دکتر محمد حسین نجفی

تنگی دریچه آئورت قلب مهم‌ترین بیماری دریچه‌ای قلب در کشورهای توسعه‌یافته است که بیشتر افراد بالای ۶۵ سال را مبتلا می‌سازد.

تنگى دژنراتیو (دریچه‌هاى شدیداً کلسیفیه) شایع‌ترین علت تعویض دریچهٔ آئورت در بزرگسالان است. بسیاری از بیماران دچار تنگی بی‌علامت آئورت، مبتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی همزمان نظیر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری شریان کرونر نیز هستند که این موارد را هم باید با دقت ارزیابی و درمان کرد.

تنگی دریچه آئورت قلب با عوارض و مرگ و میر بیشتری نسبت به دیگر بیماری‌های دریچه‌ای قلب همراه است. تنگى دریچه آئورت در جوانان به احتمال زیاد یک مشکل مادرزادى است (دریچه آئورت دو لتی).

بروز تنگی قابل‌ توجه آئورت در افراد مبتلا به دریچه آئورت دو لتی مادرزادی زودتر رخ می‌دهد. با وجودی که میزان بقا در بیماران بی‌علامت نرمال است اما پس از ظهور علایم به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

تنگی دریچه آئورت بدون جراحی

درمان تنگی دریچه آئورت بدون جراحی

طبق نتایج یک کارآزمایی بالینی اخیر، ممکن است به زودی یک روش درمانی جدید برای بیمارانی که عمل جراحی دریچه برایشان پرخطر است، در نظر گرفته شود. این روش را به نام تعویض دریچه آئورت transcatheter یا TAVR میشناسند. این کمی شبیه به والووپلاستی بالون است، زیرا از کاتتری که به قلب شما وصل شده است، استفاده می کند.

این مطالعه که به عنوان آزمایش PARTNER شناخته شده است، یک روش جدید و با حداقل میزان تهاجم است که برای درمان تنگی آئورت مورد استفاده قرار گرفته است.

تنگی آئورت هنگامی رخ می دهد که دریچه آئورت قلب باریک شود و مانع جریان خون طبیعی شود. اگرچه عمل جراحی می تواند به رفع این وضعیت  کمک جدی کند، همه بیماران به اندازه کافی سالم نیستند که تحت عمل جراحی تهاجمی قرار بگیرند.

با این حال، این روش اکنون ممکن است یک گزینه درمانی بی خطر و مؤثر برای بیمارانی که تنگی شدید آئورت دارند و نمی توانند تحت عمل جراحی سنتی قرار گیرند، ارائه دهد.

تنگی دریچه آئورت قلب

آسیب‌شناسی تنگی دریچه آئورت قلب شامل فرآیندهایی شبیه به آترواسکلروز عروقی است بنابراین تمام عوامل خطر بیماری عروقی قلب، جز عوامل خطر بیماری تنگی آئورت محسوب می شوند.

سیر طبیعی تنگی دریچه آئورت قلب شامل یک دوره نهفته طولانی است که طی آن تشدید پیشرونده انسداد خروجی بطن چپ منجر به تغییرات هیپرتروفیک در بطن چپ می‌شود.

با کاهش سطح دریچه آئورت به کمتر از نصف اندازه طبیعی آن، اختلاف فشار قابل‌توجهی بین بطن چپ و آئورت صعودی (در اکوکاردیوگرافی یا اندازه‌‌گیری مستقیم حین کاتتریزاسیون قلبی) ایجاد می‌شود. این تغییر بیانگر افزایش جبرانی فشارهای بطن چپ است که به حفظ فشار سیستمیک مناسب کمک می‌کند.

یکی از پیامدهای این وضعیت، بروز هیپرتروفی ( افزایش ضخامت عضله قلبی) بطن چپ و سپس اختلال کارکرد دیاستولی و افزایش مقاومت در برابر پر شدن بطن چپ است.

بنابراین، برای پرشدگی کافی بطن چپ در دیاستول و کمک به برقراری حجم ضربه‌ای کافی، باید انقباض دهلیز چپ با قدرت انجام گیرد. افزایش قدرت انقباض کلی میوکارد و تقویت پیش بار با افزایش انقباض دهلیزی سبب حفظ کارکرد سیستولی بطن چپ می‌شود و در واقع بیمار در وضعیت بی‌علامت باقی می‌ماند.

طی دوران نهفته بدون علامت، هیپرتروفی بطن چپ و تقویت پیش‌بار توسط دهلیز، افزایش پس‌بار ناشی از تنگی دریچه آئورت قلب را جبران می‌کند. با تشدید بیماری، فرآیندهای جبرانی کفایت خود را از دست می‌دهند و سبب بروز علایم نارسایی قلب، آنژین یا سنکوپ می‌شوند.

با تشدید تنگی دریچه آئورت قلب و کاهش سطح دریچه آئورت به یک سانتی‌متر مربع یا حتی کمتر، ممکن است تغییرات کارکرد بطن چپ دیگر برای غلبه بر انسداد جریان خروجی و حفظ عملکرد سیستولی (حتی در صورت همراهی با افزایش پیش‌بار) کافی نباشد. نقص به وجود آمده در کارکرد سیستولی، چه به تنهایی و چه همراه با اختلال کارکرد دیاستولی، ممکن است به بروز بالینی نارسایی قلب منجر شود.

همچنین هیپرتروفی پیش رونده بطن چپ بر اثر تنگی دریچه آئورت قلب منجر به افزایش نیاز میوکارد به اکسیژن ( و در نتیجه ایسکمی قلبی) می‌شود؛ همزمان، هیپرتروفی میوکارد ممکن است موجب فشار بر روی شریان‌‌های کرونری داخل عضله قلب شود که مسئول خونرسانی هستند و این می‌تواند حتی در غیاب بیماری عروق کرونر، سبب بروز آنژین (درد قلبی) شود.

به علاوه، با شدت یافتن تنگی دریچه آئورت قلب ، برون‌ده قلب دیگر با فعالیت کردن افزایش بیشتری پیدا نمی‌کند. در این شرایط، افت مقاومت عروق سیستمیک که به طور طبیعی با انجام فعالیت ایجاد می‌شود ممکن است موجب افت فشارخون و سنکوپ فعالیتی شود. بروز برخی آریتمی ها می تواند موجب سنکوپ استراحتی شود.

تنگی دریچه آئورت

علایم تنگی دریچه آئورت قلب

تظاهرات بیماری می‌تواند متنوع باشد. علایم کلاسیک تنگی دریچه آئورت قلب شامل علایم نارسایی قلب مثل تنگی نفس فعالیتی، آنژین و سنکوپ است. ظهور این علایم، نشان‌دهنده تنگی قابل‌ملاحظه آئورت بوده و در این شرایط باید لزوم تعویض دریچه را مد نظر قرار داد. برخی از بیماران مبتلا به تنگی شدید آئورت (به ویژه سالمندان)، ممکن است با علایم مبهمی مراجعه کنند و در ابتدا تنها علایمی به صورت کاهش تحمل فعالیت بدون مشخص بودن علایم کلاسیک بیماری را بروز دهند.

برخی دیگر ممکن است شروع حادتری داشته باشند و گاهی علایم بر اثر بیماری‌های زمینه‌ای همراه تسریع می‌شوند مثلا، فیبریلاسیون دهلیزی (AF) در نتیجه کاهش پرشدگی دهلیز، می‌تواند منجر به بروز علایم نارسایی قلب شود یا گاهی شروع داروهای ضد فشارخون و یا وازودیلاتوربه منظور درمان فشار خون یا درد سینه در بیمار با تنگی آئورت بی علامت شناخته نشده، موجب بروز سنکوپ گردد.

تشخیص تنگی دریچه آئورت قلب

۱- معاینه

یک یافته فیزیکی کلاسیک در تنگی دریچه آئورت قلب ، سوفل سیستولی خشن افزایش‌یابنده‌ـ‌کاهش‌یابنده است که با بیشترین شدت روی دومین فضای بین‌دنده‌ای سمت راست سمع می‌شود و به سمت شریان‌‌های کاروتید نیز انتشار می‌یابد. این یافته می‌تواند با کاهش قدرت و تاخیر در نبض کاروتید، طولانی‌شدن ضربه نوک قلب و محو شدن یا کاهش‌ پیدا کردن صدای دوم آئورت همراه باشد.

با این همه، در سالمندان ممکن است سوفل از شدت کمتری برخوردار باشد. همچنین با افزایش بروز آترواسکلروز و پرفشاری خون در سالمندان، تغییرات کلاسیک ایجاد شده در نبض کاروتید ممکن است از نظر دور بمانند. یافته‌های معاینه بالینی به تنهایی قادر به رد کردن تنگی آئورت نیستند.

۲- اکوکاردیوگرافی داپلر

به عنوان روش مطمئن و دقیق برای بیماران دچار علایم کلاسیک تنگی آئورت توصیه می‌شود. این روش برای برآورد سطح دریچه آئورت، حداکثر و میانگین اختلاف فشار دو سوی دریچه و حداکثر سرعت جریان آئورت مفید است.

همچنین اکوکاردیوگرافی اطلاعات خوبی را در زمینه کارکرد بطن چپ، فشار پرشدگی بطن چپ و اختلالات همزمان دریچه‌های دیگر فراهم می‌کند.

۳- تست ورزش

تست ورزش برای ارزیابی بیماری عروق کرونر همزمان ( که با توجه به ریس فاکتور های مشابه شایع نیز می باشد) یا تعیین میزان تحمل فعالیت در بیماران دچار تنگی خفیف تا متوسط آئورت انجام می شود. افتراق بین بیمارانی که واقعا بی‌علامت هستند از کسانی که سطح فعالیت معمول آنها به کمتر از آستانه ایجاد علایم کاهش‌یافته، حایز اهمیت است.

در طی تست ورزش در صورتی که بیمار با رسیدن به کمتر از ۸۰ حداکثر ضربان قلب پیش‌بینی شده دچار علامت شود یا پاسخ فشار خون وی غیرطبیعی باشد، عمل تعویض دریچه آئورت را باید مد نظر قرار داد. با این وجود گاهی از انجام این آزمون‌ در کسانی که به تنگی‌ قابل‌توجه آئورت مبتلا هستند خودداری باید کرد زیرا خطر مرگ هنگام انجام آزمون وجود دارد.

۴- آنژیوگرافی کرونری

با توجه به همراهی زیاد درگیری عروق کرونری با تنگی دریچه آئورت قلب ،عمل آنژیو قلب قبل از جراحی دریچه در بیماران بزرگسال توصیه می شود.

درمان تنگی دریچه آئورت

درمان داروئی موثری برای تنگی دریچه آئورت وجود ندارد. کنترل عوامل خطر ( مثل بیماران کرونری قلب) موجب کاهش پیشرفت آن می شود. تعویض دریچه آ‌ئورت تنها درمان موثر برای تنگی آئورت شدید است. ترمیم دریچه آئورت توصیه نمی شود. میزان متوسط مرگ و میر حوالی عمل جراحی حدود ۴% و خطر اختلال کارکرد دریچه مصنوعی با درمان مناسب نزدیک به %۱ در سال است.مصرف داروی ضد انعقادی وارفارین ضروری است.

۱- درمان تنگی دریچه آئورت قلب در بیماران علامت‌دار

 پس از علامت‌دار شدن تنگی دریچه آئورت، میزان مرگ به شدت افزایش می‌یابد. متوسط میزان بقای کلی در بیماران علامت‌دار بدون انجام عمل جراحی، حدود ۳-۲ سال است. با این همه، اگر یافته‌های اکوکاردیوگرافی تنها مطرح‌کننده تنگی متوسط آئورت باشند، به آزمون‌های تشخیصی بیشتری (مانند آنژیوگرافی کرونری، آزمون ارزیابی کارکرد ریه و بررسی آریتمی) نیاز است.

۲- درمان تنگی دریچه ائورت قلب در بیماران بی‌علامت

تعویض دریچه آئورت برای بیماران بی‌علامت مبتلا به تنگی شدید آئورت به همراه اختلال سیستولی بطن چپ در زمینه تنگی شدید آئورت نیز توصیه می‌شود و تعویض دریچه آئورت می تواند کارکرد بطن چپ را بهبود ‌بخشد. با این همه، در برخی بیماران از جمله افراد دچار بیماری شدید یا بیمارانی که در نزدیکی مراکز مراقبت پزشکی زندگی نمی‌کنند یا امکان پیگیری منظم و مکرر بعد جراحی قرار گیرند، تحت‌نظر گیری و پایش دقیق توصیه می‌شود.

۳- درمان طبی تنگی دریچه آئورت در هنگام پایش دقیق

پایش دقیق تا زمان ظهور علایم در بیشتر بیماران دچار تنگی‌ بی‌علامت آئورت اقدامی مناسب است. اکوکاردیوگرافی سالانه در موارد تنگی شدید آئورت، هر ۲-۱ سال برای تنگی متوسط آئورت و هر ۵-۳ سال برای تنگی خفیف آئورت به طور مرتب انجام شود. از آنجایی که علایم بالینی بهترین شاخص‌های تاثیر بیماری روی وضعیت همودینامیک هستند، در فواصل منظم باید از بیمار شرح حال دقیق گرفته شود

هیچ درمان گیاهی تنگی دریچه آئورت قلب یا درمان دارویی که بتواند پیشرفت بیماری دریچه آئورت را به تاخیر اندازد یا بقا را افزایش دهد، شناخته نشده است. مگر استاتین ها که پیشرفت تنگی خفیف تا متوسط آئورت در بیماران درمان شده با استاتین‌ها به طور معنی‌داری کمتر میشود، اما از پیشرفت همودینامیک تنگی شدید آئورت پیشگیری نمی کند.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

3.3/5 - (14 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مــریــم دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    ســلــام آقــاے دڪــتــر مــمــنــون مــیــخــواســتــم بــدونــم مــشــڪــل مــامــانــم دقــیــقــا چــیــه اڪــو رو قــبــلــا فــرســتــادم حــاده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید مجددا اکو رو بفرستید

  • تصویر کاربر مــریــم چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    ســلــام آقــاے دڪــتــر مــادرم 57 ســالــشــه قــبــلــا رمــاتــیــســم داشــت رفــتــه بــود دڪــتــر گــفــتــن دیــگــه تــبــدیــل بــه رمــاتــیــســم قــلــبــے شــده قــبــلــا تــب و لــرز خــیــلــے داشــت پــاهایــش و پــشــتــشــم خــیــلــے مــیــخــاره در حــدے ڪــه زخــم مــیــشــه اڪــو ڪــرده چــنــد بــار گــفــتــن دریــچــه قــلــبــش گــشــاده بــایــد عــمــل بــشــه بــه نــظــرتــان رمــاتــیــســم قــلــبــیــه؟..تــنــگیــنــفــس داره هنــگــام فــعــالــیــت تــپــش قــلــب اڪــو و نــوار قــلــبــشــان رو هم بــراتــون مــیــفــرســتــم بــعــدا مــمــنــون تــشــڪــر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید بیمار و مدارک دیده شونر تا بشه در مورد عمل نظر داد

  • تصویر کاربر امید شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وادب.پدر بنده80ساله ودچار تنگی آئورت هستند ودراکو میزان تنگی mild to moderate ذکر شده است.آخرین اکو در مرداد97بوده وef=50می باشد.
    آتورواستاتین40مصرف می کنند.آیا میتوان محدوده ی زمانی را از نظر تبدیل شدن به تنگی شدید برای آن پیش بینی نمود؟درخصوص کند کردن روند تنگی بیشتر چه کاری میتوان انجام داد؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر

      همون اسپرین و استاتین

  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،نارسایی دریچه میترال modrateوپرولاپس دارم ،درمان داره؟نارسایی همون گشادی دریچست?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      نیاز به کاری نداره و نگرانی نداره

      هر ۳ تا ۵ سال اکو شویدد

  • تصویر کاربر یاسر شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام
    بیماری که دچار گشادی دریچه قلب می باشد وپزشک وی عمل باز تجویز نموده ،با توجه به اینکه ضریب موفقیت این عمل 50،50 می باشد.عمل برای بیمار ضرورت دارد یا از طریق دیگری مشکل بیمار قابل حل است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد مدارك و بيمار ديده شوند
  • تصویر کاربر خانم دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید مادر من یکی ازدریچه قلبش. گشادبودوعمل کرد دکترش گفت دخترش هم یه اکو بده امروز رفتم اکو کاردیوگرافی گفت قلبم مثل قلب مادرمه اما کمتره اشکال نداره فقط هر۶ماه بیا کنترل دیگه چیزی نگفت نه دارو داد نه توصیه خاصی کرد ؛الان من چیکارکنم ۶ماه بعد برم اکو همین به چیزه دیگه ای نیازنیست؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      عكس اكوتون رو بفرستيد
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام ۳۲ ساله مرد
    من چهل و پنج روز پیش به علت خوردن حلوای سیاه حالم بد شد مثل اینکه فشارم بالا و پایین میشد. آزمایش خون دادم معلوم شد کلسترول توتال ۲۸۰ و کبد چرب و غلظت خون بالا...
    دکتر آتورواستاتین و چند ویتامین داد و فصد خون هم دادم و توصیه رژیم غذایی بدون چربی.
    بعد از دو روز من رفتم دکتر قلب چون کمی هم قلبم درد گرفته بود. با تست نوار قلب و اکو گفت قلبت نامنظم و ۲۰ در صد ضعیف شده که ان شاالله با مصرف متورال و آ اس آ و آتورو استاتین خوب میشی
    من با مصرف این دارو ها و ورزش پیاده روی از دو کیلومتر شروع و بعد از تقریبا هفت هشت روز پیاده روی ۷ کیلومتر داشتم. و حالم خوب تر شده بود ولی در اولین روز های پیاده روی واقعا بیمار بودم به ازای نیم ساعت پیاده روی باید یک ساعت می خوابیدم. و همچنان صبح ها که از خواب بیدار میشدم می دیدم واقعا ضعیف شده ام و توانایی قبلی را نداشتم برای بلند شدن و زودی سردم میشد. اما همون طور که گفتم بعد از بیست روز و حتی زودتر واقعا خیلی بهتر شده بودم. تا موقعی که پدرم از راه رسید و فشارسنج خریده بود هی فشارشکن می گرفت و خیلی بالا بود و حالش خوب نبود در عرض سه چهار روز من به خاطر ناراحتی و استرس و ... هنگام پیاده روی تنگی نفس بهم دست داد و حتی دیگه نمی تونستم دو کیلومتر مثل قبل راه بدم تنگی نفس و سر گیجه ای یا بی حالی می گرفتم. حتی یه بار در خانه بعد از کمی کار معمولی تنگی گرفتم به قسمت اورژانسی بیمارستان رفتم سیتی اسکن از سینه گرفتن گفتن چیزیه نیست نذار قلب هم سالم. ولی دکتر که ازم بازدم نفس پنج تایید هواست رفته رفته حالم بد شد طوریکه فشارم به ۱۷ رسیده بود گفتند در اثر اضطرابه. بعد رفتم دکتر قلب دیگری اونم اکو کرد گفت خوبی و فقط فلوکستین و کلیدینیوم سی داد و گفت داروهای قبلی را بزار کنار : یعنی آ اس آ . آتورواستاتین . و فقط موقع اضطراب اگه خواستی متورال بنداز. با این حال من نگرانند شدم و همون روز دکتر فوق تخصص ریه رفتم آزمایش اسپیرومتری از من گرفت و همچنین موقع نفس پنج تایید من کمی حالم بد شد گفت اضطراب داری. و داروی آلپرازولام ۰.۵ نوشت و گفت همه داروها را بریز دور فقط اون پنتوپرازول ۲۰ را می تونی مصرف کنی و همچنین آلپرازولام را. حالا که اینطور شد من خیلی نگران تر شدم که داروهای قلبی را چکار کنم چون من باید اون ها را یه مدت یک ماهی دیگر می خوردم و باز به دکتر قلب اولی خودم می رفتم تا تست کند. این آلپرازولام را هم سی تایید نوشته یعنی یک ماهه. موندم چکار کنم. خیلی نگرانم. آیا بعد از چند روز مصرف آلپرازولام قطع کنم بدم سراغ داروهای قلبی خودم یا... و سوال دیگه اینکه با اینکه من در عرض یه ماه کلسترول را با پیاده روی و آتورواستاتین و رژیم به عدد ۱۰۰ رساندم دکتر قلب میگه باید دوباره آتورواستاتین بخوری به خاطر قلبت.ldl شده ۴۲ و dil شده ۳۸. دیگه خیلی گیج و نگرانم خواهش می کنم دکتر کمکم کن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام دارو چربي را ادامه دهيد
  • تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    خانم من ٢٤ ساله هستن و مشکل دریچه میترال دارن تو سر بالایی های شدید ویا راه رفتن های سریع احساس سوزش از داخل داره وهمیشه کفه دستاش داغه اغلب تک سرفه ام میکنه قبلا تنگی نفس زیاد داشت شبا پروپرانول ١٠ مصرف میکنه ١ ماهی میشه خیلی بهتر شده می خاستم ببینم این علایمی که داره خطرناکه یا طبیعیه..
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد حتما معاينه و تست ورزش شوند
    2. تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      وقتاییم که عصبی میشه تا چند روز تنگی نفس داره بدنش داغه داغ میشه..
      دکتر الان این علامت ها برای چه مدل مشکل دریچه هست؟ افتادگی؟ تنگی؟
      بعدا بد تر میشه؟
      ممنون میشم پاسخ بدین..
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد معاينه شويد تا بشه نظر داد
      براي اضطراب هم به روانپزشك مراجعه كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام.دختری ۲۷ ساله هستم .چندوقته موقع بالارفتن ازپله ها تاچن دقیقه احساس تپش و محکم زدن قلب رودارم.دوسال میش به تشخیص متخصص گشادی دریچه میترال دارم.گاهی درد گردن و شونه چپ دارم.لازمه به متخصص مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله بهتره بررسي بيشتر شويد
  • تصویر کاربر ن شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام من ٤٤ سال سن دارم بدليل فشار خون معمولا بالا و ضربان زياد قلب حدود ١٠ سال بيش انزيو شدم مشكل خاصى نبود فقط تشخيص دو شاخ بودن مادر زادى دريجه اورت بود ولى الان موقع بياده روى درد زيادى در شانه وكردن وتندى ضربان قلب إحساس ميكنم حدود ٦روز بيش درد شديدى در قفسه سينه شانه كردن تا فك سمت جب ودندانها إحساس كردم كه قادر به نفس كشيدن راحت نبودم كه در حدود بيست دقيقه زمان برد بعد از ان أكثر أوقات درد در دست جب و كتف و شانه وقلب البته قابل تحمل حس ميكنم لطفا راهنمايى بفرماييد در ضمن جنسيت زن هستم . با تشكر
    1. تصویر کاربر ن جمعه ۱۳ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا مشكل عروق قلبه
      بهتره سريعا به پزشك قلب مراجعه كتيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر