دکتر محمد حسین نجفی

کوآرکتاسیون یا تنگی آئورت (COA) یک نقص قلبی است که در بدو تولد (به صورت مادرزادی) به وجود می آید و به این معنا است که آئورت تنگ تر از چیزی است که باید باشد. آئورت شریان بزرگی است که خون غنی از اکسیژن را از بطن چپ به بدن انتقال می دهد؛ این تنگ شدن باعث می شود که خون غنی از اکسیژن کمتری به بدن برسد.

كواركتاسيون آئورت چيست

میزان تنگی آئورت می تواند متفاوت باشد. کودکی که تنگی آئورت بیشتری دارد، علائم بیشتری خواهد داشت. این علائم در سنین پایین نیز دیده خواهند شد. در برخی موارد، تنگی آئورت در دوران نوزادی دیده می شود و در برخی دیگر، ممکن است تا سن مدرسه یا نوجوانی مشخص نشود. COA ممکن است در نوزادان، کودکان در سن مدرسه یا نوجوانان تشخیص داده شود. این بیماری بیشتر در مردان دیده می شود و اگر یکی دیگر از اعضای خانواده این بیماری را داشته باشد، احتمال ابتلا به آن افزایش می یابد.

همچنین اغلب در افراد مبتلا به سندروم های ژنتیکی خاصی مانند سندروم ترنر رخ می دهد. کوآرکتاسیون آئورت عموماً با سایر نقایص قلبی مرتبط است که شامل بیماری دریچه ی آئورت دو لتی است.

علت COA در کودکان چیست؟

اکثر اوقات، COA هیچ علت شناخته شده ای ندارد. بعضی از نقایص قلبی موجود در هنگام تولد یک پیوند ژنتیکی دارند؛ این بدان معنی است که در خانواده های خاصی، بیشتر از معمول اتفاق می افتند و در خانواده هایی با سابقه ی ضایعات انسدادی سمت چپ قلب، خطر ابتلا به آن بیشتر خواهد بود.

علائم کوآرکتاسیون آئورت در کودکان چیست؟

بیماری قلبی در کودکان

 موارد زیر شایع ترین علائم کوآرکتاسیون آئورت هستند:

  • بد خلقی
  • پوست رنگ پریده
  • تعریق
  • تنفس سنگین یا سریع
  • کبد بزرگ شده (هپاتومگالی)
  • تغذیه ی نامناسب
  • وزن گیری ناکافی
  • ساق یا کف پای سرد
  • درد قفسه ی سینه
  • فشار خون بازوها بیشتر از فشار خون پاها
  • درد در قسمت های تحتانی پا هنگام راه رفتن (لنگیدن)

بزرگسالان مبتلا به این بیماری – به خصوص اگر فشار خون بالایی داشته باشند – در معرض بیشتر خطر ابتلا به آنوریسم داخل جمجمه ای (ضعیف شدن و باد کردن عروق خونی در مغز) قرار دارند. علائم COA در کودکان ممکن است مانند سایر بیماری ها به نظر برسد، در نتیجه حتماً برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص کوآرکتاسیون آئورت در کودکان

پزشک در مورد علائم و سابقه ی سلامتی کودک سوال می ‌پرسد و او را معاینه ی فیزیکی می کند. ممکن است شما را به یک متخصص قلب کودکان ارجاع دهد؛ یعنی پزشکی که برای درمان مشکلات قلبی در کودکان، آموزش های ویژه دیده است. متخصص قلب نیز کودک را معاینه می کند و به قلب و ریه های او گوش می دهد.

همچنین ممکن است کودک به آزمایشاتی مانند موارد زیر نیاز داشته باشد:

1- اشعه ی ایکس قفسه ی سینه

این تست ممکن است بزرگ شدن قلب یا تغییرات دیگر ناشی از COA را نشان دهد.

2- الکتروکاردیوگرام (ECG)

 ECG فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند و می تواند ریتم های غیرطبیعی (آریتمی) و آسیب عضله ی قلب را پیدا کند.

3- اکوکاردیوگرام

از امواج صوتی برای ایجاد یک تصویر متحرک از قلب و دریچه های آن استفاده می کند. اکثر تنگی های آئورت با اکوکاردیوگرافی تشخیص داده می شوند.

4- کاتتریزاسیون قلبی

در این تست یک لوله ی نازک و انعطاف پذیر (کاتتر) از طریق عروق خونی به قلب منتقل می کنند. از رنگ برای به دست آوردن تصویر واضحی از قلب و آئورت استفاده می شود. همچنین ممکن است کاتتریزاسیون برای درمان تنگ شدن قلب به کار گرفته شود.

5- سی تی اسکن

این روش می تواند تصاویر دقیقی از آئورت تهیه کند و محل تنگی آن را نشان دهد.

6- MRI

تصاویر دقیقی از قلب و آئورت ایجاد می کند، می تواند به وضوح نشان دهد که تنگی کجاست و چقدر بزرگ است.

درمان تنگی آئورت در کودکان

روش درمانی به علائم، سن و سلامت عمومی کودک و همچنین شدت بیماری بستگی خواهد داشت. COA با ترمیم رگ تنگ شده درمان می شود. ممکن است با روش های زیر این کار را انجام دهند:

1- کاتتریزاسیون قلبی

در طول این عمل، برای آرامش و تسکین کودک به او دارو داده می شود. پزشک یک کاتتر را از طریق یک رگ خونی به بخش تنگ شده ی آئورت وارد می کند و یک بالون نیز در نوک کاتتر برای باز کردن آن ناحیه، باد شده است. پزشک ممکن است یک لوله ی توری فلزی کوچک (استنت) را در ناحیه ی تنگ شده قرار دهد تا آئورت را باز نگه دارد. معمولاً کودک بعد از این عمل باید یک شب در بیمارستان بستری شود.

انواع استنت قلبی

2- جراحی

به کودک برای بیهوشی عمومی، داروی خواب داده می شود. جراح یک برش روی قفسه ی سینه کودک ایجاد می کند. محل این شکاف به میزان تنگی آئورت بستگی دارد. همچنین، وجود نقص های دیگری که در طول همان جراحی باید ترمیم شوند نیز روی محل برش جراحی اثرگذار است. جراح، ناحیه ی تنگ شده را برش می دهد یا آن را بزرگ تر می کند و دو انتهای آئورت را به هم متصل می کند. در برخی موارد، جراح مجبور است برای طولانی ‌تر کردن آئورت از سایر بافت‌های نزدیک یا مواد پانسمان استفاده کند.

عوارض

 اگر COA درمان نشود، چند مشکل ایجاد می کند:

  • بطن چپ که خون را از طریق آئورت و بدن پمپاژ می کند ضعیف می شود و از کار می افتد.
  • فشار خون در اندام های بالاتنه بسیار بالا و در اندام های پایین تنه بسیار پایین است.
  • کلیه ها آن طور که باید کار نمی کنند.
  • بیماری عروق کرونر
  • عفونت قلب و دیواره ی عروق خونی
  • آئورت یا سایر شریان ها ممکن است پاره شود و باعث سکته ی مغزی یا خونریزی کنترل نشده شود.
  • مرگ

چگونه می توان به یک کودک مبتلا به COA کمک کرد؟

همه کودکان مبتلا به COA باید این نقص را برطرف کنند. بعضی از نوزادان بسیار بیمار خواهند بود و قبل از عمل نیاز به مراقبت در بخش مراقبت های ویژه دارند. در برخی موارد، کودک ممکن است نیاز به درمان اضطراری داشته باشد اما درمان کودکانی که علائم کمتری دارند، طبق برنامه ریزی انجام می شود.

اکثر کودکانی که ترمیم COA انجام داده اند زندگی سالمی خواهند داشت و سطح فعالیت، اشتها و رشد آن ها باید به موقع به حالت عادی بازگردد.

استاتین ها برای بازشدن عروق

بعد از درمان، متخصص قلب ممکن است توصیه کند که کودک قبل از انجام هر نوع جراحی یا عمل (مانند کارهای دندانپزشکی) به منظور جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک مصرف کند.

با رشد کودک، آئورت ممکن است دوباره باریک شود. در صورتی که این اتفاق بیافتد، احتمال دارد عمل یا جراحی بالون دیگری انجام شود.

کنترل فشار خون موضوع بسیار مهمی است. فشار خون کودک ممکن است پس از ترمیم تنگی آئورت، بیشتر از قبل بوده و مجبور باشد برای کمک به کاهش آن، دارو مصرف کند.

کودک مبتلا، به یک برنامه ی مراقبتی تکمیلی منظم و مادالعمر در یک مرکز معتبر احتیاج خواهد داشت.

چه زمانی باید با پزشک کودک تماس گرفت؟

در صورتی که متوجه تغییراتی در علائم طبیعی کودک خود شدید، فوراً با پزشک او تماس بگیرید. برای مثال، کودک شما ممکن است مشکل تنفسی بیشتری داشته باشد یا کمتر بتواند غذا بخورد.

نکات کلیدی:

4.5/5 - (41 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر بزرگوار
    دختری دارم که از بدو تولد دارای یک سوراخ asd و vsd بود که تحت نظر فوق تخصص قلب کودکان بود . در حال حاضر در سن 6 سالگی هستند . سوراخ asd بسته شده ولی vsd از 7 میل به 4 میل رسیده ولی هنوز بسته نشده .دکترشون گفتند ببرید برای عمل .بردم پیش دکتر سیدحسن عارفی ایشون اکو کردن گفتند سوراخی نداره . دیروز بردم پیش دکتر سوم اکو کردند گفتند سوراخ vsd داره ببرید عمل . واقعا الان موندم چکار کنم . دخترم سالمه خوب میخوره وزنش خوبه یه ساعت میدود ولی مشکلی نداره . چکار کنم . کمکم کنید . دکتر عارفی با قاطعیت گفت سوراخی نداره قلب و ریه هم نرماله ولی دوتا دکتر دیگه گفتن داره . چکار کنم دکتر ؟لطفا کمکم کنید . خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بهتره به بيمارستان اطفال مثل رجايي جهت اكو دقيق مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مسلم دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام
    پدر بنده در سن ۶۰ سالگی سال گذشته مشکل قلبی پیدا کردند که پس از اکو مری گفتند که بیماری ASD secundom دارد. بعد از آن در بیمارستان قلب شهید رجایی آنژیوگرافی انجام شد و در خلاصه پزشکی نوشته شده است طبق نظر دکتر بیمار فعلا نیاز به اقدام جراحی ندارد، فک کنم‌میزان سوراخ بین دهلیز هم ۲۷ میلی متر تشخیص دادند. میخواستم‌ببینم آیا نیاز به عمل دارند و اگر دارند عمل قلب باز باید انجام شود یا بسته؟ فایل اکو مری هم پیوست خدمتتان ارسال کردم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      عمل بستگي به علايم و شدت شانت و اندازه بطن داره
      فايلتون نيومده
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۲۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسرم الان سه ماهشه
    فایل گزارش اکو رو به پیوست براتون میفرستم بیزحمت بگین سوراخ های قلب کجای قلبش هست و اندازه اش چقدر است ؟
    چقدر احتمال داره خود به خود بسته بشه ؟
    گفتن شش ماه بعد برای اکو بیاییم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام ديواره بين دو بطن دو سوراخ دارد . بله احتمال هست . اكو محدد شش ماه بعد
    2. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون
      اندازه هاش چقدر است؟؟
    3. تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون
      اندازه هاش چقدر است؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      يكيش ٢ ميلي
      اون يكيو ننوشته
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Fateme یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید، پسر من چهارساله و مادر زادی اترزی دریچه پولموناری همراه با vsd داشته و خدا روشکر 6 ماه پیش جراحی اصلی شده و درچه هموگرفت براش گذاشته شده الان با شروع فصل پاییز ایا زدن واکسن انفلانزا براش مفید هست؟؟ و ابنکه خیلی ها میگن این واکسن خطرناکه و ریسک داره !! لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنم؟ و در صورت تایید زدن واکسن چه مارک یا شرکت دارویی واکسن مناسب دارن؟؟ خیلی نگران خدای نکرده سرما خوردگی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      با متخصص قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر حدیث سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام دکتر دربطن چپ قلب جنین کانون اکوژن مشاهده شده بنظر مربوط به کورداتندینی ها میباشد یافته فوق یک soft marker است آیا کانون اکوژن همان سوراخه در قلبه است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد از فوق قلب اطفال بپرسيد
      ولي كانون اكوژن سوراخ نيست
  • تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۲۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام
    سجاد مادرزادی قلبش مشکل داشت ودر18ماهگی عمل بازشدن والان که9سالشه باید دریچه مصنوعی بذاره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام سوالتون چيه
  • تصویر کاربر مانیارنجفی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    آقای دکترسلام.امروزخدمت جراح قلب درمشهدبنام دکترحسین زاده ملکی رسیدم وایشان فرزندم راکاندیدعمل قراردادوباین صورت مرقوم فرمودندTOF+-RPA Stenosis-حال سوال اینجاست چرااکثرگودکانی که عمل میشونددوباره برایچندسال بعدمجبور به عمل دریچه میشوند؟دکترجراح به ماگفت ممکن هست برای بچه شما هم چنین اتفاقی بیوفتد.درعمل مشخص میگردد.آقای دکترخواهشمندم توضیح دهید.دکترحسین زاده وقت برای سه ماه دیگه میده ومیگه درمشهدوسایل نیست وبایدصبرکنید.یاازبازارآزادتهیه کنید.موضوع چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      چون ممكنه نارسايي دريحه پولمونر ايجاد بشه
      در مورد وسايل من اطلاعي ندارم
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدنوزاد2ماهه من ازبدو تولدش بخاطرداشتن رگ اضافی ب دستوردکترقلبش یک چهارم قرص اسپیرونولاکتون روزی یکبار تایکماهگی بهش دادیم وزن کم میکرددر دوماهگی درتهران عملpdaموفقیت امیزانجام شد الان بعدیه ماه ازعمل هنوزم همون قرص رو میخوره چون ادرار اوره و اب بدنشو میگیره کم وزن میگیره ایا این قرص دلیل کموزن گرفتنش هست؟این قرص رو تاچندوقت بعدعملش باید بخوره؟اگه بعد دوماه ازعملش خودمان قطعش کنیم اشکالی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      قرص به وزن ارتباط نداره
      مدت مصرف دارو به پمپاژ قلب ربط داره
      بهتره با پزشكشون مشورت كنيد
  • تصویر کاربر ريحانه سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام ٢6 سالم هست و ١٩ هفته و ٣ روز باردارم.سونو ان تي و دو آزمايش غربالگريم همه اوكي بود.آنومالي كه رفتم گفتن تو بطن چپ يك فوكوس اكوژنيك هست به ديامتر ٢.٢ميلي متر و تطابق با دو غربالگري توصيه شده.من چيزي كه سرچ كردم ديدم كه يكي از نشانه هاي سندروم هست.ولي دكترم دكتر كاشانيان گفتند يك ماه ديگه سونو رو تكرار كن ممكنه كه از بين رفته باشه و اگرم از بين نرفته باشه چيز مهمي نيست.
    ميخواستم نظر شما رو بدونم كه واقعا نشانه سندروم هست و اينكه مشكل خاصي ايجاد ميكنه يا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      من در اين مورد نميتونم نظر بدم
      با فوق قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض خسته نباشید از شما سوالی دارم
    من پسری 17 ساله ای هستم و در تعمیرات موبایل کار می کنم وقتی شروع به کار می کنم دستانم می لرزد و نمی توان کار کنم یا با زور کار می کنم از شما خواهش می کنم برای من راهکاری نشان دهید یا علت ان را بگویید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه منيد
      اما ميتونيد پروپرانولول ١٠ هر ١٢ ساعت مصرف كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر