کوآرکتاسیون آئورت

کوآرکتاسیون آئورت معمولا بعد از محل جدا شدن شریان ساب کلاوین چپ ایجاد می شود که ممکن است قبل از داکتوس آرتریوزوس یا پس از آن باشد.

بنابراین کوآرکتاسیون آئورت شامل دو نوع Preductal و Postductal می باشد.

در نوع پره داکتال داکتوس آرتریوزوس باز است. در همان دوره نوزادی و شیرخوارگی ممکن است با سیانوز در اندام تحتانی تشخیص داده شود.

نکته: در نوزادی که فقط پاهای او سیانوزه هستند تشخیص کوآرکتاسیون پره داکتال مطرح است.

نکته: در نوزادی که فقط دست هایش سیانوزه دارند  و پاها صورتی است تشخیص TAGاز نوع d مطرح است.

نکته:اگر پاهای نوجوان یا جوانی اخیرا سیانوزه شده تشخیص PDAمطرح می باشد که به آیزن منگر تبدیل شده است.

به این سه مورد که فقط دست ها یا پاها سیانوز دارند، differential cyanosis می گویند.

نکته: paradoxical cyanosis در آترزی دوطرفه کوان دیده می شود که در این حالت سیانوز با گریه برطرف می شود (سیانوزهای قلبی با گریه بدتر می شوند).

کوآرکتاسیون پره داکتال را در شیر خواران تشخیص می دهیم، پس آن را نوع شیر خواران می گویند و پست داکتال را نوع بزرگسالان می نامند چون در سن بالاتر تشخیص داده می شود.

در نوع پست داکتال داکتوس آرتریوزوس بسته است.در این نوع بیمار هنگام فعالیت زود خسته می شود، سر درد مکرر و اپیستاکسی دارد.

در معاینه ممکن است شریان های بین دنده ای پرخون شوند و حتی سوفل ایجاد کنند.

به تدریج ممکن است rib notching ایجاد شود که در CXR قابل مشاهده است.(معمولا بعد از ۸ سالگی دیده می شود).

در کوآرکتاسیون پره داکتال بطن راست هیپرتروفی پیدا می کند، چون خون پاها را بطن راست پمپ می کند که از طریق داکتوس آرتریوزوس به اندام تحتانی می رود و فشار روی بطن راست وارد می شود.

در نوع پست داکتال بطن چپ هیپرتروفی می شود.

برای تشخیص کوآرکتاسیون آئورت ممکن است در اطفال از اکو کاردیوگرافی و در سنین بالاتر از آنژیوگرافی یا MRI استفاده کنند.

درمان کوارکتاسیون آئورت جراحی است و در صورت عود بالون به کار می رود.


دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر یعقوب سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید من حدود سه هفته پیش
    سوالی درمورد کوآرکتاسیون آئورت مطرح نمودم
    جنابعالی پیگری وویزت هرچه زودتر را مطرح نمودید بنده هم به پزشکم مراجعه نمودم
    که گفتن زیاد شدید نیست احتمال پارگی آئورت شما به این زودی خیلی کم است
    لطف باتوجه به جواب سی تی آنژیوگرافی اسپیرال وعکس بفرمائید بیماری بنده تا چقدر پیشرفته ست برای اینکه تپش وتنگی نفسم بدون فعالیت هم زیاده بطوریکه تپش شدید وناگهانی باعث بیدارشدن از خواب میشه
    درضمن دکتر برای آخر بهمن ماه برای درمانم وقت داده
    لطفا راهنمایی نمائید وبهترین راه حل رابفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      فايلتون باز نميشه
  • تصویر کاربر ح چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام
    نتیجه اکوی 2ماهگی فرزندم اینطور بود
    Good Ef/good size 4 chambers/NRGA IAS
    Pm VSD,,sever inf.valvar and supra
    valvar PS ,septal malalignment
    RPA: 6.2 mm و LPA:6.7mm
    در اکوی اول دکتر گفت بیماری تترالوژی ولی در اکوی 2ماهگی ب بیماری دیگری مشکوک شد ک گفت شبیه تترالوژی است
    اما درمان متفاوت و راحتری دارد...
    بر اساس اکوی 2ماهگی بیماری پسرم چیست و چکار باید انجام دهیم؟
    ایا چندماه اینده ممکن است کبود شود در اینصورت چکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      شما بايد با فوق قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر صدیقه سه شنبه ۲۹ آبان ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    آیا بیماری تترالوژی فالوت در سن 37 سالگی قابل درمان است؟ میشه لطفا بابت درمان و جراحیش راهنمایی کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      معمولا در اين سن اين بيماري وجود ندارد
      اكوتون رو ارسال كنيد
    2. تصویر کاربر صدیقه دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 1 سال پیش)
      بیماری مادرزادی می باشد. آیا امکان درمان دارد؟آخرین نمونه اکو را خدمتتان ارسال کردم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      بله
    4. تصویر کاربر صدیقه سه شنبه ۲۹ آبان ۹۷( 1 سال پیش)
      اما پزشکان بیمارستان رجایی و رشت اعلام کردن امکان درمان وجود نداره
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۹ آبان ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      كاملا به شرايط بيمار ارتباط داره
      بايد همون بيمارستان رجايي مراجعه كنيد و طبق توصيه اونها عمل كنيد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر بزرگوار
    دختری دارم که از بدو تولد دارای یک سوراخ asd و vsd بود که تحت نظر فوق تخصص قلب کودکان بود . در حال حاضر در سن 6 سالگی هستند . سوراخ asd بسته شده ولی vsd از 7 میل به 4 میل رسیده ولی هنوز بسته نشده .دکترشون گفتند ببرید برای عمل .بردم پیش دکتر سیدحسن عارفی ایشون اکو کردن گفتند سوراخی نداره . دیروز بردم پیش دکتر سوم اکو کردند گفتند سوراخ vsd داره ببرید عمل . واقعا الان موندم چکار کنم . دخترم سالمه خوب میخوره وزنش خوبه یه ساعت میدود ولی مشکلی نداره . چکار کنم . کمکم کنید . دکتر عارفی با قاطعیت گفت سوراخی نداره قلب و ریه هم نرماله ولی دوتا دکتر دیگه گفتن داره . چکار کنم دکتر ؟لطفا کمکم کنید . خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      بهتره به بيمارستان اطفال مثل رجايي جهت اكو دقيق مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مسلم دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام
    پدر بنده در سن ۶۰ سالگی سال گذشته مشکل قلبی پیدا کردند که پس از اکو مری گفتند که بیماری ASD secundom دارد. بعد از آن در بیمارستان قلب شهید رجایی آنژیوگرافی انجام شد و در خلاصه پزشکی نوشته شده است طبق نظر دکتر بیمار فعلا نیاز به اقدام جراحی ندارد، فک کنم‌میزان سوراخ بین دهلیز هم ۲۷ میلی متر تشخیص دادند. میخواستم‌ببینم آیا نیاز به عمل دارند و اگر دارند عمل قلب باز باید انجام شود یا بسته؟ فایل اکو مری هم پیوست خدمتتان ارسال کردم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      عمل بستگي به علايم و شدت شانت و اندازه بطن داره
      فايلتون نيومده
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر