ایا گشادی دریچه قلب خطرناک است؟

ایا گشادی دریچه قلب خطرناک است؟

ایا گشادی دریچه قلب خطرناک است؟

دریچه میترال قلب میان دهلیز چپ و بطن چپ قرار گرفته‌ و شامل دو لت است. این دریچه به صورت مادرزادی و یا در اثر وارد شدن آسیب به ساختار آن دچار اختلالاتی از جمله: افتادگی (پرولاپس) دریچه میترال قلب ، تنگی دریچه میترال قلب ، شلی دریچه میترال قلب و یا دیگر بیماری های دریچه میترال قلب می شود. در ادامه سوالات بیماران عزیز پیرامون دریچه میترال و خطرات گشادی دریچه قلب مطرح شده است.

گشادی دریچه میترال قلب

باعرض سلام و خسته نباشید. پسری ۲۱ ساله هستم که از بچگی یه مقدار که استرس بهم وارد می شد، تپش قلب شدیدی می گرفتم. چند وقت پیش اکو از قلبم گرفتم معلوم شد که پرولاپس قلبم مادرزادی گشاد بوده و دچار گشادی دریچه میترال قلب هستم. دکتر قلب گفت که این مشکل شما تا آخر عمر باقی هست. پزشک قلب پرانول تجویز کرد وگفت به مدت سه الی چهار ماه روزی دو بار مصرف کن. آقای دکتر نجفی من به خاطر این تپش قلب اعتماد به نفسم رو تو زندگی از دست دادم چون یه ذره که استرس بهم وارد میشه تپش قلب می گیرم. آیا تپش قلب من قابل درمان است؟ اگه من این پرانول ها رو مصرف کنم بعد سه چهار ماه خوب میشم؟ خواهش می کنم راهنماییم کنید چون خیلی دارم اذیت میشم ضمنا وزنم ۵۳کیلو هستش و قدم ۱۷۰ آزمایش چکاپ کامل دادم هیچ مشکلی نداشتم. با تشکر

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

با سلام. نگران نباشید .مایلم اکوی شما را ببینم بخصوص تصاویر را برای من ارسال فرمایید تا میزان گشادی دریچه میترال قلب را مشاهده کنم.  توصیه می کنم فعلا مداوما پروپرانولول بیست م. گ. صبح و شب میل بفرمایید که هم در کنترل تپش و هم اضطراب شما موثر است. پرولاپس دریچه میترال قلب اغلب پیش آگهی خوبی دارد و بخوبی با ورزش و دارو می توان علایم آن را کنترل کرد.

توصیه های پزشکی در بیماری گشادی دریچه میترال قلب

با سلام خدمت دکتر قلب عزیز. خانمی هستم ۲۱ ساله حدود سه ماه قبل درد قفسه سینه ام شروع شده است بعلاوه گاهی دست چپم بخصوص انگشت کوچک و حلقه درد می کند. این دردها هم گاهی درد پشت و احساس درد در بازو همراه است. بعضی وقت ها هم نفسم تنگ می شود و تپش های بلندی مثل تالاپ بزرگ احساس می کنم که ناخوشایند است. بعد از مراجعه به پزشک قلب و انجام اکوکاردیوگرافی گشاد شدن دریچه میترال قلب و سه لتی را در بنده تشخیص دادند والان یک ماهه قرص پروپرانولول۱۰ مصرف می کنم ولی بازهم همین علایم را دارم دکتر قلب گفت این دردها منشا قلبی ندارد و بخاطر گشادی نیست. نوار قلبم خوب است. لطفا اگه می شه توضیح بدید. با تشکر فراوان

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. نوع درد سینه ای رو که بیان کرده اید بعید است مرتبط با گرفتگی عروق قلبی باشد. در مورد ضربان های شدید به احتمال زیاد ضربان های نابجا با منشا بطنی هستند برای درمان اول اینکه:

– از مصرف ادویه جات و سوسیس و کالباس اجتناب کنید.
– مصرف چای با قهوه را محدود کنید.
– میزان مصرف پروپرانولول رو به بیست میلی گرم صبح و شب افزایش بدهید.
– در صورت عدم بهبود طی یک هفته با منشی بنده تماس بگیرید.

نارسایی دریچه میترال قلب

با سلام و خدا قوت جناب آقای دکتر نجفی مادرم ۶۲ ساله دارای نارسایی دریچه میترال قلب می باشند و باید جراحی شوند و دریچه فلزی بگذارند. خانه ما ۳ طبقه است و آسانسور هم نداریم. آیا ایشان بعد از ترخیص از بیمارستان می توانند آهسته آهسته از پله ها بالا و پایین روند؟ با توجه به اینکه باید یک روز درمیان پی تی خون ایشان تعیین شود. با تشکر فراوان

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

با سلام. بله می توانند فعالیت معمول زندگی را داشته باشند. حتی میزان فعالیت بیستری نسبت به قبل عمل، بدون ایجاد تنگی نفس خواهند داشت.
چک روزانه ای ان ار لازم نیست در ابتدا به صورت هفته ای یکبار این کار انجام شود پس از رسیدن به محدوده نرمال ماهی یکبار کافی است. برخی ازمایشگاه ها پرسنل خود را برای گرفتن نمونه به منزل می فرستند.

افتادگی دریچه میترال قلب و تپش قلب

با سلام خدمت دکتر قلب گرامی. خانمی ۲۶ ساله هستم از چند سال پیش تا کنون سالی چند مرتبه دچار تپش قلب شدید می شوم. اوایل به من گفتند که افتادگی دریچه میترال قلب دارم. اخیرا مجددا برای چکاپ مراجعه کردم و گفتند طبق تعاریف جدید افتادگی دریچه میترال قلب ندارم ولی باز هم در ماه یکی دو بار تپش قلب پیدا می کنم و گاهی علاوه بر این قلبم درد می کند. لازم به ذکر است که نوار قلب و اکو من کاملا سالم بود. لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

با سلام. با توجه به اینکه افتادگی دریچه میترال وجود ندارد، تنها درمان علامتی تپش قلب توصیه می شود.
از داروی پروپرانولول به میزان ۱۰ میلی گرم صبح و شب به مدت سه روز استفاده نمایید. سپس دارو را کنار گذاشته و اگر مجددا دچار تپش قلب شدید، دارو را برای مدت طولانی تر مصرف نمایید.
آگاه باشید که اضطراب و مصرف برخی خوراکی ها می تواند باعث تشدید تپش قلب گردد.

مشکلات دریچه میترال قلب

خسته نباشید. مدتی پیش برای مشکل قلبی که داشتم به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کردم. اول فکر می کردم که دچار رماتیسم قلبی هستم ولی بعد از تشخیص گفتن مشکل دریچه میترال داری و جای نگرانی نیست و باید از فعالیت های سنگین دوری کنی و ۲ عدد قرص تجویز کردن یکی پروپرانولول بود. معمولا بعد از خواب دچار تپش قلب میشم و یا بعد از مدتی راه رفتن یا دویدن بدنم یه سرعت عرق میکنه و بعضی وقت ها در سمت چپ قفسه سینه درد احساس میکنم، میخواستم بدونم با وجود مشکل دریچه میترال قلب، درصد احتمال ایست قلبی هستش؟ و یا اینکه حتما باید مراجعه حضوری به پزشک قلب داشته باشم؟
بعضی مواقع یه حالت پریدگی رو در جاهای مختلف بدنم احساس میکنم این واسه چیه؟ آیا این بیماری مشکل آفرین هست یا نه؟

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. مشکلات دریچه ای متنوع هستند در صورت امکان تصاویر و گزارش اکوکاردیوگرافی را برای من ارسال فرمایید.

اگر کبودی رخ می دهد یک آزمایش خون بدهید. اگر رنگ پریدگی است، اهمیت ندارد.

اکوی قلب در پرولاپس دریچه میترال قلب

سلام دکتر نجفی خسته نباشید. من ۲۲ سالمه وبعضی اوقات دچار تپش قلب می شدم وبعضی اوقات هم درد قفسه سینه داشتم که به دکتر قلب مراجعه کردم وبد از اکو گفتند پرولاپس دریچه میترال قلب داری. باشدت ۲ و نارسایی دریچه هم نداشتم. الان حدودا ۲ماه از زمان اکو می گذره میخواستم بدونم با توجه به این که تو این مدت عملکرد خوبی نداشتم و توصیه های پزشک قلب رو گوش نکردم و با استرس وعصبانیت وفشار عصبی زندگی کردم که در برخی موارد با درد و تپش قلب هم همراه بوده، ممکنه تو این مدت شدتش بالا رفته باشه ونیاز باشه دوباره به این زودی برم اکو؟ یا این که همون سالی یک بار که دکتر قلب گفته بود رو اکو بدم؟

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. نیاز به اکو مجدد نیست. اگر همکاران دارو داده اند همان را مصرف نمایید. سالی یکبار برای اکو کافی است.

عمل دریچه قلب خطرناک است؟

باسلام. پدر من الان در بیمارستان شهید رجایی تهران حدود هفت روز است که تعویض دریچه میترال شده است. من چون ایران نیستم خیلی نگران عوارض بعد عمل هستم. تو اکثر سایت ها خطر سکته مغزی نوشته شده است. این خطر برای همیشه است یا فقط به دوران عمل مربوطه؟ اگه اینجا یا تلگرامتون راهنماییم کنین ممنون میشم. پدرم متولد ١٣۴٢ هستش و الان هم احساس رضایت از عملش داره.

البته تا حالا هیچ علایمی نداشت از یک چکاب ساده متوجه تب رماتیسمی شدیم که دکتر قلب ترجیح داد عمل بشن. خیلی ممنون از وقت با ارزشتون.

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. در صورت مصرف منظم و صحیح وارفارین خطری وجود ندارد.

انتقال بیمار پس از تعویض دریچه میترال قلب

سلام دکتر نجفی گرامی. برای انتقال بیماری که تعویض دریچه میترال شده از تهران به ارومیه چه باید کرد؟ هواپیما یا آمبولانس یا ماشین شخصی کدوم میتونه گزینه مناسبی باشه؟
با تشکر

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

هیچ منعی از نظر سفر چه با هواپیما یا سایر وسایل نقلیه وجود ندارد.

آندوسکوپی و افتادگی دریچه میترال قلب

سلام دکتر نجفی خسته نباشید. دکتر گوارش برام آندوسکوپی تجویز کرده من به ایشون در مورد افتادگی دریچه میترال قلبم گفتم و ایشون گفتن هیچ مشکلی نداره میخواستم مطمئن بشم آیا اگر مشکلات قلبی داشته باشم آندوسکوپی می تونه تاثیر بدی بذاره و آیا انجامش برام خطر داره؟ ممنون

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. انجام آندوسکوپی مانعی ندارد.

افتادگی دریچه میترال و ورزش

سلام. چند روز پیش تست ورزش دادم و دکتر قلب گفت تست خوبه.
بعضی مواقع دست چپ من سرد میشه و یه گرفتگی خفیف و بی حسی کمی داره. می خواستم بدونم که به خاطر پرولاپس دریچه میترال قلب است یا نه؟
واسه قلبم از پروپرانول۲۰وملوکسیکام ۱۵ونورتریپتیلین۱۰استفاده میکنم. واسه میکروب معده هم ازتاوانکس، آموکسی سیلین۵۰۰ولانزو۳۰استفاده میکنم.
آیا مصرف قرص های معده همزمان با قرص های قلب اشکالی نداره و آیا پرولاپس دریچه میترال قلب رژیم غذایی و ورزشی خاصی داره؟ ضمنا گرفتگی خفیف دست چپ و احساس سردی طبیعی هست یا نه و برنامه غذایی واسه پرولاپس وجود داره یا نه؟

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. مصرف همزمان این قرص ها مشکلی ایجاد نمی کند. برنامه غذایی خاصی وجود ندارد ولی توصیه اکید برای همه افراد مصرف محدود نمک و غذای سرخ شده است. ورزش های هوازی مثل پیاده روی برای پرولاپس قابل سفارش است.

مصرف دارو در نارسایی دریچه میترال قلب

سلام دکتر قلب عزیز. مادرم برای نارسایی دریچه میترال قلب نصف قرص فروزماید ۴۰ را هر روز صبح می خورد. چند روز است که عضلات کمرشان دچار گرفتگی و اسپاسم شده آیا باید مصرف قرص را قطع کرد؟

پاسخ دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

سلام. خیر فورزماید را قطع نکنید دچار تشدید تنگی نفس خواهند شد. احتمالا علت اسپاسم ها کم شدن پتاسیم خون است. در ابتدا از میوه جات حاوی پتاسیم بیشتر استفاده نمایند مانند موز و گوجه فرنگی، اگر بهبود حاصل نشد برخی داروهای مدرن هستند که با افزایش جذب پتاسیم نیز می توانند عارضه فوق را درمان نمایند(مثل تریامترتن و امیلورایدو اپلرنون و اسپیرونولاکتون)

در نهایت بهتر است برای تغییر دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

 

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.


دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آبان ۹۵( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما
    بنده جوانی بیست ساله هستم که ورزش میکنم و هرجور فعالیتی انجام میدم
    چند وقتی است که دارم مراحل استخدام خود را انجام میدهم که در مرحله ی قلب میگویند دریچه ی میترالت افتادگی داره و قبلا ک به دکتری دیگر مراجعه کردم یک بسته قرص ریز صورتی رنگ داد و دیگر هیچی.
    شما چه صلاح میدانید ک بنده با دارویی چیزی زود خوب شوم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ آبان ۹۵( 4 سال پیش)
      سلام
      افتادگي ميترال جهت خوب شدن درمان دارويي ندارد براي اگاهي بيشتر به درمان افتادگي ميترال مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر سهیلا دوشنبه ۲۱ تیر ۹۵( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    با سلام دختری 30 ساله هستم . چون که گه گاهی احساس میکنم هوری دلم میریزه هولتر 24 ساعته و اکو انجام دادم که دکتر قلب گفتن
    که آریتمی پی ای سی یا پی وی سی داری که به علت اظطراب
    هست ومشکلی نداره و تعدادش خیلی کمه و اکو گفتن افتادگی خفیف و گشادی خفیف دریچه میترال داری
    العان 2 سوال برام پیش اومده
    یک: آیا افتادگی خفیف و گشادی خفیف دریچه میترال( من) مادرزادی هست و از بدو تولد وجود داشته یااکتسابی ؟
    دو:
    آیا انجام ورزش مثل ورزشهای ایروبیک . پیلاتس. یوگا. شنا. والیبال و غیره
    باعث پیشرفت و بدتر شدن این موارد یعنی گشادی و افتادگی بیشتر دریچه و آریتمی بیشتر میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ تیر ۹۵( 4 سال پیش)
      سلام
      هم ميتواند مادر زادي باشد هم اكتسابي
      خير باعث بهبود علايم نيز ميشود
  • تصویر کاربر ساراآقاجانی چهارشنبه ۱۶ تیر ۹۵( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.ممنون که به سوالم جواب دادین.فقط من این احساس آریتمی رو وقتی راه میرم دارم نمیدونمpacهست یاpvc وقتی ضربانمو هنگام راه رفتن میگیرم انگار گاهی وقتا ضربانی نمیزنه.دکترم بهم متورال داده.منم نصف شب وروز میخورم چون یه مدت ضربانم بالارفته.نگرانم بابت این حالتم.تاچند آریتمی در دقیقه طبیعیه؟دکترم اصلا پی این آریتمی هارونمیگیره.نمیدونم لازمه خودم حساس بشم ودکترمو عوض کنم یانه.من۲۵ سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۴ تیر ۹۵( 4 سال پیش)
      سلام
      احتمالا پزشك محترم نياز به ارزيابي بيشتر رو لازم نديده. از مصرف قهوه و نسكافه و ادويه جات، سوسيس و كالباس اجتناب كنيد و روزانه حدود چهل دقيق فعاليت مناسب ورزشي داشته باشيد.
    2. تصویر کاربر ساراآقاجانی شنبه ۵ تیر ۹۵( 4 سال پیش)
      میشه لطف کنید بگید چندتاازاین ضربان هادرروزطبیعیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۶ تیر ۹۵( 4 سال پیش)
      وجود بيش از پنج PVC در دقيقه نيازمند ارزيابي است.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۵( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از پاسختون به سوال m88n2179.
    شما فرمودید که پیاده روی باید تند باشد ودر طول روز فرقی ندارد کی باشد.
    اما من چندی پیش از متخصصی شنیدم که کسانی که حتی بیماری قلبی کوچکی هم دارند بعدازظهررا برای پیاده روی انتخاب کنند وکسانی که پرولاپس دارندپیاده روی آرام داشته باشند.
    آیا پیاده روی درمورد پرولاپس هم نبایدبعد ازظهرباشد؟
    آیا پیاده روی تند مشکلی ایجاد نمیکند؟
    باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۵( 4 سال پیش)
      سلام.
      بيماران دچار انسداد عروق كرونر در هواي سرد وزرش نكنند
      ديگر هيچ محدوديتي وجود ندارد
  • تصویر کاربر فرزانه چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۵( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید شما در پاسخ به(در برخی از نقاط در روی پاهایم وقتی دست میزنم یا فشار کمی وارد میکنم احساس درد درزیر اون قسمت میکنم مثلا اگر در جایی بخواهم نمازو بصورت نشسته بخونم راحت نیستم ویا موقع ماساژ پاها ودر بعضی از نقاط در روی پاهایم احساس درد میکنم درآزمایشاتم کم کاری تیروید ومقدارکمی کلسترول و تری گلیسریدم از مرز بالاتره که داروهای آتروواستاتین10 و قرص لووتیروکسین میخورم عضلاتم سفته و خونم بنظر خیلی پررنگه نمیدونم شاید غلظت خون داشته باشم ولی میزان آهن خونم نرماله و پاهایم با اینکه کم خونی ندارم معمولا سرد هستند وفاکتورهای قند خونم همه در محدوده طبیعی هست بنظرم مشکل کاهش خونرسانی دارم چون معمولا زخمهایم دیرتر خوب میشوند و بندرت انقباض دردناک درساق پاهایم دارم این مشکلات را ازوقتی یادم میاید دارم و هفت ماهه که موتور به پام زده که در محل ضربه قرمزی ودرد وتورم باقی مانده لطفا راهنماییم کنید چیکار کنم ممنون) ضمنا برخی اوقات دست و پایم داغ هستند نمیدونم مربوط به نزدیک بودن سنم به دوران یاسئگی بوده یا علت دیگری دارد
    فرمودید: سلام
    يك ازمايس شامل موارد زير بدهيد
    Cbc,diff,bun,cr,ast,alt,tg,chol,hdl,ldl, tsh
    و نتيجه را براي من ارسال فرماييد

    نتیجه آزمایشات در اتچ بپیوست ارسال میشود با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۵( 4 سال پیش)
      سلام اگرچه اين ازمايش كامل نيست ولي در محدوده نرمال است
      لطفا مجدد ازمايشها را كامل ارسال فرماييد
  • تصویر کاربر پريسا چهارشنبه ۲۸ بهمن ۹۴( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    براي انتقال بيماري كه تعويض دريچه ميترال شده از تهران بع اروميه چه بايد كرد؟ هواپيما يا آمبولانس يا ماشين شخصي
    كدوم ميتونه گزينه مناسبي باشه
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ بهمن ۹۴( 5 سال پیش)
      هيچ منعي از نظر سفر چه با هواپيما يا ساير وسايل نقليه ندارند
درحال دریافت اطلاعات
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
میزان بالای چربی خون همیشه یکی از نگرانی های بیماران بوده است. البته این نگرانی بسیار هم به جا است. چربی خون بالا از…
امروزه با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های رفت و آمد و نیز خطرات ناشی از حضور فیزیکی شما در مطب، ویزیت در…
یکی از داروهایی که در سراسر دنیا بیش ترین استفاده را دارد داروی آسپرین است که احتمالا یا خودتان از این دارو استفاده می…
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
میزان بالای چربی خون همیشه یکی از نگرانی های بیماران بوده است. البته این نگرانی بسیار هم به جا است. چربی خون بالا از…
امروزه با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های رفت و آمد و نیز خطرات ناشی از حضور فیزیکی شما در مطب، ویزیت در…
قبلی
بعدی

آدرس مطب

خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:


پرسش از دکتر