دکتر محمد حسین نجفی

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب دراثر انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید. این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و یا ایجاد لخته، بطور کامل انسداد می یابد، بروز می کند.

حمله قلبی چیست؟

قلب برای درست کارکردن، دائماً به خون غنی از اکسیژن نیاز دارد و این خون را به طور طبیعی از رگ هایی به نام عروق کرونری می گیرد. زمانی که عروق کرونری به طور ناگهانی کاملاً مسدود می شوند، اکسیژن به عضله قلب نمی رسد و منجر به حمله قلبی یا انفراکتوس میوکارد می شود.

حمله قلبی یک شرایط اورژانسی پزشکی است که در آن، قسمتی از عضله قلب بدون اکسیژن کم کم می میرد و قلب به طور دائمی آسیب می بیند. حملات قلبی می توانند کشنده باشند،در هر 9 دقیقه، یک بیمار بعلت حمله قلبی در بیمارستان بستری می شود.

چگونه می توان از حمله قلبی جلوگیری کرد؟

علائم حمله قلبی

بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

-درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشار می یابد. عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

– تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

– یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

علائم سکته قلبی چقدر طول میکشد؟

مهم ترین علامت سکته ی قلبی درد و احساس سنگینی روی قفسه ی سینه است که گاهی می تواند با احساس تعریق سرد و تهوع نیز همراه باشد. معمولا اگر این علایم زیر 10 تا 20 دقیقه طول بکشند و با مصرف قرص زیرزبانی (نیتروگلیسرین) بهبود پیدا کنند، نشانه ی سکته ی قلبی نیستند. ولی اگر علایم فوق بیش تر از 20 دقیقه طول بکشند (به خصوص در حال استراحت) و با مصرف داروی زیرزبانی نیز بهتر نشوند باید وضعیت را بسیار جدی گرفت زیرا می تواند نشان دهنده ی بروز سکته ی قلبی باشد. دردهای ثانیه ای و تیر کشنده نیز معمولا نشانه ی دردهای قلبی نیستند.

اقدامات ضروری در بروز حمله قلبی یا سکته قلبی

درد قفسه سینه هنگام تنفس

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

چه چیزی موجب حمله قلبی می شود؟

رایج ترین علت حمله قلبی، بیماری قلبی کرونری است. در این بیماری رسوب های چربی، کلسترول و دیگر مواد در دیواره عروق کرونری جمع می شوند. این عروق کرونری، وظیفه ی اکسیژن رسانی به قلب را برعهده دارند. به مرور زمان این رسوب های جمع شده تبدیل به پلاک می شوند و هر آن ممکن است بشکنند و تبدیل به لخته ی خونی شوند و شریان را مسدود کنند.

در برخی موارد، حملات قلبی ممکن است علل دیگری داشته باشند:

  • اسپاسم شریان کرونری (آنژین واریانت) به تنگ شدگی غیرمعمول رگ های خونی گفته می شود که خونرسانی به قلب را متوقف می کند.
  • پارگی ناگهانی شریان کرونری، یک پارگی در دیواره شریان کرونری رخ می دهد که همچنین می تواند افرادی با عوامل خطر کم بیماری قلبی را نیز درگیر کند.

چه عواملی خطر حمله ی قلبی را بیشتر میکند؟

  • سیگار کشیدن، به رگ های خونی آسیب می رساند و احتمال مرگ بر اثر حمله قلبی را 3 برابر می کند.
  • یک رژیم غذایی ناسالم پر از چربی اشباع شده، نمک و شکر افزوده، شما را در معرض خطر بیماری قلبی قرار می دهد.
  • فعالیت فیزیکی ناکافی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا، مقدار کلسترول بد بیش از حد در خون، یکی از علل اصلی تجمع پلاک های چربی می باشد که شریان ها را مسدود می کند.
  • دیابت: افراد مبتلا به دیابت، 4 برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض حمله قلبی یا سکته هستند.
  • وزن ناسالم: افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، بیشتر در معرض حمله قلبی هستند.
  • سلامت ذهنی ضعیف: شرایطی مانند افسردگی می تواند احتمال حمله قلبی را افزایش دهد.

علل حمله قلبی

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

عوامل خطر حمله قلبی

تشخیص حمله قلبی

اگر فکر می کنید در معرض حمله قلبی قرار دارید، باید فوراً به بیمارستان بروید، پزشک علائم شما را ارزیابی می کند و نشانه های حیاتی مانند ضربان، فشار خون و دمای بدن شما را چک می کند.

چندین آزمایش وجود دارد که نشان می دهند شما دچار حمله ی قلبی یا آسیب به قلب شده اید، این آزمایشات عبارتند از:

-آزمایشات خون

-تصویربرداری اشعه ی ایکس از قفسه سینه

-تست استرس ورزشی

-سی تی اسکن یا ام آر آی

-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت
 –اکوکاردیوگرافی
 –آنژیوگرافی قلب
 -ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

 

عواملی که باعث سکته ی قلبی میشوند.

حملات قلبی چگونه درمان می شوند؟

اولین اقدام در درمان حملات قلبی مشکوک، بازگرداندن سریع جریان خون به قلب است. سلول های عضله قلب به اکسیژن وابسته هستند و هرچه قلب در مدت زمان طولانی تری بدون اکسیژن باشد، آسیب بیشتر و گسترده تر خواهد بود.

دارو

درمان حمله ی قلبی اغلب شامل حل کردن لخته خونی مسدود کننده ی جریان خون با داروهایی به نام ترومبولیتیک خواهد بود. ممکن است برای کمک به کاهش احتمال یک حمله ی قلبی دیگر، داروهای دیگری نیز تجویز شود. این داروها عبارتند از:

  • داروهایی که عملکرد لخته شدن خون را کاهش می دهند مانند آسپیرین، داروهای ضدانعقاد خون (رقیق کننده ها) و ضد پلاکت ها
  • داروهایی برای پایین آوردن فشار خون مانند مهارکننده ی ACE و مهارکننده ی پذیرنده ی آنژیوتانسین 2
  • مسدود کننده های بتا برای پایین آوردن ضربان قلب

جراحی

روش های جراحی می توانند به بازگرداندن جریان خون به قلب کمک کنند، برخی از این روش ها عبارتند از:

  • آنژیوپلاستی کرونری: در این روش، با استفاده از یک بالون شریان کرونری باز می شود. شریان ممکن است با استفاده از یک فنر فلزی به نام استنت، باز نگه داشته شود.

جراحی بای پس (جراحی پیوند بای پس عروق کرونری) شامل هدایت خون به دور زدن عروق کرونری مسدود شده و بهبود خونرسانی به قلب می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان، علائم حمله قلبی زیر را تجربه کردید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید:

  • علائم حمله قلبی شدید
  • علائمی که به سرعت بدتر می شوند.
  • علائمی که بیشتر از 10 دقیقه طول می کشند.

به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا سلامت عمومی شما را کنترل کند، عوامل خطر بیماری قلبی را بررسی کند و به شما کمک کند اقداماتی را برای پیشگیری حمله قلبی انجام دهید.

چگونه می توان از حمله قلبی جلوگیری کرد؟

ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی، بهترین راه برای کاهش احتمال خطر حمله ی قلبی است. چندین راهکار وجود دارد که شما می توانید برای بهبود سلامت قلب خود انجام دهید:

  • ترک سیگار
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم
  • مراجعه به پزشک برای کمک به کنترل کلسترول و فشار خون
  • فعال بودن از نظر فیزیکی و ورزش منظم
  • حفظ یک وزن سالم
  • ترک نوشیدن الکل
  • کاهش استرس و مراقبت از سلامت روحی

عوامل خطر دیگری نیز وجود دارد که شما نمی توانید کنترل کنید مانند سن، جنسیت، قومیت و سابقه ی خانوادگی. اگر نگران این عوامل خطر هستید با پزشک صحبت کنید تا راهکارهایی را برای کاهش عوامل خطر به شما ارائه دهد.

آیا حمله قلبی عوارض دارد؟

عوارض بعد از حمله ی قلبی عبارتند از:

  • آریتمی: قلب شما ممکن است بعد از حمله ی قلبی بعلت عضلات قلب آسیب دیده دچار ضربان قلب نامنظم شود.
  • نارسایی قلبی: قلب شما ممکن است بعلت ضعیف یا سفت شدن عضلات خود دچار مشکل در پمپاژ خون کافی شود.
  • شوک قلبی: زمانی رخ می دهد که براثر آسیب گسترده عضله قلب، تمام بدن دچار شوک می شود.
  • پارگی قلب: این شرایط، یک عارضه جدی ولی نادر است که در آن عضلات، دیواره ها یا دریچه های قلب دچار پارگی می شوند.

این شرایط در صورت درمان نشدن می توانند خطرناک باشند، اما تیم پزشکی به شما کمک می کند آنها را کنترل کنید.

آیا ایست قلبی، همان حمله قلبی است؟

ایست قلبی و حمله قلبی دو شرایط اورژانسی پزشکی هستند، اما دو مشکل متفاوت اند و گاهی اوقات یک حمله قلبی ممکن است پیشرفت کند و تبدیل به ایست قلبی شود. در طول ایست قلبی، سیستم الکتریکی کنترل کننده ضربان و ریتم قلب متوقف می شود و قلب از ضربان زدن باز می ماند. زمانی که فرد دچار ایست قلبی می شود، هیچ ضربان و نبضی ندارد.

این فرد ممکن است به طور صحیح نفس نکشد یا کلا تنفسی نداشته باشد و هوشیاری خود را از دست دهد. اگر فردی دچار ایست قلبی شود، به کمک فوری نیاز پیدا خواهد کرد، زمانی که آمبولانس از راه می رسد، تیم پزشکی عملیات احیا را انجام می دهند. به قفسه سینه فشار وارد می کنند و یا از دستگاهی به نام دیفیبریلاتور استفاده می کنند. زمانی که فرد به بیمارستان می رسد، تیم پزشکی درمان او را شروع خواهند کرد.

آیا کووید 19 باعث حملات قلبی می شود؟

تحقیقات تاکنون نشان داده اند که کووید 19 بیشتر ریه ها را درگیر می کند، اما می تواند روی قلب نیز تأثیر بگذارد و شرایط موجود را بدتر کند.

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

4.7/5 - (10 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید ،جوانی ۲۹ ساله هستم ،تقریبا از ۶ سالگی ورزش کردم ،نزدیک ۱۷ سال فوتبال بازی کردم ،شنا و کشتی و بدنسازی هم کار کردم ،در گذشته حدودا سال ۸۵ بود که از هورمون تستوسترون استفاده کردم اون زمان من احساس کردم قلبم خیلی درد میگیره مخصوصا روز بعد از تزریق هورمون به متخصص مراجعه کردم اکو و تست ورزش دادم که گفتن اصلا مشکلی نیست از اون زمان دیگه اون دارو رو قطع کردم تا تابستان ۹۷ ،اواخر تابستان در حال استراحت بودم که احساس کردم قلبم و یکی داره فشار میده ،همون شب به اورژانس مراجعه کردم نوار قلب و آزمایش دادم جفتش هم گفتن اوکی هستش ،اما از آنجایی که من خیلی ترسیده بودم دکتر شیفت گفتن فردا برو پیش متخصص ،بنده پیش متخصص رفتم اکو دادم گفتن اوکی هست اما برای محکم کاری تست ورزش رو هم باید بدید تست ورزش هم دادم که دکتر به من گفتن تست مثبت هست و تمامی کارهای روزمره و ورزشی رو ممنوع کردن و سریعا برام سیتی آنژیو گرافی نوشتن و اعتقاد داشتن که رگ های من دچار انسداد شده،سینی آنژیو رو انجام دادم که گفتن مشکلی نیست فقط یه مشکل مادرزادی در یکی از رگ هام هستش که جای نگرانی نداره و نیازی هم به دارو نیست ..فقط دکتر به من گفتن اصلا نباید دیگه وزنه بزنم ،بار سنگین بلند کنم و همینطور دویدن به هیچ وجه،باور بفرمایید من الان ۲ ماه هستش از استرس سکته قلبی خوایم نمیبره ،هیچ کاری نمیتونم انجام بدم،(تمام اینها در شرایطی هست که دکتر دیگری که قلبم عکسها و مستندات رو دید گفتن حتی تست ورزش هم مشکل نداره)
    آقای دکتر عزیز و بزرگوار اگر ممکن هستش کمکم کنید که آیا مشکل کن جدیست؟
    ورزش میتونم انجآم بدم؟!
    قلبم نیاز به پیگیری و درمان داره؟!
    نکته:بیماری قلبی در خانواده ما از سن ۶۵ تا ۷۰ آغاز میشه ،سال هاست مشکل درد معده دارم ،پدرم هم از جوانی درد معده داشته ..
    گاهی وقتا احساس میکنم دست چپم درد می‌کنه و همینطور سمت چپ قفسه سینه که وقتی قرص کلیدینیوم سی استفاده میکنم قبل غذا با این مشکل مواجه نمیشم
    فایل ها زمینه شد
    ممنون میشم راهنمایی فرمایید
    سپاس بی حد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مشكل جدي نيست بايد به روانپزشك مراجعه كتيد
    2. تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.ممنون
      میتونم ورزش کنم و وزنه بزنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر z پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین...ببخشید ممکن هست نتیجه ی این نوار قلبوبهم بگین؟؟ مدتیه که قلبم ازپشت درد میکنه ونفسم کم میاد این نوار قلبو گرفتم...نتیجه ش چیه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      نوار قلب نرماله
      ولي بايد به پزشك قلب مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر حسام دوشنبه ۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    با سلام تقریبا یک ماه پیش دردی در قفسه سینه داشتم تیر میکشید ناحیه قفسه سینه سمت چپ که نگران شدم وقتی پیش متخصص قلب مراجعه کردم و نوار قلب گرفتن و یک دستگاه که مثل لپ تاپ بود قلب رو نشان دادن گفتند قلب شما سالم است گفتند سرما زده هست ولی دیشب از هئیت برگشتم و جلوی پنجره خوابیدم باز سرما زد دردم دوباره شروع شد خواستم بدونم جای نگرانی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اين شكل نميشه اظهر نظر كرد
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رامین یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 134 مشاهده پرسش
    باسلام و درود برشما
    بنده آقا و48 سال سن دارم که در آبان ماه خانمم فوت کرد و شوک خیلی زیادی به من وارد شد و دچار ناراحت قلبی شدم ( البته سابقه فشار خون دارم که کنترل شده با قرص ) به متخصصین زیادی مراجعه نمودم که با عنایت به نوار قلب های متعدد و دوبار اسکن قلب مشک نداشتم اما بطور جزیی تغییرات در تست ورزش داشتم . که در همدان سی تی آنژیو دادم که خوشبختانه گرفتگی کرونری نداشتم فقط متخصصین فرمودند که یک رگ از میان عضله قلبم رد شده که در حال اسپاسم احتمال درد دارد
    اما بعد از چندین ماه بنده بیشتر اوقات دست چپم درد میکنه و گاهی اوقات قلبم تیر میکشه و پشت قلبم درد می گیره
    لطفا اظهار نظر فرمایید
    2- با توجه به اینکه خانمم بعلت ایست قلبی فوت نمودند . دختری 15 ساله دارم که در هنگام شنا مقداری احساس سنگینی قفسه سینه دارد که به متخصص مراجعه نمودم و نوار قلب و اکو و تست ورزش نوشتند که یه متخصص دیگرنوارقلب و اکو گرفتند که الحمدا.. مشکلی نداشتند اما هر کاری کردم که تست ورزش بدهد دکتر گفتند نیازی نیست لطفا راهنمایی فرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به نظر مشكل ندارند
      تو سن بالاتر تستربدن
      خودتون هم به روانپزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر فرشته جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    من چند سالی هست هر چند ماه یک بار سمت چپ سینم و دستم و وشت کتف سمت چپم چند ساعت معمولن اواخر شب شروع به درد خفیف و حالت خواب رفتگی وسوزن سوزن شدن داره با تحرک بهتر میشه و خود به خود خوب میشه تا چند وقت بعد دویاره ظاهر میشه الان تو نفس کشیدنم مشکل دارم که سنگینه احساس خشکی تو نفسم دارم و رو قفسه سینم فشار حس میکنم موقع نفس کشیدن این درد سمت چپ احتمال بیماری قلبیه یا ریوی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ميتونه قلبي و يا غير قلبي باشه
      شما حتما بايد ويزيت و معاينه شويد
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چندروز پیش حمام کرده بودم رفتم جلو باد کولر بعد صبحش زیر سینه چپم درد گرف جوری انگار سوزن میزدن توی سینم رفتم دکتر نوار قلب گرفتن و آزمایش گفتن قلبت نیست ولی وقت میخام سر پهلو چپ بخوابم کمی درد میگیره این درد مال چیه بنظرتون؟امکان اینکه از عضلاتم باشه هست؟‌دور نافمم کمی درد میکنه با معدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مسكن استفاده كتيد احتمالا عضلانيه
      ولي اگر بهتر نشديد حتما مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مینا یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.آقای دکتر من یه چند وقتیه درد دست چپ دارم.چند وقته زیاد شده.یهو درد میگیره و بعد بی حس میشه.چون هزینه دکتر رفتن هم ندارم.میخاستم کمکم کنید.بعضی وقتها هم قلبم از پشت سوزش و تیر میکشه.علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۶ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر اضطراب داريد به روانپزشك مراجعه كنيد
      احتمالا درد دستتون قلبي نيست
      بهتره به ارتوپد مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر مینا یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بعضی وقتها هم پای سمت چپم هم مثل دستم میشه.به ارتوپد مراجعه کنم؟
    3. تصویر کاربر مینا یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      بعضی وقتها هم پای سمت چپم هم مثل دستم میشه.به ارتوپد مراجعه کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رویاحقیقی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    یه دفعه ای قلبم تیرمیکشه وبانفس کشیدن عمیق دردشدیدمیگیره وتیرمیکشه ونمیتونم درازبکشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا قلبي نيست و درد عصلاني يا اضطرابيه
      اگر ادامه داشت بهتره ويزيت شويد
  • تصویر کاربر سمیرافخری سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من دیشب پرسشم رو مطرح کردم گفتید که بهتره اول از نظر ریه بررسی بشم.یعنی ممکن مبتلا به سرطان ریه شده باشم چون بچه بود خیلی خاک وگچ خوردم اضافه وزن هم ندارم.شرایط دکتر رفتن رو هم ندارم.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد حتما به دكتر ريه مراجعه كنيد چون بدون معاينه نميشه اظهار نظر كرد
  • تصویر کاربر نگار دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام من 26 سالمه امروز دو بار دچار درد شدید توی دست چپم و تیر کشیدن شدید قلبم به همراه سرگیجه شدید شدم دلیلش چیه ؟؟ میشه کمکم کنبد میترسم چیزی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا قلبي نيست و به مسايل اضطرابي مربوط باشه
      اليته بهتره ويزيت و معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر