دکتر محمد حسین نجفی

تترالوژی فالوت یک بیماری نادر ناشی از ترکیب چهار نقص قلبی است که در هنگام تولد وجود دارند. این نقص که بر ساختار قلب تاثیر می گذارد، باعث میشود تا خون کم اکسیژن به قلب و سایر نقاط بدن جریان یابد.

نوزادان و کودکان با تترالوژی فالوت معمولا پوست آبی کمرنگ دارند چرا که خون آنها به اندازه کافی اکسیژن حمل نمی کند. تترالوژی فالوت اغلب در طول دوران کودکی و یا بلافاصله پس از آن تشخیص داده میشود. با این حال، تترالوژی فالوت ممکن است تا اواخر زندگی بسته به شدت نقص و علایم تشخیص داده نشود.

با تشخیص زود هنگام و سپس درمان جراحی مناسب، بسیاری از کودکان که تترالوژی فالوت دارند نسبتا عادی زندگی می کنند، هر چند که آنها به مراقبت های پزشکی به طور منظم نیاز داشته و ممکن است در ورزش محدودیت داشته باشند.

تترالوژی فالوت

علائم تترالوژی فالوت در کودکان

تترالوژی فالوت بسته به میزان انسداد جریان خون از بطن راست و به ریه ها ، از علائم متفاوت است. علائم و نشانه های تترالوژی فالوت شامل موارد زیر است:

  • یک رنگ مایل به آبی پوست ناشی از اکسیژن کم در خون (سیانوز)
  • تنگی نفس و تنفس سریع، به خصوص در طول غذا خوردن و ورزش
  • از دست دادن هوشیاری (غش کردن)
  • انگشتان چماقی دست و پا – یک شکل غیر طبیعی، گرد از بستر ناخن
  • وزن گیری ضعیف
  • به راحتی خسته شدن در طول بازی یا ورزش
  • تحریک پذیری
  • گریه طولانی مدت
  • یک سوفل قلبی

گاهی اوقات، کودکانی که تترالوژی فالوت دارند ناگهان رنگ پوست ناخن و لب ها پس از گریه کردن یا غذا خوردن ، و یا در هنگام آشفتگی، به آبی پررنگ توسعه می یابد.

این دوره ها TET نامیده می شود و توسط یک افت سریع در مقدار اکسیژن در خون ایجاد می شود. اصطلاح TET در شیرخواران در حدود ۲ تا ۴ ماهگی ،شایع است. کودکان نو پا و یا بچه های بزرگتر ممکن است به طورغریزی زمانی که آنها تنگی نفس دارند چمباتمه بزنند. چمباتمه جریان خون به ریه ها افزایش می دهد.

چه زمانی باید برای تترالوژی فالوت به پزشک مراجعه شود؟

اگر متوجه شدید که کودک شما علائم زیر را دارد کمک های پزشکی درخواست کنید:

  • اشکال در تنفس
  • تغییر رنگ پوست مایل به آبی
  • بیهوش شدن یا تشنج
  • ضعف
  • تحریک پذیری غیر معمول

اگر کودک شما آبی (سیانوز) می شود، بدن کودک تان را به یکی از طرفین قرار بدهید و زانوی کودک تان به طرف سینه اش بکشید  این میتواند به افزایش جریان خون به ریه ها کمک کند. بلافاصله با ۱۱۵ و یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید.

علت تترالوژی فالوت

تترالوژی فالوت در طول رشد جنین، که قلب کودک در حال توسعه است رخ می دهد. در حالی که عواملی مانند تغذیه ناکافی مادر، بیماری ویروسی و یا اختلالات ژنتیکی ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، در اکثر موارد علت تترالوژی فالوت ناشناخته است.

چهار ناهنجاری که تترالوژی فالوت کودکان را تشکیل می دهند عبارتند از:

درمان تنگی دریچه ریوی

۱- تنگی دریچه ریوی

تنگی دریچه ریوی، باریک شدگی دریچه ای ریوی – که حفره سمت راست پایینی قلب (بطن راست) را از رگ های خونی اصلی که به ریه ها می رود (شریان ریوی) جدا میکند.

تنگی (انقباض) دریچه ریوی جریان خون به ریه ها را کاهش می دهد. این تنگ شدگی همچنین ممکن است به عضلات زیر دریچه ریوی تاثیر بگذارد.

۲- نقص دیواره بین بطنی

یک نقص دیواره بین بطنی یک سوراخ در دیواری است که که دو حفره پایین تر از قلب جدا می کند -بطن چپ و راست. سوراخ به خون فاقد اکسیژن اجازه می دهد تا در بطن راست – خونی که در طول بدن به گردش در می آید و به ریه ها برای دوباره پر کردن از اکسیژن کافی بازمیگردد – به داخل بطن چپ جریان می یابد و با خون اکسیژن شده تازه از ریه ها مخلوط میگردد.

خون از بطن چپ همچنین به بطن راست در یک روش ناکارآمد رو به عقب جریان میابد. این توانایی خون برای جریان یافتن از طریق دیواره بین بطنی معیوب عرضه خون اکسیژن دار به بدن را کاهش می دهد و در نهایت می تواند قلب را تضعیف کند.

۳- Overriding آئورت

به طور معمول آئورت – سرخرگ اصلی که به خارج از بدن منتهی میشود – در شاخه بطن چپ قرار میگیرد. در تترالوژی فالوت، آئورت کمی به سمت راست منتقل و دروغ در بالای نقص دیواره بین بطنی.

در این موقعیت آئورت خون دریافت از هر دو بطن چپ و راست، مخلوط کردن خون کم اکسیژن را از بطن راست با خون غنی از اکسیژن را از بطن چپ.

۴- هیپرتروفی بطن راست

هنگامی که قلب با فعالیت بیشتری پمپاژ میکند، باعث می شود که دیواره عضلانی بطن راست به تدریج ضخیم گردد . با گذشت زمان ممکن است باعث سخت شدگی قلب، ضعیف شدن و در نهایت نارسایی قلبی گردد.

برخی از کودکان که تترالوژی فالوت دارند ممکن است دیگر نقایص قلبی، مانند سوراخ بین دو حفره بالایی قلب (نقص دیواره بین دهلیزی) داشته باشند.

عوامل خطر بیماری تترالوژی فالوت

قطع مصرف الکل

در حالی که علت دقیق تترالوژی فالوت در کودکان ناشناخته است، عوامل مختلفی ممکن است باعث افزایش خطرابتلای بدنیا آمدن یک نوزاد با چنین شرایطی گردد. این عوامل خطر عبارتند از:

  • یک بیماری ویروسی در دوران بارداری، مانند سرخجه (سرخک آلمانی)
  • اعتیاد به الکل در دوران بارداری
  • تغذیه نامناسب در دوران بارداری
  • مادران با سن بالای ۴۰ سال
  • پدر و مادر مبتلا به تترالوژی فالوت
  • حضور سندرم داون و یا سندرم دی جرج

عوارض تترالوژی فالوت

  • همه کودکانی که مبتلا به تترالوژی فالوت هستند نیاز به عمل جراحی اصلاحی دارند. بدون درمان، کودک شما ممکن است به درستی رشد نکند.
  • کودک شما همچنین ممکن است در افزایش خطر ابتلا به عوارض جدی مانند اندوکاردیت عفونی باشد – عفونت لایه داخلی قلب و دریچه قلبی ناشی از یک عفونت باکتریایی.
  • موارد درمان نشده از تترالوژی فالوت معمولا به عوارض شدید در طول زمان گسترش میابد که ممکن است به مرگ یا ناتوانی در اوایل بزرگسالی منجر می شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

3.7/5 - (7 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر