دکتر محمد حسین نجفی

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب دراثر انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید. این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و یا ایجاد لخته، بطور کامل انسداد می یابد، بروز می کند.

حمله قلبی چیست؟

قلب برای درست کارکردن، دائماً به خون غنی از اکسیژن نیاز دارد و این خون را به طور طبیعی از رگ هایی به نام عروق کرونری می گیرد. زمانی که عروق کرونری به طور ناگهانی کاملاً مسدود می شوند، اکسیژن به عضله قلب نمی رسد و منجر به حمله قلبی یا انفراکتوس میوکارد می شود.

حمله قلبی یک شرایط اورژانسی پزشکی است که در آن، قسمتی از عضله قلب بدون اکسیژن کم کم می میرد و قلب به طور دائمی آسیب می بیند. حملات قلبی می توانند کشنده باشند،در هر 9 دقیقه، یک بیمار بعلت حمله قلبی در بیمارستان بستری می شود.

چگونه می توان از حمله قلبی جلوگیری کرد؟

علائم حمله قلبی

بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

-درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشار می یابد. عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

– تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

– یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد؟

مهم ترین علامت سکته ی قلبی درد و احساس سنگینی روی قفسه ی سینه است که گاهی می تواند با احساس تعریق سرد و تهوع نیز همراه باشد. معمولا اگر این علایم زیر 10 تا 20 دقیقه طول بکشند و با مصرف قرص زیرزبانی (نیتروگلیسرین) بهبود پیدا کنند، نشانه ی سکته ی قلبی نیستند. ولی اگر علایم فوق بیش تر از 20 دقیقه طول بکشند (به خصوص در حال استراحت) و با مصرف داروی زیرزبانی نیز بهتر نشوند باید وضعیت را بسیار جدی گرفت زیرا می تواند نشان دهنده ی بروز سکته ی قلبی باشد. دردهای ثانیه ای و تیر کشنده نیز معمولا نشانه ی دردهای قلبی نیستند.

اقدامات ضروری در بروز حمله قلبی یا سکته قلبی

درد قفسه سینه هنگام تنفس

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

چه چیزی موجب حمله قلبی می شود؟

رایج ترین علت حمله قلبی، بیماری قلبی کرونری است. در این بیماری رسوب های چربی، کلسترول و دیگر مواد در دیواره عروق کرونری جمع می شوند. این عروق کرونری، وظیفه ی اکسیژن رسانی به قلب را برعهده دارند. به مرور زمان این رسوب های جمع شده تبدیل به پلاک می شوند و هر آن ممکن است بشکنند و تبدیل به لخته ی خونی شوند و شریان را مسدود کنند.

در برخی موارد، حملات قلبی ممکن است علل دیگری داشته باشند:

  • اسپاسم شریان کرونری (آنژین واریانت) به تنگ شدگی غیرمعمول رگ های خونی گفته می شود که خونرسانی به قلب را متوقف می کند.
  • پارگی ناگهانی شریان کرونری، یک پارگی در دیواره شریان کرونری رخ می دهد که همچنین می تواند افرادی با عوامل خطر کم بیماری قلبی را نیز درگیر کند.

چه عواملی خطر حمله ی قلبی را بیشتر میکند؟

  • سیگار کشیدن، به رگ های خونی آسیب می رساند و احتمال مرگ بر اثر حمله قلبی را 3 برابر می کند.
  • یک رژیم غذایی ناسالم پر از چربی اشباع شده، نمک و شکر افزوده، شما را در معرض خطر بیماری قلبی قرار می دهد.
  • فعالیت فیزیکی ناکافی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا، مقدار کلسترول بد بیش از حد در خون، یکی از علل اصلی تجمع پلاک های چربی می باشد که شریان ها را مسدود می کند.
  • دیابت: افراد مبتلا به دیابت، 4 برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض حمله قلبی یا سکته هستند.
  • وزن ناسالم: افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، بیشتر در معرض حمله قلبی هستند.
  • سلامت ذهنی ضعیف: شرایطی مانند افسردگی می تواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد.

علل حمله قلبی

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

عوامل خطر حمله قلبی

تشخیص حمله قلبی

اگر فکر می کنید در معرض حمله قلبی قرار دارید، باید فوراً به بیمارستان بروید، پزشک علائم شما را ارزیابی می کند و نشانه های حیاتی مانند ضربان، فشار خون و دمای بدن شما را چک می کند.

چندین آزمایش وجود دارد که نشان می دهند شما دچار حمله ی قلبی یا آسیب به قلب شده اید، این آزمایشات عبارتند از:

-آزمایشات خون

-تصویربرداری اشعه ی ایکس از قفسه سینه

-تست استرس ورزشی

-سی تی اسکن یا ام آر آی

-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت
 –اکوکاردیوگرافی
 –عمل آنژیو قلب
 -ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

 

عواملی که باعث سکته ی قلبی میشوند.

حملات قلبی چگونه درمان می شوند؟

اولین اقدام در درمان حملات قلبی مشکوک، بازگرداندن سریع جریان خون به قلب است. سلول های عضله قلب به اکسیژن وابسته هستند و هرچه قلب در مدت زمان طولانی تری بدون اکسیژن باشد، آسیب بیشتر و گسترده تر خواهد بود.

دارو

درمان حمله ی قلبی اغلب شامل حل کردن لخته خونی مسدود کننده ی جریان خون با داروهایی به نام ترومبولیتیک خواهد بود. ممکن است برای کمک به کاهش احتمال یک حمله ی قلبی دیگر، داروهای دیگری نیز تجویز شود. این داروها عبارتند از:

  • داروهایی که عملکرد لخته شدن خون را کاهش می دهند مانند آسپیرین، داروهای ضدانعقاد خون (رقیق کننده ها) و ضد پلاکت ها
  • داروهایی برای پایین آوردن فشار خون مانند مهارکننده ی ACE و مهارکننده ی پذیرنده ی آنژیوتانسین 2
  • مسدود کننده های بتا برای پایین آوردن ضربان قلب

جراحی

روش های جراحی می توانند به بازگرداندن جریان خون به قلب کمک کنند، برخی از این روش ها عبارتند از:

  • آنژیوپلاستی کرونری: در این روش، با استفاده از یک بالون شریان کرونری باز می شود. شریان ممکن است با استفاده از یک فنر فلزی به نام استنت، باز نگه داشته شود.

جراحی بای پس (جراحی پیوند بای پس عروق کرونری) شامل هدایت خون به دور زدن عروق کرونری مسدود شده و بهبود خونرسانی به قلب می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان، علائم حمله قلبی زیر را تجربه کردید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید:

  • علائم حمله قلبی شدید
  • علائمی که به سرعت بدتر می شوند.
  • علائمی که بیشتر از 10 دقیقه طول می کشند.

به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا سلامت عمومی شما را کنترل کند، عوامل خطر بیماری قلبی را بررسی کند و به شما کمک کند اقداماتی را برای پیشگیری حمله قلبی انجام دهید.

چگونه می توان از حمله قلبی جلوگیری کرد؟

ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی، بهترین راه برای کاهش احتمال خطر حمله ی قلبی است. چندین راهکار وجود دارد که شما می توانید برای بهبود سلامت قلب خود انجام دهید:

  • ترک سیگار
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم
  • مراجعه به پزشک برای کمک به کنترل کلسترول و فشار خون
  • فعال بودن از نظر فیزیکی و ورزش منظم
  • حفظ یک وزن سالم
  • ترک نوشیدن الکل
  • کاهش استرس و مراقبت از سلامت روحی

عوامل خطر دیگری نیز وجود دارد که شما نمی توانید کنترل کنید مانند سن، جنسیت، قومیت و سابقه ی خانوادگی. اگر نگران این عوامل خطر هستید با پزشک صحبت کنید تا راهکارهایی را برای کاهش عوامل خطر به شما ارائه دهد.

آیا حمله قلبی عوارض دارد؟

عوارض بعد از حمله ی قلبی عبارتند از:

  • آریتمی: قلب شما ممکن است بعد از حمله ی قلبی بعلت عضلات قلب آسیب دیده دچار ضربان قلب نامنظم شود.
  • نارسایی قلبی: قلب شما ممکن است بعلت ضعیف یا سفت شدن عضلات خود دچار مشکل در پمپاژ خون کافی شود.
  • شوک قلبی: زمانی رخ می دهد که براثر آسیب گسترده عضله قلب، تمام بدن دچار شوک می شود.
  • پارگی قلب: این شرایط، یک عارضه جدی ولی نادر است که در آن عضلات، دیواره ها یا دریچه های قلب دچار پارگی می شوند.

این شرایط در صورت درمان نشدن می توانند خطرناک باشند، اما تیم پزشکی به شما کمک می کند آنها را کنترل کنید.

آیا ایست قلبی، همان حمله قلبی است؟

ایست قلبی و حمله قلبی دو شرایط اورژانسی پزشکی هستند، اما دو مشکل متفاوت اند و گاهی اوقات یک حمله قلبی ممکن است پیشرفت کند و تبدیل به ایست قلبی شود. در طول ایست قلبی، سیستم الکتریکی کنترل کننده ضربان و ریتم قلب متوقف می شود و قلب از ضربان زدن باز می ماند. زمانی که فرد دچار ایست قلبی می شود، هیچ ضربان و نبضی ندارد.

این فرد ممکن است به طور صحیح نفس نکشد یا کلا تنفسی نداشته باشد و هوشیاری خود را از دست دهد. اگر فردی دچار ایست قلبی شود، به کمک فوری نیاز پیدا خواهد کرد، زمانی که آمبولانس از راه می رسد، تیم پزشکی عملیات احیا را انجام می دهند. به قفسه سینه فشار وارد می کنند و یا از دستگاهی به نام دیفیبریلاتور استفاده می کنند. زمانی که فرد به بیمارستان می رسد، تیم پزشکی درمان او را شروع خواهند کرد.

آیا کووید 19 باعث حملات قلبی می شود؟

تحقیقات تاکنون نشان داده اند که کووید 19 بیشتر ریه ها را درگیر می کند، اما می تواند روی قلب نیز تأثیر بگذارد و شرایط موجود را بدتر کند.

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

4.7/5 - (10 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ریحانه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    من هم پیش متخصص قلب رفتم هم متخصص گوارش ازوفاژیت دارم .دکتر قلب هم اکو انجام داد گفت مشکلی نداری .من والیبالیستم اقای دکتر .اصلا تا بحال نشده موقع ورزش درد داشته باشم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      سوالتون چيه
    2. تصویر کاربر ریحانه پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      این دردا که همش دارم برای چی هست تیرکشیدن قفسه سینه مخصوصا موقع استراحت
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      علل مختلفي وجود داره و براي تشخيص بيمار حتما بايد معاينه شه
      ممكنه اضطرابي باشه در شما
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۲۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز من پیمان باقری هستم از مراجعینتون البته بنده بابت تپیش قلب مزاحم شدم فرمودید چیزی نیست یه هفته پیشت تست ورزش دادم مشکلی ندادم دیروز حین کار قلبم یه لحظه یه تیر کشید میخواستم بدونم این تیرای لحظه ای مشکل هست یا خطرناکه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام اصلا اهمیت نداره
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر نجفی
    بنده ماه قبل درصورت که نشسته بودم ناگهان احساس تپش قلب گرفتم و سنگینی در سمت چپ قفسه سینه و گز گز شدن سر و دست ها و احساس بی حسی در دست چپ، در همان شب به اورژانس مراجعه کرده و نوار قلب گرفتم مشکل خاصی نبود فردا دومرتبه به دکتر قلب مراجعه کردم و تست ورزش دادم و تا 4 استیج را گذراندم دکتر گفت مشکل نیست ولی گاهی اوقات احساس ترس و وحشت و نگرانی به صورتی که احساس میکنم قرار ایست قلبی یا ایست تنفسی بهم دست بده من 37 سال سن دارم.
    لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر زینب پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام من چن شب پیش مجلس ختم بودیم بعد اودم خونه نیمه شب حالم بد شد دوتا اسپرین خوذدم بهتر شدم تا دیشب که یه استرس به من وارد شد و اول روی سینه چپم تیر کشید درد به سرعت کشید به گردن من بعد به دست چپم اول پراپنول خوردم بیفایده بود قرص زیر زبانی هرودم دردم بهتر شد خوابیدم ساعت چهار صبح یا درد بیدار شدم شدید گردنم نیر میکشید با پشت کمرم دوباره یه قرص زیر زبانی خوردم یه کم بهتر شدم صب تا حالا درد دارم در قسمت گردنم و پشت کمرم من 35 سال سن دارم متاهل و الان در دوران پریودی هستم خواهش مگینم به من بگید مشکل من چیه بعضی ها میگن عصبی بعضی ها نیگن مشکل قلبی داری
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا عصبيه
      ولي بهتره براي اطمينان به پزشك مراجعه كنيد و معاينه شويد و نوار قلب بگيريد
  • تصویر کاربر پروانه دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    زنی 47 ساله هستم که مدتی است به طور ناگهانی دست سمت چپم و پشت کمرم و قلبم درد می گیرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      علل قلبي و غير قلبي متتعددي ميتونه اين علايم رو بده
      بايد ويزيت و معاينه شويد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر پدر من هفته پیش دچار حمله قلبی شد ک بعدش انژیو کردن و الانم شکر خدا حال عمومیشون بهتره.فقط رنگ پوستشون احساس میکنم یکم حالت نورانی تر شده و خیییلی این قضیه منو نگران کرده خواهشا راهنماییم کنید ک طبیعیه این اتفاق
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد جهت معاينه و انجام ازمايشات مراجعه كنند
      بهتره به پزشك خودشون مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر ایرج سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    باسلام.سوزش و تیر کشیدن قلب که اغلب چند دقیقه طول میکشدو درنهایت درد به دنده ها منتقل میشود.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه قلبي يا غير قلبي باشه
      بايد جهت ويزيت و معاينه مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر پرواز پنجشنبه ۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام خانمی هستم 49 ساله الان دوماهه احساس سوزش ودرد دارم درقلب مخصوصاً موقعی که وسایل سنگین بلند میکنم،گلیسیرید وقند خونم بالاست،فشارم هم از هشت بیشتر نمیشه مشکلم چیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه انسداد عروق قلبي باشه
      بايد جهت معاينه و تست ورزش حتما مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام حضور پزشک محترم بنده یک سال قبل دچار سکته قلبی شدم که پس ازآنژیو و قرار دادن فنر در قلب در اکو نشان داده شد که قلب من آسیب دیده و EF قلبم 35 درصد شده است سوال من این است آیا امکان دارد EF دوباره به وضعیت عادی خود برگردد یا حد اقل مقداری ترمیم شود؟درچه صورت؟ ضمنا بنده 53 سال سن دارم.سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      گاهي امكان برگشت وجود دارد و به عوامل متععدي ربط داره
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      مثلا بافت زنده هست يا نه و داروهاو غيره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    ضمن سپاس از شما
    بنده 49 سال دارم. و معمولا عادت به پیاده رویهای طولانی مدت در حدود یکساعت تا یکساعت و نیم در روز دارم. الان مدتی است که شبها که پیاده روی میکنم با شروع پیاده روی در ده دقیقه اول دست چپم از پایین شروع به درد میکند و یواش یواش به بالای دستم میرسد.
    لطفا راهنمایی بفرمایید آیا به قلبم ربط دارد یا خیر . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا مشكل گرفتگي عروق قلب داريد
      بايد فورا جهت تست وردش مراجعه كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر