دکتر محمد حسین نجفی

کوآرکتاسیون یا تنگی آئورت (COA) یک نقص قلبی است که در بدو تولد (به صورت مادرزادی) به وجود می آید و به این معنا است که آئورت تنگ تر از چیزی است که باید باشد. آئورت شریان بزرگی است که خون غنی از اکسیژن را از بطن چپ به بدن انتقال می دهد؛ این تنگ شدن باعث می شود که خون غنی از اکسیژن کمتری به بدن برسد.

كواركتاسيون آئورت چيست

میزان تنگی آئورت می تواند متفاوت باشد. کودکی که تنگی آئورت بیشتری دارد، علائم بیشتری خواهد داشت. این علائم در سنین پایین نیز دیده خواهند شد. در برخی موارد، تنگی آئورت در دوران نوزادی دیده می شود و در برخی دیگر، ممکن است تا سن مدرسه یا نوجوانی مشخص نشود. COA ممکن است در نوزادان، کودکان در سن مدرسه یا نوجوانان تشخیص داده شود. این بیماری بیشتر در مردان دیده می شود و اگر یکی دیگر از اعضای خانواده این بیماری را داشته باشد، احتمال ابتلا به آن افزایش می یابد.

همچنین اغلب در افراد مبتلا به سندروم های ژنتیکی خاصی مانند سندروم ترنر رخ می دهد. کوآرکتاسیون آئورت عموماً با سایر نقایص قلبی مرتبط است که شامل بیماری دریچه ی آئورت دو لتی است.

علت COA در کودکان چیست؟

اکثر اوقات، COA هیچ علت شناخته شده ای ندارد. بعضی از نقایص قلبی موجود در هنگام تولد یک پیوند ژنتیکی دارند؛ این بدان معنی است که در خانواده های خاصی، بیشتر از معمول اتفاق می افتند و در خانواده هایی با سابقه ی ضایعات انسدادی سمت چپ قلب، خطر ابتلا به آن بیشتر خواهد بود.

علائم کوآرکتاسیون آئورت در کودکان چیست؟

بیماری قلبی در کودکان

 موارد زیر شایع ترین علائم کوآرکتاسیون آئورت هستند:

  • بد خلقی
  • پوست رنگ پریده
  • تعریق
  • تنفس سنگین یا سریع
  • کبد بزرگ شده (هپاتومگالی)
  • تغذیه ی نامناسب
  • وزن گیری ناکافی
  • ساق یا کف پای سرد
  • درد قفسه ی سینه
  • فشار خون بازوها بیشتر از فشار خون پاها
  • درد در قسمت های تحتانی پا هنگام راه رفتن (لنگیدن)

بزرگسالان مبتلا به این بیماری – به خصوص اگر فشار خون بالایی داشته باشند – در معرض بیشتر خطر ابتلا به آنوریسم داخل جمجمه ای (ضعیف شدن و باد کردن عروق خونی در مغز) قرار دارند. علائم COA در کودکان ممکن است مانند سایر بیماری ها به نظر برسد، در نتیجه حتماً برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص کوآرکتاسیون آئورت در کودکان

پزشک در مورد علائم و سابقه ی سلامتی کودک سوال می ‌پرسد و او را معاینه ی فیزیکی می کند. ممکن است شما را به یک متخصص قلب کودکان ارجاع دهد؛ یعنی پزشکی که برای درمان مشکلات قلبی در کودکان، آموزش های ویژه دیده است. متخصص قلب نیز کودک را معاینه می کند و به قلب و ریه های او گوش می دهد.

همچنین ممکن است کودک به آزمایشاتی مانند موارد زیر نیاز داشته باشد:

1- اشعه ی ایکس قفسه ی سینه

این تست ممکن است بزرگ شدن قلب یا تغییرات دیگر ناشی از COA را نشان دهد.

2- الکتروکاردیوگرام (ECG)

 ECG فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند و می تواند ریتم های غیرطبیعی (آریتمی) و آسیب عضله ی قلب را پیدا کند.

3- اکوکاردیوگرام

از امواج صوتی برای ایجاد یک تصویر متحرک از قلب و دریچه های آن استفاده می کند. اکثر تنگی های آئورت با اکوکاردیوگرافی تشخیص داده می شوند.

4- کاتتریزاسیون قلبی

در این تست یک لوله ی نازک و انعطاف پذیر (کاتتر) از طریق عروق خونی به قلب منتقل می کنند. از رنگ برای به دست آوردن تصویر واضحی از قلب و آئورت استفاده می شود. همچنین ممکن است کاتتریزاسیون برای درمان تنگ شدن قلب به کار گرفته شود.

5- سی تی اسکن

این روش می تواند تصاویر دقیقی از آئورت تهیه کند و محل تنگی آن را نشان دهد.

6- MRI

تصاویر دقیقی از قلب و آئورت ایجاد می کند، می تواند به وضوح نشان دهد که تنگی کجاست و چقدر بزرگ است.

درمان تنگی آئورت در کودکان

روش درمانی به علائم، سن و سلامت عمومی کودک و همچنین شدت بیماری بستگی خواهد داشت. COA با ترمیم رگ تنگ شده درمان می شود. ممکن است با روش های زیر این کار را انجام دهند:

1- کاتتریزاسیون قلبی

در طول این عمل، برای آرامش و تسکین کودک به او دارو داده می شود. پزشک یک کاتتر را از طریق یک رگ خونی به بخش تنگ شده ی آئورت وارد می کند و یک بالون نیز در نوک کاتتر برای باز کردن آن ناحیه، باد شده است. پزشک ممکن است یک لوله ی توری فلزی کوچک (استنت) را در ناحیه ی تنگ شده قرار دهد تا آئورت را باز نگه دارد. معمولاً کودک بعد از این عمل باید یک شب در بیمارستان بستری شود.

انواع استنت قلبی

2- جراحی

به کودک برای بیهوشی عمومی، داروی خواب داده می شود. جراح یک برش روی قفسه ی سینه کودک ایجاد می کند. محل این شکاف به میزان تنگی آئورت بستگی دارد. همچنین، وجود نقص های دیگری که در طول همان جراحی باید ترمیم شوند نیز روی محل برش جراحی اثرگذار است. جراح، ناحیه ی تنگ شده را برش می دهد یا آن را بزرگ تر می کند و دو انتهای آئورت را به هم متصل می کند. در برخی موارد، جراح مجبور است برای طولانی ‌تر کردن آئورت از سایر بافت‌های نزدیک یا مواد پانسمان استفاده کند.

عوارض

 اگر COA درمان نشود، چند مشکل ایجاد می کند:

  • بطن چپ که خون را از طریق آئورت و بدن پمپاژ می کند ضعیف می شود و از کار می افتد.
  • فشار خون در اندام های بالاتنه بسیار بالا و در اندام های پایین تنه بسیار پایین است.
  • کلیه ها آن طور که باید کار نمی کنند.
  • بیماری عروق کرونر
  • عفونت قلب و دیواره ی عروق خونی
  • آئورت یا سایر شریان ها ممکن است پاره شود و باعث سکته ی مغزی یا خونریزی کنترل نشده شود.
  • مرگ

چگونه می توان به یک کودک مبتلا به COA کمک کرد؟

همه کودکان مبتلا به COA باید این نقص را برطرف کنند. بعضی از نوزادان بسیار بیمار خواهند بود و قبل از عمل نیاز به مراقبت در بخش مراقبت های ویژه دارند. در برخی موارد، کودک ممکن است نیاز به درمان اضطراری داشته باشد اما درمان کودکانی که علائم کمتری دارند، طبق برنامه ریزی انجام می شود.

اکثر کودکانی که ترمیم COA انجام داده اند زندگی سالمی خواهند داشت و سطح فعالیت، اشتها و رشد آن ها باید به موقع به حالت عادی بازگردد.

استاتین ها برای بازشدن عروق

بعد از درمان، متخصص قلب ممکن است توصیه کند که کودک قبل از انجام هر نوع جراحی یا عمل (مانند کارهای دندانپزشکی) به منظور جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک مصرف کند.

با رشد کودک، آئورت ممکن است دوباره باریک شود. در صورتی که این اتفاق بیافتد، احتمال دارد عمل یا جراحی بالون دیگری انجام شود.

کنترل فشار خون موضوع بسیار مهمی است. فشار خون کودک ممکن است پس از ترمیم تنگی آئورت، بیشتر از قبل بوده و مجبور باشد برای کمک به کاهش آن، دارو مصرف کند.

کودک مبتلا، به یک برنامه ی مراقبتی تکمیلی منظم و مادالعمر در یک مرکز معتبر احتیاج خواهد داشت.

چه زمانی باید با پزشک کودک تماس گرفت؟

در صورتی که متوجه تغییراتی در علائم طبیعی کودک خود شدید، فوراً با پزشک او تماس بگیرید. برای مثال، کودک شما ممکن است مشکل تنفسی بیشتری داشته باشد یا کمتر بتواند غذا بخورد.

نکات کلیدی:

4.5/5 - (41 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امل سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    اگر جنین 5ماهه ضربان قلبش ضعیف بزن مادر باردار چه کاری باید انجام دهد،آیا غذایش راتغییر دهد یا.. ،لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به تغذيه ارتباط نداره
      بلافاصله به پزشك زنان مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر Solmaznoormohamadi دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام
    همراه مادرم برای ایشون به اسکن قلب مراجعه کردیم
    من خودم احتمالا باردارم حدودا دو الی سه هفته...ولی مطمئن نبودم بخاطر همین همراهشون رفتم یک ربع تو سالن انتظار عمومی و یک ربع تو سالن انتظار اسکن نشستم کل سالن ها هم داخل یک واحد 100 متری بود که مریض ها اونجا اسکن میشدن. من تا فهمیدم برای من مضره اومدم خونه. حالا سوالم اینه اونجا پر از بیمارایی بود که شاید اشعه داشتن به نظر شما برای جنین مشکلی پیش میاد؟ خیلی ترسیدم
    چیکار کنم؟
    خواهش میکنم جواب بدید?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Fatemeh یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشيد
    آقاي دكتر نوزاد من در 45 روزگي دكتر متخصص گفت صداي اضافي قلب داره و بايد اكو بشه و برديمش پيش فوق تخصص قلب و ايشون گفتن تنگي خفيف دريچه ريوي قلب داره و بعد 6 ماه دوباره براي كنترل بيارينش لطف كنين نسخه ي پزشك رو بخونين و بگين كه جاي نگراني داره؟ خودش خوب ميشه يا تو آينده مشكل ساز ميشه و بايد عمل بشه؟ براي كنترل 6 ماه دير نيست؟ ممنون بابت وقتي كه ميذارين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      پاسخ سما داده شد
  • تصویر کاربر Sana چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    بچه یازده ساله مبتلا به بیماری قلبی که قلبش دو سوراخ داشته .سوراخ بزرگتر شده و الان دوتا سوراخ شدن یه سوراخ بزرگ. خیلی لاغر و ضعیفه فقط قرص لانوکسین استفاده میکنه. روز بروز ضعیف تر میشع .راهی برای درمانش وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      براساس محل وسايز با عمل حراحي قابل درمان است
  • تصویر کاربر م.خ پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    باسلام لطفا با توجه به جواب اکو که برای شما ارسال کرده ام بنده را راهنمایی کنید.
    پسر من 11 ماهه و وزن 8/6000
    1- آیا انجام عمل ضروری میباشد؟
    2- ایا اگر قرار به عمل باشه چه موقع انجام بشه بهتره ؟ آیا الان در همین سن میشود عمل کرد ؟ ایا برای بچه خطری ندارد در این سن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اين رو بايد با قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر اکبرعسکری شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشیدخدمت دکتر نجفی٬پسر 14ماهه ای دارم که با دو vsdوasdبه سایزهای 5و4میلی به دنیا امد ودرزمان تولد3700گرم وزن داشت وتاکنون دارای رشد وزنی وقدی بسیار خوبی بوده است واکنون باوزن11کیلوگرم میباشدو اندازه سوراخ ها به 4و3میلی کاهش یافته است و در اکوی اول یک عدد به نام EF:82به چشم میخورد که این عدد اکنون به 72رسیده است و پزشک معالج ایشان که در شیراز میباشند و فوق تخصص قلب اطفال هستند اخرین پاسخی که به ما داده اند این بوده که باید تا دوسالگی کودکمان صبرکنیم واگر سوراخ ها بسته نشد دستگاه بزنیم حال من چندسوال از خدمت شما داشتم اول اینکه این کلمه EFبه چه معناست؟دوم بنظرشما چه اقدامی اکنون باید صورت گیرد ونباید زودتر برای معالجه اقدام کنیم؟چون واقعا تند نفس میکشد و صدا وشریان اضافی قلبش کاملا به وضوح وحتی بالمس دست مشاهده میشود و نوبت بعدی فرزندم برای مراجعه به دکترش مرداد ماه میباشد
    باتشکر از اینکه وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار میدهید از خداوند منان برای شما عاقبت بخیری ارزومندم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ef قدرت پمپاژ قلبه و هر دو عالي هست و كم نشده در يك طيفه براي عمل بايد اكو تخصصي ايشون رو ببينم چون بستگي به شدت جريان خون از سوراخ داره بيمارستان رجايي و مركز طبي بيمارستان امام خميني هم ميتونيد تشريف ببريد
    2. تصویر کاربر اکبرعسکری جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      با تشکر از اینکه وقتتون رو در اختیار ما گذاشتیدالبته ما در استان فارس شهرستان کازرون هستیم وبه علت بارداری مجدد همسرم اکنون امکان اینکه خدمت شما برسیم وجود ندارد البته خود دکتر پسرمون به ما گفته فشار ریه داره اما عدد خاصی در مورد فشار به ما نگفته وگفته اگه تا دو سالگی سوراخ ها بسته نشه دستگاه میزنیم ومیخواستیم بدونیم به نظر شما پسرمون نیاز به دستگاه زدن داره یا عمل؟؟واینکه بعد از بسته شدن سوراخ ها فشار ریه اش بر طرف میشه؟با خواست خدا بعد از مرداد ماه که دکترش ویزیتش کردوهمسرم زایمان کرد سعی میکنیم خدمت جناب عالی برسیم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      براي نظر دادن در مورد اقدام مناسب بايد اكو تخصصي بيمار رويت شود چون نوع اقدام به عوامل اناتوميك متعددي ارتباط داره
      اگر فشار ريه طولاني بالا نباشد قابل پايين امدن هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نازگل جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    بین دهلیز قلب دخترم بعد تولد بعلت نارس بودن سوراخ ریزی وجود داشته تا یک سالگی تحت نظر دکتر بود بعد گفتند خوب شده الان 4 سالشه احساس میکنم صدای قلبش زیاده یا تپش قلب داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر ماهنور شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر برای بیماری قلبی دخترم گفتین با آفای دکتر زینالو هماهنگ میکنید الان تهران هستم ممنون میشم برا دوشنبه هماهنگ کنید یک دنیا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      گاندي خ ٢٠ پلاك ١٤ شنبه ساعت ٤/٥ يا ٦/٥
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ‭0912 181 2518‬
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    دختر بنده در 1 سالگی تحت عمل جراحی ترمیم کوارکتاسیون و بستن PDA قرار گرفت . ولی متاسفانه بعد عمل جراحی دچار عارضه قطع نخاع و مفصل لگن و چرخش 180درجه پای راست به عقب و عدم خم شدن پای چپ از قسمت زانو و پاها و ... گردیده است .
    حال وضعیت ظاهری خیلی به هم ریخته و مدام العمر زمین گیر شده و همیشه از قسمتهای کمر و پای چپ درد دارد و علم پزشکی هیچ گونه کمکی نمی تواند بکند و بایستی تا آخر عمر اینچین شرایطی را تحمل کند.
    آیا این عمل این چنین عوارضی داشته و قصوری از سوی جراح مربوطه نداشته است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      تكراري
  • تصویر کاربر فارس جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    پسری یک ساله دارم که در دوران حاملگی ضربان قلب منظم داشت 14روز بعد از تولد د 14روز بعد از تولد دچار تپش قلب با ضربان 360 بار در دقیقه شد بعداز مراجعه به پزشک تشخیص psvt نوزادی داد و اکو ساختمان قلب سالم بود الان بعد یک سال مصرف داروی شربت لانوکسین و قرص پرو پرانول که زیر نظر پزشک کم و زیا دمی شود هنوز مصرف دارو ادامه دارد الان متوجه شده ام ضربان قلبش بعد از چند ضربه مکث کوتاهی میشود واین من را خیلی نگران می کند برای درمان قطعی پسرم چکار کنم در ضمن اهل استان ایلام بخش زرین اباد هستم لطفا مرا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر