دکتر محمد حسین نجفی

فنر یا استنت در واقع تورینه بافته شده و جمع شده کوچکی از آلیاژهای مختلف فلزی است که بوسیله بالونی خالی بافته شده و در طی  آنژیوپلاستی، آن را از طریق شریان کشاله ران یا دست ، وارد رگ کرونری می کنند و توسط بالونی که داخل آن است، فنر را باز می نمایند تا هم اندازه دیواره درونی رگ شود.

بالن برای باز کردن رگ بسته قلب بکار می رود و استنت روی آن زده می شود. استنت برای باز نگه داشتن شریان های کرونر قلبی یا سایر عروق بدن مثل عروق کاروتید مغزی ، عروق کلیوی و… که تنگ یا بسته شده اند، استفاده می شود. در زیر عکس استنت قلب آمده است.

فنر یا استنت

 

تعبیه فنر آنژیوگرافی یا استنت گذاری قلب بعد بالون زدن موجب کاهش واضح و قابل توجه عوارض روش استفاده از بالون به تنهایی مثل بازگشت فوری تنگی یا انسداد مجدد و تدریجی آن با گذشت زمان می شود. اما عوارض خاص خود را هم دارد؛ مثلا پس از کارگذاری استنت فلزی در برخی از بیماران در روزهای اول (معمولا طی ماه اول)، لخته خون در داخل استنت ایجاد می‌شود که بیمار بایستی مجددا تحت آنژیوپلاستی قرار گیرد و گاهی حتی بدلیل ماهیت انسداد ناگهانی و کامل، سکته وسیع قلبی و مرگ بیمار رخ می دهد.

لذا مصرف داروهای ضد تجمع پلاکتی و بروز لخته خون مانند آسپیرین به همراه کلوپیدوگرل ( با نام تجاری پلاویکس، اوسفیکس و…) سفارش می شود. با تجویز داروهای فوق، میزان بروز لخته خون بسیار کاهش می یابد و لذا میزان موفقیت آنژیوپلاستی افزایش قابل توجهی پیدا می کند.

مشکل دیگری که پس از این مرحله دیده می شد، ایجاد تنگی مجدد عروق ناشی از تشکیل بافت اضافی در داخل استنت یا فنر بود که معمولا ۴-۳ ماه پس از گذاشتن فنر قلب بروز می‌ کرد. با توجه به بافت اضافی تشکیل شده در این محل (شامل سلول‌ های طبیعی داخل رگ که بیش از حد رشد کرده بودند)، محققان به فکر استفاده از داروهایی بر روی استنت افتادند که مانع بروز این تنگی مجدد از طریق کاهش رشد سلول‌های داخلی رگ شود.

 

لذا در سال ۲۰۰۳ با استفاده از پلی‌ مرهای حاوی دارو که داخل استنت کار گذاشته بودند (استنت های دارویی) دارو را به صورت تدریجی وارد رگ می ‌کردند، استنت دارویی موجب رفع این مشکل شد ولی بواسطه عدم اپیتلیالیزه شدن داخل رگ، مشکل افزایش احتمال تشکیل لخته و انسداد ناگهانی داخل رگ تا حدود یک سال باقی می ماند (بر خلاف فنر معمولی که در طی ماه اول این خطر زیاد بود) که با مصرف طولانی مدت داروهای ضد پلاکتی ، این مشکل نیز قابل حل شد.

انواع فنر قلب یا استنت

۱- استنت دارویی

۲-استنت غیر دارویی

فنر های دارویی به تدریج از خود موادی آزاد می کنند که جلوی بسته شدن مجدد استنت را تا حدی می گیرند؛ بنابراین باعث کاهش میزان بروز تنگی مجدد عروق کرونر و کاهش نیاز به انجام مجدد آنژیوپلاستی یا جراحی باز قلب در ماه‌ های پس از آنژیوگرافی می ‌شوند.

هرچند استنت‌ های دارویی باعث کاهش بروز تنگی مجدد در داخل فنر و کاهش انجام مجدد آنژیوپلاستی یا جراحی باز قلب می ‌گردند و تاثیری در طول عمر و یا مرگ و میر ندارند، اما استنت ‌های بدون دارو نیز مرگ و میر بسیار ناچیزی دارند. پس فلسفه تولید استنت‌های دارویی، افزایش طول عمر نیست، بلکه کاهش بروز تنگی مجدد در داخل فنر در بیماران خاص یا آناتومی های خاص انسداد عروقی با احتمال بالای تنگی مجدد می‌ باشد.

این فواید بیشتر در عروق باریک و تنگی‌ های طویل بیماران دیابتی و… رویت می‌ گردد. لذا توصیه‌ می ‌شود بیمار در مورد انتخاب نوع استنت (معمولی یا دارویی) حتما نظر پزشک معالج خود را ملاک عمل قرار دهد و برای استفاده از استنت دارویی اصرار نکند.

هنگام ترخیص از بیمارستان به شما خلاصه پرونده ای داده می شود که نام و سایز فنر استفاده شده در آن ذکر شده است؛ در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید می توانید از پزشک معالج خود سوال کنید.

تفاوت بالن و فنر آنژیوگرافی

بالن وقتی توسط کاتتر وارد رگ می شود، برای باز کردن عروق به کار می رود و پس از آن خارج می شود اما فنر قلب که ممکن است از جنس های مختلفی باشد، می تواند درون رگها بماند. این بستگی به تشخیص پزشک دارد.

آیا فنر در قلب میماند؟

فنر ها وسیله های دائمی هستند و در رگ باقی مانده و خارج نمی شوند.

عمر استنت قلب

ماندگاری استنت دائمی است. فقط 2 تا 3 درصد خطر بازگشت تنگی وجود دارد و اگر این اتفاق بیفتد معمولاً در عرض 6 تا 9 ماه است.

استنت امریکایی

مراقبت های بعد از استنت گذاری

۱-در ۶ ماه اول پس از تعبیه استنت انجام MRI ممنوع است. در مواردی که نیاز به انجام MRI بصورت اورژانسی در ۶ ماه پس از آنژیولاستی باشد، حتما با پزشک قلب خود مشورت کنید.

۲-وجود فنر قلبی باعث به صدا درآوردن زنگ خطرهای موجود در ایستگاه های بازرسی فرودگاه نمی شود.

۳-خطر انسداد فنر قلب بخصوص در کسانی که سیگاری هستند و یا داروهای ضد پلاکت ( آسپرین ، پلاویکس ، اوسویکس و کلوپیدوگرل) را مرتب مصرف نمی کنند، وجود دارد.

تنگی نفس بعد از استنت گذاری

گاهی اوقات مشکلات قلبی پس از استنت گذاری باز می گردند. اگر این اتفاق بیفتد، معمولاً علائمی مانند درد قفسه سینه، خستگی یا تنگی نفس خواهید داشت. اگر چنین علائمی دارید، تست استرس می تواند به متخصص قلب کمک کند تا ببیند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. آیا انسداد جدیدی رخ داده است؟ آیا انسداد قبلی بازگشته است یا مربوط به مورد دیگری است.

هزینه استنت گذاری یا فنر زدن قلب

هزینه استنت و فنر قلبیکی از راه های باز کردن عروق بخصوص عروق قلب استفاده از استنت یا به اصطلاح عوام فنر است.  در مجموع امروزه دو گروه استنت بیشتر استفاده می شود:

  • استنت های غیر دارویی
  • استنت های دارویی

قیمت استنت های غیر دارویی به مراتب کمتر از استنت های داروئی است. هزینه قرار دادن استنت دارویی بر اساس اینکه بیمه پایه ( بیمه تامین اجتماعی – خدمات درمانی و یا نیروهای مسلح ) چه باشد، و اینکه آیا فرد بیمه تکمیلی ( آتیه سازان حافظ، ایران، آسیا، دانا،…. مخابرات و غیره) دارد یا خیر، متفاوت است.

بیمارستان هایی که در آن روش درمانی استنت گذاری یا آنژیوپلاستی انجام می شود، تعرفه گوناگون دارند. در برخی بیمارستان ها مانند بیمارستان شهید مصطفی خمینی، اگر بیمار بیمه پایه و نیز بیمه مکمل مانند آتیه سازان حافظ داشته باشد، می تواند بدون پرداخت هزینه تحت استنت گذاری یا قرار دادن فنر قرار بگیرد.

بیمارستان ها بر اساس نهاد موسس، دولتی یا خصوصی و یا هیات امنایی هستند. هزینه استنت قلب یا قیمت فنر زدن در بیمارستان های دولتی برای یک رگ به همراه گذاشتن یک استنت دارویی حدود یک و نیم میلیون تومان خواهد بود.

هزینه استنت گذاری یا فنر زدن قلب در یک بیمارستان خصوصی که با هیچ بیمه ای از قبیل بیمه پایه یا تکمیلی قرارداد ندارند، حدودا ده میلیون تومان می باشد.

هزینه استنت قلب در بیمارستان هیات امنایی تقریبا چیزی ما بین هزینه های فنر قلب در بیمارستان های دولتی و خصوصی است. هزینه آنژیوپلاستی یا بعبارتی قیمت فنر قلب حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان خواهد بود.

تعرفه های ذکر شده برای باز کردن یک رگ با یک استنت یا فنر دارویی است. لازم به ذکر است که چنانچه این روند در شرایط اورژانسی مانند سکته حاد صورت گیرد، قیمت استنت قلب متفاوت خواهند بود.

 

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

3.7/5 - (38 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صمد دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    هزینه استنت دارویی با هزینه آنژیوپلاستی کلا چقدر میشود فقط نیاز به یک استنت میباشد تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به نوع بیمهو نوع استنت بستگی داره

       

  • تصویر کاربر داریوش دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر خدمت جناب دکتر نجفی, بنده از 20 روز پیش بطور ناگهانی فشار ثانویه ام روی 11 و فشار اولیه هم 11 بود و احساس سر دردی و سرگیجگی کردم از 20 روز پیش تاکنون هر موقع غذای پرچرب میخورم خصوصا سرخ کردنی و گوشت قرمز, ناگهانی پشت سرم داغ میکنه با نوشیدن آبغوره فشارم پایین اومد قبل از اینکه فشارم بالا بره و زمانی که از راه پله سه طبقه میام بالا ضربان قلبم بالا و تنگی نفس زیادی دارم با خوردم آبغوره سردرد و داغی پشت سرم رفع شد , 33 سالمه و شدیدا مصرف سیگار دارم. تحرکم خیلی کمه.
    الان واقعا خیلی میترسم گوشت و غذای چربی
    دار بخورم, ممنون اگر راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید حتما مراجعه کنید تا معاینه و اکو شوید

      به این شکل نمیشه تشخیصی مطرح کرد و نظر داد

  • تصویر کاربر ستار شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر.مادرم ۶۵ ساله است و دو هفته پیش(تاریخ بیست و پنجم تیر ۹۸) آنژیو پلاستی شدن و دورگ lad و LCX رو استنت گذاشتن و گفتن که دیاگونال هم تنگی داره که نمیشه استنت بزاریم .اما همچنان درد کتف داره و در راه رفتن تنگی نفس میشه.مجددا به متخصص قلب مراجعه کردیم و اکو و نوار قلب گرفتن و ظاهرا مشکلی نداشتن.فرص پلاویکس ؛آسپرین و آتورواستاتین ۲۰ میلی و لوزارتان ۲۵ میلی و نیتروکانتین ۲/۶و متوپرولول ۴۷/۵ و پنتو پرازول ۴۰ مصرف میکنه.و گفتن اگه دردش تا هفته آینده بهتر نشد سیتی آنژیو بشه.بنظر شما علت درد و تنگی نفسش چیه.چکار کنیم.مدارک ضمیمه کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه علایمشون صرفا قلبی نباشه و مشکل ریوی یا گوارشی یا اضطرابی داشته باشن

  • تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .59 سالمه و دیابت دارم .دکتر بهم گفته که 90 درصد رگ ها گرفته شده و در در رگهام چربی رسوب شده . گفتن که حتما باید آنژیوگرافی بشه . خواستم ببینم که چون ضخم میشه برای دیابت ضرر نداره ؟؟؟ چون ضخم دیابتی دیر خوب میشه.و متاسفانه سیگار هم میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر رگ ها با احتمال بالا گرفتگی داره باید انژیو انجام شود

      انژیوگرافی زخم ایجاد نمیکنه

  • تصویر کاربر امین شنبه ۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام دیروز دوم مرداد در تبریز آنژیو شدم اما پزشک معالج گفت رگت در دو قسمت پارگی داشته و هرچی تلاش کردیم فنر نگه نه داشت حالا برای یک ماه دارو نوشته تا شاید رگ کمی کوچک شده و فنر بگذارد خواستم راهنمایی فرمائید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید سی دی آنژیو دیده شود تا بشه اظهار نظر کرد

  • تصویر کاربر بیمار پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    هزینه خرید استند و استند گذاری باهم ده میلیون تومان است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بستگی به نوع و تعداد استنت داره

  • تصویر کاربر hadi1 سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من 9ماه پیش از طریق دست راستم استنت گذاری 2 عدد در یکی از رگهام شده خوشبختانه دیگه ناراحتی قلبی ندارم ولی از 6ماه پیش درد خفیفی تو ناحیه بازوی راستم ایجاد شده با دکتر عمل کننده مشورت کردم گفتند مربوط به کار ما نمیشه ؟! با دکتر ارتوپد رجوع کردم ام آر آی گرفت گفت واشر مفصل شانت پاره شده و آب آورده حالا میخوام بدونم امکانش هست موقع استنت گذاری به این واشر مفصلم آسیب رسیده باشه ؟نا گفته نماند که موقع عمل دردی در بازم ایجاد شده بود ؟ منتظر پاسخ شما هستم . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر ارتباطی نداره

  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام . با عرض خسته نباشید خدمت آقای دکتر عزیز . برای دختر من در دو ماهگی یک ای اس دی سه و نیم میلی متری تشخیص داده شد و در 6 ماهگی که برای چکاب رفتیم ببینیم بسته شده یا نه دکتر متوجه یک پی دی ای شد . و گفت این احتمال بسته شدن نداره . یا خیلی کمه . بعد به بیمارستان شهید رجایی تهران مراجعه کردم که گفتن اصلا اورزانس نیست ولی همین الان میتونید بخوابونید با آنزیو ببندیم .ما به هفته بعد موکول کردیم به نظر شما صلاح هست یه بچه 6 ماهه با 8 کیلو وزن تو این سن آنژیو بشه . و چقدر امکان سلامت کامل هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اورژانس نیست

      میتونید کمی صبر کنید

  • تصویر کاربر سلمانی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    درود بر آقای دکتر ضمن سپاس از قبول زحمت به اختصار اینجانب مرد و 45 سال دارم طبق اکو های انجام شده دریچه اورت تنگ و نیز آنوریسم صعودی به میزان 5.1 میباشم. لطفا بفرمایید آیا امکان تعویض یا ترمیم دریچه و نیز اصلاح و برطرف نمودن گشاده اورت بدون عمل قلب باز میسور هست و اینکه بنظر جنابعالی و دور از هرگونه تعصب به دکترهایی وطنی در اینخصوص پیشنهاد شما عمل جراحی داخل ایران است یا خارج از کشور بعنوان نمونه انگلستان. سربلند باشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دریچه گاهی ولی انوریسم خیر

      داخل هم خوبه

  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۴۹سالمه ۲۸روز پیش برام انژیو واستند رگ چپ با ۸۰درصد گرفتگی انجام شد بعد از انژیو سنگینی قفسه سینه و تنگ نفس موقع فعالیت و صحبت کرد ن دارم ضمنا تست ورزش یک هفته بعد از استند در مرحله یک و دوایسکمی داشتم که اخیرا در استر احت نیز نوار قلب v1تاv3ایسکمی دارم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید فورا به پزشکتون مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر