قلب درد وتنگی نفس دارند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما بايد توسط پزشكشون ويزيت شوند
  • تصویر کاربر Amin شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    دلیل خشک شدن دست و پا به صورت ناگهانی بعد از انژیوپلاستی برای بیمار 19 ساله چیست و راهکار ان چیست
    ایا نیاز به عمل باز هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      معمولا ارتباطي نداره با اين حال به پزشكتون اطلاع بديد
  • تصویر کاربر مونا شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    Mona Ghajar:
    سلام
    پدر من ۷۶ سال دارند، یک شنبه شب با یک درد شدید در ناحیه قلب به بیمارستان مراجعه کردند که بعد از گرفتن نوار قلب، پدرم بالا آوردند.
    بلافاصله آنژیو گرافی و پلاستی براشون انجام شد و یک رگ که کاملا بسته شده بود باز شد، در آنژیوگرافی گفته شد سه رگ ایشون درگیر هست، یکی کامل گرفته بود که با آنژیوپلاستی باز شد، یکی ۹۰%و دیگری 30% دیروز مجدد آنژیوپلاستی براشون انجام شد و گفتند دو رگ دیگر رو هم باز کردند و قرار شد امروز به بخش منتقل شوند ، اما گفتن که در آزمایش خونشون فاکتوری بالا پایین هست و باید فردا سونوگرافی کلیه انجام بدهند?.
    در آزمایش خون اولی بعد از آنژیوپلاستی مشخص شد که قند خون پدرم بالاست، که البته قبلا کمی بالا بود اما نه زیاد که با داروهای گیاهی تحت کنترل بود.
    دیروز هم دستگاه فشار پدرم را که همیشه 13.5روی8.5بود 8.4روی5نشان داد که به پرستارشون گفتیم و گفتند دارو را قطع کردیم. اما امروز هم 9.6روی 5.8 بود.
    راستش پدرم بیمارستان قلب شهید رجایی هستند که دولتی هست و دکترشون بهرام محبی هستند، آنژیوپلاستی اول و خودشون انجام دادند اما آنژیو دوم رو بدون اطلاع ما رزیدنت هاشون انجام دادند? و ما نگران این هستیم که نکنه.‌... مثلا آنژیو طولانی شده و تزریق دارو بیش از اندازه بوده که منجر به نارسایی کلیه شده?
    آنژیو اول چهل دقیقه و آنژیو دوم 1:۳۰ طول کشید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      براي بررسي نارسايي كليه ازمايش انجام ميشه و اگر كليه مسكلي باشه ميشه فهميد
      برايفشارشون ميشه دوز داروهاشونو تنظيم كرد
      بيمارستان رجايي بيمارستان خوبيه و جاي نگراني نيست
  • تصویر کاربر بهاره جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    B Behgooy:
    سلام و وقت خوش یک سوال داشتم.
    مادرم آنژیو کردن حدودا اواسط ماه پیش و الان از سنگینی قفسه سینه شکایت دارند. دلیلش چی ممکنه باشه؟ آیا خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام ميتونه قلبي يا فير قلبي باشه براي اظهار نظر بايد ويزيت شوند و مدارك ديده شود
  • تصویر کاربر ك جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    بيمارستان كه اقاي دكتر عمل ميكنن ؟ و يك وقت در بيمارستان دولتي خواستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به مطب زنگ بزنيد منشي راهنماييتون ميكنن
  • تصویر کاربر معین جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت آقای دکتر،
    پدر بنده 66 سال سن دارند و الان 10 ماه است که در LAD خود دو استنت گذاشته اند و طبیعتا پلاویکس، آسپیرین، و پرانول 10 به همراه آتورواستاتین 20 مصرف میکنند. در مراجعه اخیر ما به دکتر مغز و اعصاب (به دلیل مشاهده مقداری لرزش در دست چپ در مواقع استراحت)، دکتر تشخیص پارکینسون داده (که البته پیش یک دکتر دیگر نیز دو سال پیش رفته بودیم و همین تشخیص را داده بود و بعد از 2 سال که مادوپار و تریفن 2 میخوردند دکتر به این نتیجه رسید که پارکینسون ندارد و میوپاتی است و پدر بنده پس از متحمل شدن اثرات قلبی مادوپار، مجبور به آنژیوپلاستی شدند که تازه متوجه شدیم به خاطر همان داروها بوده). حال دکتر فعلی مغز و اعصاب با علم به انجام آنژیوپلاستی پدر، اقدام به تجویز isicom نموده که از مشتقات مادوپار هست فکر میکنم. دکتر فرمودند که باید 1/4 قرص را در هر 6 ساعت در یک نوشیدنی گازدار پدر بخورند و پیشنهاد دادند ک از قرص جوشان ویتامین ث استفاده شود. سوال بنده این است که آیا مصرف این اندازه (حدود 4000 میلی گرم در روز) ویتامین ث برای ایشان مضر نیست؟ آیا جایگزینی مثلا نوشابه گاز دار بدون قند وجود دارد؟ آیا این نوشابه ها برای پدرم با شرایط عنوان شده ضرر ندارند؟ سوال دیگری هم که از حضورتان دارم و به دلیل اینکه شما را معتمد میدانم و حدود یکسال است که همواره مزاحم میشوم، این است که با توجه به تجربه بدی که از متخصصین مغز و اعصاب برای ما پیش آمده، آیا امکانش هست که پزشکی که تخصص در پارکینسون داشته باشد و بتواند لرزش نهادی را از لرزش پارکینسون به خوبی تمیز دهد به ما معرفی کنید؟ چون ما باز هم میترسیم که این دکتر نیز اشتباه کند و این وسط فقط پدرم متحمل عوارض ناشی از مصرف این قرصها بر قلب خود شود.
    از لطف و توجه شما کمال تشکر و قدردانی را دارم.
    با احترام،
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ويتامين مضر نيست
      نوشايه بدون قند هم وجود دارد
      به منسي زنگ بزنيد و ادرس هايي كه داريم رو براي پزشك از ايشون بپرسيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر