کوآرکتاسیون آئورت

کوآرکتاسیون آئورت معمولا بعد از محل جدا شدن شریان ساب کلاوین چپ ایجاد می شود که ممکن است قبل از داکتوس آرتریوزوس یا پس از آن باشد.

بنابراین کوآرکتاسیون آئورت شامل دو نوع Preductal و Postductal می باشد.

در نوع پره داکتال داکتوس آرتریوزوس باز است. در همان دوره نوزادی و شیرخوارگی ممکن است با سیانوز در اندام تحتانی تشخیص داده شود.

نکته: در نوزادی که فقط پاهای او سیانوزه هستند تشخیص کوآرکتاسیون پره داکتال مطرح است.

نکته: در نوزادی که فقط دست هایش سیانوزه دارند  و پاها صورتی است تشخیص TAGاز نوع d مطرح است.

نکته:اگر پاهای نوجوان یا جوانی اخیرا سیانوزه شده تشخیص PDAمطرح می باشد که به آیزن منگر تبدیل شده است.

به این سه مورد که فقط دست ها یا پاها سیانوز دارند، differential cyanosis می گویند.

نکته: paradoxical cyanosis در آترزی دوطرفه کوان دیده می شود که در این حالت سیانوز با گریه برطرف می شود (سیانوزهای قلبی با گریه بدتر می شوند).

کوآرکتاسیون پره داکتال را در شیر خواران تشخیص می دهیم، پس آن را نوع شیر خواران می گویند و پست داکتال را نوع بزرگسالان می نامند چون در سن بالاتر تشخیص داده می شود.

در نوع پست داکتال داکتوس آرتریوزوس بسته است.در این نوع بیمار هنگام فعالیت زود خسته می شود، سر درد مکرر و اپیستاکسی دارد.

در معاینه ممکن است شریان های بین دنده ای پرخون شوند و حتی سوفل ایجاد کنند.

به تدریج ممکن است rib notching ایجاد شود که در CXR قابل مشاهده است.(معمولا بعد از ۸ سالگی دیده می شود).

در کوآرکتاسیون پره داکتال بطن راست هیپرتروفی پیدا می کند، چون خون پاها را بطن راست پمپ می کند که از طریق داکتوس آرتریوزوس به اندام تحتانی می رود و فشار روی بطن راست وارد می شود.

در نوع پست داکتال بطن چپ هیپرتروفی می شود.

برای تشخیص کوآرکتاسیون آئورت ممکن است در اطفال از اکو کاردیوگرافی و در سنین بالاتر از آنژیوگرافی یا MRI استفاده کنند.

درمان کوارکتاسیون آئورت جراحی است و در صورت عود بالون به کار می رود.


دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Fatemeh یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشيد
    آقاي دكتر نوزاد من در 45 روزگي دكتر متخصص گفت صداي اضافي قلب داره و بايد اكو بشه و برديمش پيش فوق تخصص قلب و ايشون گفتن تنگي خفيف دريچه ريوي قلب داره و بعد 6 ماه دوباره براي كنترل بيارينش لطف كنين نسخه ي پزشك رو بخونين و بگين كه جاي نگراني داره؟ خودش خوب ميشه يا تو آينده مشكل ساز ميشه و بايد عمل بشه؟ براي كنترل 6 ماه دير نيست؟ ممنون بابت وقتي كه ميذارين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 2 سال پیش)
      پاسخ سما داده شد
  • تصویر کاربر Sana چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    بچه یازده ساله مبتلا به بیماری قلبی که قلبش دو سوراخ داشته .سوراخ بزرگتر شده و الان دوتا سوراخ شدن یه سوراخ بزرگ. خیلی لاغر و ضعیفه فقط قرص لانوکسین استفاده میکنه. روز بروز ضعیف تر میشع .راهی برای درمانش وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 2 سال پیش)
      سلام
      براساس محل وسايز با عمل حراحي قابل درمان است
  • تصویر کاربر م.خ پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام لطفا با توجه به جواب اکو که برای شما ارسال کرده ام بنده را راهنمایی کنید.
    پسر من 11 ماهه و وزن 8/6000
    1- آیا انجام عمل ضروری میباشد؟
    2- ایا اگر قرار به عمل باشه چه موقع انجام بشه بهتره ؟ آیا الان در همین سن میشود عمل کرد ؟ ایا برای بچه خطری ندارد در این سن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش)
      سلام
      اين رو بايد با قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر اکبرعسکری شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشیدخدمت دکتر نجفی٬پسر 14ماهه ای دارم که با دو vsdوasdبه سایزهای 5و4میلی به دنیا امد ودرزمان تولد3700گرم وزن داشت وتاکنون دارای رشد وزنی وقدی بسیار خوبی بوده است واکنون باوزن11کیلوگرم میباشدو اندازه سوراخ ها به 4و3میلی کاهش یافته است و در اکوی اول یک عدد به نام EF:82به چشم میخورد که این عدد اکنون به 72رسیده است و پزشک معالج ایشان که در شیراز میباشند و فوق تخصص قلب اطفال هستند اخرین پاسخی که به ما داده اند این بوده که باید تا دوسالگی کودکمان صبرکنیم واگر سوراخ ها بسته نشد دستگاه بزنیم حال من چندسوال از خدمت شما داشتم اول اینکه این کلمه EFبه چه معناست؟دوم بنظرشما چه اقدامی اکنون باید صورت گیرد ونباید زودتر برای معالجه اقدام کنیم؟چون واقعا تند نفس میکشد و صدا وشریان اضافی قلبش کاملا به وضوح وحتی بالمس دست مشاهده میشود و نوبت بعدی فرزندم برای مراجعه به دکترش مرداد ماه میباشد
    باتشکر از اینکه وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار میدهید از خداوند منان برای شما عاقبت بخیری ارزومندم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش)
      سلام
      ef قدرت پمپاژ قلبه و هر دو عالي هست و كم نشده در يك طيفه براي عمل بايد اكو تخصصي ايشون رو ببينم چون بستگي به شدت جريان خون از سوراخ داره بيمارستان رجايي و مركز طبي بيمارستان امام خميني هم ميتونيد تشريف ببريد
    2. تصویر کاربر اکبرعسکری جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش)
      با تشکر از اینکه وقتتون رو در اختیار ما گذاشتیدالبته ما در استان فارس شهرستان کازرون هستیم وبه علت بارداری مجدد همسرم اکنون امکان اینکه خدمت شما برسیم وجود ندارد البته خود دکتر پسرمون به ما گفته فشار ریه داره اما عدد خاصی در مورد فشار به ما نگفته وگفته اگه تا دو سالگی سوراخ ها بسته نشه دستگاه میزنیم ومیخواستیم بدونیم به نظر شما پسرمون نیاز به دستگاه زدن داره یا عمل؟؟واینکه بعد از بسته شدن سوراخ ها فشار ریه اش بر طرف میشه؟با خواست خدا بعد از مرداد ماه که دکترش ویزیتش کردوهمسرم زایمان کرد سعی میکنیم خدمت جناب عالی برسیم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش)
      سلام
      براي نظر دادن در مورد اقدام مناسب بايد اكو تخصصي بيمار رويت شود چون نوع اقدام به عوامل اناتوميك متعددي ارتباط داره
      اگر فشار ريه طولاني بالا نباشد قابل پايين امدن هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نازگل جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    بین دهلیز قلب دخترم بعد تولد بعلت نارس بودن سوراخ ریزی وجود داشته تا یک سالگی تحت نظر دکتر بود بعد گفتند خوب شده الان 4 سالشه احساس میکنم صدای قلبش زیاده یا تپش قلب داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 2 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر