کوآرکتاسیون آئورت

کوآرکتاسیون آئورت معمولا بعد از محل جدا شدن شریان ساب کلاوین چپ ایجاد می شود که ممکن است قبل از داکتوس آرتریوزوس یا پس از آن باشد.

بنابراین کوآرکتاسیون آئورت شامل دو نوع Preductal و Postductal می باشد.

در نوع پره داکتال داکتوس آرتریوزوس باز است. در همان دوره نوزادی و شیرخوارگی ممکن است با سیانوز در اندام تحتانی تشخیص داده شود.

نکته: در نوزادی که فقط پاهای او سیانوزه هستند تشخیص کوآرکتاسیون پره داکتال مطرح است.

نکته: در نوزادی که فقط دست هایش سیانوزه دارند  و پاها صورتی است تشخیص TAGاز نوع d مطرح است.

نکته:اگر پاهای نوجوان یا جوانی اخیرا سیانوزه شده تشخیص PDAمطرح می باشد که به آیزن منگر تبدیل شده است.

به این سه مورد که فقط دست ها یا پاها سیانوز دارند، differential cyanosis می گویند.

نکته: paradoxical cyanosis در آترزی دوطرفه کوان دیده می شود که در این حالت سیانوز با گریه برطرف می شود (سیانوزهای قلبی با گریه بدتر می شوند).

کوآرکتاسیون پره داکتال را در شیر خواران تشخیص می دهیم، پس آن را نوع شیر خواران می گویند و پست داکتال را نوع بزرگسالان می نامند چون در سن بالاتر تشخیص داده می شود.

در نوع پست داکتال داکتوس آرتریوزوس بسته است.در این نوع بیمار هنگام فعالیت زود خسته می شود، سر درد مکرر و اپیستاکسی دارد.

در معاینه ممکن است شریان های بین دنده ای پرخون شوند و حتی سوفل ایجاد کنند.

به تدریج ممکن است rib notching ایجاد شود که در CXR قابل مشاهده است.(معمولا بعد از ۸ سالگی دیده می شود).

در کوآرکتاسیون پره داکتال بطن راست هیپرتروفی پیدا می کند، چون خون پاها را بطن راست پمپ می کند که از طریق داکتوس آرتریوزوس به اندام تحتانی می رود و فشار روی بطن راست وارد می شود.

در نوع پست داکتال بطن چپ هیپرتروفی می شود.

برای تشخیص کوآرکتاسیون آئورت ممکن است در اطفال از اکو کاردیوگرافی و در سنین بالاتر از آنژیوگرافی یا MRI استفاده کنند.

درمان کوارکتاسیون آئورت جراحی است و در صورت عود بالون به کار می رود.


دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدنوزاد2ماهه من ازبدو تولدش بخاطرداشتن رگ اضافی ب دستوردکترقلبش یک چهارم قرص اسپیرونولاکتون روزی یکبار تایکماهگی بهش دادیم وزن کم میکرددر دوماهگی درتهران عملpdaموفقیت امیزانجام شد الان بعدیه ماه ازعمل هنوزم همون قرص رو میخوره چون ادرار اوره و اب بدنشو میگیره کم وزن میگیره ایا این قرص دلیل کموزن گرفتنش هست؟این قرص رو تاچندوقت بعدعملش باید بخوره؟اگه بعد دوماه ازعملش خودمان قطعش کنیم اشکالی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      قرص به وزن ارتباط نداره
      مدت مصرف دارو به پمپاژ قلب ربط داره
      بهتره با پزشكشون مشورت كنيد
  • تصویر کاربر ريحانه سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام ٢6 سالم هست و ١٩ هفته و ٣ روز باردارم.سونو ان تي و دو آزمايش غربالگريم همه اوكي بود.آنومالي كه رفتم گفتن تو بطن چپ يك فوكوس اكوژنيك هست به ديامتر ٢.٢ميلي متر و تطابق با دو غربالگري توصيه شده.من چيزي كه سرچ كردم ديدم كه يكي از نشانه هاي سندروم هست.ولي دكترم دكتر كاشانيان گفتند يك ماه ديگه سونو رو تكرار كن ممكنه كه از بين رفته باشه و اگرم از بين نرفته باشه چيز مهمي نيست.
    ميخواستم نظر شما رو بدونم كه واقعا نشانه سندروم هست و اينكه مشكل خاصي ايجاد ميكنه يا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      من در اين مورد نميتونم نظر بدم
      با فوق قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض خسته نباشید از شما سوالی دارم
    من پسری 17 ساله ای هستم و در تعمیرات موبایل کار می کنم وقتی شروع به کار می کنم دستانم می لرزد و نمی توان کار کنم یا با زور کار می کنم از شما خواهش می کنم برای من راهکاری نشان دهید یا علت ان را بگویید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه منيد
      اما ميتونيد پروپرانولول ١٠ هر ١٢ ساعت مصرف كنيد
  • تصویر کاربر امل سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    اگر جنین 5ماهه ضربان قلبش ضعیف بزن مادر باردار چه کاری باید انجام دهد،آیا غذایش راتغییر دهد یا.. ،لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      به تغذيه ارتباط نداره
      بلافاصله به پزشك زنان مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر Solmaznoormohamadi دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    همراه مادرم برای ایشون به اسکن قلب مراجعه کردیم
    من خودم احتمالا باردارم حدودا دو الی سه هفته...ولی مطمئن نبودم بخاطر همین همراهشون رفتم یک ربع تو سالن انتظار عمومی و یک ربع تو سالن انتظار اسکن نشستم کل سالن ها هم داخل یک واحد 100 متری بود که مریض ها اونجا اسکن میشدن. من تا فهمیدم برای من مضره اومدم خونه. حالا سوالم اینه اونجا پر از بیمارایی بود که شاید اشعه داشتن به نظر شما برای جنین مشکلی پیش میاد؟ خیلی ترسیدم
    چیکار کنم؟
    خواهش میکنم جواب بدید?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر